Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste witte nagellakjes

Een witte nagellak staat prachtig als je een gebruinde huid hebt. Vaak draag je een wit nagellakje dan ook in de zomer als je op vakantie bent of als er een speciale gelegenheid is, zoals een bruiloft. Het wit laat je dan mooi aansluiten bij het wit van je trouwjurk en je trouwschoenen. Je kunt dus ook best wat anders kiezen dan alleen maar rode nagellak. In deze review vertellen we je daarom over de drie beste merken met witte nagellak.

De top 3 met beste witte nagellak voor witte nagels

1. O.P.I. – Infinite Shine 2 – Alpine Snow

In dit flesje zit 15 milliliter witte nagellak van dit bekende merk.

Pluspunten:

De flesjes van O.P.I. zijn zogevormd dat je ze fijn zelf kunt vasthouden als je je eigen nagels wilt lakken. Ze passen goed in de palm van je hand.

De kleur is echt spierwit en we snappen dan ook dat dit alpine snow als kleurnaam heeft gekregen.

Het borsteltje is fijn, maar wel breed genoeg om goed te kunnen lakken.

Minpunten:

  • Voor smallere nagels is dit een minder fijn borsteltje. Je moet echt goed doseren om dan de gewenste hoeveelheid nagellak op je nagels te krijgen.

2. essie – Pearly White witte nagellak

In dit potje zit 14 milliliter nagellak.

Pluspunten:

  • Met een potje van deze nagellak doe je echt lang, omdat je de witte kleur niet herhaaldelijk op je nagels doet.
  • Wij zijn echt fan van deze kleur wit met parelmoer glans. Hij trekt op een mooie manier de aandacht en ziet er echt classy uit.

Minpunten:

  • Je moet het potje wel goed voor gebruik schudden, zodat alle parelmoer deeltjes goed gemengd worden. Anders ga je dit zijn als je het nagellakborsteltje over je nagels beweegt. Je krijgt dan geen gelijke kleur, ook al is het wit.

3. Sally Hansen – Insta-Dri Nail Colour 0 White

In dit potje met nagellak zit net geen 10 milliliter.

Pluspunten:

  • Dit is precies het tegenovergestelde van kleur dan de nummer 2 in deze lijst. Het is een matte, witte kleur die op alle delen van de nagel gelijk lakt.
  • De kleur is echt spierwit en dekt goed.
  • Het borsteltje is wat breder en de lak droogt snel, waardoor je in no time je nagels gelakt kunt hebben en weer de deur uit kunt.

Minpunten:

  • Net als bij alle nagellak duurt het natuurlijk veel langer om te drogen als je er te veel tegelijk opdoet. Dat is ook bij deze het geval en beloven dat de lak binnen 60 seconden droog is, gaat dan ook wat ver volgens ons. Het moet geen wedstrijd worden. Je moet vooral je nagels netjes willen lakken en er de tijd voor nemen.
  • Deze nagellak heeft de minste inhoud en is bijna twee keer zo duur als de andere twee witte nagellakjes in deze review. Dat vinden wij opvallend.

Beste witte nagellak volgens Consumentenbond, Radar, Kassa

Radar heeft een test met nagellakjes gedaan, maar dit waren gekleurde lakjes. De merken die als beste uit de test komen, kun je wel opzoeken om te kijken of ze ook lichter gekleurde of witte nagellak hebben. Bij de Consumentenbond waarschuwen ze voor weekmakers in nagellak, omdat dit als gevolg kan hebben dat je hormonen uit balans raken. Dit kan problemen geven die je op dit moment niet moet onderschatten. Kassa is gaan onderzoeken waarom nagellakkwastjes eigenlijk nooit de bodem van het potje bereiken.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar witte nagellak

Conclusie

Je merkt dat er weinig vergelijkingstests met witte nagellak gedaan zijn en dat kan eraan liggen dat deze kleur erg seizoensgevoelig is of dat hij alleen bij speciale evenementen wordt gedragen. Wat jouw reden ook is om witte nagellak op te doen, er zijn zelfs bij de kleur wit nog heel veel verschillende mogelijkheden. Sommige merken hebben zelf al meer dan tien witte nagellakjes waar je uit kunt kiezen. Om zeker te weten dat de kleur bij je bruidsjurk past en straks goed op de trouwfoto’s staat, zit er niks anders op dan in de winkel gaan testen.