Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste huidcrème voor verschillende huidtypen

Gebruik je een huidcrème elke dag van het jaar of smeer je hem alleen in de drogere maanden dat het kouder is en je de verwarming flink hebt draaien? Het kan zijn dat je een basishuidcrème voor je gezicht, hals en benen gebruikt. Dit zijn meestal de plekken die als eerste tekenen van uitdroging laten zien. De huid gaat schilferen of voelt strak aan. Een huidcrème doet dan wonderen. In de winter mag deze crème zelfs nog wel ietsje extra vettig zijn om de huid goed te doen.

Snel overzicht: Deze huidcrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor normale huidClinique – Moisture Surge Intense: Een dagcrème ontworpen voor de normale huid, die direct hydratatie biedt na het aanbrengen. We waarderen de lichtgewicht textuur en het vermogen om huidirritaties tegen te gaan. Let op, het is wat prijziger, maar levert net dat beetje extra op waar je van zult genieten. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor rijpere huidBiodermal – Anti Age 50+ dagcrème: Deze crème is ontworpen voor de rijpere huid, zowel voor mannen als vrouwen. We waren onder de indruk van het vermogen om fijne lijntjes te minimaliseren en de toegevoegde zonbescherming is een extra bonus. Let wel, de prijs is vergelijkbaar met onze topkeuze, maar de prestaties rechtvaardigen het prijskaartje. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor meervoudig gebruikCeraVe – Moisturising Lotion: Deze crème komt in een handige pompfles, waardoor het doseren eenvoudig is en er geen product verloren gaat. We houden van de lichte textuur en de voedende werking. Bovendien is het een veelzijdige keuze die je op verschillende lichaamsdelen kunt aanbrengen. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste huidcrème

1. Clinique – Moisture Surge Intense

In dit roze potje met dagcrème voor het gezicht zit 50 milliliter.

Pluspunten:

 • De crème is speciaal ontwikkeld voor de normale huid.
 • Hij voegt weer vocht aan de huid toe en dat voel je direct na het insmeren.
 • De crème is niet vettig, lekker licht en gaat huidirritaties tegen.

Minpunten:

 • Er is goedkopere huidcrème die ook goed werkt, maar deze geeft je wel net dat beetje extra dat je kunt waarderen.

2. Biodermal – Anti Age 50+ dagcrème

Biodermal heeft een hele lijn met producten met speciale doeleinden en deze crème is bedoeld voor de rijpere huid.

Pluspunten:

 • De huidcrème kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.
 • Het gaat die eerste rimpeltjes tegen en laat ze fijner lijken dan ze werkelijk zijn.
 • Met een pot van 50 milliliter doe je best lang, omdat je er per keer insmeren niet veel van nodig hebt.
 • Er zit ook nog een zonnebeschermingsfactor in deze huidcrème en daarmee heb je een goede basis voor elke keer dat je met je gezicht buiten komt.

Minpunten:

 • De prijs is ongeveer hetzelfde als de nummer 1 in deze lijst. Het is niet per definitie superduur, maar het kan wel wat goedkoper.

3. CeraVe – Moisturising Lotion

Je krijgt twee versies van deze huidcrème: een fles met 236 milliliter en een fles met 473 milliliter.

Pluspunten:

 • Beide flessen zijn voorzien van een handpompje om doseren makkelijk te maken. Er kan zo ook geen crème verloren gaan in de dop. (Je kunt namelijk niet morsen op deze manier.)
 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.
 • De crème voelt licht aan en heeft toch een voedende werking op de huid.
 • Wat wij ideaal vinden is dat je deze huidcrème voor meerdere lichaamsdelen kunt gebruiken. Het kan zowel op je gezicht, als op je ellebogen die wat droger zijn, maar ook voor je hele lichaam gebruikt worden.

Minpunten:

 • Het is wel echt voor een huid die vraagt om extra vettigheid. Voor de normale huid zal de crème er wellicht te dik opliggen en minder fijn aanvoelen.

Beste huidcrème getest door Kassa, Radar & Consumentenbond

Bij de Consumentenbond bespreken ze het effect van huidcrème dat in potjes zit waar je met je vinger in gaat. Wij adviseren altijd om een spateltje te gebruiken om de crème eruit te halen. Dit kun je na elk gebruik afwassen en hygiënisch opbergen. Kassa benadrukt dat je in de drogere maanden van het jaar juist geen huidcrème met aloë vera moet gebruiken. Het ingrediënt verkoelt en dat is juist voor in de zomer goed, niet voor in de winter.

Radar gaat in op huidcrèmes (en andere producten) die je bij de apotheek krijgt en dat je vaak al denkt dat de producten die van daar komen beter zijn. Dit is echter een aanname en geen bewezen feit.

Dit zegt Radar over skincare routine

Radar bespreekt een effectieve skincare-routine om rimpels te bestrijden met advies van dermatoloog Tjinta Brinkhuizen. Zij benadrukt dat huidverzorging- en veroudering afhankelijk zijn van genen, gedrag, verzorging, en huideigenschappen. Intrinsieke veroudering is onvermijdelijk, maar extrinsieke factoren zoals roken en zonblootstelling versnellen dit proces. Brinkhuizen adviseert zonnebrandcrème als de beste anti-rimpel maatregel en een skincare-routine met vitamine C in de ochtend. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over huid crème

BNNVARA’s Kassa benadrukt dat ingrediënten en hun concentratie in huidverzorgingsproducten belangrijker zijn dan de prijs. Onderzoekarts Ultee legt uit dat sommige ingrediënten in kleine hoeveelheden effectief zijn, terwijl andere in hogere concentraties nodig zijn. Het artikel onthult dat grote fabrikanten vaak dezelfde formules gebruiken voor verschillende merken, waarbij het verschil voornamelijk in de verpakking en prijs zit. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar normale huidcrèmes

Kortom

Het maakt niet uit of je je huidcrème online, bij de drogist, in de supermarkt of bij de apotheek koopt. De ene plek is niet per definitie beter voor het kopen van crèmes dan de andere. Wel moet je erop letten welke soort huidcrème je wilt kopen. Gaat het alleen om je gezicht, of wil je meerdere delen van het lichaam insmeren met een huidcrème? Als het om grotere delen van het lichaam gaat, is een grotere fles handiger. Het liefst koop je er eentje met een pompje, zodat je niks verspilt en de fles lang meegaat.