Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Succesvolle manier om gewicht te verliezen door ‘Ik Verander Wel’?

Heb jij last van een laag zelfbeeld of voel jij je al een tijdje niet lekker in je vel? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van een slecht zelfbeeld wat gerelateerd is aan overgewicht. Ondanks dat het gewicht op de weegschaal geen invloed moet hebben op jouw geluk, is het wel belangrijk dat je lief bent voor jouw lichaam. Ik Verander Wel is een platform dat zich richt op gewichtsverlies op een gezonde en unieke manier. Het wordt namelijk door middel van hypnose gedaan. In dit artikel analyseren en beoordelen we de effectiviteit van Ik Verander Wel.

Mijn zoektocht naar een gezonde levensstijl

We hebben er allemaal wel eens in ons leven mee te maken gehad, een negatief zelfbeeld. Of het nu komt door het gewicht op de weegschaal, door een zwangerschap of door een stressvolle periode, we reflecteren vaak ons zelfbeeld op hoe we eruitzien en wat voor kledingmaat we dragen.

Ook ben ik door deze periode heen gegaan. Ondanks dat ik voor mijn gevoel gezond leefde, voelde ik mezelf niet prettig met het gewicht wat op de weegschaal zichtbaar was. Het probleem was echter dat ik niet mijn gehele leven wilde omgooien naar een strikt dieet. Ik wist dat het voor mijn mentale gezondheid belangrijk was om ook te kunnen genieten van het leven en niet bij iedere keuze te denken of dit binnen mijn dieet past.

Dit heeft me gebracht op mijn zoektocht naar succesvolle cursussen om te volgen voor gewichtsverlies. Ik wist echter dat het niet makkelijk ging zijn om een goede match te vinden, want ik had immers een aantal eisen. Tijdens deze zoektocht ben ik terechtgekomen bij Ik Verander Wel. Dit platform sprak mij aan omdat het een andere kijk had op gewichtsverlies dan standaard is. Dit zorgde echter ook dat ik sceptisch werd. Hoe effectief is het daadwerkelijk? Als het zo anders is dan de rest, is het wel echt gezond? En het lijstje ging door. In deze review neem ik jullie daarom mee in mijn ervaring van het traject. Het doel is om mijn ervaring zo eerlijk en transparant mogelijk te beschrijven, zodat jij te weten komt of Ik Verander Wel een geschikt traject is voor jou om te volgen.

Wie ben ik om dit te reviewen?

Naast mijn passie voor schrijven en het kritisch reviewen van cursussen, was het ook mijn persoonlijke doel om gewicht te verliezen. Ik wilde simpelweg wat strakker in mijn vel zitten en mezelf beter laten voelen. In deze review kijk ik dus niet alleen naar hoe de cursus in elkaar zit, maar kijk ik vooral naar of het de gewenste doelen behaald.

Het belang van kritisch kijken

Het is belangrijk om altijd met een kritische blik in een cursus te stappen. Vooral wanneer het betrekking heeft op jouw gezondheid en lichaam wil je zeker weten dat je doet wat goed voelt. Een platform zal altijd zo goed mogelijk zijn producten of diensten willen verkopen. Waar het echter echt om draait is de ervaring van anderen. Kunnen zij bewijzen dat wat de cursus beloofd ook daadwerkelijk haalbaar is?

Onze eerste sceptische reactie

Ik Verander Wel is een platform dat door middel van hypnose therapie zorgt voor gewichtsverlies. Ondanks dat er op de website direct een aantal data te vinden is over de bewezen resultaten ervan, kon ik het niet helpen om sceptisch te zijn over deze techniek. Als het echt zo effectief is, waarom is het dan nog niet genormaliseerd? Desondanks was ik ook enthousiast om te ontdekken hoe het precies in elkaar zit.

Wat zijn de beloftes van het traject?

 • Het belooft gewichtsverlies. Ik ben benieuwd hoe groot de verschillen zijn per deelnemer. Ieder lichaam is immers anders dus is het verliezen van gewicht echt voor iedereen haalbaar?
 • Het belooft dit te doen zonder een extreem eetschema en zonder intense lichaamsbeweging. Zijn er wetenschappelijke feiten die uitleggen hoe dit dan precies in zijn werking zit?
 • Het belooft je begeleiding gedurende het traject.

De criteria waar Ik Verander Wel op wordt  beoordeelt

Welke criteria vind ik belangrijk om Ik Verander Wel op te beoordelen?

 • Is er daadwerkelijk gewichtsverlies haalbaar voor iedereen?
 • Hoe is de persoonlijke begeleiding gedurende het traject?
 • Zijn de resultaten blijvend nadat het traject is afgelopen?
 • Hoe zitten de modules in elkaar?
 • Naast een lager gewicht op de weegschaal, voel ik me ook lichamelijk fitter of energieker?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Ik heb het programma van Ik Verander Wel getest op de beste manier mogelijk, namelijk door het zelf te doen. Voor vijf maanden lang heb ik het traject gevolgd en ervaren.

