Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste luchtverfrissers voor de wc

Wanneer je niet van de natuurlijke geuren houdt die zich op het toilet verspreiden – en dat zijn toch de meesten van ons – kies je voor een luchtverfrisser die je wc iets frisser houdt. Je kunt daarbij voor diverse modellen kiezen, zoals een handmatige spuitbus die je gebruikt alleen als het echt nodig is, een geurende gel in een verpakking die zijn geur verspreidt gedurende een bepaalde periode en daarna opgedroogd is, of een spray die je in het stopcontact stopt en automatisch geuren verspreidt. Wij zetten de beste drie luchtverfrissers voor op de wc vandaag voor je op een rijtje.

Snel overzicht: Deze WC luchtverfrissers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor constant frisheidAir Wick Freshmatic Life Scents Zalige Zomer: Deze automatische luchtverfrisser zorgt voor een frisse geur in je wc gedurende de hele dag. Door de subtiele, aangename geur merk je pas dat hij aan vervanging toe is wanneer de geur vervaagt. Let op, dit is een navulverpakking die past bij de Freshmatic geurdispenser. >> Check laagste prijs
Beste subtiele keuzeGlade Sense & Spray Sensual Sandalwood & Jasmine: Dit model is meer discreet dan de meeste andere merken, zodat je een aangename geur kunt toevoegen aan je toiletruimte zonder dat de luchtverfrisser prominent aanwezig is. De intense geur van sandelhout maakt het vooral in het najaar een favoriet. Hou er rekening mee dat de geur voor sommigen anders kan vallen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor variatieAmbi Pur 3Volution Morning Dew: Met deze elektrische luchtverfrisser, die wordt geleverd met drie verschillende geuren, zorgt voor een voortdurende variatie van frisheid in je toiletruimte. De geur Morning Dew brengt de frisheid van een ontluikende lenteochtend naar je badkamer. Let wel, dit apparaat werkt op elektriciteit en moet in het stopcontact worden gestoken om te kunnen functioneren. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste wc luchtverfrissers

1. Air Wick – Freshmatic Life Scents – Zalige Zomer (navulverpakking)

Het betreft hier een navulverpakking van drie stuks die hoort bij de Freshmatic geurdispenser en die moet je dus of al in huis hebben, of nog los erbij kopen.

Pluspunten:

  • De geur verspreidt automatisch en daardoor heb je ook echt de hele dag een frissere geur in je wc. Je hoeft er dus geen aparte handelingen na je toiletbezoek voor uit te voeren.
  • De geur is aanwezig, maar niet te indringend, waardoor het opvalt als je de bus na verloop van tijd moet vervangen.

Minpunten:

  • De geur ‘Zalige Zomer’ is niet het gehele jaar lekker en daarom wissel je zo af en toe eens af met een andere Freshmatic geur die uitgebracht wordt. Er is gelukkig genoeg keuze.

2. Glade Sense & Spray – Sensual Sandalwood & Jasmine (navulverpakking)

Dit kleinere busje past in een houder. Van het spuitbusje zelf zie je dus niks en je kiest de houder (kleur en vorm) die je zelf het mooist voor je toilet vindt.

Pluspunten:

  • Het is een wat onopvallender model dan die van vele andere merken. Je kunt het dan ook subtiel in je toiletruimte aanbrengen en toch genieten van een fijn geurtje.
  • Je hoeft in principe maar een keertje handmatig te sprayen en de geur spuit omhoog de ruimte in. Meer sprayen kan natuurlijk wel als het echt nodig blijkt te zijn.
  • De geur is heerlijk in het najaar door de intense geur van sandalwood.

Minpunten:

  • Op de redactie zijn we niet allemaal even groot fan van de geur van jasmine die in deze spray verwerkt zit. Die kan soms wat indringend zijn.

3. Ambi Pur – 3Volution Morning Dew (elektrische starterkit)

Dit is een starterset met de luchtverfrisser en drie geuren die je tegelijkertijd in de houder doet.

Pluspunten:

  • De geuren wisselen elkaar af, waardoor je nooit die typische wc-lucht blijft houden. Je ruikt ook echt elke keer dat er een ander luchtje verspreid wordt.
  • De geur Morning Dew ruikt lekker fris als een lenteochtend die aanbreekt.

Minpunten:

  • Deze houder moet je wel in het stopcontact steken om hem te kunnen laten werken en met alle stijgende kosten en hogere energieprijzen vragen we ons af of dit moment dan wel geschikt is voor allerlei extra apparaatjes die elektrisch werken.

Beste wc luchtverfrisser getest bij Consumentenbond, Kassa of Radar

De luchtverfrisser op onze nummer 1 heeft voor wat vragen gezorgd en in een artikel van Radar worden deze vragen beantwoord. Er wordt uitgelegd wat de term ‘driedimensionaal parfum’ inhoudt en hoe dit bij de Freshmatic luchtverfrissers werkt. Bij de Consumentenbond maken ze zich zorgen over de middeltjes die mensen in huis verspreiden, omdat ze het binnenklimaat nogal kunnen verpesten. Ook Kassa geeft aan dat luchtverfrisser je gezondheid in negatieve zin kan beïnvloeden.

Dit zegt Radar over gezonde lucht in huis

Radar biedt inzicht in hoe je gezonde lucht in huis kunt krijgen, met aandacht voor luchtkwaliteit en het vermijden van vervuilingsbronnen. Senior wetenschapper Piet Jacobs van TNO legt uit dat goede lucht niet alleen gaat over het buiten houden van schadelijke gassen en fijnstof, maar ook over het minimaliseren van menselijke geuren. Hij adviseert het vermijden van gaspitten, schimmels, spuitbussen, en terpentineverf. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het verwijderen van wc-geurtjes

BNNVARA’s Kassa biedt een eenvoudige maar effectieve tip voor het verwijderen van nare geurtjes in de wc, die vaak overblijven zelfs na een grondige schoonmaak. De suggestie is om met een spons langs de onderkant van de wc-rand te gaan om het vuil, dat de bron van de geurtjes kan zijn, te verwijderen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar luchtverfrissers voor op het toilet

Kortom

Een raampje op de wc opendoen als er sterke geuren na je toiletbezoek zijn blijven hangen, werkt natuurlijk het beste. Helaas heeft niet iedereen een wc met raampje en daardoor kun je toch beslissen om een luchtverfrisser in je wc te plaatsen. Op basis van jouw voorkeur voor een geur en de werking van een luchtverfrisser (op batterijen, in het stopcontact, handmatig) kies je het ene of andere merk. Tip van de redactie: heb je geen geld voor een echte luchtverfrisser voor op het toilet? Leg dan een doosje lucifers neer en steek er eentje na je toiletbezoek aan. Wel ervoor zorgen dat de vlam goed gedoofd is als je de wc weer verlaat.