Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste wetlook gels – voor haar dat de hele dag nat lijkt

Kijk je graag naar oude films? Dan zie je vaak de wetlook terugkomen. Zo heeft John Travolta in Grease langere haren, maar worden deze op zijn plek gehouden door een goede wetlook gel. Bijna de hele film ziet hij er hetzelfde uit en dat is een look die je met een kwalitatief sterke gel bereikt. In onderstaande top drie lees je daarom over de beste wetlook gels. Ook al leven we nu niet meer in de tijd dat Olivia Newton John voor de charmes van John Travolta viel, een mooie wetlook misstaat nooit.

Snel overzicht: Deze wetlook gels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor inhoudShowtime System for Hair – Wet-Look Activator Gel: Deze wetlook gel biedt een indrukwekkende inhoud van bijna een halve liter. In vergelijking met andere merken biedt deze gel waar voor je geld en de stevigheid van de gel is uitstekend, zonder dat je haar er keihard van wordt. Je krijgt die gewenste natte en glanzende look die de hele dag blijft zitten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor flexibiliteitL’Oréal Professionnel Paris – Tecni Art Extreme Splash: Met deze gel geniet je van een wetlook terwijl je haar flexibel blijft. De gel maakt je haar niet hard en is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een minpunt is dat de gel een beetje kan plakken, maar dit wordt gecompenseerd door de flexibiliteit die het aan je kapsel biedt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor sterktevariatieWella New Wave – Extra Strong Wet Look: Deze gel biedt een variëteit aan sterktes, van 1 tot 6, zodat je je eigen look kunt bepalen. Je kunt je haar zo flexibel of statisch maken als je wilt. Het blijft lang zitten, waardoor je haar er gedurende de dag goed blijft uitzien. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste wetlook gel

1. Showtime System for Hair – Wet-Look Activator Gel for Softness and All-Day Gloss

In dit rode potje zit bijna een halve liter wetlook gel.

Pluspunten:

 • In eerste instantie dachten we op de redactie dat dit een prijzige wetlook oplossing was, maar eigenlijk valt de prijs reuze mee als je die vergelijkt met andere merken. Vooral de inhoud valt dan positief op, want andere tubes of verpakkingen zijn kleiner dan deze.
 • De gel brengt je haar in model en voelt stevig aan zonder keihard te worden. Je haren lijken nat en glanzen de hele dag door prachtig.

Minpunten:

 • Je hebt wel redelijk wat van de gel nodig als je langer haar hebt en dat betekent dat ook een halve liter pot niet oneindig lang meegaat.

2. L’Oréal Professionnel Paris – Tecni Art Extreme Splash

In deze bus zit 150 milliliter wetlook gel.

Pluspunten:

 • Je hebt wel de wetlook en toch een flexibele haardos met deze gel. Je haar wordt dus niet hard na het gebruiken van deze gel.
 • Je krijgt deze gel in verschillende sterkten en kunt dus kijken welke sterkte voor jouw haar voldoende is.

Minpunten:

 • De wetlook gel kan een beetje plakken en dan kun je maar beter niet te vaak met je vingers door je haar willen gaan.
 • Verder zouden wij – wat je ook met het haar daarna wilt doen – het eerst wassen en zeker niet proberen er een borstel of kam er doorheen te halen. Dit gaat namelijk zeer doen door de sterkte van de gel.
 • Voor 150 milliliter wetlook gel is deze aardig aan de prijs.

3. Wella New Wave – Extra Strong Wet Look

In deze tube zit 200 milliliter gel met wetlook effect.

Pluspunten:

 • Je krijgt de gel in sterkte 1 tot en met 6 en kunt daarmee je eigen look bepalen door het wat flexibeler of statischer te maken.
 • Het spul blijft lang zitten, waardoor je haar niet gedurende de dag gaat verslappen of er helemaal niks meer van de wetlook gel te merken is.

Minpunten:

 • Je kunt wel flink wat voordeel behalen als je meerdere dezelfde producten tegelijk koopt en wij zouden dan ook, als dit jouw ideale gel is, zeker op de aanbiedingen letten. Je kunt tot wel de helft besparen op de aanschafprijs.

Beste wetlook gel getest – met Consumentenbond, Radar en Kassa aan het woord

Radar heeft een test met verschillende gels gedaan, maar hierbij ging het niet specifiek om wetlook gels. Toch kunnen de betere merken er wel bovenuit springen en kunnen ze ook een wetlook variant in het assortiment hebben. De Consumentenbond heeft geen vergelijkingstests met gewone gel of wetlook gel gedaan. Kassa meldt dat zo’n tien jaar geleden bepaalde gel uit de schappen werd gehaald, omdat er een verboden stof in verwerkt zou zijn. Hier hebben we recentelijk niks meer over vernomen.

Dit zegt Radar over Wetlook Gels

Radar’s testresultaten tonen aan dat Nivea Styling Gel Ultra Strong het beste presteert voor een langdurige hold, zelfs na een dag in een pretpark. Interessant is dat een zelfgemaakte gel ook goede resultaten boekte, wat suggereert dat dure merken niet altijd noodzakelijk zijn voor een effectieve styling. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Wetlook Gels

Kassa’s test met Studio Line Indestructible Gel toonde aan dat de gel niet voldeed aan de belofte van onverwoestbaarheid na fysieke activiteit en helmgebruik. Ondanks L’Oréal’s beweringen, bleek het product onder intensieve omstandigheden niet bestand. Dit benadrukt het belang van realistische productverwachtingen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar wetlook gels

Conclusie

Misschien heb jij een hoofd en haren waar een wetlook elke dag bijzonder goed bij staat. De meeste mensen gebruiken een wetlook gel echter om nadruk op hun haren te leggen, zoals bij musicals of filmproducties. Net als aanwezige make-up kan wetlook gel je expressiever doen lijken en dat is voor mensen in de zaal beter te zien.

Wie elke dag een wetlook gel gebruikt of dit juist liever in de zomer doet, kan met onze top drie een prima gel voor de gewenste natte haren uitstraling vinden.