Naast mijn eigen ervaring, ben ik ook de ervaringen van ex-deelnemers gaan opzoeken. Ik ben in gesprek gegaan met ze om te weten te komen of en hoe Ik Verander Wel een verschil heeft gemaakt in hun leven.

In het kort: wat is het precies?

Ik Verander Wel is een platform waar je terecht kan voor een virtuele maagband. Maar wat bedoelen ze precies met een virtuele maagband? Door middel van hypnotherapie en begeleiding wordt er een knop in jouw hoofd omgedraaid. Het contante hongergevoel, de verslaving aan suiker, de drang om meer te eten dan nodig is, dit wordt allemaal door middel van de hypnotherapie weggehaald door Bianca en haar programma.

Info over de makers

Bianca is de maker achter Ik Verander Wel. Bianca is al meer dan 10 jaar een gecertificeerde hypnotherapeut. In deze jaren heeft ze meer dan 2.300 vrouwen en mannen op weg geholpen naar een nieuwe manier van afvallen. Haar passie kwam voort uit eigen ervaring.

Zelf heeft ze een grote tijd van haar leven te maken gehad met overgewicht. Door een blessure kon ze niet meer op hetzelfde niveau en dezelfde hoeveelheid sporten, wat zorgde voor een groei in haar gewicht. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze op zoek was naar alternatieve manieren om af te vallen en weer lekker in haar vel te komen. De kracht van hypnotherapie heeft ze zelf ervaren en wil ze nu ook verspreiden door middel van anderen te helpen.

Hoe ziet het eruit?

Het programma duurt 5 maanden. Op de website wordt aangegeven dat tijdens deze maanden er wordt gewerkt aan jouw nieuwe gewoontes. Het is mooi om te zien dat er tijd wordt genomen om deze draai succesvol toe te passen in het leven van alle deelnemers. Aan de hand van jouw specifieke eetgewoonten en relatie met eten en bewegen, wordt er een plan opgesteld. Het voornaamste doel is dat het programma leert hoe jij naar jouw lichaam kan luisteren. De hypnotherapie speelt een belangrijke rol hierin, aangezien dat de drang naar ongezonde gewoontes weg probeert te halen.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Zelf heb ik deelgenomen aan het programma van Ik Verander Wel. Uiteraard was ik erg sceptisch in het begin en tijdens het programma. Werkt het wel echt? Zijn de resultaten blijvend? Is het wel vol te houden? Al deze vragen bleken al snel voor niets te zijn geweest. Het programma van Ik Verander Wel heeft er voor gezorgd dat ik eindelijk mijn streefgewicht behaald heb. Mijn doel was om 15 kilo af te vallen. Dat is niet niks binnen 5 maanden. Vooral niet als je in overweging neemt dat ik deze kilo’s al jaren probeer te verliezen. Met behulp van de begeleiding en aanpak van Ik Verander Wel is het me gewoon gelukt! Inmiddels ben ik 3 maanden verder en voel ik mezelf nog steeds fit, gezond en vooral gelukkig.

Kosten

Het programma is uiteraard niet gratis. Wel is het duidelijk dat de prijs erg voordelig is. Ondanks dat het altijd een investering is om aan jezelf te werken, liggen de kosten voor Ik Verander Wel niet hoger dan andere afvalprogramma’s. Ook als je het vergelijkt met de prijs van een lidmaatschap bij een sportschool of personal training, dan liggen de kosten zeker niet hoog.

Is het het geld waard?

Uit mijn eigen ervaring is gebleken dat het programma van Ik Verander Wel zeker de kosten waard is. Het programma heeft er eindelijk voor gezorgd dat ik mijn kilo’s verloren ben en ik mezelf weer gelukkig en fit voel. Ook is het belangrijk om te benoemen dat het afval traject van 5 maanden erg gezond voelde. In tegenstelling tot strikte diëten of extreme sporten, wat vaak kan leiden tot blessures of darmklachten, heb ik me gedurende het traject geen enkele keer lichamelijk slecht gevoeld.

Wat is mijn mening over iedere module?

Intentie en contract

Het begint allemaal bij het maken van een duidelijk doel. Het is echter belangrijk om dit doel goed te formuleren. Hier wordt ook bij geholpen. Dit doel is de houvast voor de komende 5 maanden. Vervolgens wordt er een contract gemaakt waar dit doel op papier staat. Dit is vooral een mentale motivatie om jezelf echt het gevoel te geven dat het tijd is om het te behalen.

Opdrachten

Gedurende de vijf maanden ontvang je als deelnemer verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn allemaal bedoeld om de kijk naar voeding en eten om te draaien. Voordat de virtuele maagband daadwerkelijk wordt ‘geplaatst’, is het belangrijk dat je klaar bent om aan deze nieuwe stap te beginnen. Je lichaam moet zich ontspannen voelen. Na deze sessie voelde ik me een ander persoon, op de beste manier mogelijk. Het voelde alsof ik ineens meer controle en kennis had over mijn lichaam en wat het nodig had.

Persoonlijke begeleiding

Het is erg fijn om te weten dat er gedurende de vijf maanden veel begeleiding beschikbaar is. Deelnemers krijgen toegang tot een hoop video’s en artikelen die handige tips geven. Doordat het opnames zijn, kan je ze op het gewenste moment en in alle rust luisteren.

