Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met beste wimperkruller of krultang voor wimpers

Een wimperkruller is nou echt zo’n apparaatje waarvan je niet weet dat je het nodig hebt, totdat je het effect ervan een keer op je wimpers gevoeld en gezien hebt. Je kunt een wimperkruller op twee manieren gebruiken: met of zonder mascara. Het effect is er sowieso, maar met mascara kun je het nog iets dramatischer of sterker maken dan zonder. Vandaag kijken we daarom naar de verschillende wimperkrullers die er zijn en stellen we een top 9 voor je samen.

Het vinden van de ideale wimperkruller

Niet iedereen heeft standaard een wimperkrultang in de badkamer liggen. Het ziet er in eerste instantie ook niet echt uitnodigend uit. Als man heb je het misschien wel eens in de winkel zien liggen, maar moest je op de verpakking kijken wat het eigenlijk is. Bij de start van ons onderzoek hadden we op de redactie trouwens niet verwacht dat er zoveel verschillende wimperkrullers te koop waren. Het is dan ook een iets uitgebreider onderzoek geworden dan gepland was.

Snel overzicht: Deze wimperkrullers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor premium designTweezerman Wimperkruller 38 Graden: Wij waarderen het mooie goudkleurige design van deze wimperkruller. Het biedt een handmatige krulervaring en ligt fijn in de vingers. De siliconen pads zorgen voor een zachte, maar effectieve krul zonder ongewenste druk. >> Check laagste prijs
Beste elektrische optieElianzo Elektrische wimperkruller: Deze kruller biedt een verwarmd krulmechanisme, wat kan zorgen voor een sneller en beter effect. Je hebt ook de keuze tussen drie temperatuurstanden. We vinden het erg handig dat deze elektrische kruller oplaadbaar is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor budgetAllsa – RVS wimperkruller: Dit is een eenvoudige, handmatige wimperkruller die geleverd wordt met extra siliconen pads. We vinden dit een uitstekende keuze voor wie een wimperkruller voor het eerst wil proberen zonder te veel uit te geven. >> Check laagste prijs

Waarom wimperkrullers reviewen?

Als jij van nature volle en mooie wimpers hebt, denk je misschien niet eens na over de aanschaf van een wimperkruller. Je hebt het gewoonweg niet nodig en een beetje wimperserum ben jij al klaar. Zelfs mascara is overbodig. Dat zou zelfs te veel zijn. Helaas is niet iedereen gezegend met dit soort wimpers en soms heeft een ziekte er tijdelijk voor gezorgd dat je even wat minder (sterk) lichaamshaar hebt. Wat je dan wel nog hebt, wil je laten stralen en dan is een wimperkruller handig.

Waarom opletten bij het kopen van een wimperkruller?

Je denkt waarschijnlijk dat er weinig kwaliteitsverschil zit in de verkrijgbare wimperkrultangen. Het is toch gewoon van metaal gemaakt en met scharniertjes aan elkaar vastgezet? Wat kan er dan nog beter of slechter zijn? Het zit hem juist in het gekozen materiaal en de manier waarop alle onderdelen bevestigd zijn. Daarnaast worden sommige krultangen met reserveonderdelen geleverd, zoals de extra siliconen pads en dat zijn de elementen die je wimpers echt raken en vormen.

Zoveel spelers op de markt met wimperkrullers – hoe dan kiezen?

Een van de krullers viel bijvoorbeeld al uit elkaar toen we hem de eerste keer in de hand pakten. Het belangrijkste scharnier – dat het deel van de tang naar beneden trekt en dat je op de wimpers weer omhoog duwt – bleek tijdens het transport beschadigd te zijn. We konden hem dus niet eens meer uittesten. Ook de ogen waar je je vingers doorsteekt (net als bij een schaar) voelden niet prettig aan.

Wat belooft de fabrikant van wimperkrultangen?

Niet alle producten die op de markt gebracht worden, zijn dus geschikt om mee te werken, zeker niet als dit tangetje zo dicht bij je ogen komt. Die heb je nog langer nodig en dus koop je geen troep waar een element van los kan schieten en in je oog terecht kan komen. De fabrikant zal ook nooit de verantwoordelijkheid nemen voor dit soort situaties, want hoe bewijs je dat de tang in orde was toen je hem wilde gaan gebruiken en dat je dit op de juiste manier hebt gedaan?

