Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste wegwerpscheermesjes voor een glad geschoren huid

Scheren is niet ieders hobby, dus als je dan scheert, dan wil je dat ook met een fijn scheermesje doen. De een investeert in een wat duurder permanent scheermes en verwisselt eens in de zoveel tijd de bladen, de ander gebruikt wegwerpscheermesjes. Ook op vakantie kan een wegwerpscheermes ideaal zijn. In onze top 3 van vandaag lees je daarom over de beste wegwerpscheermesjes die een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit leveren.

Snel overzicht: Deze wegwerpscheermesjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor efficiëntieWilkinson Sword – Quattro Titanium Sensitive: De Quattro Titanium Sensitive van Wilkinson Sword blinkt uit in efficiëntie. Dankzij de vier mesjes op een rij zorgt dit scheermes voor een gladde scheerbeurt zonder haartjes over te slaan. Extra pluspunt is het precisie mesje aan de achterzijde, ideaal voor de fijne randjes. Als je ze goed onderhoudt, gaan deze wegwerpscheermesjes verrassend lang mee. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakGillette Venus – Oceana: De Oceana van Gillette Venus is een schitterende keuze voor comfort en gebruiksgemak. Het bredere handvat ligt goed in de hand, vooral voor mensen met kleinere handen. Deze wegwerpscheermesjes zijn ook uitstekend te gebruiken in de douche of in bad dankzij het antislip handvat. Let wel op, de indicatiestrip gaat vaak eerder op dan de mesjes, dus voel gerust zelf of ze nog scherp genoeg zijn. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeGillette – GII Plus: Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke keuze, raden we de Gillette GII Plus aan. Ondanks de eenvoudige uitvoering met slechts twee snijmesjes, doet deze set van 10 wegwerpscheermesjes zijn werk goed. Het stevige en slanke handvat is perfect voor mannenhanden. Hoewel je misschien denkt dat je meer tijd nodig hebt voor een glad resultaat vanwege de minder mesjes, is dat niet het geval. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste wegwerpscheermesjes

1. Wilkinson Sword – Quattro Titanium Sensitive wegwerp scheermesjes

In deze verpakking zitten standaard drie scheermesjes voor tijdelijk gebruik.

Pluspunten:

 • Als je goed voor je scheermesjes zorgt, kun je toch best lang met deze wegwerpscheermesjes doen. Na het gebruik goed schoonmaken, helemaal laten drogen en dan het beschermkapje er weer omheen doen scheelt echt een hoop.
 • Door de vier mesjes op een rij scheer je gladder dan bij een merk dat minder mesjes heeft. Je kunt eigenlijk geen haartjes overslaan.
 • Voor de fijne randjes heb je aan de achterzijde van het scheermes een klein en scherp mesje waarmee je precisiewerk kunt verrichten. (bijvoorbeeld bakkebaarden of de rand van je bikinilijn)

2. Gillette Venus – Oceana

Ook in deze verpakking zitten standaard drie stuks scheermesjes van wegwerpkwaliteit.

Pluspunten:

 • De prijs is iets gunstiger dan die van de scheermesjes op nummer 1 in deze lijst.
 • Het handvat is iets breder, waardoor het bij de meeste vrouwen met iets kleinere handen beter in de hand ligt. Dat helpt weer met scheren, want iets dat je niet goed vast kunt houden, scheert niet fijn of onsecuur.
 • Deze wegwerpscheermesjes zijn dan ook heerlijk te gebruiken onder de douche of in bad. Het handvat glijdt namelijk niet snel weg tussen je vingers.

Minpunten:

 • Het groene stripje aan de bovenzijde gaat sneller op dan dat de scheermesjes onscherp worden. Dat is natuurlijk niet vreemd, omdat vrouwen het scheermes veel vaker langdurig onder stromend water gebruiken. Als indicatiestrip zouden wij hem dan ook niet gebruiken. Je kunt beter gewoon voelen of hij nog doet wat je wilt, voordat je een nieuwe pakt.

3. Gillette – GII Plus

In dit doosje zitten 10 wegwerpscheermesjes.

Pluspunten:

 • Dit zijn de eenvoudigste die je kunt bedenken en ze hebben twee snijmesjes om je mee te scheren.
 • De prijs voor tien stuks is echt heel gunstig en je bent er lang zoet mee.
 • Het handvat is stevig en slank en dat is voor mannenhanden weer fijner.

Minpunten:

 • Het heeft wat minder mesjes dan de nummer 1 en 2 in deze lijst en daardoor heb je misschien iets meer tijd nodig om hetzelfde effect te bereiken. Verder is er eigenlijk niks mis met deze wegwerpscheermesjes.

Beste wegwerpscheermessen volgens de Consumentenbond, Radar of Kassa

Radar gaat terecht in op hoe je je hoeveelheid plastic afval kunt verminderen. Alle wegwerpproducten, dus ook wegwerpscheermesjes, zijn natuurlijk minder goed voor het milieu. Bij de Consumentenbond gaan ze in op verschillende technieken om haren te verwijderen en het blijkt dat nat scheren nog steeds enorm populair is. Kassa heeft een test gedaan met scheermesjes en daaruit blijkt dat Gillette een favoriet merk voor normale scheermessen en wegwerpscheermesjes is.

Dit zegt Radar over Wegwerpscheermesjes

Radar onderzoekt Gillette’s claim dat hun scheermes zowel scheert als exfolieert. Hoewel de ingebouwde exfoliërende strip bedoeld is om vuil en dode huidcellen te verwijderen vóór het scheren, betwijfelt dermatoloog Anne Berthe Halk de effectiviteit van deze aanpak. Zij erkent dat scheren op zich al een vorm van exfoliatie is, maar twijfelt of de strip een significante toevoeging biedt. Te veel exfoliëren kan bovendien schadelijk zijn voor de huid. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Wegwerpscheermesjes

In de Kassa scheermesjestest, uitgevoerd door bemanningsleden van de Koninklijke Marine, kwam Gillette Fusion als beste uit de test voor gladheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Wilkinson Quattro Titanium en Top Formula van Kruidvat werden ook positief beoordeeld. Interessant is dat DA’s wegwerpscheermesjes als beste koop voor eenmalig gebruik naar voren kwamen, gezien hun goede prestatie en lage kosten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar wegwerpscheermesjes

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/zit-je-afvalcontainer-snel-vol-zo-produceer-je-minder-afval/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2019/nummer-2—april/ng201904p40-ontharingstechnieken.pdf

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2019/nummer-2—april/ng201904p40-ontharingstechnieken.pdf

Afsluiting

Dat er meerdere manieren zijn om ongewenst lichaamshaar te verwijderen, dat wist je natuurlijk al. Wij zien het zelfs vaker gebeuren dat mensen gedurende het jaar verschillende methoden gebruiken. Als het weer goed is en de temperaturen aangenaam zijn, wordt er vaker geëpileerd of gewaxt, terwijl scheren in de donkere en koudere maanden van het jaar populairder is.

Ook is scheren bij vrouwen de methode die ze verkiezen als ze na de winter en na lange tijd het lichaam wat minder goed verzorgd te hebben weer haren willen verwijderen. Haren op benen en onder de oksels kunnen namelijk best lang worden en dan is scheren fijner dan met een epileerapparaat de haartjes eruit proberen te trekken. Wegwerpscheermesjes zijn ook dan een goed idee.