Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Op zoek naar de beste fopspeen te koop

Als je een baby krijgt dan moet er van alles opeens en direct gebeuren. Zo is het nodig om allerlei spullen aan te schaffen zoals luiers, ledikant, speeltjes en ook een fopspeen. Omdat ik vorig jaar met mijn vrouw en baby kreeg moest er ook een fopspeen komen. En dat is nu net waar deze recensie overgaat: de beste fopspeen te koop.

Mijn nieuwe fopspenen voor mijn baby vielen tegen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel fopspenen te koop en het was voor mij dan ook moeilijk te bepalen welke de juiste zou zijn. Daarom besloot ik er gewoon om een aantal aan te schaffen. Dan zou je nooit misgrijpen zou je denken? Maar toch vielen de producten tegen en geen van de aangeschaften fopspenen werkten voor mijn baby. Dat was even balen zeg.

Advies voor fopspenen van tante bleek te werken

Totdat ik stuitte op een aantal goede fopspenen. Ik kreeg advies van mijn tante welke fopspenen wel goed voor baby’s zouden zijn. Dat advies had ik natuurlijk veel eerder moeten inwinnen en het bleek dat de nieuwe aangeschafte fopspenen wel werkten. Dat was voor mij al een hele verademing. Een product zoals een fopspeen is ontzettend belangrijk voor baby’s.

Positieve aspecten aan de nieuwe fopspenen

Duidelijk wat mij positief verraste aan de nieuw aangeschafte fopspenen was dat ons nieuwe kindje het dit keer wel in zijn mond hield. En dat is uiteindelijk de hele bedoeling van een fopspeen. Je merkt gewoon dat niet iedere fopspeen geschikt is voor iedere baby. Waar dat aan ligt is een raadsel, maar sommige baby’s kunnen de ene fopspeen wel hebben en de andere fopspeen niet.

Snel overzicht: Deze fopspenen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gevoelige huidDifrax Fopspeen 0-6 maanden Natural Speen: Deze fopspeen is zacht en soepel, speciaal ontworpen om huidirritatie tegen te gaan. Ideaal voor baby’s tot 6 maanden met een gevoelige huid. Ook zijn er allerlei mooie varianten van deze speen beschikbaar. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeBibs fopspeen Woodchuck: Deze fopspeen is de beste betaalbare optie. Ondanks de lage prijs is deze fopspeen van uitstekende kwaliteit en is gemaakt van 100% rubber en BPA-vrij, wat betekent dat je kunt rekenen op een gezonde fopspeen voor je baby. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor nachtgebruikBibs fopspeen Glow in the Dark: Deze unieke fopspeen is ideaal voor baby’s ouder dan 6 maanden en is makkelijk terug te vinden in het donker dankzij de Glow in the Dark functie. Daarnaast is de fopspeen vrij van 100% rubber en BPA. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste fopspenen te recenseren?

Ik ben een enthousiaste vader en ik houd van mijn kinderen. Ik ben er zo enthousiast over dat ik er de afgelopen tijd zoveel mogelijk heb over gelezen met de opkomst van een nieuwe baby. Zo kwam ik terecht in de wondere wereld van babyspullen. De fopspeen mag niet vaak genoemd worden, het is ontzettend belangrijk voor een baby. Het zorgt het namelijk voor dat de zuigbehoefte wordt gestild. Tijdens mijn zoektocht naar de juiste fopspeen kwam ik terecht bij veel diverse modellen. Ik wil jullie de beste fopspenen delen, zodat je geen miskoop maakt.

Tijdens koop blijf kritisch kijken naar je product

Het is zo makkelijk hé, even snel een fopspeen aanschaffen voor je pasgeboren baby. Maar ik raad je aan om tijdens de koop van een fopspeen altijd kritisch te blijven kijken. De fabrikanten kunnen het op de verpakking heel mooi vertellen, maar werkt het product in de praktijk ook daadwerkelijk? Meestal is dat aftasten, maar door recensies te lezen op internet en advies vragen aan ouders die al fopspenen voor hun baby gebruiken kun je een miskoop voorkomen. En geld besparen is altijd mooi meegenomen, omdat spullen voor een pasgeboren baby al duur genoeg is.

