Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 8 met beste wimperlijm om je nepwimpers lang te laten zitten

Als je van jezelf geen volle wimpers hebt of met alleen een wimperkruller niet kunt bereiken wat je wilt, kunnen nepwimpers je redding zijn. Je hebt ze in een langer model die je hele wimperlijn bedekken en waarmee je dus met twee handelingen (een voor je linker- en een voor je rechteroog) klaar bent. Je kunt echter ook voor losse wimpers met een paar haren bij elkaar kiezen en dan ben je iets langer bezig, maar kun je wel precies die plekken kiezen die wat meer body kunnen gebruiken. Voor elke soort kunstwimpers heb je echter goede wimperlijm nodig.

Zoeken naar de beste wimperlijm voor langdurig effect

Nepwimpers zijn niet goedkoop en als je ze kwijtraakt tijdens het uitgaan, ligt dat meestal aan de wimperlijm. Soms voel je het gebeuren aan je wimpers. Er hangt een eindje los en dat merk je dan tijdens het knipperen met je ogen. Je oogleden zijn natuurlijk toch al iets zwaarder, omdat je er iets op hebt geplakt dat er van nature niet hoort. Het maakt ze nog gevoeliger en je went ook wel snel aan het gevoel van de nepwimper op je oog. Wimperlijm kiezen en je nepwimpers niet verliezen wordt een obsessie als je eenmaal fijne nepwimpers hebt gevonden.

Snel overzicht: Deze wimperlijm raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor donkere wimpersDUO – dark tone brush on striplash adhesive: Deze wimperlijm is speciaal voor hele donkere wimpers. Het donkere van de lijm valt minder op en benadrukt de wimperlijn, en de applicator is dun genoeg voor precies werk. Bovendien blijft de wimperlijm lang zitten, wat ons overtuigde van zijn kwaliteit. >> Check laagste prijs
Meest innovatieve optieARDELL Professional – Lash Grip Clear: Dit product combineert de eigenschappen van een eyeliner met een wimperlijm. De kleur is diep, wat een mooi effect geeft, zoals je dat van een eyeliner verwacht. Dat het ook de kunstwimpers goed vastzet, zagen we als een groot pluspunt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor verzorgingDUO – white/clear Rosewater & Biotin Striplash Adhesive (dries invisibly): Wat ons opviel is dat deze wimperlijm, naast het vastzetten van wimpers, ook de wimperlijn verzorgt. Bij het aanbrengen is de lijm wit, maar het droogt doorzichtig op. Ondanks dat het een iets duurdere wimperlijm is, vinden wij de verzorgende eigenschappen een grote meerwaarde. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om wimperlijm te beoordelen?

Wij kwamen eigenlijk pas in aanraking met allerlei wimper- en wenkbrauwdingen toen een van onze collega’s ziek werd en het lichaamshaar op bepaalde plekken begon dunner te worden en daarna uit te vallen. Je weet dat iemand aan het worstelen is met een ziekte, maar de uiterlijke verschijnselen ervan zijn des te meer confronterend en verdrietig. Als jij diegene bent die ziek is, wil je niet altijd de aandacht met je uiterlijk trekken en nepwimpers met wimperlijm kunnen dan helpen.

Waarom kritisch blijven bij het kiezen van wimperlijm?

Het blijft natuurlijk een chemisch goedje dat je in de buurt van je ogen smeert en daarom is het altijd uitkijken geblazen. Als er per ongeluk iets in je oog terecht komt, moet je het direct uitspoelen en als je ook maar iets merkt aan je ogen (kleur van het oogwit verandert, je blijft pijn voelen), moet je naar de eerste hulp of huisarts. Je wilt niet riskeren dat je blijvende schade aan je ogen oploopt bij het aanbrengen van nepwimpers en dus kies je ook een lijm die goed aan te brengen is.

Is er dan wel een goede wimperlijm?

