Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste ontharingscrème voor mannen

Elke man heeft ander lichaamshaar. Bij sommige gaat het om dun en bijna onzichtbaar haar op de benen of armen, bij de ander is het stug en donker gekleurd haar dat zeer aanwezig is. Als je dat laatste haar niet zo fijn vindt, kun je daar iets aan doen. Je hebt permanente oplossingen (laseren) of tijdelijke oplossingen die je zelf thuis kunt toepassen. Een van die oplossingen is ontharingscrème voor de man. Lees hieronder meer over de best scorende crèmes voor het ontharen van het mannelijk lichaam.

Snel overzicht: Deze ontharingscrèmes voor mannen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gevoelige huidBlondépil Homme: Dit product is perfect voor mannen met een gevoelige huid. De crème werkt snel, waardoor je deze niet lang hoeft te laten zitten op ongemakkelijke plekken. Als bonus krijg je handschoenen meegeleverd, waardoor je handen beschermd blijven tijdens het aanbrengen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor efficiëntieNO HAIR CREW: Deze crème blinkt uit in efficiëntie. Hij hoeft minder lang op de huid aangebracht te worden dan de meeste andere crèmes. Het bijgeleverde spateltje zorgt ervoor dat je de crème gemakkelijk kunt verwijderen als deze goed is ingetrokken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een groter gebiedVeet for Men: Voor de mannen die grotere delen van het lichaam willen ontharen, is deze crème ideaal. Met een inhoud van 200 milliliter krijg je twee keer zoveel product voor hetzelfde bedrag. Bovendien laat het geen geïrriteerde huid achter na gebruik, wat een groot pluspunt is. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste ontharingscrème voor mannen

1. Blondépil Homme – Crème dépilatoire sous la douche – Peaux sensibles

Dit is 100 milliliter ontharingscrème voor onder de douche.

Pluspunten:

  • Je krijgt handschoenen bij deze crème, zodat je handen er geen effect van ondervinden.
  • Deze crème is speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld en werkt snel op plekken waar je de crème eigenlijk niet lang wilt laten zitten.

Minpunten:

  • Het is geen echt minpunt, maar als je de crème van dit merk niks vindt, kun je ook nog de waxstrips proberen. Deze hoef je niet zo lang te laten intrekken en trek je er in een ruk af voor het beste resultaat. Qua prijs scheelt het weinig.

2. No Hair Crew – Intimate Hair Removal Cream with Seaweed– Made for Men

In de tube van No Hair Crew zit ook 100 milliliter ontharingscrème voor mannen.

Pluspunten:

  • Deze crème kan een paar minuten korter dan die op nummer 1 op het lichaam aangebracht worden.
  • Met het spateltjes dat ook in de verpakking zit, schraap je de crème er nadat hij goed ingetrokken is van de huid.

Minpunten:

  • Als je wat stugger lichaamshaar hebt, werkt het spul niet zo goed als je zou willen. Je moet het dan toch langer in laten trekken dan de handleiding voorschrijft, of overstappen op een ander (agressiever) merk.

3. Veet for Men – Ontharingscrème voor de gevoelige huid

Bij Veet krijg je twee keer zoveel inhoud voor hetzelfde bedrag als de nummer 1 en 2, namelijk 200 milliliter.

Pluspunten:

  • De grotere verpakking werkt beter als je meerdere delen van het lichaam wilt ontharen. Heb je bijvoorbeeld ook een rug met flink wat haar en wil je dat weghalen? Dan is deze crème van Veet ideaal.
  • Andere crèmes kunnen vaak een geïrriteerde huid achterlaten, maar bij deze van Veet is dat niet het geval.

Minpunten:

  • Je moet deze wel wat langer laten zitten, maar aangezien het effect er wel naar is, vinden we dat niet echt een nadeel. Het doet wat het moet doen, het doet er alleen iets langer over om in te werken.

Beste ontharingscrème voor de man volgens Consumentenbond, Kassa en Radar

Bij Kassa bespreken ze een ontharingsapparaat voor de man, maar vinden we geen informatie over ontharingscrème. De Consumentenbond heeft een aantal jaren geleden ontharingstechnieken onderzocht die voor elk lichaam zouden kunnen gelden. Hier worden de voor- en nadelen van elke techniek besproken, zodat je kunt kiezen welke je wilt proberen. Radar meldt als laatste wat je tegen ingegroeide haren kunt doen en welke manier van ontharen beter kan zijn.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over ontharing alternatieven

BNNVARA’s Kassa belicht diverse ontharingsmethoden, waaronder het gebruik van ontharingscrèmes, door gesprekken met dermatoloog Petra Dikrama. Het artikel ontkracht mythes over haargroei na het scheren en benadrukt dat regelmatig waxen kan leiden tot verminderde haargroei door beschadiging van haarzakjes. Dit is relevant voor mannen die een langdurige oplossing zoeken voor ongewenste haargroei. Ontharingscrèmes kunnen een effectieve, pijnloze optie zijn, mits correct gebruikt en afgestemd op het huidtype. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa of dit artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar ontharing bij mannen

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/elektronica-tv/ontharingsapparaat-voor-mannen

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2019/nummer-2—april/ng201904p40-ontharingstechnieken.pdf

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/ingegroeide-haren-wat-kun-je-er-tegen-doen-en-hoe-kun-je-ze-voorkomen/

Als man een deel van je lichaam ontharen? Doe dit

Als je een ontharingscrème wilt proberen, krijg je in deze top 3 een aantal van de beste producten op een presenteerblaadje. Natuurlijk kun je ook voor andere manieren van ontharen gaan. Het is maar net waar jouw huid het beste op reageert. Ook is van belang hoe preuts je bent, want niet iedereen stapt een salon binnen om zijn intieme zone door een ander te laten ontharen.

Afronding

Het ontharen van alle of alleen bepaalde delen van je lichaam is een terugkerend ritueel. De een doet het elke week, de ander alleen in de maanden dat het zonnetje hoog aan de hemel staat. Je gezicht scheer je misschien om de dag met een gewoon scheermes, als je sport kun je ook je borst of benen glad willen hebben en dit waxen, maar voor je gevoeligere delen kan een ontharingscrème toch de beste keuze blijven. Probeer het en kijk of je blij bent met het resultaat.