Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste heat protector in sprayvorm

Als je veel apparaten hebt die hitte op je haar gebruiken om er model in te brengen, dan kan het haar beschadigd raken. Denk aan stijltangen die heet worden, een föhn die op de warmste stand staat of een kruller die op een hogere temperatuur het beste effect heeft. Dit soort behandelingen kan de gezondheid van je haar snel achteruit laten gaan en daar wil je natuurlijk een stokje voor steken. Lees daarom onze top 3 met de beste heat protectors of hittebescherming voor je haar.

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor hittebeschermingL’Oreal Paris – Elnett Satin: Deze heat protector in sprayvorm levert uitzonderlijke resultaten ongeacht de intensiteit van de hitte. Volgens ons is dit de beste optie voor degenen die verschillende warmtestyling tools gebruiken, aangezien het beschermt tot iets meer dan 200 graden Celsius. Denk er wel aan dat kwaliteit een prijs heeft! >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor geur en gevoelKerastase Paris – K Genesis Defense Thermique: Voor degenen die geur en gevoel belangrijk vinden, is deze optie ongeëvenaard. De aangename geur en het zachte gevoel dat deze spray achterlaat op je haar na het aanbrengen, maakten indruk op ons. Ondanks de hogere prijs, we zijn van mening dat deze optie het overwegen waard is voor diegenen wiens haar wat extra zorg nodig heeft. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor onopvallende toepassingWella Professional – Thermal Image Protection Spray: Voor wie op zoek is naar een lichte, onopvallende hittebeschermer, raden we deze optie aan. We waren onder de indruk van hoe deze spray het haar niet verzwaart na aanbrengen, en de prettige geur die het achterlaat na het föhnen. Zorg er wel voor dat je genoeg hebt om te spuiten, aangezien het product wat sneller op kan gaan. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste heat protectors

1. L’Oreal Paris – Elnett Satin – Heat Protection Styling Spray – Volume

In een fles van Elnett Satin voor de bescherming van het haar tegen hitte of warmte zit 170 milliliter spray.

Pluspunten:

  • Dit product werk perfect ongeacht welke vorm van hitte je op het haar loslaat. Het beschermt je haar tegen iets meer dan 200 graden Celsius. (Wij vragen ons wel af welk apparaat zo heet wordt…)
  • Dit middel spray je op je haar nadat je het gewassen en met de handdoek drooggewreven hebt. Daarna kun je föhnen of andere warmte-elementen op je haar toepassen.

Minpunten:

  • Je betaalt ongeveer 10 euro per fles en dat tikt aardig aan als je ook je shampoo en andere haarverzorgingsproducten eens bij elkaar optelt. Misschien die stijltang toch maar iets vaker laten liggen en naturel gaan als je krap bij kas zit?

2. Kerastase Paris – K Genesis Defense Thermique

In dit lichtroze flesje met pompje zit 150 milliliter beschermende vloeistof.

Pluspunten:

  • Dit product spray je in het haar en laat je daarna lekker zitten.
  • Het ruikt lekker en voelt goed aan als je na het insprayen met je vingers door je haar gaat.
  • Het brengt een beschermende laag aan die hitte draaglijker maakt. Hierdoor breekt het haar niet zo snel af als normaal. (Al zit er natuurlijk wel een grens aan hoe je je haar kunt toetakelen en wat een product daartegen voor bescherming kan bieden.)

Minpunten:

Dit flesje kost bijna 30 euro en dat is toch wel een flink bedrag. We denken dat dit echt alleen loont als je haar al flink te lijden heeft gehad.

3. Wella Professional – Thermal Image Protection Spray

In de fles van Wella zit ook 150 milliliter beschermende spray.

Pluspunten:

  • Het fijne van deze spray is dat je hem niet echt voelt in het haar. Je krijgt niet ineens heel zwaar haar door de extra vloeistof die je in je haar sprayt.
  • De geur is prettig en je blijft het ook ruiken nadat je klaar bent met föhnen.
  • Het handpompje werkt verder prima om de spray over het haar te verdelen.

Minpunten:

  • Je hebt er wel flink wat van nodig en dan moet je zelf de afweging maken of je voor de iets goedkopere op nummer 1 in deze lijst gaat, of dat je haar ook met deze prima af is.

Beste heat protector uit de test volgens Consumentenbond, Kassa en Radar

Radar geeft aan welke tips een kapper geeft om het haar in model te brengen en föhnen is daar een onderdeel van. Een heat protector kan daarbij helpen. Bij Kassa is niks te vinden over heat protector spray. Wel zeggen ze dat je op moet letten met haarproducten waar alcohol aan toegevoegd is, omdat dit het haar juist weer kan uitdrogen.

Bij de Consumentenbond blijkt wel dat het woord ‘protection’ aan veel producten toegevoegd wordt. Het is blijkbaar een favoriete term om je product in de markt te zetten en een positieve werking te benadrukken. De sprays of andere haarverzorgingsproducten tegen warmte zijn echter niet te vinden.

Dit zegt Radar over oorzaken van pluizend haar

Radar behandelt het veelvoorkomende probleem van pluizend haar, veroorzaakt door een vochttekort, en biedt diverse oplossingen, waaronder het gebruik van oliën, maskers, en conditioners. Haar- en hoofdhuiddeskundige Willeke Pietersma wijst op de schadelijke effecten van overmatig stijlen met hitte, wat de ‘rekbaarheid’ van het haar aantast en tot beschadiging leidt. De beste oplossing voor hittebeschadiging is het minimaliseren van het gebruik van stijltangen en het instellen van een lagere temperatuur. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit heat protector onderzoek

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/6-tips-van-de-kapper-voor-een-goede-coup/

https://www.consumentenbond.nl/zoeken?q=heat%20protection&category=website&page=1

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/voeding-gezondheid/alcoholvrije-haarverzorgingsprodukten

Afsluiting

Er zijn zoveel verschillende haarverzorgingsproducten en alles begint natuurlijk bij een goede basis, zoals een shampoo en conditioner. Als je echt te veel warmte of hitte op het haar gebruikt, kan een heat protector geen kwaad. Je moet alleen echt opletten welke voor jou het beste werkt, want de betere merken zijn ook een stuk duurder en je hebt het geld al snel genoeg uitgegeven. Misschien wordt het tijd om die apparaten een keertje de deur uit te doen en je haar op die manier rust te geven en te laten herstellen.