De criteria die een rol spelen bij wimperkrullers

Voor ons gaat het na een eerste kennismaking met de krullers om het volgende:

 • Constructie – deze moet veilig, stevig en degelijk zijn
 • Effect – er moet verschil zijn met voor en na het gebruik van de krultang
 • Grootte van de ogen van de tang
 • Soort krul – je wimpers moeten mooi gevormd worden en bijvoorbeeld niet te hoekig gebogen worden met de krultang
 • Extra onderdelen – niet het meest belangrijke, maar wel fijn als je iets dat op is kunt vervangen
 • Kleur – als je mag kiezen, heb je vast wel een favoriete kleur voor de tooltjes in je beauty regime

Hoe we wimperkrultangen getest hebben en onze bevindingen

Met een deel mannen en een deel vrouwen in het testteam was dit een leuke test. Voor sommigen was het echt de allereerste keer dat ze zo’n tangetje in de hand pakten. Ook het gevoel dat je krijgt als je de tang op je wimpers drukt, was voor sommigen nieuw. Gelukkig waren we in het gezelschap van enkele ervaren wimperkruller gebruikers en dus is iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Het was eigenlijk best weer eens leuk om iets geheel nieuws te ervaren.

De top 9 met beste wimperkrullers

1. Tweezerman – wimperkruller 38°

Tweezerman heeft diverse soorten en kleuren krultangen voor wimpers en deze is goudkleurig.

Pluspunten:

 • Het is een handmatige krultang.
 • Hij ligt fijn in de vingers en de tang knijpt fijn.
 • De siliconen pads vormen wimpers prachtig zonder een echte drukvorm achter te laten.

Minpunten:

 • Vergeleken met de goedkoopste wimpertang is deze 2,5 keer zo duur.

2. Tweezerman – Pro master lash curler

De tweede Tweezerman wimperkruller ziet er door zijn donkergrijze kleur modern en stijlvol uit.

Pluspunten:

 • De wimperkruller is goed vast te pakken en ook deze is handmatig.
 • Hierdoor kun je voldoende kracht op de siliconen onderdelen van de tang zetten om je wimpers te krullen.
 • Opwarmen van de siliconen pads is niet nodig.

Minpunten:

 • Deze is nog duurder dan de vorige wimperkruller.

3. Elianzo – elektrische eye lash curler met borsteltje

Dit is de eerste elektrische wimperkruller en je krijgt er een borsteltje en kam bij om de wimpers te bewerken.

Pluspunten:

 • Je wimperharen kun niet meer tussen de losse onderdelen van de handmatige tang kunnen komen te zitten. (Dat doet gigantisch zeer!)
 • De elektrische kruller werkt op temperatuur en dat geeft een sneller en beter effect.
 • Je hebt 3 temperatuurstanden en je zoekt uit welke voor jouw wimpers het beste werkt.
 • Je hebt geen batterijen nodig, want er zit een kabeltje bij waarmee je de kruller weer oplaadt.

Minpunten:

 • Met ongeveer dezelfde prijs als de nummer 1 in deze top 9 is het niet het goedkoopste model, maar je krijgt wel een verwarmde kruller die voor jou net iets beter kan werken.

4. ISO Beauty Professional – wimperkruller met make-up spons

Het is een eenvoudig en handmatig model met extra siliconen pads en sponsje om je make-up aan te brengen. (als is dat laatste natuurlijk niet waar je krultang in eerste instantie voor koopt)

Pluspunten:

 • Voor iets meer dan een tientje heb je een krultang die prima werkt.
 • Het zwarte materiaal straalt rust uit in je tas of lade met make-up spullen.

Minpunten:

 • Wij zouden deze niet kopen als je echt elke dag je wimpers wilt krullen, maar bijvoorbeeld wel als het alleen voor in het weekend is. Er is namelijk betere kwaliteit te krijgen als je de kruller voor dagelijks gebruik nodig hebt.

