Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Werkt De immuunboost van Lars Faber echt?

Ben jij ook de laatste tijd bewuster bezig met jouw gezondheid? Of zit jij al een tijdje niet zo lekker in jouw vel? Dan is het tijd om voor jezelf te kiezen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel externe factoren lijken vaak de reis naar een gezonder leven te verstoren. De immuunboost van Lars Faber wil echter zorgen voor het tegenovergestelde. Levert het echter echt een gezonder lichaam op? In deze review hebben wij een diepere kijk op het programma genomen.

Mijn zoektocht naar een gezonder leven

Voor een lange tijd merkte ik dat ik mezelf niet 100% lekker voelde in mijn vel. Ondanks dat ik voor mijn gevoel gezond at en af en toe bewoog, negeerde ik te vaak waar mijn lichaam eigenlijk om vroeg. Vooral na een lange dag werken achter mijn bureau voelde ik me mentaal vermoeid. Hierdoor kon ik mijn lichaam niet zover krijgen om nog te bewegen of te sporten.

Na een tijdje begon het mij dwars te zitten. Ik wilde mezelf weer fit voelen. Ik was klaar met het negatieve zelfbeeld. Online ging ik op zoek naar tips om gezonder te leven, maar dit liep eigenlijk altijd uit op niks. Ik las verschillende artikelen over gezond eten en bewegen, maar wist niet hoe ik dit vervolgens kon implementeren in mijn leven.

Tijdens deze zoektocht ben ik bij Lars Faber terechtgekomen. Hij is een holistische coach die zelf door middel van voeding, ademhalingsoefeningen en beweging zijn gezondheid weer een boost heeft gegeven. Zijn kennis is vervolgens verwerkt in zijn immuunboost challenge. Uiteraard werd ik erg nieuwsgierig naar de werking, maar ik was ook een beetje sceptisch. Dit sceptische gevoel kwam misschien zelfs van een angst. Een angst voor het onwetende. Wat als deze challenge mijn leven eindelijk omdraait naar hetgeen waar ik al deze jaren stiekem naar op zoek was?

Ik heb daarom besloten om mijn ervaring met de challenge te delen in deze recensie. Dit om anderen in een gelijkwaardige positie te informeren over of deze challenge de moeite waard is of niet.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Zoals ik al kort heb uitgelegd, was ik zelf op zoek naar een manier om mijn leven om te draaien. In 2021 had ik genoeg van het gevoel alsof mijn lichaam continu vermoeid was. In mijn onderzoek naar oplossingen kwam ik er al snel achter dat er veel fabels op het internet te vinden zijn. We moeten onze gezondheid serieus nemen. Mijn motivatie achter deze recensie is dus ook om andere mensen een beter beeld te krijgen over wat ze wel of niet kunnen verwachten van de immuunboost challenge.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Op het internet is tegenwoordig een hoop informatie te vinden over een gezonder leven. Echter, hoe bepaal je welke informatie echt is en wat eigenlijk gebakken lucht is? Dit is een struikelblok waar ik zelf tegenaan liep. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet dat een gezondheids challenge door een erkend persoon is opgesteld. Je wilt immers jouw lichaam versterken in plaats van verzwakken. Het is daarom belangrijk dat je van te voren goed onderzoek doet voordat je ergens aan begint. Deze recensie kan hopelijk andere mensen helpen om de stap te maken naar een gezonder leven.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Mijn eerste sceptische indruk heb ik in de vorige alinea al kort uitgelegd. Ondanks dat het duidelijk is dat Lars Faber een erkende coach is, mede door de vele boeken die hij heeft geschreven en de verschillende recensies van participanten, vroeg ik me toch af of de challenge daadwerkelijk een verschil kon maken voor mijn lichaam.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

 • Het belooft je af te kicken van suiker, snacks en koffie.
 • Het belooft je een lieve community waar je elkaar motiveert. Benieuwd hoe open en dynamisch de community aan voelt.
 • Het belooft je een betere levensstijl te ontwikkelen. Hoe wordt er gegarandeerd dat deze levensstijl ook na de challenge door blijft gaan?
 • Het belooft je een nieuwe voedingsstijl te ontdekken. Ik ben benieuwd naar de filosofie achter de recepten. Zijn deze ook te implementeren na de challenge?

De criteria waar we de immuunboost challenge op beoordelen

We beoordelen  de challenge van Lars Faber op de volgende criteria

 • Stelt de immuunboost challenge haalbare doelen door de weken heen?
 • Wat is de fysieke impact van de challenge?
 • Voelen we ons mentaal energieker naar de challenge?
 • Heeft het een nieuw perspectief op voeding gegeven?
 • Is de impact van de challenge ook na 21 dagen nog steeds te merken?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

De beste manier om de immuunboost challenge te reviewen is uiteraard om het zelf uit te voeren. Dit hebben we ook gedaan gedurende de afgelopen weken. Daarnaast hebben we ook met Lars Faber gepraat over hoe hij de challenge heeft opgesteld en wat zijn visie was.

