Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De meest aansprekende gezichtscrèmes van dit moment

Het is tegenwoordig moeilijk navigeren als je op zoek gaat naar een beste gezichtscrème. Veel bedrijven zeggen de beste crème te hebben om je gezicht er weer gezond en hydrateren eruit te laten zien. Daardoor raakte ik vorig jaar geïnteresseerd naar dit product. En ik kan zeggen dat deze hobby van gezichtscrèmes kopen een beetje uit de hand is gelopen. Zo erg zelfs dat ik er een toplijstje van heb gemaakt. Dit lijstje vind je hier.

Mijn eerste ervaring met gezichtscrèmes was niet florissant

Maar het is pas recent dat ik interesse kreeg in gezichtscrèmes. Vroeger was ik niet heel erg bezig met huidverzorging en vond ik het allemaal wel best. Vorig jaar besloot ik wat te doen aan mijn ongezonde huid. Ik besloot om allerlei soorten gezichtscrèmes aan te schaffen en te kijken welke er nu wel en welke er nu niet werkt. En dat viel even tegen zeg, helemaal niets werkten effectief genoeg voor een gezonde en hydraterende gezicht. Ik bleef in desillusie achter.

Doe goed onderzoek naar de beste gezichtscrèmes

Dat is de reden waarom ik je nu het advies geef om niet zomaar gezichtscrèmes aan te schaffen zonder achtergrondinformatie. Doe goed onderzoek naar toplijstjes zoals deze om erachter te komen welke gezichtscrèmes nu echt goed werken en welke je beter kunt laten zitten. Zo zorg je direct voor een gezond gezicht en kan je ook nog eens heel veel geld besparen. En zeg nu zelf, een volle portemonnee waarmee je veel geld bespaart is toch veel prettiger?

Instagram influencer zorgde voor enorme inspiratie

Mijn eerste aankopen van gezichtscrèmes waar dus geen succes. Doordat ik zelf onderzoek ging doen naar beste gezichtscrèmes kwam ik terecht op een Instagram account van een influencer. Het was nog geen eens een grote influencer, maar de gezichtscrèmes die zij gebruikte spraken mij heel erg aan. Daar heb ik veel inspiratie uit kunnen halen en ben tot een toplijstje van een aantal gezichtscrèmes kunnen komen.

Positieve aspecten aan mijn gekochte gezichtscrèmes

Wat mij vooral positief aansprak was de simpliciteit van de gezichtscrèmes. Er wordt met de crèmes in dit lijstje niet moeilijk gedaan en het zorgt simpel voor een gezond uitziend gezicht. Dat is uiteindelijk wat je mag verwachten van gezichtscrèmes en niets minder. Daarnaast vind ik de prijzen van de gezichtscrèmes in mijn lijstje best schappelijk. Ik heb geprobeerd om tot een leuke variatie te komen van diverse crèmes en diverse prijsklasse.

Snel overzicht: Deze gezichtscrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste biologische keuzeGarnier Bio Verzachtende Hennep: Deze gezichtscrème heeft een bijzondere samenstelling waarbij maar liefst 98% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Het is daarom ook gecertificeerd door Ecocert Greenlife heeft het gecertificeerd. Daarnaast is het ideaal voor zowel vermoeide als gevoelige huidtype. >> Check laagste prijs
Beste luxe optieBobbi Brown Hydrating Water Fresh Cream: Deze crème valt in de hogere prijsklasse, maar volgens ons krijg je er enorm veel kwaliteit voor terug. Het is een uitstekende keuze voor een gehydrateerde huid. Daarnaast waarderen we het feit dat er geen dierlijke ingrediënten in zitten. >> Check laagste prijs
Beste hydraterende keuzeClinique Dramatically Different Lotion Moisturizing: Deze gezichtslotion versterkt de vochtbarrière van je huid met maar liefst 54%. Het geeft je huid tot acht uur lang hydratatie en zorgt voor een zachte huid. We vinden dat deze lotion een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje gezichtscrèmes op te stellen?

Natuurlijk wil je weten wie dit lijstje van beste gezichtscrèmes opstelt. Vandaar deze korte introductie. Ik ben een vrouw van 35 en ik vind gezichtsverzorging enorm belangrijk. Dat is niet altijd zo geweest, maar ik merkte de afgelopen jaren dat mijn lichaam, en vooral mijn gezicht, verouderd. Daarom ben ik mij gaan inlezen over diverse gezichtscrèmes. En zo is dit lijstje tot stand gekomen van beste gezichtscrèmes. Uitvoerig getest met duidelijke conclusies.

