Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Haarolie is een wondermiddel voor je haar. Het geeft een mooie glans en omdat haarolie boordevol vitamies en mineralen zit, is het super gezond voor je haar. De olie maakt je haar overigens niet vet, mits je een kleine hoeveelheid aanbrengt. Afhankelijk van de hoeveelheid haar je hebt, zijn een aantal druppels al genoeg. En het fijne aan olie is dat je het op handdoek droog haar en droog haar kunt aanbrengen. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke oliën goed zijn voor jouw type haar. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

1.      Kokosolie:

Kokosolie is een van de meest gebruikte oliën voor het haar. Deze olie is vooral geschikt voor droog, beschadigd en/of gekruld haar. Uit onderzoek is gebleken dat kokosolie het haar beschermt tegen schade van buitenaf. Zoals: chemische ingrediënten van haarproducten, UV stralen van de zon, chloorwater, hittetools enz. Kokosolie bestaat o.a. uit laurinezuur en deze wordt heel goed opgenomen door de huid. Zo dringt de olie door tot in de haarschacht. Ook zorgt kokosolie ervoor dat je haar minder proteïnes verliest. Hierdoor breken je haarschubben minder af. Kortom een hele beschermende olie voor het haar. Voor een effectief resultaat breng je de olie zowel op de lokken en de hoofdhuid aan.

2.      Rozemarijnolie:

Rozemarijnolie laat je natuurlijke haargroei versnellen. Deze is olie is dus geschikt voor als je je haar wil laten groeien. Deze olie stimuleert de celdeling en hierdoor krijgen de haarzakjes een seintje dat ze nieuw haar moeten aanmaken. Tevens gaat rozemarijn roos tegen en zorgt het ervoor dat je hoofdhuid kalmeert. De olie bevat onder andere vitamine A, B, C, calcium, kalium en ijzer. Deze geven een boost aan je haar. Voor een effectief resultaat masseer je de olie vooral in op de hoofdhuid.

3.      Arganolie:

Arganolie heeft vele voordelen, daardoor is de olie geschikt voor alle haartypen. Deze olie bevat veel antioxidanten en deze beschermen het haar. Zowel voor hittetools als voor chemicaliën die verwerkt zitten in vele haarproducten. Bovendien geeft deze olie glans en volume aan het haar. De olie is ook geschikt om roos tegen te gaan, omdat argan ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen bevat. Voor een effectief resultaat breng je de olie aan het uiteinde van je lokken en de hoofdhuid aan.

4.      Amandelolie:

Amandelolie wordt in vele haarproducten toegevoegd. Deze olie versterkt je haar en laat het glanzen. De olie is rijk aan vitamine A, B, D, E en bevat omega-9. Amandel is prima voor dunner wordend haar. Ook bij een geïrriteerde hoofdhuid brengt amandelolie verlichting. Amandolie maakt je haar ook zijdezacht van structuur.

5.      Avocado olie:

Avocado helpt je haar niet alleen van binnenuit te herstellen door deze toe te voegen aan je dieet. Avocado in de vorm van olie verzorgt je haar ook van buitenaf. Avocado olie voedt en herstelt je haar. Deze olie is ook prima te gebruiken bij het bevorderen van haargroei, omdat deze de doorbloeding stimuleert en verstopte follikels ontstopt. Deze olie is geschikt voor alle haartypen.

6.      Olijfolie:

Olijfolie is geschikt voor poreus en droog haar. Deze olie verbetert de elasticiteit en de conditie van het haar. Olijfolie zit vol met vitamine E en squaleen, deze vitamines bieden bescherming voor beschadiging van buitenaf. Ook maakt olijfolie je haar zijdezacht en soepel. Vooral in de winter is het een fijne toevoeging voor je haarverzorgingsroutine. Het maakt je haar namelijk ook minder statisch.

7.      Castorolie:

Castorolie wordt ook wel ‘wonderolie’ genoemd. Castorolie is geschikt voor haar dat al veel te verduren heeft gehad. Tevens is deze olie in het bijzonder geschikt voor krullend/kroes haar. Castorolie bevat Ricinolzuur (een omega 9 vetzuur), omega 6 vetzuren en vitamine E. Deze dragen bij aan een schone hoofdhuid en helpen ze het haar soepel te houden zodat het minder snel afbreekt. Let op, er zijn twee soorten castorolie. De ene variant is koudgeperst en licht van kleur en de tweede variant is donker van kleur omdat de bonen geroosterd zijn. De lichte koudgeperste variant is geschikt voor de lengtes van je haar en de donker geroosterde variant is geschikt voor de hoofdhuid.

Begeleidende video van Omroep Flevoland

Succes!