Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste wegwerpscheermesjes voor een glad geschoren huid

Scheren is niet ieders hobby, dus als je dan scheert, dan wil je dat ook met een fijn scheermesje doen. De een investeert in een wat duurder permanent scheermes en verwisselt eens in de zoveel tijd de bladen, de ander gebruikt wegwerpscheermesjes. Ook op vakantie kan een wegwerpscheermes ideaal zijn. In onze top 3 van vandaag lees je daarom over de beste wegwerpscheermesjes die een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit leveren.

De top 3 met beste wegwerpscheermesjes

1. Wilkinson Sword – Quattro Titanium Sensitive wegwerp scheermesjes

In deze verpakking zitten standaard drie scheermesjes voor tijdelijk gebruik.

Pluspunten:

 • Als je goed voor je scheermesjes zorgt, kun je toch best lang met deze wegwerpscheermesjes doen. Na het gebruik goed schoonmaken, helemaal laten drogen en dan het beschermkapje er weer omheen doen scheelt echt een hoop.
 • Door de vier mesjes op een rij scheer je gladder dan bij een merk dat minder mesjes heeft. Je kunt eigenlijk geen haartjes overslaan.
 • Voor de fijne randjes heb je aan de achterzijde van het scheermes een klein en scherp mesje waarmee je precisiewerk kunt verrichten. (bijvoorbeeld bakkebaarden of de rand van je bikinilijn)

2. Gillette Venus – Oceana

Ook in deze verpakking zitten standaard drie stuks scheermesjes van wegwerpkwaliteit.

Pluspunten:

 • De prijs is iets gunstiger dan die van de scheermesjes op nummer 1 in deze lijst.
 • Het handvat is iets breder, waardoor het bij de meeste vrouwen met iets kleinere handen beter in de hand ligt. Dat helpt weer met scheren, want iets dat je niet goed vast kunt houden, scheert niet fijn of onsecuur.
 • Deze wegwerpscheermesjes zijn dan ook heerlijk te gebruiken onder de douche of in bad. Het handvat glijdt namelijk niet snel weg tussen je vingers.

Minpunten:

 • Het groene stripje aan de bovenzijde gaat sneller op dan dat de scheermesjes onscherp worden. Dat is natuurlijk niet vreemd, omdat vrouwen het scheermes veel vaker langdurig onder stromend water gebruiken. Als indicatiestrip zouden wij hem dan ook niet gebruiken. Je kunt beter gewoon voelen of hij nog doet wat je wilt, voordat je een nieuwe pakt.

3. Gillette – GII Plus

In dit doosje zitten 10 wegwerpscheermesjes.

Pluspunten:

 • Dit zijn de eenvoudigste die je kunt bedenken en ze hebben twee snijmesjes om je mee te scheren.
 • De prijs voor tien stuks is echt heel gunstig en je bent er lang zoet mee.
 • Het handvat is stevig en slank en dat is voor mannenhanden weer fijner.

Minpunten:

 • Het heeft wat minder mesjes dan de nummer 1 en 2 in deze lijst en daardoor heb je misschien iets meer tijd nodig om hetzelfde effect te bereiken. Verder is er eigenlijk niks mis met deze wegwerpscheermesjes.

Beste wegwerpscheermessen volgens de Consumentenbond, Radar of Kassa

Radar gaat terecht in op hoe je je hoeveelheid plastic afval kunt verminderen. Alle wegwerpproducten, dus ook wegwerpscheermesjes, zijn natuurlijk minder goed voor het milieu. Bij de Consumentenbond gaan ze in op verschillende technieken om haren te verwijderen en het blijkt dat nat scheren nog steeds enorm populair is. Kassa heeft een test gedaan met scheermesjes en daaruit blijkt dat Gillette een favoriet merk voor normale scheermessen en wegwerpscheermesjes is.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar wegwerpscheermesjes

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/zit-je-afvalcontainer-snel-vol-zo-produceer-je-minder-afval/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2019/nummer-2—april/ng201904p40-ontharingstechnieken.pdf

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2019/nummer-2—april/ng201904p40-ontharingstechnieken.pdf

Afsluiting

Dat er meerdere manieren zijn om ongewenst lichaamshaar te verwijderen, dat wist je natuurlijk al. Wij zien het zelfs vaker gebeuren dat mensen gedurende het jaar verschillende methoden gebruiken. Als het weer goed is en de temperaturen aangenaam zijn, wordt er vaker geëpileerd of gewaxt, terwijl scheren in de donkere en koudere maanden van het jaar populairder is.

Ook is scheren bij vrouwen de methode die ze verkiezen als ze na de winter en na lange tijd het lichaam wat minder goed verzorgd te hebben weer haren willen verwijderen. Haren op benen en onder de oksels kunnen namelijk best lang worden en dan is scheren fijner dan met een epileerapparaat de haartjes eruit proberen te trekken. Wegwerpscheermesjes zijn ook dan een goed idee.