Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste ontkleuringscrème voor gebruik in het gezicht

Wanneer je de donkere haartjes op ongewenste plekken in je gezicht niet tijdelijk of permanent wilt laten weghalen, kun je ook kiezen voor een ontkleuringscrème die in het gezicht gebruikt mag worden. Deze crème breng je aan, laat je voor een bepaalde tijd intrekken en spoel je daarna weer af. Wat achterblijft, is een plek met lichter gekleurde haartjes dan daarvoor en afhankelijk van hoe lang je het spul laat zitten, wordt het steeds wat lichter. Hieronder lees je over de beste ontkleuringscrèmes voor je gezicht.

Snel overzicht: Deze ontkleuringscrèmes voor het gezicht raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gevoelige huidChilly Silx: Een zachte crème die zorgt voor effectieve ontkleuring, en is speciaal samengesteld voor de gevoelige huid. Dankzij de toevoeging van shea boter verzorgt het de huid en minimaliseert het de kans op irritatie. Al binnen vijf minuten resultaat! >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenJolen Crème Bleach – Lightens Excess Dark Hair: Deze crème is een uitstekende keuze als je de voorkeur geeft aan producten met natuurlijke ingrediënten. Het bevat aloë vera, dat bekend staat om zijn rustgevende en helende eigenschappen. Het helpt om donkere haren minder zichtbaar te maken zonder ze te verwijderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor regelmatig gebruikJolen Crème Bleach – Lightens Dark Hair: Dit is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een mild product voor regelmatig gebruik. Deze crème is zacht voor de huid en effectief bij het lichter maken van donkere haren, waardoor het perfect is voor frequent gebruik. Bovendien kan het op alle delen van het lichaam worden toegepast waar je donkere haren lichter wilt hebben. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste ontkleuringscrèmes voor het gezicht

1. Chilly Silx – Face ontkleuringscrème voor de gevoelige huid

Een verpakking bevat 75 milliliter ontkleuringscrème.

Pluspunten:

Al binnen een minuut of vijf zie je resultaat en hoe langer je het laat zitten, hoe groter het effect. (tot een maximum natuurlijk, want anders beschadig je de huid eronder)

Door speciale bestanddelen als shea boter verzorgt de crème de huid en raakt deze niet geïrriteerd tijdens de behandeling.

Minpunten:

  • Het blijft natuurlijk wel een chemisch middel dat je in je gezicht smeert en daar moet je dus altijd mee uitkijken.
  • Als het de eerste keer is dat je dit product gebruikt en het resultaat valt tegen, zouden wij – ondanks wat de handleiding zegt – er niet direct een tweede keer mee aan de slag gaan. Laat de huid dan eerst tussentijds bijkomen van de behandeling.

2. Jolen – Crème Bleach – Lightens Excess Dark Hair

Er zit 125 milliliter bleekmiddel in en 30 gram versneller.

Pluspunten:

  • Dit is een van de weinige producten waarin en rustgevende aloë vera verwerkt is.
  • Zeker als je niet wilt beginnen met het verwijderen van irritant gekleurde haartjes, werkt dit middel prima om het minder op te laten vallen.

Minpunten:

  • Het ruikt ondanks de aloë vera wel wat chemisch.
  • Als je het regelmatig gebruikt, ben je wel voor elk potje bijna 20 euro kwijt. Als je een aanbieding tegenkomt, zouden we daar direct gebruik van maken, al is het voor het aanleggen van een voorraadje voor de volgende zomer.

3. Jolen – Crème Bleach – Lightens Dark Hair

De ontkleuringscrème in dit potje bevat dezelfde hoeveelheden als de nummer 2 in deze lijst. Het verschilt, omdat het iets lichter van werking is.

Pluspunten:

  • De prijs is ongeveer hetzelfde.
  • Je kunt het op alle donkere haren op het lichaam gebruiken die je graag lichter wilt hebben.
  • Tijdens het testen werd de gevoelige huid niet beschadigd door dit middel. Het is dus vrij mild en kan regelmatig gebruikt worden.

Minpunten:

  • Je moet even testen of je de nummer 2 of 3 prettiger vindt bij jouw kleur haar. Het ligt ook een beetje aan de plek van het lichaam waar het ongewenste haar zich bevindt.

Beste ontkleuringscrème – wat vinden Radar, Kassa en Consumentenbond?

Geen enkele consumentenpartij heeft tests uitgevoerd met ontkleuringscrème. Dat betekent dat er of weinig (of geen) vraag naar is, of dat het zo’n niche is, dat er geen geld aan deze test uitgegeven mag worden. We hebben dan ook geen links met verwijzingen voor onze test, alleen proefondervindelijke ervaringen. Toch vinden wij het belangrijk om dit soort tests te laten doen voor de consument, want het blijft een middel dat niet huideigen is en daarvan wil je 100% zeker van weten of het wel of niet kwaad kan.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa en Radar over alternatieve opties voor je haartjes

BNNVARA’s Kassa deelt inzichten van dermatoloog Petra Dikrama over ontharen, waaronder scheermethoden, waxen, en laseren. Voor mensen die overwegen gezichtshaar te verminderen of te ontkleuren, biedt waxen een mogelijke langdurige oplossing. De keuze van ontharingsmethode moet echter worden aangepast aan het specifieke lichaamsdeel. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa of dit artikel van Radar.

Ontkleuringscrème voor het eerst proberen?

Natuurlijk wil je het liefst het effect op je donkere haartjes zien, maar beter kun je de crème eerst op een plek uittesten waar je je gevoeligheid voor het middel kunt zien. Als je bijvoorbeeld op de huid van je pols al reageert op de ontkleuringscrème, zouden we dit niet alsnog op je donkere snorhaartjes smeren. Dat is vragen om problemen.

Kortom

Als je het middel al kent en je een favoriet hebt, hoef je niet te switchen en blijf je bij wat jou goed bevalt. Is dit niet het geval, dan koop je niet meteen groot in als het om ontkleuringscrème gaat. Je doet er dan goed aan om eerst een enkel tubetje of potje te kopen en te zien of het bij jou wel werkt.