Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste witte nagellakjes

Een witte nagellak staat prachtig als je een gebruinde huid hebt. Vaak draag je een wit nagellakje dan ook in de zomer als je op vakantie bent of als er een speciale gelegenheid is, zoals een bruiloft. Het wit laat je dan mooi aansluiten bij het wit van je trouwjurk en je trouwschoenen. Je kunt dus ook best wat anders kiezen dan alleen maar rode nagellak. In deze review vertellen we je daarom over de drie beste merken met witte nagellak.

Snel overzicht: Deze witte nagellak raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duurzaamheidSally Hansen Miracle Gel Nagellak: Met bijna 15 ml in een flesje, is dit een van de langst meegaande nagellakken op onze lijst. De unieke vorm van het flesje maakt het makkelijk vast te houden, en de brede borstel zorgt voor een makkelijke applicatie. Een dubbele laag brengt de ware schoonheid van deze lak naar voren, en met een topcoat blijft hij tot wel anderhalve week zitten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor unieke kleuressie – Pearly White witte nagellak: Dit nagellakpotje bevat 14 ml aan unieke parelmoer witte lak. Deze lak heeft de kracht om bij elke applicatie de aandacht te trekken en ziet er classy uit. Het potje gaat lang mee, en de lak heeft een mooie parelmoer glans die het een unieke uitstraling geeft. >> Check laagste prijs
Snelst drogende optieSally Hansen – Insta-Dri Nail Colour 0 White: Met bijna 10 ml in het potje, is dit de perfecte keuze voor iedereen die snel drogende nagellak nodig heeft. De spierwitte kleur van deze nagellak geeft een geweldige dekking en de brede borstel maakt het gemakkelijk om snel en efficiënt te lakken. Hoewel het drogen van de nagellak bij te dikke lagen langer duurt, droogt het over het algemeen sneller dan andere nagellakken op onze lijst. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste witte nagellak voor witte nagels

1. Sally Hansen Miracle Gel Nagellak

In dit flesje zit bijna 15 milliliter witte nagellak van dit bekende merk.

Pluspunten:

 • De flesjes van Sally Hansen zijn zo gevormd dat je ze fijn zelf kunt vasthouden als je je eigen nagels wilt lakken. Ze passen goed in de palm van je hand.
 • Bij een dubbele laag komt de nagellak pas echt tot zijn recht!
 • Het borsteltje is fijn en breed genoeg om goed te kunnen lakken.
 • Met een topcoat bleef de nagellak bij ons anderhalf week zitten!

Minpunten:

 • Voor smallere nagels is dit een minder fijn borsteltje. Je moet echt goed doseren om dan de gewenste hoeveelheid nagellak op je nagels te krijgen.

2. essie – Pearly White witte nagellak

In dit potje zit 14 milliliter nagellak.

Pluspunten:

 • Met een potje van deze nagellak doe je echt lang, omdat je de witte kleur niet herhaaldelijk op je nagels doet.
 • Wij zijn echt fan van deze kleur wit met parelmoer glans. Hij trekt op een mooie manier de aandacht en ziet er echt classy uit.

Minpunten:

 • Je moet het potje wel goed voor gebruik schudden, zodat alle parelmoer deeltjes goed gemengd worden. Anders ga je dit zijn als je het nagellakborsteltje over je nagels beweegt. Je krijgt dan geen gelijke kleur, ook al is het wit.

3. Sally Hansen – Insta-Dri Nail Colour 0 White

In dit potje met nagellak zit net geen 10 milliliter.

Pluspunten:

 • Dit is precies het tegenovergestelde van kleur dan de nummer 2 in deze lijst. Het is een matte, witte kleur die op alle delen van de nagel gelijk lakt.
 • De kleur is echt spierwit en dekt goed.
 • Het borsteltje is wat breder en de lak droogt snel, waardoor je in no time je nagels gelakt kunt hebben en weer de deur uit kunt.

Minpunten:

 • Net als bij alle nagellak duurt het natuurlijk veel langer om te drogen als je er te veel tegelijk opdoet. Dat is ook bij deze het geval en beloven dat de lak binnen 60 seconden droog is, gaat dan ook wat ver volgens ons. Het moet geen wedstrijd worden. Je moet vooral je nagels netjes willen lakken en er de tijd voor nemen.
 • Deze nagellak heeft de minste inhoud en is bijna twee keer zo duur als de andere twee witte nagellakjes in deze review. Dat vinden wij opvallend.

Beste witte nagellak volgens Consumentenbond, Radar, Kassa

Radar heeft een test met nagellakjes gedaan, maar dit waren gekleurde lakjes. De merken die als beste uit de test komen, kun je wel opzoeken om te kijken of ze ook lichter gekleurde of witte nagellak hebben. Bij de Consumentenbond waarschuwen ze voor weekmakers in nagellak, omdat dit als gevolg kan hebben dat je hormonen uit balans raken. Dit kan problemen geven die je op dit moment niet moet onderschatten. Kassa is gaan onderzoeken waarom nagellakkwastjes eigenlijk nooit de bodem van het potje bereiken.

Dit zegt Radar over nagellak en nagelgezondheid

Afbrekende nagels kunnen wijzen op verschillende oorzaken, waaronder overmatige blootstelling aan water, vitaminetekorten, het gebruik van agressieve nagellak, hormoonwisselingen, of onderliggende aandoeningen zoals schildklierproblemen. Belangrijk voor de gezondheid van de nagels is het vermijden van chemicaliën in nagellak, het gebruik van vochtinbrengende producten, en het dragen van handschoenen bij koud weer. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over hun Vegan Nagellak Test

Kassa testte zes merken vegan nagellak op aspecten zoals aanbrengen, houdbaarheid, en dekking. Etos Pure scoorde het hoogst met een 6,8, gevolgd door HEMA Pure Longlasting. Belangrijke factoren waren het borsteltje en hoe goed de nagellak bleef zitten. Vegan nagellak bevat geen dierlijke producten zoals vermalen luizen voor kleurstof of bepaalde eiwitten. De termen ‘vegan’, ‘natuurlijk’, en ‘plantaardig’ worden vaak gebruikt, maar niet elke nagellak die deze claims draagt, is daadwerkelijk natuurlijker of beter. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar witte nagellak

Conclusie

Je merkt dat er weinig vergelijkingstests met witte nagellak gedaan zijn en dat kan eraan liggen dat deze kleur erg seizoensgevoelig is of dat hij alleen bij speciale evenementen wordt gedragen. Wat jouw reden ook is om witte nagellak op te doen, er zijn zelfs bij de kleur wit nog heel veel verschillende mogelijkheden. Sommige merken hebben zelf al meer dan tien witte nagellakjes waar je uit kunt kiezen. Om zeker te weten dat de kleur bij je bruidsjurk past en straks goed op de trouwfoto’s staat, zit er niks anders op dan in de winkel gaan testen.