Tot slot hebben we contact gehad met deelnemers van de challenge. Wat heeft het hen gebracht? Merken ze een positieve impact, ook na de challenge?

In het kort: wat is het precies?

Het doel van de immuunboost challenge is om jouw immuun en gezondheid in 21 dagen een positieve twist te geven. Los van dat er gekeken wordt naar gezonde voeding en beweging, ligt er ook een focus op mentale oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van ademhalingstechnieken en het leren luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. Tijdens de 21 dagen van de challenge wordt er tussentijds met elkaar ingecheckt, wordt er gemotiveerd en wordt er gepraat. Ook ontvangen de deelnemers een e-book waar extra gezonde tips te vinden zijn, evenals meer informatie achter superfoods en voeding.

Info over de makers

De immuunchallenge is opgericht door Lars Faber. Lars is een holistic coach die zich sinds 2012 verdiept heeft in het versterken van de gezondheid op een natuurlijke manier. Deze kennis heeft hij vervolgens uitgebracht in zijn bestseller boek en verwerkt in zijn onderneming ‘The Breathwork Coach’. Met het doel om meer mensen te helpen, heeft hij de Immuunboost Challenge gestart.

Zijn vrouw, Tanja Faber, maakt ook deel uit van de immuunboost challenge als ervaringsdeskundige. Zij heeft zelf de positieve impact van de challenge gezien bij Lars en vervolgens bij haarzelf. Ze staat klaar in de online community om haar verhaal te delen, te motiveren en te luisteren naar de ervaring van de deelnemers.

Onze ervaringen: wat voor resultaten zijn er behaald?

Zelf heb ik deelgenomen aan de immuunboost challenge met het doel om mezelf weer een gezonde boost te geven. Is dit ook daadwerkelijk gebeurd is de vraag? Het antwoord hierop is ja! Ik heb mezelf in een lange tijd niet zo energiek gevoeld als tijdens en na de challenge. Een toeval? Ik denk het niet. De afgelopen jaren heb ik namelijk vaak te kampen gehad met ziekte kwaaltjes en een slecht zelfbeeld.

Een belangrijke factor in dit resultaat is dat de challenge niet alleen gefocust is op voeding en beweging. Wanneer het lichaam minder stress ervaart, kan het makkelijker eten verteren en vet verbranden. Dat is ook de reden waarom het zo belangrijk is om je mentaal goed te voelen. De challenge heeft ervoor gezorgd dat ik geen plotselinge buikklachten meer voel, dat ik 4 kilo ben kwijtgeraakt, dat ik gedurende de dag veel meer energie heb en vooral dat ik mezelf lekker in mijn vel voel.

Kosten

De immuunboost challenge is een gratis programma. Het is dus zeker het proberen waard. Is het het geld waard? Met het meedoen met de immuunboost challenge verlies je niets. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het inkopen van andere voedingsmiddelen die je normaal koopt. In het programma wordt namelijk vaker verwezen naar biologische producten of superfood. Ondanks dat deze ingrediënten gewoon in de supermarkt te vinden zijn, kosten ze over het algemeen iets meer.

Hoe zien de weken van de challenge eruit?

Week 1

De eerste week staat in het teken van kennismaking. Deze week heb je de tijd om jezelf te verdiepen in de nieuwe methodes en uiteraard om deze uit te proberen. Ondanks dat het in het begin altijd even wennen is, voelde het na een week al natuurlijk aan.

Week 2

In week twee wordt er iets meer de mentale kant ingedoken. Dit is belangrijk, aangezien in deze week tekenen van bijvoorbeeld suiker- of koffieverslaving opduiken. Met behulp van de training blijf je echter gefocust op het einddoel.

Week 3

De derde week voelde als een feestje voor mij. Allereerst was ik gevuld met trots dat ik het de eerste twee weken heb volgehouden. Daarnaast merkte ik dat ik me energieker en zelfs een beetje slanker voel.

Week 4

Vanaf deze week is het tijd om zelf te zorgen dat je de goede gewoontes in stand blijft houden. Het mooie van de challenge is dat alle veranderingen juist gemaakt zijn voor de lange termijn. Je volgt geen zogenaamd ‘crashdieet’ waar je direct op terugvalt of je volgt geen sportschema wat onmogelijk is om vast te blijven houden tijdens drukke weken. Persoonlijk merkte ik dat ik in de weken erna, tot de dag van vandaag, nog steeds de voedingstips en ademhalingsoefeningen volg.