Mijn eerste sceptische reactie over fopspenen

De eerste reactie op het gebruik van een fopspeen was niet al té positief. Onze pasgeboren baby spuugde de fopspeen meteen uit en je zag dat het simpelweg niet werkte. Wat precies de reden is blijft nog steeds een raadsel, maar onze baby is kieskeurig gebleken. Kieskeurig in de zin dat ons kindje alleen van de meer duurdere varianten houdt. Toch heb ik in dit lijstje ook de budget versie meegenomen, omdat de budget versie naar mijn mening goed werkt bij de meeste baby’s.

Welke beloftes geven de fabrikanten over fopspenen?

Fabrikanten kunnen het altijd heel mooi vertellen en bij een product zoals een fopspeen is dat niet anders. Ook hier hebben fabrikanten zoals Philips ontzettend mooie verhalen. En dat is aan de ene kant nuttig, maar aan de andere kant ook best frustrerend. Want fabrikanten schetsen het soms veel té mooi. Slogans bij fopspenen zoals “extra comfort” en “natuurlijke ontwikkeling voor de mond” zijn hartstikke mooi, maar is dit ook daadwerkelijk zo? Uit ervaring spreek ik dat niet iedere fopspeen even goed is en niet alle mooie woorden in praktijk worden gebracht.

Hoe heb ik de fopspenen in dit lijstje getest?

Alle fopspenen in dit lijstje heb ik bij mijn pasgeboren baby getest. Op basis van deze testen heb ik de beste fopspenen kunnen bepalen. Ook heb ik advies gevraagd aan mijn tante die inmiddels al meerdere kinderen heeft. Zij kon mij vertellen welke fopspenen het overwegen waard zijn voor dit lijstje. Deze fopspenen heb ik meegenomen in mijn advies.

De beste fopspenen te koop

1. Difrax Fopspeen 0-6 maanden Natural Speen

Heb je een baby met een gevoelige huid dan is de Difrax Fopspeen de beste fopspeen van dit moment te koop. Het schildje van speen is ontzettend zacht en soepel en gaat huidirritatie tegen. Deze fopspeen is ideaal geschikt voor baby’s tot 6 maanden. Ook zijn er allerlei verschillende mooie varianten van deze speen beschikbaar. Deze speen is niet duur, maar naar mijn mening alles wat je nodig hebt.

Pluspunten Difrax Fopspeen 0-6 maanden Natural Speen

– Zacht, soepel en gaat huidirritatie tegen

– Geschikt voor baby’s tot 6 maanden

– Heel schattige designs voor je baby

2. Bibs fopspeen Woodchuck

Bibs is een Deens fabrikant die al 40 jaar fopspenen in diverse varianten op de markt brengt. Deze Bibs fopspeen Woodchuck is de best betaalbare optie van dit lijstje. Ondanks dat deze fopspeen erg betaalbaar is, functioneert het ook nog eens meer dan goed. Deze fopspeen is van 100% rubber en BPA vrij. Dat betekent dat je uit kunt gaan van een gezonde fopspeen voor je baby. Deze speciale goedkope fopspeen is voor baby’s tot 6 maanden en zonder twijfel een best-buy.

Pluspunten Bibs fopspeen Woodchuck

– Deense fabrikant van fopspenen met 40 jaar ervaring

– Beste budget variant fopspeen

– Voor baby’s tot 6 maanden

3. Bibs fopspeen Glow in the Dark

Dit is een unieke fopspeen voor baby’s ouder dan 6 maanden. Met deze Glow in the Dark fopspeen variant van fabrikant Bibs kan je baby de hele nacht vooruit. Ook deze fopspeen is gemaakt van 100% rubber en BPA vrij. Dat betekent dat dit product aan alle Europese normen voldoet en je zonder twijfel kunt aanschaffen voor je baby. Met de Glow in the Dark functie is de speen extra makkelijk terug te vinden in het donker. Ideaal voor in de nacht dus.

