Hoe kan waterproof mascara verwijderd worden? In dit howto-artikel leer je hoe je dit het beste doet. Lees verder voor het stappenplan en de tips…

Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Als je gaat zwemmen, sporten of een avondje op stap dan kun je het beste kiezen voor een waterproof mascara. Deze blijft mooi zitten als je bijvoorbeeld gaat transpireren. Het enige puntje is dat deze lastiger schoon te maken is dan een gewone mascara. Dit komt omdat de waterproofmascara bestanddelen bevat die beter blijft hechten aan de huid. Met een gewone reinigingsmelk/cleaner is deze niet te verwijderen. Als je het product wel met een gewone reinigingsmelk gaat verwijderen, moet je heel hard boenen. De huid rond de ogen is erg dun en gevoelig, dus het beste is om zo min mogelijk te schrobben.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Hier volgen onze beste tips om waterproof mascara te verwijderen:

Tip 1: Olie

Kies voor een make-up reiniger met olie erin. De olie zorgt ervoor dat de substantie afbreekt. Er zijn ook speciale oogmake-up reinigersdoekjes/wattenschijfjes op basis van olie. Je kunt beter geen gewone kokos of babyolie gebruiken omdat deze nog vettiger zijn. Als deze in je ogen komt dan kun je een ontsteking krijgen.

Tip 2: Even laten inwerken

Breng het wattenschijfje met de oog make-upreiniger naar je oog en laat deze even inwerken. Doe dit ongeveer een minuut. Houd hierbij je ogen dicht, zodat er geen product in je oog komt. Op deze manier kan de reiniger goed inwerken en hoef je straks minder te wrijven.

Tip 3: Van boven naar beneden

Verwijder nu de rest van de mascara door je wattenschijfje van boven naar beneden te bewegen. Herhaal dit een aantal keer, totdat het meeste van je mascara eraf is. Houd tijdens het bewegen ook je ogen dicht.

Tip 4: Micellair water

Om de olie en de rest van de make-up te verwijderen kun je het beste een micellair water gebruiken. Deze verwijdert de rest van de olie goed. Verder geeft het micellair water je een fris gevoel. Als je een reinigingsmelk gebruikt zul je merken dat niet alle olie weg gaat. Dit komt omdat de reinigingsmelk een wat dikkere substantie heeft en die voelt niet fijn aan na gebruik van de olie.

Tip 5: Wattenstaafje

Als je merkt dat er toch nog wat restjes mascara op de wimper zit dan kun je deze verwijderen met een wattenstaafje. Doop je wattenstaafje in de reiniger en verwijder zo de restjes. Ook kun je het wattenstaafje gebruiken op de huid rondom de ogen.

Tip 6: Hydrateren

Na het verwijderen van de make-up is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. De huid rondom de ogen is erg dun en gevoelig. Gebruik een hydraterende oog crème voor rond de ogen. Je kunt natuurlijk ook je dag of nachtcrème aanbrengen.