Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste wc reiniger

Als je een nieuw huis hebt gekocht en niet drastisch gaat verbouwen en de badkamer en wc gaat vervangen, is een goede wc reiniger het eerste waar je voor de verhuizing mee aan de slag gaat. De wasbak in de keuken en de wc zijn namelijk de eerste dingen in je nieuwe huis die je gaat gebruiken en dan mogen ze wel schoon zijn. Je weet namelijk nooit wat diegene voor jou er gedaan heeft en hoe hygiënisch hij of zij te werk ging. Hieronder lees je over de beste wc reinigers voor een schoon en hygiënisch resultaat en voor de keuken pak je een goede allesreiniger.

Snel overzicht: Deze WC-reinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuze WC-eend – toiletreiniger met ontkalker of action gel: Een set van zes flessen die elk een unieke geur bieden. Dankzij de unieke vorm van de hals is deze reiniger eenvoudig onder de toiletrand aan te brengen. Hoewel de prijs iets hoger ligt dan gemiddeld, is de variatie aan geuren en de uitstekende reinigingsprestaties het naar onze mening meer dan waard. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor prijs-kwaliteitWitte Reus – Kracht actief gel met lucht verfrisser effect: Deze set van 10 flessen is een prijsbewuste keuze zonder in te leveren op kwaliteit. De geur blijft lang hangen en de speciaal ontworpen hals helpt bij het bereiken van lastige plekken. Voor een optimaal resultaat adviseren we een grondige schoonmaakbeurt, vooral als de wc niet regelmatig wordt gereinigd. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor intensieve reinigingGlorix – Extra parfum wc gel met anti-kalk – Pink Flower: Hoewel dit een wat duurdere optie is, waarderen we de intensieve reinigingskracht en de aangename Pink Flower geur. De dikkere substantie zorgt ervoor dat de gel langer op de wc-pot blijft zitten en beter zijn werk kan doen. Hierdoor worden zelfs de onzichtbare resten verwijderd voor een grondig schone wc. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste wc reiniger

1. WC-eend – toiletreiniger met ontkalker of action gel

In dit pakket zitten zes flessen met drie verschillende soorten wc reinigers.

Pluspunten:

  • Het fijne van dit pakket is dat je kunt afwisselen. Je kunt van fris (geur ocean) naar fruitig (geur berry magic) gaan en tussendoor nog een keer de aparte ontkalker gebruiken.
  • De hals van de fles van deze reiniger heeft voor de naam van dit product gezorgd en door de vorm van deze hals kun je makkelijk onder de rand van de binnenkant van de toiletpot. Hierdoor loop je minder risico vergeleken met andere flessen om de onzuivere randen van de pot te raken tijdens het poetsen.

Minpunten:

  • In deze set betaal je gemiddeld 5 euro per fles, terwijl andere sets waarin geuren niet gemixt worden gemiddeld goedkoper zijn.

2. Witte Reus – Kracht actief gel met lucht verfrisser effect

In deze set krijg je 10 dezelfde flessen Witte Reus en in elke fles zit 700 milliliter wc reiniger.

Pluspunten:

  • De prijs van deze toiletreiniger is zeer gunstig.
  • De hals is niet zo krom als die van het merk WC-eend, maar de gebogen hals helpt wel onder de rand te reiken.
  • De geur blijft lekker lang hangen.

Minpunten:

  • Net als bij elke wc reiniger moet je niet alleen het middel aanbrengen, maar ook daarna schrobben om de opgedroogde resten weg te krijgen. Zeker als je niet regelmatig je wc poetst, doe je er goed aan om er een stevige schoonmaaksessie van te maken om weer een hygiënisch schone wc pot te krijgen.

3. Glorix – Extra parfum wc gel met anti-kalk – Pink Flower

In het pakket zitten zes flessen van elk 750 milliliter.

Pluspunten:

  • Dit is een veel dikkere substantie en die blijft langer kleven aan de binnenkant van de wc pot. Hierdoor kan de gel ook langer zijn bestanddelen laten werken die in aanraking met de pot komen. Je wc wordt er dus schoner door.
  • De geur Pink Flower ruikt erg lekker en stimuleert de zintuigen.

Minpunten:

  • Het is wel een wat duurdere wc reiniger, maar op de redactie vinden we deze toch zeker een nummer 3 in onze lijst waard vanwege de goede werking tegen vuil. Het gaat dan ook vooral om de resten die in de pot blijven zitten die je vaak met het blote oog niet goed ziet die verwijderd worden.

Beste wc reiniger getest door Consumentenbond, Radar, Kassa

Radar geeft vele tips over wat je moet doen om je toilet goed schoon te krijgen. Er zit vast iets bij wat je nog niet wist. De Consumentenbond geeft aan dat je tegen micro-organismen een hardere aanpak moet gebruiken en dan is een wc reiniger de enige oplossing. Kassa heeft verder wel tips voor het ontstoppen van je toilet, maar heeft geen vergelijkingstest met toiletreinigers gedaan.

Radar over Zelfgemaakte WC-Reiniger

Radar belicht een duurzame en kosteneffectieve methode om zelf wc-reiniger te maken met behulp van natriumbicarbonaat, citroenzuur, en etherische olie. Dit eenvoudige recept biedt een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele wc-reinigers door het gebruik van natuurlijke ingrediënten, vermijdt schadelijke chemicaliën en draagt bij aan een plasticvrije levensstijl. Het zelf maken van deze reinigers is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor de gezondheid en het milieu. Lees het volledige artikel van Radar.

BNNVARA’s Kassa over Het Gebruik van Bleek en WC-reiniger

Kassa biedt een diepgaande kijk op het gebruik van bleek als wc-reiniger, met nadruk op de effectiviteit en de veiligheidsvoorschriften. Hoewel bleek een krachtig middel is tegen vlekken en micro-organismen, waarschuwt het artikel voor de risico’s van het mengen met andere schoonmaakmiddelen en het gebruik op bepaalde oppervlakten. Het advies is om bleek zorgvuldig en met mate te gebruiken, rekening houdend met de impact op verschillende materialen en de potentieel schadelijke dampen. Dit artikel benadrukt het belang van bewust en veilig schoonmaken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar wc reinigers

Afronding

Met een kwalitatief goede wc reiniger kun je je toilet vanaf de allereerste keer dat je ergens gaat wonen fijn schoon houden. We maken ons meestal druk om de geuren op een toilet, maar eigenlijk zijn de dingen die je er niet kunt zien (die wel tot klachten kunnen leiden) veel belangrijker om te verwijderen. Bepaalde bacteriën kunnen je goed ziek maken en daarom is een toiletreiniger gebruiken dan ook geen overbodige luxe.