Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste wenkbrauw make-up voor opvallende ogen

Niet iedereen heeft even mooie wenkbrauwen. Soms zijn ze te dun, soms is de vorm niet helemaal wat je wilt en andere keren heeft een ziekte ervoor gezorgd dat je wenkbrauwharen deels of geheel uit zijn gevallen. In elk van deze situaties kan wenkbrauw make-up een groot verschil uitmaken. Het maakt wat er niet meer is zichtbaar en wat er wel nog is in optimale vorm. En het mooie van wenkbrauw make-up is dat het opvallend, maar ook heel subtiel kan.

De top 3 met beste make-up voor je wenkbrauwen

1. Rimmel London – Brow This Way Sculpting Kit – Dark Brown

In deze set zitten twee producten: een wax en een poeder.

Pluspunten:

 • Met de wax breng je een eerste laag aan waar je vervolgens de poeder overheen doet. Door de wax blijft de poeder veel beter zitten.
 • De kleur past goed bij mensen met donkere wenkbrauwen.
 • Behalve donkerbruin is er ook gewoon bruin of donkergrijs te krijgen. Je kiest wat het beste bij je huidskleur, de kleur van je ogen en je huidige wenkbrauwen past.
 • Het is ook niet zo’n duur product dat je geen verschillende kleuren kunt uitproberen om te zien wat je het beste staat.

Minpunten:

 • Sommige testpersonen vonden het aanbrengen van de wax en het poeder niet fijn om te doen. Zij hebben liever een gel die de vorm van je wenkbrauwen herstelt in plaats van een echte kleur die je eroverheen aanbrengt. Voor deze methode moet je natuurlijk wel nog je eigen wenkbrauwen hebben.

2. Max Factor – Brow Revival Densifying Brow Mascara – Dark Blonde

Dit is een borsteltje, net als bij een gewone mascara, maar dan met kleur voor je wenkbrauwen.

Pluspunten:

 • De kleuren die te krijgen zijn, verschillen best veel van elkaar, waardoor er altijd wel eentje is die bij jou past. Er zijn wat grijzere tinten, bruinere kleuren, maar ook een roze wenkbrauw mascara.
 • Het borsteltje loopt taps toe, waardoor je je wenkbrauwen precies kunt vormgeven.
 • De brow mascara kleurt en houdt je wenkbrauwen langer in vorm.
 • Ook deze prijs valt reuze mee als je het vergelijkt met sommige andere make-up.

Minpunten:

 • Je moet wel even oefenen met het borsteltje, want het werkt op je wimpers natuurlijk anders dan op je wenkbrauwen.

3. NYX Professional Makeup – Micro Brow Pencil – Ash Brown

Dit is een potlood voor de wenkbrauwen met aan de andere kant een borsteltje.

Pluspunten:

 • Met het borsteltje breng je de wenkbrauwharen in de gewenste vorm en met het potlood kun je dan wat je mist wat bijkleuren.
 • Zie je de streepjes die je getrokken hebt te nadrukkelijk? Dan kun je met het borsteltje ook nog wat vervagen.
 • Er zijn acht verschillende kleuren om uit te kiezen, maar dit zijn wel vooral donkere kleuren. Bij Max Factor had je ook wat lichtere, minder opvallende opties.

Minpunten:

 • Met een potlood kun je wel te snel te veel aanbrengen en dan krijg je zo’n Nike logo dat erop geplakt lijkt te zijn. Je moet dus wel oefenen met zuinig aan het potlood gebruiken. Op de redactie zien we liever naturel wenkbrauwen dan van die heel dik aangezette wenkbrauwen.
 • Dit is een iets duurder product dan die op nummer 1 en 2 in deze lijst, maar dit soort wenkbrauw make-up blijft wel beter zitten en is gedetailleerder aan te brengen.

Beste wenkbrauw make-up – Consumentenbond, Radar en Kassa testen

Bij Kassa en de Consumentenbond is helemaal niks over wenkbrauw make-up te vinden. Er is wel informatie over wenkbrauwen, maar er wordt geen vergelijkingstest met make-up voor wenkbrauwen gedaan. Bij Radar gaan ze vooral in op de houdbaarheid van make-up (en dus niet zozeer wenkbrauw make-up specifiek) en dat je niet jaren achter elkaar make-up kunt blijven gebruiken, maar af en toe eens op moet schonen. De zomervakantie is blijkbaar voor velen een aangewezen moment om die schoonmaak van toilettas of make-up tasje te doen.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar wenkbrauw make-up

Kortom

De gewenste wenkbrauw make-up vinden is een ding, daarna moet je dus ook in de gaten houden hoe lang deze make-up goed en veilig te gebruiken blijft. Wat je op je wenkbrauwen aanbrengt, kan makkelijk in je ogen terecht komen en een infectie veroorzaken. Daarom zouden wij dit soort make-up niet oneindig lang bewaren. Je kunt beter elk half jaar een nieuwe kopen, dan nu zes verschillende kleuren en er te lang mee doen dan goed voor je is.