Hoe breng je mascara aan? In dit artikel wordt het uitgelegd aan de hand van 7 essentiële tips. Zoals vele vrouwen weten is dat mascara aanbrengen nog niet zo gemakkelijk is. Het wonder product die je ogen mooier laat spreken heeft nu eenmaal een gebruiksaanwijzing. Om deze zonder klontjes aan te brengen bijvoorbeeld kost even wat oefening. Lees verder om dit te leren…

Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Hier volgen de beste tips om mascara correct aan te brengen:

Tip 1: Gebruik éérst de wimperkruller

Als je gebruik wil maken van een wimperkruller dan gebruik je deze voor dat je de mascara aanbrengt.

Tip 2: Gebruik geen droge mascara

Check als eerste of je mascara niet droog is. Een droge mascara geeft je niet het gewenste volle effect. Je kunt dit eenvoudig merken als je de borstel uit het flesje haalt. Je hoort dan een ‘plop’ geluid. Maakt je mascara dit geluid niet en zie je dat de borstel bijna geen product bevat, dan is je mascara droog.

Tip 3: Geen klontjes

Controleer je mascara borstel op klontjes. Je wilt voorkomen dat er te veel product (klontjes) op je wimpers komt. Je kunt deze klontjes eenvoudig verwijderen door je borstel af te vegen aan de rand van het flesje.

Tip 4: Kijk naar beneden

Kantel je hoofd iets naar achteren en kijk naar beneden als je de mascara aanbrengt. Zo voorkom je dat je gaat knoeien. Kijk niet recht vooruit in de spiegel.

Tip 4: Laag voor laag

Breng de mascara laag voor laag aan. Dus niet in een keer heel veel mascara aanbrengen, zo voorkom je dat je gaat knoeien en dat er klontjes ontstaan.

  • De eerste laag breng je heel dun aan. Zet het borsteltje vanaf de wimperrand aan en werk zo naar het einde van de wimper. Herhaal deze een paar keer totdat je wimper mooi gekruld is. Breng de eerste laag bij beide wimpers aan, zodat de 1e wimper even kan drogen. Wacht overigens niet te lang, want de mascara mag niet helemaal opdrogen.
  • De 2e laag breng je zigzaggend aan, zo voorkom je dat je wimpers aan elkaar gaan plakken.
  • De andere lagen breng je naar eigen wens op, wederom met een zigzaggende beweging. Wil je een heel dramatisch effect? Dan kun je meerdere lagen aanbrengen. Kies je liever voor een natuurlijke look? Dan is 1 of 2 lagen al voldoende.
  • Gebruik het uiteinde van het borsteltje om de hoeken van je wimpers te krullen. Vergeet deze niet! Door de hoeken mee te nemen creëer je het ultieme effect. 

Heb je toch een klontje op je wimper of geknoeid op je huid? Geen paniek, de mascara kun je eenvoudig verwijderen met een wattenstaafje. Breng wat make-up remover aan op je wattenstaafje en je zult zien dat je vlekjes en klontjes zo verwijderd zijn.

Tip 5: Niet te veel pompen

Pomp je borstel niet te veel in en uit je flesje dan nodig is. Hierdoor voorkom je dat er te veel lucht in je flesje komt.

Tip 6: Wimpers uit elkaar halen

Als je wimpers toch aan elkaar plakken dan kun je deze uit elkaar halen door ze te kammen met een borsteltje. Doe dit wel als je wimpers nog nat zijn als ze zijn opgedroogd dan kun je ze niet meer borstelen.

Tip 7: de onderste wimpers

Als je ervoor kiest om ook de onderste wimperlijn te accentueren dan is het belangrijk dat je niet te veel mascara gebruikt. De kans is groot dat je dan klontjes krijgt. Concentreer je vooral op de rand bij het ooglid en breng niet te veel aan het uiteinde van de wimpers aan.

Bekijk ook eens deze video:

Op jouw schoonheid!