5 maanden om je doelen te behalen

Naast de begeleiding en de virtuele maagband, wordt er ook extra ondersteuning gegeven. Deze ondersteuning is bedoeld om het onderbewuste aan te pakken. Het is mooi om te zien dat het programma verschillende methoden aanbiedt. Niet ieder lichaam is hetzelfde. Aan de hand van ieder persoonlijk traject wordt er aanvullend trainingsmateriaal gekoppeld.

Voor- en nadelen van Ik Verander Wel

Voordelen

✅ Gegarandeerd resultaat

✅ Weer een positief zelfbeeld en extra energie

✅ Het geeft je een gezonde levensstijl die op de lange termijn te behouden is

✅ Ontvangt veel aanvullende informatie en begeleiding tijdens de vijf maanden

Nadelen

❌ Nog meer persoonlijke sessies gedurende het traject zou waardevol zijn geweest

Mijn score per criterium:

 • Kwaliteit – 8
 • Prijs – 9
 • Is het gezond voor jouw lichaam? – 9
 • Is het het geld waard? – 9
 • Is het diepgaand? – 9
 • Support – 8
 • Expertise van de maker – 10
 • Succesvol op de lange termijn – 9
 • Functionaliteiten – 9
 • Persoonlijke aanpak – 9

Hoe is het anders dan concurrenten?

Het mooie van Ik Verander Wel is dat er wordt gewerkt aan zowel jouw eetpatroon als jouw mentale gezondheid. Ook is het uniek om te zien dat er in dit afval traject geen focus is op het bewegen. Hoewel bewegen belangrijk is voor het lichaam, is het voor veel deelnemers, waaronder ik, niet realistisch om 6 keer in de week te sporten. Dit komt omdat werk, het huishouden, het sociale leven en de rest ook allemaal tijd kost. Het is fijn dat er dankzij Ik Verander Wel een alternatieve weg beschikbaar is naar hetzelfde doel.

Voor wie is het geschikt?

Het programma van Ik Verander Wel is geschikt voor iedereen die zich weer lekker in zijn vel wil voelen. Ondanks dat het getal op de weegschaal maar nummers zijn, heeft het toch invloed op hoe we ons voelen. Met behulp van Ik Verander Wel wordt afvallen mogelijk gemaakt voor iedereen. Heb jij een gezin en wil je niet iedere dag een andere maaltijd maken alleen voor jezelf of heb je genoeg van de extreme diëten die jouw lichaam niet alle nodige voedingsstoffen geven? Dan is Ik Verander Wel een geschikt programma voor jou.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Het is altijd belangrijk dat je in staat bent om je ergens voor in te zetten. Ondanks dat het doel van Ik Verander Wel is dat het programma toegankelijk is voor de alledaagse mens, moet je er altijd jouw eigen moeite in stoppen.

Reviews van andere deelnemers

RecensentSamenvatting review
Irma MulderIrma Mulder heeft een geweldige ervaring gehad van het programma. Binnen 4 weken heeft ze maar liefst 9 kilo verloren. Ook geeft ze aan dat ze gedurende het traject nooit last heeft gehad van een extreem hongergevoel, lage energie of een extreme drang naar ‘ongezond’ eten.
John MulderJohn heeft ook een geweldige ervaring gehad met Ik Verander Wel. Binnen twee weken is het eetpatroon volledig omgedraaid, zonder dat dit een lastige rit was. Kleinere maaltijden, minder behoefte aan snoep en geen drang om in een keer veel te eten. Dat heeft er allemaal voor gezorgd dat John 11 kilo is afgevallen en zich weer erg energiek voelt.

Conclusie: Kopen of niet kopen?

Ik Verander Wel heeft me oprecht verrast. Toen ik begon aan het programma was ik sceptisch. Ik begon eigenlijk al met de mentaliteit dat het behalen van mijn streefgewicht toch niet ging lukken, net zoals het nooit was gelukt met andere afvalprogramma’s. Tijdens de vijf maanden was het tegendeel al snel bewezen. Mijn kilo’s vlogen er vanaf, ik voelde me energiek, ik voelde me fit en ik voelde me vooral enorm gelukkig. Dankzij Ik Verander Wel heb ik mijn leven omgedraaid, zonder dat ik er voor mijn gevoel leuke dingen voor heb moeten laten liggen. Ben jij op zoek naar een afvaltraject dat daadwerkelijk zorgt dat jij jouw doelen behaald én die zorgt dat jouw mentale gezondheid ook op de rails blijft? Zoek dan niet verder dan niet meer verder. Met het programma van Ik Verander Wel krijg je het daadwerkelijk voor elkaar.

ReviewIk Verander Wel
SamenvattingIk Verander Wel is een programma dat je helpt om jouw streefgewicht te behalen. Dit doet het echter door middel van een unieke aanpak. In plaats van een extreem dieet en intense sportactiviteiten, wordt er gewerkt om een virtuele maagband te plaatsen. Dit wordt door middel van hypnotherapie behaald.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.7

Op jouw gezondheid!