Je kunt natuurlijk met elk product dat je verkeerd gebruikt kwaad doen. Als je onvoorzichtig met een schaar omgaat, knip je ook zo in je hand (of nog erger). Met elektrische of chemische spullen – kantenmaaiers, kettingzagen, ruitenwisservloeistof, pods voor in de wasmachine of wimperlijm – zit het gevaar in een klein hoekje en daar moet je je wel van bewust zijn. Weerhoudt het je ervan om die spullen te gebruiken? Nee, maar je let wel wat beter op en koopt zo veilig mogelijke producten.

Waar staat de maker van wimperlijm voor?

Als je de kleine lettertjes gaat lezen, geeft bijna geen enkele producent garantie. Aan de andere kant voeren ze wel zelf tests uit om te kijken wat voor effecten hun lijm hebben. Je kunt je voorstellen dat producten als een wimperlijm die ook in Amerika uitgebracht zijn wel de test hebben moeten doorstaan, want anders waren er al tientallen schadeclaims geweest en was de fabrikant al lang failliet verklaard. Je kunt je niet meer permitteren om iets op de markt te brengen dat niet werkt.

De criteria die we bij wimperlijm gebruikten

Wat wij belangrijk vinden, is dat je je bewust bent van de volgende zaken:

 • Waaruit bestaat een wimperlijm? (Kijk op het etiket en verdiep je in de ingrediënten en wat ze doen.)
 • Is de wimperlijm alleen voor losse wimpers of voor een hele wimperstrip geschikt?
 • Hoe lang houdt de wimperlijm?
 • Welke geur en kleur heeft de wimperlijm?
 • Hoe makkelijk is er met de applicator te werken waarmee je de wimperlijm aanbrengt?
 • Is de lijm ook weer makkelijk te verwijderen?

Hoe we wimperlijm getest hebben – de researchdata

Voor deze test hebben we 30 bekende en onbekende merken aangeschaft om wimperlijm objectief te kunnen testen. De testgroep wist niet welk merk ze kregen tijdens de testfase. Dit voorkomt dat je een bepaald oordeel over een merk meeneemt in je feedback. De labels op flesjes waren dus afgeplakt en we hebben alleen geïnventariseerd wat de ervaringen van aanbrengen, dragen en verwijderen waren.

De top 8 met beste wimperlijm

1. DUO – dark tone brush on striplash adhesive

Deze wimperlijm is geschikt voor hele donkere wimpers.

Pluspunten:

 • Het donkere van de lijm valt minder op en benadrukt de wimperlijn.
 • De applicator is dun genoeg, waardoor je precies kunt werken.
 • De wimperlijm blijft lang zitten.

2. Queen Dibs – wimperlijm

Dit is een doorzichtige lijm voor de wimpers.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste wimperlijm.
 • Er zit ook meer inhoud in dit flesje ten opzichte van andere flesjes.

Minpunten:

 • Het flesje ziet er niet heel professioneel uit.

3. Essence – Lash Glue Precise Application

In dit slanke potje zit doorzichtige wimperlijm die waterproof is.

Pluspunten:

 • Door de wimperlijm waterproof te maken, kun je deze ook dragen als je in de zomer naar het zwembad of het strand gaat. Ook in de stromende Hollandse regen blijft het beter zitten.
 • De dunne applicator werkt ook fijn.
 • De prijs valt ook reuze mee.

4. Belleza Lashes – Lash Adhesive

Belleza heeft gekleurde wimperlijm.

Pluspunten:

 • Er zit geen latex in deze wimperlijm.
 • Het donkere van de lijm benadrukt de ogen op een mooie natuurlijke manier.
 • Hij houdt de hele dag.

Minpunten:

 • Hij is wel vier keer zo duur als de goedkoopste wimperlijm in deze review.

5. DUO – white/clear Rosewater & Biotin Striplash Adhesive (dries invisibly)

De tweede wimperlijm van het merk DUO is doorzichtig van kleur.

Pluspunten:

 • Als je begint met aanbrengen is de lijm wit, maar deze droogt daarna doorzichtig op.
 • De extra ingrediënten in deze wimperlijm verzorgen de wimperlijn ook nog eens.

