Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met beste haarmaskers voor beschadigd haar

Er zijn twee specifieke perioden in het jaar dat het haar wel wat extra’s kan gebruiken: je zomervakantie waarin andere temperaturen en vaak zwembadwater met chloor of zout zeewater een rol spelen en de winter waarin je door weer en wind fietst of juist lekker binnen dicht bij de haard blijft zitten. Huid en haar lijden onder deze momenten, omdat de invloed van water en hitte ervoor kan zorgen dat het haar uitdroogt. Een haarmasker voor beschadigd haar kan je haar dan goeddoen.

De top 3 met het beste haarmasker voor de intense verzorging van beschadigd haar

1. Aussie – 3 Minute Miracle Reconstructor – Deep Treatment for Damaged Hair

In de rechtopstaande fles van Aussie zit 250 milliliter heerlijk geurende crème.

Pluspunten:

Wat wij ideaal vinden aan dit masker van Aussie, is de spuitknop die ervoor zorgt dat je nooit te veel gebruikt. Er blijft ook niks bij het gaatje ‘plakken’ zodra je stopt met crème in je hand spuiten.

Het masker ruikt heerlijk tropisch en je voelt al vanaf het allereerste moment dat je het goedje op je haar smeert, dat er iets verandert. Je haar voelt meteen gladder en je kunt er makkelijk met je vingers doorheen om het masker verder te verspreiden.

In de drie minuten dat je het in je haar laat intrekken, doe je iets anders, zoals je tanden poetsen of je gezicht scrubben.

Minpunten:

  • In eerste instantie vonden we de prijs best duur voor 250 milliliter, maar gezien het effect en het feit dat je dit masker voor beschadigd haar niet bij elke wasbeurt gebruikt, vinden we het toch een aanrader.

2. Olaplex – N° 8 Bond Intense Moisture Mask for All Hair Types

Dit is een kleinere verpakking met 100 milliliter haarmasker.

Pluspunten:

  • De kwaliteit van dit product is echt super. Je ziet en voelt aan je haar dat je het met dit haarmasker behandeld hebt.
  • Je hoeft het niet vaak te gebruiken om blijvend resultaat te zien.

Minpunten:

  • Je moet wel veel meer van het masker gebruiken als je dikker haar hebt en dan ben je redelijk snel door de 100 milliliter heen.
  • In dat geval is de prijs (rond de dertig euro) ook best flink. De producten van Olaplex zijn over het algemeen kwalitatief beter, maar ook duurder en dat kan niet iedereen betalen.

3. Cantu – Shea Butter Deep Treatment Mask for Natural Hair

Deze keer geen fles of tube, maar een potje met een masker voor beschadigd haar.

Pluspunten:

  • Met de 340 gram haarmasker crème in deze pot doe je lekker lang.
  • Je voelt hoe het masker in het haar trekt en het spoelt daarna goed uit, waarna je zacht en hersteld haar overhoudt.
  • Er zitten geen vervelende stofjes in dit haarmasker en dat is bij vele andere maskers wel het geval. (Let dus op het etiket als je daar gevoelig voor bent.)

Minpunten:

  • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed, maar we vinden het jammer dat dit haarmasker in een pot zit. Je gebruikt daardoor vaak meer dan nodig is, omdat je met je vingers in de pot grijpt. Ook valt er sneller iets naast en dat spoel je dan weg door het putje.

Beste haarmasker voor beschadigd haar getest door Kassa, Radar en Consumentenbond

Bij Kassa waarschuwen ze voor haarmaskers met een kleurtje, maar er staat niks vermeld over haarmaskers voor beschadigd haar. De Consumentenbond heeft nog geen vergelijkingstest gedaan met haarmaskers voor beschadigd haar, maar ze geven wel tips voor het aanbrengen van conditioners en maskers. Verder gaat Radar in op de ingrediënten die in haarmaskers zitten en of ze ook wel echt iets doen voor beschadigd haar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarmaskers

Afsluiting

Mocht je op zoek gaan naar een geschikt haarmasker voor jouw beschadigde haardos, kijk dan goed naar de ingrediënten op het label, want er zijn steeds meer mensen die allergische reacties op lichaamsverzorgingsproducten hebben. Je hoofd is dan immers de minst fijne plek voor een dergelijke reactie. Een beetje van een nieuw product uitproberen op een plek die je daar wel voor wilt opofferen, zou ons advies zijn.