Voor- en nadelen van de Immuunboost challenge

Voordelen

✅ De challenge is gratis om te volgen

✅ Het legt een goed balans tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid

✅ Een challenge die je ook na de 21 dagen vasthoudt

✅ Met eigen ogen ervaren hoe de challenge jezelf energieker en fitter heeft gemaakt

✅ Een erg open online community die klaar staat om elkaar te motiveren

Nadelen

❌ Het voedingsschema bevat wat duurdere ingrediënten

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 10
 • Is het actueel? – 8
 • Doet wat het beloofd – 8
 • Is het diepgaand? – 9
 • Helpt voor de lange termijn – 8
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Community – 10

Hoe is de challenge anders van concurrenten?

Een groot verschil tussen de immuunboost challenge en challenges van concurrenten, is dat Lars Faber ervoor heeft gezorgd dat je gezonde gewoontes leert die je ook na de challenge kunt vasthouden. Je leert tips hoe je tijdens stressvolle periodes mentaal goed voor jezelf blijft zorgen en leert wat voor eetgewoontes makkelijk toe te voegen zijn aan jouw dag.

Waarom niet gratis het internet raadplegen?

Wanneer het gaat om jouw gezondheid is het internet niet altijd de geschikte plek. Er zijn veel websites te vinden waar informatie rondom voeding en beweging niet 100% betrouwbaar is. Wat wel een feit is, is dat de deelnemers van de immuunboost challenge daadwerkelijk een positief verschil merken in hun gezondheid.

Voor wie is het geschikt?

De immuunboost challenge van Lars Faber is voor iedereen geschikt die toe is aan een gezonder en bewuster leven. Veel mensen die proberen af te vallen hebben te maken met het jojo effect. Dat is wanneer je in een korte periode veel afvalt, maar in de weken na het strenge dieet direct weer deze kilo’s aankomen. De immuunboost challenge wilt dit probleem tegengaan. Het focust op oplossingen voor de lange termijn.

Wat moet je ervoor over hebben?

Om te zorgen dat je de beloftes van de challenge daadwerkelijk gaat merken, moet je er zelf ook werk in stoppen. Hoe gemotiveerder jij aan de slag gaat met de oefeningen en het eten, hoe beter je een verschil merkt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bereid moet zijn om voor de 21 dagen meer biologisch eten uit te proberen.

Ervaringen van andere deelnemers

RecensentSamenvatting review
MarjanMarjan heeft deelgenomen aan de challenge en was er erg mee verrast. Niet alleen is haar stoelgang enorm verbeterd, maar ook is er buikvet weg. Ook geeft ze aan hoe waardevol het is dat er ook een focus ligt op de geestelijke kant van gezond leven.
ManonManon had voorafgaand aan de challenge al maanden last van schouder- en kniepijn. Deze pijn is tijdens het deelnemen aan de challenge uit het niets verdwenen!
WilmaWilma heeft een heel mooi proces doorlopen tijdens de challenge. Niet alleen was ze Lars en Tanja enorm dankbaar, ook dankte ze de gezellige en motiverende community. Haar levensstijl is positief veranderd en ze is er zelfs 8 kilo door kwijtgeraakt.

Conclusie: meedoen of niet?

De sleutel naar een gezond leven lijkt altijd onvindbaar. Lars Faber heeft echter met behulp van de immuunboost challenge laten zien dat het haalbaar is om gezond en gelukkig te leven. Het is erg verfrissend om te zien hoe zowel fysieke als geestelijke training bij elkaar komen. Persoonlijk merkte ik een groot verschil door de ademhalingsoefeningen die mijn lichaam leren om te ontspannen, wat enorm helpt bij het verteren en verbranden van het eten. Zoek niet verder wanneer je op zoek bent naar geluk en energie in het leven. De immuunboost challenge van Lars Faber laat je ervaren dat het zorgen voor jouw gezondheid geen straf hoeft te zijn, maar juist een feestje is.

ReviewLars Faber
SamenvattingDe immuunboost challenge is een challenge van 21 dagen die oude patronen doorbreekt. Door middel van gezond eten, ademhalingsoefeningen en bewegen leer je om energiek de dag door te gaan. Tijdens de challenge blijf je gemotiveerd door de hechte community en ook na de challenge blijft er hecht contact wat ervoor zorgt dat je de gewoontes echt in jouw leven implementeert.
Review doorDe Redactie
BeoordelingEen score tussen de 9.3 en 9.7

Gratis beginnen

De challenge is gratis, wat het nog laagdrempeliger maakt. Ga snel naar de website om jezelf in te schrijven.

Op jouw gezondheid!