5. Allsa – RVS wimperkruller met 4 siliconen pads

Ook dit is een zwarte wimperkrultang en je krijgt er extra siliconen pads bij die je na verloop van tijd kunt vervangen.

Pluspunten:

 • De werking is hetzelfde als bij alle andere handmatige modellen.
 • Dit is het goedkoopste model in deze review en als het je eerste wimperkruller is en je wilt er eentje uitproberen, is dit een prima startmodel.

Minpunten:

 • De losse onderdelen moet je goed opbergen, het liefst in een klein plastic zakje met label, zodat je ze niet kwijtraakt en nog weet wat het is. Los in je lade herken je het niet snel meer en gooi je het na een tijdje weg als er stof op zit.

6. V-Goods – wimperkrultang met 4 siliconen pads in rosé goud

De wimperkruller heeft een bijzondere kleur en rosé goud is op dit moment helemaal trendy.

Pluspunten:

 • Ook bij dit model krijg je losse onderdelen ter vervanging.
 • De prijs is nog steeds te overzien. Het kost je iets meer dan een tientje.
 • Het effect van deze kruller vinden we natuurlijk met net dat beetje extra vorm.

Minpunten:

 • Hij werkt prima, maar wel iets minder fijn dan andere wimperkrullers in deze top 9.

7. Mystige – elektrische wimperkruller met wimperserum en wimperborstel

Dit is de tweede elektrische wimperkrultang en deze is subtiel van vorm.

Pluspunten:

 • Normaal doe je mascara pas na het krullen op de wimpers, maar bij deze doe je dat van te voren.
 • De warmte geeft een beter effect.

Minpunten:

 • De krultang wordt dus wel vies, omdat je al mascara op je wimpers had zitten. Hiervoor is een schoonmaakborsteltje meegeleverd, maar wij vinden dit toch minder fijn werken.
 • Wat we ook niet zo goed snappen, is waarom je deze elektrische kruller niet aan de binnenkant van de wimpers gebruikt. Dat zou toch veel beter moeten krullen dan van de buitenkant? (gezien de vorm van de wimperkruller)

8. Allures – professionele wimperkruller met 3 siliconen pads

Dit model is van zwart staal en de ogen zijn lekker groot.

Pluspunten:

 • Bij redelijk veel wimperkrullers zijn de ogen van de tang (waarin je duim en wijsvinger steekt) van kleiner formaat en dat is bij deze niet het geval.
 • De reserve pads vervang je zodra je merkt dat het siliconen materiaal van de eerste pad uitgedroogd is en zijn werk niet meer goed doet.

Minpunten:

 • Voor het dubbele bedrag heb je een Tweezerman en wij neigen dan als we eerlijk moeten vergelijken toch naar onze top 2 modellen.

9. MoreWomen – elektrische wimperkrultang met wimperborstel

Dit is de derde en laatste elektrische wimperkruller.

Pluspunten:

 • De kruller heeft drie standen met drie verschillende temperaturen. Naar gelang de dikte of hardheid van je wimpers kies je voor een van de drie standen.
 • De kruller is op te laden met een kabeltje.
 • Er zit een kammetje bij om de haartjes van je wimpers te ordenen.
 • Het effect van deze wimperkruller blijft lang zichtbaar.

Beste uit de test – wat zeggen consumentenpartijen over wimperkrullers?

Radar geeft juist aan dat mascara voor het gebruiken van de wimperkruller aanbrengen heel slecht voor je wimpers is. Bij de Consumentenbond is niks te vinden over wimpers, wimperkrullers of wimpertangen. Blijkbaar hebben zij nog geen test gedaan. Bij Kassa wordt wel gesproken over een test met een verwarmde wimperkruller, maar er zijn geen resultaten te vinden van de test.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Ben je op zoek naar een wimperkruller en heb je deze review goed gelezen? Bekijk dan vooral welke je het meest ideaal lijkt en weet je niet zeker of je een handmatig model wel handig vindt? Probeer deze dan eerst uit bij een vriendin thuis. Maak het ding goed schoon zodra je het gebruik hebt en geef het dan pas terug. Zo ga je ook nog hygiënisch te werk met de beauty gadgets van anderen en kun je iets testen voordat je het aankoopt.