Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste haarmaskers voor beschadigd haar

Er zijn twee specifieke perioden in het jaar dat het haar wel wat extra’s kan gebruiken: je zomervakantie waarin andere temperaturen en vaak zwembadwater met chloor of zout zeewater een rol spelen en de winter waarin je door weer en wind fietst of juist lekker binnen dicht bij de haard blijft zitten. Huid en haar lijden onder deze momenten, omdat de invloed van water en hitte ervoor kan zorgen dat het haar uitdroogt. Een haarmasker voor beschadigd haar kan je haar dan goeddoen.

Snel overzicht: Deze haarmaskers voor beschadigd haar raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste professionele keuzeSpa Master Keratine Haarmasker Voor Beschadigd Haar: In professionele salons toegepast, deze behandeling staat bekend om zijn intense voeding voor beschadigd haar. Het masker heeft een tropische geur en je merkt meteen verandering zodra je het op je haar smeert. Het is vrij van schadelijke stoffen zoals siliconen, sulfaten en parabenen. >> Check laagste prijs
Beste voor blijvend resultaatOlaplex N° 8 Bond Intense Moisture Mask: Hoewel het in een kleinere verpakking komt, is de kwaliteit van dit masker superieur. Je ziet en voelt duidelijk dat je haar behandeld is met dit masker, zelfs bij sporadisch gebruik. Het is wellicht duurder, maar de resultaten zijn het waard. >> Check laagste prijs
Beste natuurlijke keuzeCantu Shea Butter Deep Treatment Mask: Dit haarmasker, verpakt in een pot, is gevuld met 340 gram crème voor een lange levensduur. Je voelt hoe het masker in het haar trekt en na het uitspoelen blijft je haar zacht en hersteld achter. Het bevat geen schadelijke stoffen, wat het een uitstekende keuze maakt voor wie op zoek is naar een natuurlijke optie. >> Check laagste prijs

De top 3 met het beste haarmasker voor de intense verzorging van beschadigd haar

1. Spa Master Keratine Haarmasker Voor Beschadigd Haar – Keratine Behandeling – 500ML

In de pot van Spa Master zit 500 milliliter heerlijk geurende crème.

Pluspunten:

 • Wat wij ideaal vinden aan dit masker van Spa Master, is dat het exclusief gebruikt wordt in beauty salons. Het is dus een professioneel product dat je niet zomaar in de Kruidvat tegenkomt. Het product heeft dus geen rommel zoals siliconen, sulfaten, parabenen en dimethiconen.
 • Het masker ruikt ondanks dat het een clean, professioneel product is, toch heerlijk tropisch en je voelt al vanaf het allereerste moment dat je het goedje op je haar smeert, dat er iets verandert. Je haar voelt meteen gladder en je kunt er makkelijk met je vingers doorheen om het masker verder te verspreiden.
 • In de drie minuten dat je het in je haar laat intrekken, doe je iets anders, zoals je tanden poetsen of je gezicht scrubben.

Minpunten:

 • In eerste instantie vonden we de prijs best duur voor 500 milliliter, maar gezien het effect en het feit dat je dit masker voor beschadigd haar niet bij elke wasbeurt gebruikt, vinden we het toch een aanrader.

2. Olaplex – N° 8 Bond Intense Moisture Mask for All Hair Types

Dit is een kleinere verpakking met 100 milliliter haarmasker.

Pluspunten:

 • De kwaliteit van dit product is echt super. Je ziet en voelt aan je haar dat je het met dit haarmasker behandeld hebt.
 • Je hoeft het niet vaak te gebruiken om blijvend resultaat te zien.

Minpunten:

 • Je moet wel veel meer van het masker gebruiken als je dikker haar hebt en dan ben je redelijk snel door de 100 milliliter heen.
 • In dat geval is de prijs (rond de dertig euro) ook best flink. De producten van Olaplex zijn over het algemeen kwalitatief beter, maar ook duurder en dat kan niet iedereen betalen.

3. Cantu – Shea Butter Deep Treatment Mask for Natural Hair

Deze keer geen fles of tube, maar een potje met een masker voor beschadigd haar.

Pluspunten:

 • Met de 340 gram haarmasker crème in deze pot doe je lekker lang.
 • Je voelt hoe het masker in het haar trekt en het spoelt daarna goed uit, waarna je zacht en hersteld haar overhoudt.
 • Er zitten geen vervelende stofjes in dit haarmasker en dat is bij vele andere maskers wel het geval. (Let dus op het etiket als je daar gevoelig voor bent.)

Minpunten:

 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed, maar we vinden het jammer dat dit haarmasker in een pot zit. Je gebruikt daardoor vaak meer dan nodig is, omdat je met je vingers in de pot grijpt. Ook valt er sneller iets naast en dat spoel je dan weg door het putje.

Beste haarmasker voor beschadigd haar getest door Kassa, Radar en Consumentenbond

Bij Kassa waarschuwen ze voor haarmaskers met een kleurtje, maar er staat niks vermeld over haarmaskers voor beschadigd haar. De Consumentenbond heeft nog geen vergelijkingstest gedaan met haarmaskers voor beschadigd haar, maar ze geven wel tips voor het aanbrengen van conditioners en maskers. Verder gaat Radar in op de ingrediënten die in haarmaskers zitten en of ze ook wel echt iets doen voor beschadigd haar.

Dit zegt Radar over Biotine en Haarverlies

Radar belicht dat biotinesupplementen, vaak gepromoot voor haargroei, weinig effect hebben tenzij er sprake is van een biotinetekort. Arts Hans van Montfort wijst op het belang van een brede inname van voedingsstoffen, inclusief vitamines D3 en K2, voor gezond haar. Dit suggereert dat voor de verzorging van beschadigd haar, een holistische benadering van voeding belangrijker is dan alleen biotinesupplementen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Verboden Stof in Shampoo

Kassa informeert over het verbod op de geurstof Lilial in cosmetische producten, inclusief haarmaskers, vanwege gezondheidsrisico’s. Het artikel benadrukt het belang van het controleren van productetiketten op schadelijke stoffen. Dit onderstreept het belang van bewuste keuzes in haarverzorgingsproducten voor het herstellen van beschadigd haar. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarmaskers

Afsluiting

Mocht je op zoek gaan naar een geschikt haarmasker voor jouw beschadigde haardos, kijk dan goed naar de ingrediënten op het label, want er zijn steeds meer mensen die allergische reacties op lichaamsverzorgingsproducten hebben. Je hoofd is dan immers de minst fijne plek voor een dergelijke reactie. Een beetje van een nieuw product uitproberen op een plek die je daar wel voor wilt opofferen, zou ons advies zijn.