Waarom je kritisch moet blijven kijken naar dit soort producten

Het is begrijpelijk dat producenten van gezichtscrèmes hun producten zoveel mogelijk willen verkopen. Daar doen ze alles voor. Dat betekent dat er hele mooie verhalen bij het product staan. Verhalen die naar mijn mening soms wat té rooskleurig zijn. Daarom raad ik aan om dit soort lijstjes na te lezen om tot heldere conclusies te komen. Vraag bijvoorbeeld ook een mening aan een werknemer in een cosmetica winkel. Zij geven je graag vrijblijvend advies over de beste gezichtscrèmes die er op dit moment te koop zijn.

Mijn eerste sceptische indruk over gezichtscrèmes

In het begin was het echt even zoeken naar een juiste gezichtscrème. Dat kwam omdat er zoveel keus is binnen deze productcategorie. En nog steeds vind ik het moeilijk om juiste gezichtscrèmes uit te zoeken, alhoewel ik natuurlijk nu wel mijn beste favorieten heb. In het begin deden de gezichtscrèmes weinig bij mij, ik merkte weinig resultaat. Dat was jammer en zonde van het geld. Nu weet ik wel beter en deel het beste van het beste met jullie.

Welke mooie beloftes stellen fabrikanten over hun product

Producenten weten hun verkooppraatjes dus heel mooi te houden. Dat is bij gezichtscrèmes niet anders. Aan de ene kant jammer, omdat het zo heel moeilijk wordt om de beste eruit te pikken. Dus kreten zoals “bevat Vitamine E waardoor je huid verzacht en vermindert fijne lijntjes” en “exfoliërende werking” zijn heel mooi, maar wat betekent het eigenlijk? Doe goed onderzoek naar het product zelf en kom zelf tot de conclusie om het wel of niet te kopen. Zo kun je nooit een miskoop maken.

Hoe heb ik deze speciale gezichtscrèmes getest?

Alle, maar dan ook alle, gezichtscrèmes heb ik live en in actie op mijn gezicht getest. En ik kan je stellen dat dat de afgelopen tijd heel wat zijn geweest. Uiteindelijk heb ik de balans opgemaakt en het lijstje opgesteld met beste gezichtscrèmes. Nogmaals, het is persoonlijk en jouw huid kan anders op de crèmes reageren. Desalniettemin heb ik geprobeerd om gezichtscrèmes te kiezen voor een zo breed mogelijk publiek. Dat betekent kwalitatief zo goed mogelijke gezichtscrèmes voor een prettig prijs.

De beste gezichtscrèmes van dit moment

1. Garnier Bio Verzachtende Hennep

Dit is voor mij de beste gezichtscrème van dit moment. Dat komt omdat het volledig biologisch is en voor bijna iedereen te gebruiken. Maar liefst 98% van de ingrediënten van deze Garnier gezichtscrème heeft natuurlijke oorsprong. Daarnaast heeft het een certificatie van Ecocert Greenlife. Ideaal voor vermoeide, maar ook gevoelige huidtypes. Pure verwenning voor je huid en daar is niets over gelogen. Het mooie van deze gezichtscrème is dat het ook nog eens super betaalbaar is.

Pluspunten Garnier Bio Verzachtende Hennep

– Bevat 98% natuurlijke ingrediënten

– Certificaat van Ecocert Greenlife

– Super betaalbaar

2. Bobbi Brown Hydrating Water Fresh Cream

Dit is mijn beste gezichtscrème qua prijs / kwaliteitverhouding. Je mag het bedrag wat veel vinden, maar ik vind dat je er ontzettend veel kwaliteit voor terugkrijgt. Dit is zo’n type créme dat ideaal is voor de gehydrateerde huid. Ook is het niet comedogeen. Niet comedogeen betekent geen alcohol, sulfaten, siliconen en parabenen. Zeg je niets? Houd het maar op dat er geen troep in zit. Daarnaast bevat deze Bobbi Brown gezichtscrème geen dierlijke ingrediënten. Een van de beste gezichtscrèmes in mijn kastje, dat is voor mij duidelijk.

Pluspunten Bobbi Brown Hydrating Water Fresh Cream

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Niet comedogeen

– Geen dierlijke ingrediënten

3. KORA Organics gezichtsbalsem

Voor een volledig organische gezichtscrème zit je bij KORA goed. Heel eenvoudig in gebruik en glijdt ontzettend makkelijk over je huid. Het heeft kokosnoot en rozenbottel olie, dit in combi met noni- en calendula extract. Best dure woorden allemaal. Komt erop neer dat deze gezichtscrème je huid tot de max voedt. En nogmaals, KORA gezichtsbalsem is helemaal organisch wat het zeer geschikt maakt voor de gevoelige huid. Tevens is dit mijn budget keuze.