Pluspunten Bibs fopspeen Glow in the Dark

– Voor baby’s ouder dan 6 maanden

– 100% rubber en BPA vrij

– Met de Glow in the Dark functie ideaal voor in de nacht

4. Bibs fopspeen 3 stuks

Deze variant Woodchuck fopspeen is een hele bekende voor de meeste ouders. Het heeft een opvallend schild en is daardoor erg herkenbaar. Het materiaal waar dit product uit vervaardigd is, is ideaal geschikt voor pasgeboren baby’s. Dat betekent een flexibele en zachte speen wat het extra fijn maakt voor je baby. Daarnaast worden er geen chemische toevoegingen gebruikt voor productie van deze speen. Zeer milieuvriendelijk, duurzaam en handig te koop in 3 stuks.

Pluspunten Bibs fopspeen 3 stuks

– Milieuvriendelijk en duurzaam

– Flexibel en zacht

– Geen chemische toevoegingen

5. Philips Avent Ultra Air SCF244/22

Deze speciale speen is om huidirritatie tegen te gaan. Philips is een hele bekend speen producent en veel ouderen gebruiken het voor hun baby’s. Deze variant speen heeft een opvallend rond schildje en heeft grote gaten. Zo komt er genoeg lucht achter de speen en wordt daardoor de huid niet helemaal opgesloten. De fopspeen blijft droog en de baby kwijlt minder tijdens het zuigen. Perfect voor baby’s met een gevoelige huid. Deze speen is daarnaast extra zacht en biedt veel comfort.

Pluspunten Philips Avent Ultra Air SCF244/22

– Tegen huidirritatie voor je baby

– De speen blijft droog

– Extra zacht voor een gevoelige huid

Wat is de beste fopspeen uit de test van de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een belangrijke bron als het aankomt op beste fopspenen. Zij stellen dat de Philips Avent Ultra soft SCF222/22 de beste koop voor fopspenen is. Daar ben ik het volledig mee eens, ook deze fopspeen staat bij mij op de eerste plek. Zij stellen dat een fopspeen wiegendood verkleint en dat is precies waar deze Philips fopspeen product voor zorgt. Daarnaast kun je bij deze fopspeen ervan uitgaan dat het huidirritatie tegengaat.

Dit zegt Radar over de fopspeen van Etos

Etos heeft een waarschuwing afgegeven voor verstikkingsgevaar bij hun ‘Dental’ fopspeen. Onderdelen van de fopspeen kunnen losraken, wat risico’s voor baby’s met zich meebrengt. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Dr. Brown’s fopspenen

Dr. Brown’s heeft een veiligheidswaarschuwing uitgebracht voor zijn fopspeenclip. De NVWA heeft geconstateerd dat de grootste ring van het koord aan de clip kan breken, wat verslikking of verstikkingsgevaar kan veroorzaken. De betreffende producten, verkocht tussen juli 2014 en november 2017, kunnen geretourneerd worden voor teruggave van het aankoopbedrag. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit beste speen lijstje?

Voor inspiratie heb je de website van de Consumentenbond gebruikt en Babyhomepage.nl. Dit zijn naar mijn mening de beste bronnen te vinden op het internet over fopspenen.

https://www.consumentenbond.nl/veilig-slapen/fopspeen

Dit zijn de beste fopspenen van dit moment

Ben je geïnspireerd geraakt en heb je een baby opkomst? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Het kan moeilijk zijn om de juiste fopspeen voor je baby te vinden, maar met deze beste vijf fopspenen kun je uitgaan van de beste koop. Ieder product heeft zo z’n kwaliteiten en zijn naar mijn mening de beste die je op dit moment kunt vinden op de markt. Je hebt nu alles informatie om een fopspeen aan te schaffen. Waar wacht je nog op?

Veel succes met het het kopen van een geschikte fopspeen!