Minpunten:

 • Het is een iets duurdere wimperlijm, maar hij doet het wel goed.

6. Wishlashes – ONYX Glue for Eye Lashes

Deze wimperlijm heeft een andere applicator. Een tuitje in plaats van een kwastje.

Pluspunten:

 • De tijd die je nodig hebt om de lijm te laten drogen en je wimpers te kunnen plaatsen is veel korter bij deze lijm.

Minpunten:

 • Dit is een wimperlijm voor professionals, want hij blijft veel langer zitten dan normaal. Je moet je afvragen of je dat wel wilt.
 • Verder is het de duurste wimperlijm in deze top 8.

7. KISS – Lash Glue Liner

Als er niet op de verpakking zou staan dat het ook een lijm was, zou je denken dat het een gewone eyeliner is.

Pluspunten:

 • Ook de verpakking en applicator lijkt op een eyeliner.
 • De kleur is mooi diep en dit sluit goed aan bij het dramatische effect dat je met een eyeliner wilt bereiken. Dat het ook nog je kunstwimpers goed vastzet, is alleen maar een extraatje.

Minpunten:

 • De eyeliner droogt anders op dan een gewone eyeliner zonder lijmcomponent. Het is even uitproberen of je het effect mooi vindt.

8. ARDELL Professional – Lash Grip Clear Brush On Eye Lash Adhesive

Dit is een doorzichtige wimperlijm zonder latex.

Pluspunten:

 • De kleur van de lijm is wit en zo zie je goed welk deel al ingesmeerd is. Daarna droogt hij doorzichtig op en zie je er niks meer van.

Minpunten:

 • Je moet wel secuur aanbrengen, want anders blijf je een beetje van de doorzichtige lijm zien als het niet bedekt is met nepwimper. Met oefenen ga je dit effect tegen.

De Consumentenbond, Radar, Kassa – wat zeggen zei over wimperlijm?

Er is bij Radar vooral veel informatie te vinden over wimperserum, maar niet over wimperlijm. Bij de Consumentenbond is helemaal niks over wimpers of aanverwante producten te vinden. Kassa heeft wel veel artikelen over wimpers, maar deze gaan meestal over mascara en ook niet over wimperlijm. Wij vinden het – gezien de problemen die wimperproducten op kunnen leveren – vreemd dat er niet meer tests door consumenteninstanties gedaan zijn.

Dit zegt Radar over andere wimper producten

Radar belicht de populariteit van wimperserum en de mogelijke heftige bijwerkingen zoals irisverkleuring. Het artikel benadrukt het gebrek aan waarschuwingen op productverpakkingen en roept op tot bewustzijn over de ingrediënten en risico’s. Dit onderstreept het belang van veiligheid en onderzoek bij het kiezen van cosmetische producten, inclusief wimperlijm. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Mascara en Toepassingen

Hoewel het artikel van Kassa zich richt op mascara, biedt het inzichten in cosmetische producten, zoals de gelijkenis in ingrediënten en de variërende effectiviteit. Dit kan ook van toepassing zijn bij het beoordelen van wimperlijm, aangezien kwaliteit, ingrediënten, en prijs belangrijk zijn. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Doe nu dit als je wimperlijm wilt kopen

Als je alle berichten over de gevaren van wimperproducten hebt gelezen en nog steeds nepwimpers wilt aanbrengen met wimperlijm, klik dan op een van de links van een product dat je wilt proberen. Kijk vooral naar de kleur als dit je eerste wimperlijm wordt. Meteen voor een donkere kleur gaan (tenzij je gewend bent eyeliner aan te brengen en hier een kei in bent) zouden wij afraden.

Tot slot

Ga altijd veilig te werk als het om je ogen gaat. Laat je niet afleiden door huisdieren, ventilators of andere huisgenoten of attributen. Houd rekening met de droogtijd die aangegeven wordt op de verpakking en haast je vooral niet. Met de beste wimperlijm en mooiste wimpers kun je daarna op pad en je ogen laten stralen.