Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste littekencrème voor het gezicht

Niemand heeft graag littekens op het lichaam, maar littekens in het gezicht zijn misschien nog wel het ergste. Je kunt ze namelijk maar moeilijk verbergen, tenzij je elke dag een flinke laag make-up erop smeert. Daar heb je echter niet altijd zin in en daarom probeer je met een littekencrème voor het gezicht de opvallendste littekens wat vager te laten worden. Helemaal weggaan zullen ze zonder laserbehandeling waarschijnlijk nooit, maar elk beetje dat ze minder opvallen helpt.

Snel overzicht: Deze littekencrèmes voor het gezicht raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor veelzijdigheidVSM – Derma Calendulan: Deze littekencrème is verrijkt met goudsbloem, bekend om zijn helende eigenschappen. Deze VSM crème kan op elk type litteken gebruikt worden, waaronder brandwonden, waardoor het zeer veelzijdig is. Het is ook de meest betaalbare keuze uit onze top 3. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor huidontspanningBiodermal Littekencrème: Deze crème is bijzonder vanwege zijn unieke toepassing. Het moet met lichte klopbewegingen op de huid worden aangebracht om de ingrediënten te activeren en dieper in de huid te laten doordringen. Dit zorgt niet alleen voor effectieve behandeling, maar ook voor een rustgevend gevoel op de huid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor hydratatieAlHydran – Medical After Care for the Skin: Deze littekencrème blinkt uit in hydratatie. Het helpt niet alleen bij het herstellen van littekens, maar kan ook worden gebruikt bij andere huidaandoeningen zoals jeuk of huidirritaties. Hoewel het de duurste optie in onze lijst is, is de prijs gerechtvaardigd door de multifunctionaliteit en hoogwaardige ingrediënten. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste littekencrèmes voor je gezicht

1. VSM – Derma Calendulan littekencrème voor de verzorging van littekens

De naam van deze littekencrème verwijst naar de calendula officinalis (of goudsbloem). Deze bloem schijnt bij te dragen aan het genezen van wonden en dat is uiteindelijk waar het litteken vandaan komt. In de tube zit 50 gram littekencrème die je op de littekens in je gezicht kunt smeren.

Pluspunten:

 • Als je tijdig begint met smeren (en dus een litteken niet eerst hard of oud laat worden), kan de crème echt het litteken verminderen.
 • De crème kan ook op andere plekken gebruikt worden. (maar hoe groter de plek, hoe sneller de tube natuurlijk leeg is.)
 • Deze crème van VSM kan op elk soort litteken gebruikt worden, dus ook als je je verbrand hebt.
 • Dit is de goedkoopste littekencrème voor je gezicht in deze top 3.

Minpunten:

 • Afhankelijk van hoe oud je litteken is, kan het wat langer duren voordat je resultaat ziet. Een beetje geduld hebben, hoort er dus bij.

2. Biodermal – Littekencrème voor het vervagen van littekens

In dit tubetje van Biodermal zit 25 milliliter littekencrème.

Pluspunten:

 • Als de crème goed bevalt is er ook een tube met een inhoud van 75 milliliter. Die is in verhouding bijna een derde goedkoper.
 • Deze crème moet je lichtjes kloppend op de huid aanbrengen om de ingrediënten te activeren en dieper in de huid te laten doordringen. We hebben gemerkt dat dat best een ontspannend gevoel geeft en we kunnen ons voorstellen dat deze kleine massage ook de huid sneller laat herstellen.

Minpunten:

 • Niet elk testlid heeft goede resultaten met deze littekencrème voor het gezicht en sommigen vinden het zelfs niet lekker ruiken.
 • De parfum in de crème kan soms ook nog een huidreactie geven en daar zit je dan helemaal niet op te wachten.
 • De crème is ook een stuk duurder dan die op nummer 1 in deze lijst en het tubetje heeft maar de helft van de inhoud.

3. AlHydran – medical after care for the skin – littekencrème

Deze littekencrème kun je gebruiken zodra de wond dicht is. Er zit 30 milliliter crème in de tube.

Pluspunten:

 • De bestanddelen van deze littekencrème zijn ook goed voor andere huidaandoeningen. We hebben namelijk gemerkt dat het ook helpt bij jeuk of andere huidreacties.
 • Je voelt vooral dat de huid zijn soepelheid van voor het litteken niet verliest en dat draagt bij aan een beter herstel van het litteken.

Minpunten:

 • Dit is de duurste littekencrème in deze top 3, maar als hij voor jou werkt is de prijs het dat zeker waard omdat het om je gezicht gaat.
 • Door de ingrediënten is de littekencrème wat vetter dan bijvoorbeeld een gewone dagcrème, dus je moet even uitproberen hoe alles wat je daarna op je gezicht wilt doen (crème, make-up, et cetera) met de littekencrème samengaat.

Beste littekencrèmes getest door Kassa, Radar en Consumentenbond

Radar geeft hoop aan mensen die littekens in het gezicht hebben die zijn ontstaan met vuur. Er zijn namelijk nieuwe technieken ontwikkeld die de littekens veel minder laten opvallen. Dat is mooi als je een grote of kleinere brandwond in het gezicht hebt opgelopen.

Bij de Consumentenbond waarschuwen ze voor bepaalde ontharingstechnieken waar je littekens aan over kunt houden. Opletten dus als de schoonheidsspecialiste die techniek voor het gezicht wil gebruiken en een andere techniek voor die plek overwegen.

Bij Kassa stelt iemand een vraag over littekencrème of littekenolie en daar komen veel reacties op, maar mensen geven ook aan dat de huid zelf moet herstellen en dat iets van buitenaf erop smeren vaak niet werkt. De huid herstelt zelf en dat moet je tijd geven. Uit de zon blijven en het litteken niet blootstellen aan extra prikkels helpt dan weer wel.

Dit zegt Radar over Littekencrème Voor Het Gezicht

De prijzen van diverse drogisterijproducten, waaronder littekencrème voor het gezicht, stijgen door een verhoging van de btw van 6 naar 21 procent. Deze maatregel, bedoeld om het lage btw-tarief alleen toe te passen op producten met een handelsvergunning als geneesmiddel, volgt op een rechterlijke beslissing die tandpasta en zonnebrandcrème als geneesmiddelen aanmerkte. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar gezichtscrèmes tegen littekens

Afronding

Niet iedereen heeft geld voor lasertherapie die echt effectief blijkt te zijn bij het wegwerken van littekens. Dat realiseren we ons op de redactie maar al te goed… Om zelf iets te doen, kan een littekencrème in ieder geval de huid soepel houden. Verder moet je echt geduld hebben en je huid blijven beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.