Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste maskers tegen puistjes en mee-eters

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een onzuivere huid. Je kunt er nogal onzeker door raken en eigenlijk maakt het maar weinig uit op welke leeftijd je er last van hebt. Een ontstoken huid met rode bulten of opvallende zwarte punten rond en op de neus en je kin kunnen het leven nogal beïnvloeden. Om zo goed mogelijk voor deze huid te zorgen, kies je niet alleen voor goede dagcrème, maar ook voor een verzorgend masker tegen de puistjes en andere onzuiverheden.

Snel overzicht: Deze gezichtsmaskers tegen puistjes en acne raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenJacob Hooy – Natuurlijke schoonheid – Avocadomasker voor het gezicht: Dit masker is volledig natuurlijk en chemisch vrij. Het helpt om ontstekingen te verminderen en de huid tot rust te brengen. Ondanks dat je het dik moet insmeren en snel door het product heen gaat, zijn de resultaten zeer bevredigend. >> Check laagste prijs
Beste detox-maskerNUXE Paris – Bio Organic Sesame Seeds & Citrus Extract Radiance Detox Mask: Dit masker biedt een frisse sensatie en revitaliseert de huid. Ondanks dat het parfum kan zorgen voor wat irritatie bij sommige gebruikers, is de reinigende kracht van dit masker indrukwekkend. Voor de prijs en de hoeveelheid product die je krijgt, is dit masker zeker de moeite waard. >> Check laagste prijs
Beste kleimaskerGlamGlow Hollywood California – Supermud Clearing Treatment: Dit masker maakt gebruik van klei om de huid uit te drogen en puistjes te verminderen. Hoewel het de duurste optie in onze lijst is, merk je dat het effectief werkt op de aangebrachte gebieden, iets wat niet altijd het geval is met peel-off of transparante maskers. >> Check laagste prijs

De top 3 met het beste masker tegen puistjes of acne

1. Jacob Hooy – Natuurlijke schoonheid – Avocadomasker voor het gezicht

In dit masker tref je geen onnatuurlijke of chemische ingrediënten aan die het gezicht op een of andere manier negatief kunnen beïnvloeden.

Pluspunten:

Het laatste dat je wilt is dat je crèmes of maskers je huid nog slechter maken dan hij al is. Je wilt juist iets verzorgends, iets dat ontstekingen remt en de huid weer tot rust brengt. Dat lukt met dit avocadomasker.

Minpunten:

  • Het enige echte nadeel is dat je het lekker dik moet insmeren en daardoor ben je snel door 150 milliliter masker heen.

2. NUXE Paris – Bio Organic Sesame Seeds & Citrus Extract Radiance Detox Mask

In deze verpakking zit 50 milliliter heerlijk fris geurend gezichtsmasker dat helpt de huid in het gezicht op te frissen.

Pluspunten:

  • Een onzuivere huid heeft baat bij het citrus bestanddeel in dit masker. En de sesam zorgt vervolgens voor een kalmere huid.

Minpunten:

  • Behalve de natuurlijke extracten zit er ook parfum in dit masker tegen puistjes verwerkt en dat kan dan juist weer voor roodheid of andere allergische reacties zorgen. Dat wil je net niet in je gezicht.
  • Voor 50 milliliter is het ook best een prijzig masker en dan zijn er volgens de redactie – en ondanks de reinigende kwaliteiten – meer spelers op de markt die goede gezichtsmaskers tegen acne verkopen.

3. GlamGlow Hollywood California – Supermud Clearing Treatment

Ook in dit potje van GlamGlow zit 50 milliliter masker.

Pluspunten:

  • Een mudmasker (of kleimasker) droogt de huid deels uit, waardoor ook de puistjes sneller uitdrogen. Het ontrekt verder onzuiverheden (die zich nog niet tot puistjes ontwikkeld hebben) aan de huid.
  • Het fijne bij dit masker vinden we dat je ook echt goed ziet waar je het masker gesmeerd hebt. Dat is bij peeling maskers of doorzichtige maskers vaak niet het geval en dan weet je niet of je masker wel op de juiste plek effect heeft.

Minpunten:

  • Dit is het duurste masker tegen mee-eters en puistjes in deze top 3 en wij vragen ons af hoeveel andere, goede gezichtsmaskers met vergelijkbaar effect je voor dit bedrag kunt kopen.

Beste masker tegen puistjes volgens de Consumentenbond, Radar en Kassa

Iemand bij Kassa meldt dat aambeienzalf goed tegen puistjes helpt. Wij zouden hier niet mee gaan experimenteren, aangezien het de huid ook erger kan maken. Bij de Consumentenbond geven ze trouwens wel een slimme tip, want de meeste mensen die een gezichtsmasker aanbrengen, gaan met hun hele vinger in de pot. Probeer dit met een speciaal spateltje te doen of een oud lepeltje dat je nog hebt. Dit kun je na elk gebruik namelijk weer schoonmaken en zo voorkom je dat je met je vingers bacteriën in de pot brengt.

Radar geeft aan dat veel claims van merken over het effect dat ze zouden geven niet kloppen. Als je voor een gezichtsbehandeling naar een schoonheidsspecialiste gaat, zou je het dus net zo goed thuis zelf voor veel minder geld kunnen doen.

Dit zegt Radar over zelfgemaakte gezichtsmaskers tegen puistjes en mee-eters

Radar biedt inzichten over het zelf maken van gezichtsmaskers met voedingsproducten. Alex van der Burgh, veiligheidsbeoordelaar van cosmetica, adviseert specifieke ingrediënten voor diverse huidtypen, waaronder suggesties voor droge en vette huid, die relevant zijn voor de behandeling van puistjes en mee-eters. Het artikel waarschuwt ook tegen het gebruik van potentieel irriterende stoffen zoals citrusvruchten en benadrukt een gematigd gebruik van maskers om huidluiheid te voorkomen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over duurzame verzorgingsproducten

Hoewel BNNVARA’s Kassa zich richt op het verminderen van afval door duurzame verzorgingsproducten, biedt het artikel indirecte inzichten voor degenen die geïnteresseerd zijn in milieuvriendelijke opties voor huidverzorging, wat relevant kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar natuurlijke alternatieven voor het bestrijden van puistjes en mee-eters. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Alleen eens in de week een masker op een het gezicht met puistjes aanbrengen helpt natuurlijk niet. Je moet je huid elke dag verzorgen. Geef het een keer een stoombadje, zorg voor goede dagcrème en blijf met je handen zo veel mogelijk van je gezicht, zeker als je last van puistjes hebt. Eraan zitten maakt het namelijk alleen maar erger en dan helpt geen enkel middel meer. Een masker tegen puistjes kan, wanneer je alle tips consequent opvolgt, wel degelijk verschil uitmaken en je acne doen verminderen.