Pluspunten KORA Organics gezichtsbalsem

– Volledig organisch

– Bevat ontzettend veel voeding voor je gezicht

– Prijs is zeer schappelijk

https://www.douglas.nl/nl/p/3001049649

4. Rituals Namasté Radiance Anti-Aging Day Cream

In een lijstje van gezichtscrèmes mag het merk Rituals niet ontbreken. Dat doet het dan ook niet. Op zoek naar een perfecte gezichtscrème zonder parfum overweeg dan eens Rituals Namasté Radiance Anti-Aging Day Cream. Geen alcohol, geen parfum en geen parabenen. Daarnaast heeft het heilige lotus, saffraan bloem waardoor je huid verzacht. Naast dat dit een van de beste gezichtscrèmes van dit moment is, heeft het ook nog eens een hele mooi verpakking. Zoals je van Rituals gewend bent.

Pluspunten Rituals Namasté Radiance Anti-Aging Day Cream

– Rituals is kwaliteit

– Interessante aanschafprijs

– Bevat heilige lotus en saffraan bloem voor zachte huid

5. Clinique Dramatically Different Lotion Moisturizing

Door deze gezichtslotion te gebruiken krijgt je huid weer genoeg vocht. Het versterkt namelijk je vochtbarrière van je huid met maar liefst 54%. Gebruik deze lotion om je gezicht weer fijn en zacht te laten voelen. Ga er vanuit dat dit product van Clinique je huid zo’n acht uur hydrateert. Gebruik deze lotion na het gebruik van Facial Soap of Clarifying Lotion voor een extra goed resultaat. Ook deze producten zijn van het merk Clinique.

Pluspunten Clinique Dramatically Different Lotion Moisturizing

– Goede prijs / kwaliteitverhouding

– Hydrateert acht uur

– Clinique is een sterk merk voor gezichtscrèmes

Welke gezichtscrème komt het beste uit de test van de Consumentenbond?

Wat zeggen de “echte” kenners nu over het beste gezichtscrème te koop in Nederland? Ik heb de Consumentenbond geraadpleegd en deze kwam uit op de Kruidvat dagcrème. Het is een veilige keuze en stiekem heb ik deze ook in mijn kastje gebruikt. Ik gebruik het niet zoveel als de gezichtscrèmes in mijn eigen lijstje, maar ik begrijp waarom de Consumentenbond over de Kruidvat dagcrème spreekt. Het heeft immers alles wat een gezichtscrème moet hebben. Ik vind het over het algemeen gesproken alleen niet zo speciaal.

Dit zegt Radar over Gezichtscrèmes

Radar benadrukt het belang van een doordachte skincare-routine om rimpels tegen te gaan, waarbij zonnebrandcrème wordt aangeduid als de meest effectieve anti-rimpelcrème. De dermatoloog Tjinta Brinkhuizen adviseert het gebruik van producten met vitamine C in de ochtend en vitamine A-zuur in de avond, gecombineerd met moisturizers die antioxidanten bevatten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Skincare Producten

Kassa ontkracht de mythe dat dure skincare-producten beter zijn dan goedkope, met nadruk op de factoren die de prijs van een crème beïnvloeden, zoals verpakking, marketing, en de concentratie van actieve ingrediënten. Expert Ultee legt uit dat de prijs geen garantie biedt voor de werkzaamheid van een product en dat zelfs producten met hoge concentraties actieve stoffen de hoge prijs niet rechtvaardigen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor mijn lijstje?

https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/g35325493/beste-gezichtscremes-zonder-parfum-alcohol-parabenen/

Laat vandaag nog je gezicht stralen met de perfecte gezichtscrème

Ben je ook helemaal klaar met een droog en verouderd huid? Doe er wat aan en schaf vandaag nog een gezichtscrème aan. De gezichtscrèmes die je in deze lijst vindt zorgen ervoor dat je gezicht weer gaat stralen. Je kunt niet verkeerd gaan met deze producten. Ik heb ze met veel zorg en testen uitgezocht om zeker van mijn zaak te zijn. Dit zijn naar mijn mening de beste gezichtscrèmes op dit moment te vinden.

Waar wacht je nog op? Schaf nu een gezichtscrème van deze lijst aan en laat je gezicht weer stralen!