Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Er zijn zoveel verschillende mensen op de wereld en ieder mens is uniek. Als je je dit heel goed beseft dan kun je hier ook iets mee. Het zit hem in de kleine dingen die je kunt accentueren of waar je aan kunt werken zodat je je beter gaat voelen over jezelf. En daardoor ga je er ook beter uit zien! Hieronder volgen enkele tips.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

1.      Gezonde voeding

Echte schoonheid zit vanbinnen zeggen ze altijd. En dit is ook echt zo. Hoe beter je voor jezelf zorgt vanbinnen, hoe beter je er van buiten uit gaat zien. Zorg voor een gezond eetpatroon en drink voldoende water. Je voelt je echt 10x beter als je een gezonde maaltijd op hebt, dan dat je fastfood hebt gegeten.

2.      Voldoende bewegen

Er zijn zoveel verschillende manieren om in beweging te blijven. Zoek voor jezelf uit waar jij erg blij van wordt. De een houd van fitnessen, de ander van hardlopen of dansen. Misschien hou je van een teamsport? Je zult merken dat als je meer gaat bewegen, dat je ook meer energie krijgt door de dag heen. Dit straal je ook weer uit naar buiten en zo zie je er beter uit.

3.      Zelfverzekerdheid

Ben je erg onzeker? Werk dan aan je zelfverzekerdheid. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen, een boek lezen of eens gaan praten met een coach. Hoe zelfverzekerder jij je voelt, hoe beter je eruit gaat zien.

4.      Naar de kapper

Laat je adviseren door een goede haarstylist over welk kapsel en welke kleuren het beste passen bij jouw gezicht. Een slecht kapsel kan je er lelijker en zelfs veel ouder uit laten zien dan je daadwerkelijk bent.

5.      Kledingadvies

Ken je de gezegde: ‘kleren maken de man’? Dit geld ook voor de vrouwen. Een vrouw kan er zoveel beter uitzien als ze weet welke kleding ze wel en niet moet dragen. Neem niet zomaar alle trends over en zorg voor een goede basis in je kledingkast. Vind je het lastig om erachter te komen wat wel en niet bij je past? Vraag dan eens advies om je heen of in een goede kledingwinkel. Ook de kleuren van de kleding kunnen wonderen doen voor je uitstraling.

6.      Lingerie

Trek eens een heel mooi setje lingerie aan onder je kleding. Je zult merken dat als je dit aan hebt dat je je vrouwelijker zult gaan voelen. Hoe vrouwelijker je je voelt, hoe knapper je zult worden. Zeg nu zelf, voel je je beter als je die ‘grijze, te vaak gewassen, pluizende’ bh en onderbroek aan trekt? Dat dacht ik al.

7.      Hakken

De ene vrouw loopt regelmatig op hakken en de andere vrouw vindt het maar niks. Het is wel een gegeven dat je een betere houding krijgt als je op hakken loopt. Je gaat meteen rechtop staan en netjes lopen. Alhoewel sommige vrouwen nog even moeten oefenen. Je hoeft ook niet meteen op 10cm te lopen een blokhak van een paar cm lager, kunnen ook heel mooi onder een spijkerbroek staan bijvoorbeeld.

8.      Make up

Erg voor de hand liggend is het dragen van make up. Let hierbij wel op dat als je make up verkeerd draagt of te veel dat je er veel ouder uit kunt zien dan dat je daadwerkelijk bent. Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft als je het moeilijk vindt om te weten wat wel en niet bij je past. Het dragen van mascara bijvoorbeeld laat je ogen meer openen, hierdoor krijg je een open blik en zo zie je er beter uit.

9.      Persoonlijke hygiëne

Deze is misschien voor de hand liggend, maar dat geld toch niet voor iedereen. Niets is onaantrekkelijker dan iemand die een onaangename lichaamsgeur of mondgeur heeft. Zorg dus voor een goede persoonlijke hygiëne.

10. Zelfliefde

Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste van allemaal. Alle punten die hierboven zijn genoemd hebben te maken met zelfliefde. Iedereen zit wel eens niet lekker in zijn vel of heeft een baaldag. Het leven komt met vele ups en downs. Maar als je je regelmatig niet fijn voelt over jezelf en dus een heel laag zelfbeeld hebt, dan wordt het heel zwaar. Ieder mens mag er zijn en jij dus ook! In een wereld vol social media met filters en fotoshop is dit niet altijd even makkelijk. Probeer jezelf niet te vergelijken met andere mensen of blijven kijken naar de dingen die je niet mooi vindt aan jezelf. Deze dingen zullen alleen maar erger worden. Probeer te kijken naar waar je dankbaar voor bent en wat je wel mooi vindt aan jezelf. Er zijn simpele manieren om dit te doen:

  • Plak een briefje op de spiegel waarop staat geschreven dat je goed uitziet of wat je mooi vindt aan jezelf. Dit is een reminder voor jezelf om de dag goed te beginnen
  • Spreek lieve woorden naar jezelf uit in de spiegel. In het begin zal dit raar voelen, maar na een tijdje zul je merken dat het je steeds makkelijker afgaat omdat, je dit ook zult gaan geloven.
  • Bedenk s ’avonds voor het slapen een aantal dingen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld voor je huis of voor je familie en vrienden. Hierdoor krijg je een positieve mindset en deze gaat je helpen je beter over jezelf te voelen.

Succes!