Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste Oral-B elektrische tandenborstels

Niet iedereen kan zich een elektrische tandenborstel veroorloven en toch geven tandartsen aan dat een elektrische – en dan vooral die van Oral-B – zoveel beter poetsen dan een gewone tandenborstel die je met de hand heen en weer beweegt. Je kunt namelijk nooit het aantal bewegingen van een elektrische tandenborstel in diezelfde tijd nadoen. Natuurlijk moet je met een elektrische tandenborstel nog steeds zelf het werk doen en wel alle plekken in je mond zien te bereiken. Hieronder lees je over de drie best scorende elektrische tandenborstels van Oral-B. Ga jij nu eindelijk overstag?

Snel overzicht: Deze Oral-B elektrische tandenborstels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste luxe optieOral-B iO series 8 Duo: Deze set bestaat uit twee tandenborstels, één in het wit en één in het zwart. Ideaal voor koppels die niet constant van opzetborstel willen wisselen. Daarnaast heeft deze set een bijgeleverde lader, borstelhouder en tandenborstelhouder. Met de app kun je bijhouden waar je nog niet genoeg hebt gepoetst, wat wij erg handig vinden. >> Check laagste prijs
Beste keuze algemeenOral-B Smart 5 5900: Deze set bevat ook twee tandenborstels, handig voor gezinnen. Het is mogelijk om vier tandenborstels op de meegeleverde houder te plaatsen, waardoor je met een gezin van zes mensen met deze tandenborstels kunt poetsen. De tandenborstel geeft ook aan wanneer de twee minuten poetstijd voorbij zijn, een functie die wij erg waarderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor reizigersOral-B Genius 8000N: Deze enkele elektrische tandenborstel heeft een lader, borstelhouder en een houder voor je telefoon om de bijbehorende app te volgen. Daarnaast wordt er ook een stevige reisetui meegeleverd waar je zowel de tandenborstel als twee losse borstels in kunt vervoeren. Dit is volgens ons de perfecte keuze voor frequente reizigers. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste Oral-B elektrische tandenborstel voor schoon gebit

1. iO series 8 Duo

In deze set zitten twee tandenborstels: een witte en een zwarte.

Pluspunten:

 • De kleuren maken het makkelijk als je met zijn tweeën in huis bent en niet telkens van opzetstuk wilt wisselen.
 • De set wordt compleet geleverd met lader, borstelhouder en tandenborstelhouder.
 • Met de app kun je ontdekken waar je nog niet lang genoeg geborsteld hebt en dat vinden we superhandig.

Minpunten:

 • Het is even wennen dat je deze tandenborstel net niet recht op je tanden zet tijdens het poetsen.
 • Verder is het wel een hele dure elektrische tandenborstel en als je er geen twee nodig hebt, moet je de losse bestellen. (die in verhouding nog duurder is)

2. Smart 5 5900

Ook in deze set zitten twee tandenborstels met een enkele lader.

Pluspunten:

 • De twee kleuren tandenborstels zijn handig voor hem en haar.
 • In de meegeleverde houder kun je vier tandenborstels kwijt, dus in principe zou je met een gezin van in totaal zes mensen met deze tandenborstels kunnen poetsen als je er twee op de borstel laat zitten en telkens wisselt.
 • Wat we fijn vinden aan deze borstel is de aanduiding dat de twee minuten poetsen voorbij zijn en dat je na elke 30 seconden een bibber krijgt om te wisselen met boven onder of links en rechts (als je op deze manier poetst).

Minpunten:

 • Wat ons opvalt is dat deze accu niet zo lang werkt als de meeste andere accu’s van Oral-B. Je moet hem dus vaker opladen en als je de lader vergeten bent tijdens een lang weekend weg, kun je wel eens zonder tandenborstel komen te zitten.

3. Genius 8000N

Dit is geen set, maar een enkele elektrische tandenborstel met lader en borstelhouder.

Pluspunten:

 • Er zit ook een houder voor je telefoon bij, zodat je tijdens het poetsen kunt volgen wat je aan het doen bent met de app die je kunt downloaden.
 • Er is een losse, stevige reisetui waar je zowel de tandenborstel als twee losse borsteltjes in kunt vervoeren.
 • Dit is een van de goedkopere en toch goede Oral-B elektrische tandenborstels en door de borstelhouder kun je er nog steeds met een groter gezin gebruik van maken. Ben je alleen of met zijn tweeën? Dan kun je verschillende borstels in de houder opbergen.

Minpunten:

 • Deze tandenborstel maakt in vergelijking met de anderen meer geluid en dat kan tegenvallen als jij en je partner niet hetzelfde slaapritme of werkritme hebben. De ander kan er wakker van worden.

Beste Oral-B elektrische tandenborstels getest door Consumentenbond of andere instanties

Volgens Radar is Oral-B bezig met innovaties op het gebied van de elektrische tandenborstel en het gaat hier om communicatie tussen tandenborstel en tandarts. Wij vragen ons af hoe dit gaat werken en wat de tandarts vervolgens met deze informatie gaat doen. Ook de Consumentenbond heeft een test met elektrische tandenborstels van Oral-B gedaan. De uitslag komt vrijwel overeen met die van ons. Kassa gaat wat dieper in op de batterijen van elektrische tandenborstel en wij zijn benieuwd of Oral-B liever nieuwe tandenborstels blijft verkopen of met een milieuvriendelijker alternatief komt.

Dit zegt Radar over Vervangen van Tandenborstels

Radar benadrukt het belang van het regelmatig vervangen van je tandenborstel of opzetborstel, ongeacht of je een handmatige of elektrische tandenborstel gebruikt, om een schoon gebit te behouden. Tandartsen adviseren over het algemeen om elke drie maanden een nieuwe borstel te gebruiken vanwege de ophoping van bacteriën en schimmels die in een vochtige omgeving gedijen en de slijtage die de effectiviteit van de borstel vermindert. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Een Stralend Gebit

BNNVARA’s Kassa deelt waardevolle tips voor het behouden van een mooi en gezond gebit, waarbij het gebruik van een elektrische tandenborstel voorop staat. Volgens Allesoverhetgebit.nl en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, is elektrisch poetsen effectiever dan handmatig poetsen. Naast tweemaal daags poetsen met fluoridetandpasta, worden dagelijkse interdentale reiniging met ragers of tandenstokers, en beperking van zuurhoudende dranken en gespreide eetmomenten aangeraden om tandvlees gezond te houden en erosie te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar elektrische tandenborstels van het merk Oral-B

Kortom

Als je de goedkoopste elektrische tandenborstel uit deze review pakt, kun je daar voor jaren en jaren normale handtandenborstels voor kopen. Daarnaast moet je een elektrische tandenborstel ook telkens opladen. Is het beter voor je tanden? Volgens tandartsen wel, maar het is zeker niet goed voor je beurs. Met de stijgende energieprijzen zou het ons niet verbazen als mensen wat zuiniger aan gaan doen met elektrische apparaten, hoe goed en fijn de elektrische tandenborstel van Oral-B ook zijn.