Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste ontharingscrème voor het gezicht

In het gezicht is de huid veel delicater ten opzichte van de rest van je lichaam. Je benen en oksels scheer of epileer je regelmatig en als je je hier per ongeluk een keer snijdt of de huid wordt rood na een behandeling, doe je gewoon iets met lange mouwen of een langere broek aan. Ook een pleister kan dan helpen. In je gezicht doe je dat toch niet en verbergen kun je het ook niet. Een ontharingscrème voor het gezicht werkt dan ook bij de meeste mensen beter dan scheren of epileren. Lees hieronder over de beste ontharingscrèmes voor je gezicht.


Snel overzicht: Deze ontharingscrèmes voor het gezicht raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor precisieTaky Expert: Dit product bevat een speciaal spateltje waarmee je de crème heel precies kan aanbrengen. De hoeveelheid is weliswaar minder, maar de precisie en aangename geur maken dit product tot een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een precieze applicatie. Denk er wel aan om de tube na elk gebruik goed af te sluiten om bacteriën buiten te houden. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingVeet Minima Pure: Voor een scherpe prijs krijg je twee keer 50 milliliter, totaal dus 100 milliliter. Deze crème is niet alleen doeltreffend, maar heeft ook een neutrale geur. Perfect voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie zonder te veel in te leveren op kwaliteit. Let wel op, als je dit product voor de eerste keer gebruikt, test dan eerst hoe je huid erop reageert. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidChilly Silx: Deze crème verwijdert op een milde manier haren uit het gezicht, ongeacht hun lengte of dikte. Je laat de crème slechts vijf minuten zitten, waardoor het verwijderen van ongewenste gezichtshaar snel en eenvoudig wordt. Een ideaal product voor diegenen met een gevoelige huid die op zoek zijn naar een makkelijke oplossing. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste ontharingscrème voor het gezicht

1. Chilly Silx – Ontharingscrème face – voor een gevoelige huid

In deze verpakking zit 50 milliliter crème om haren uit het gezicht te verwijderen.

Pluspunten:

  • Het grootste voordeel van ontharingscrème is dat het niet uitmaakt hoe lang of dik de haartjes in je gezicht zijn die je weg wilt halen. Het werkt op alle haren waar je het aanbrengt.
  • Je hoeft deze crème maar vijf minuutjes te laten zitten en in te laten werken en dan kun je de crème weer verwijderen.

Minpunten:

  • Afhankelijk van hoeveel gezichtbeharing je hebt, ben je wel snel door de 50 milliliter heen als je het regelmatig gebruikt.

2. Veet Minima Pure – Ontharingscrème gezicht

Bij Veet krijg je twee keer 50 milliliter.

Pluspunten:

Voor een bedrag van nog geen 7,50 euro heb je dus 100 milliliter om de haartjes uit je gezicht te verwijderen.

Het middel stinkt niet zoals dat bij andere merken wel vaak het geval is. Dat is fijn, omdat het op je gezicht komt. (Heb je snorhaartjes die je weg wilt halen, dan zit het middel zelfs direct onder je neus en dus kan het maar beter niet chemisch ruiken.)

Minpunten:

  • Als je nog nooit een ontharingscrème in je gezicht gebruikt heb, kan het even tegenvallen. Je kunt het het beste niet doen voordat je uitgaat, omdat je even moet voelen hoe je huid erop reageert. Het kan namelijk zijn dat de huid rood wordt en een beetje geïrriteerd is door de crème.

3. Taky Expert – Facial Hair Removal Cream

In de tube van Taky Expert zit 20 milliliter ontharingscrème speciaal voor het gezicht.

Pluspunten:

  • Met het bijgeleverde spateltje dat in de tube verwerkt zit kun je de crème heel precies aanbrengen, waardoor je toch een redelijke tijd met de 20 milliliter crème kunt doen.
  • Vooral de geur valt ons positief op, want het ruikt een beetje naar bos of ander groen als je het gebruikt. Dat scheelt ten opzichte van de poederige geurtjes van andere crèmes.

Minpunten:

  • Het is wel echt heel weinig, dus je moet wel blij zijn met het effect om het vaker te willen kopen.
  • Verder moet je ervoor zorgen dat je de bovenkant van de tube na elk gebruik goed afdoet, zodat er geen bacteriën in de crème terecht kunnen komen.

Beste ontharingscrème voor het gezicht getest door Consumentenbond, Kassa of Radar

Bij Radar gaat het vooral over het weg laten laseren van lichaamsharen. De Consumentenbond heeft in 2019 verschillende ontharingstechnieken getest en de ontharingscrème was ook onderdeel van de test. Bij Kassa wordt gevraagd naar een nieuw geïntroduceerde ontharingscrème, maar we vinden deze verder nergens meer terug om hem uit te proberen.

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar gezichtsontharingscrème

Afsluiting

Ontharen is niet iets wat je graag doet, al ben je met het effect wel altijd weer blij. Haartjes horen bij het lichaam en voor bepaalde delen hebben ze ook een specifieke functie (zoals bijvoorbeeld je neusharen die de lucht filteren en het eerste vuil tegenhouden). In onze cultuur is lichaamshaar vaak niet meer gewenst en daarom ontdek je graag of je voor je gezicht liever een ontharingscrème gebruikt dan een andere ontharingstechniek.