Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 beste mascara waterproof producten

Mascara en water is meestal niet een hele beste combinatie. Dat heb ik zelf ondervonden toen ik van huis naar mijn werk fietste in de regen. Mijn mascara liep volledig uit en toen ik op werk aankwam was het geen gezicht. Wat een grote panda ogen. Dat vroeg gewoon om waterproof mascara en daarom ging ik op onderzoek uit.

Veel mascara waterproof zijn helemaal niet waterproof

Voordat ik bij een aantal kwalitatief goede mascara producten terecht kwam had ik zo mijn twijfels en bedenkingen. De reden hiervoor is dat veel mascara producten zeggen dat ze waterproof zijn, maar in de praktijk het heel anders uitpakt. Daarom besloot ik gewoon om een aantal waterproof mascara aan te schaffen. Het idee hierachter was dat ik hoopte dat er tenminste één mascara zou werken. En met dat idee zat ik mis.

Mijn eerste waterproof mascara’s waren niet effectief

Alle drie de mascara producten waren totaal niet waterproof. Het was eeuwig zonde van mijn geld, want ik had er voor mij doen best veel geld aan uitgegeven. Daarom raad ik je ten zeerste aan om niet zomaar waterproof mascara aan te schaffen zonder enige achtergrondinformatie. Koop niet willekeurig een product zonder er kennis van te hebben. Lees je in en hoor wat andere mensen erover te vertellen hebben.

Door een goede vriendin kreeg ik interessante tips

Uiteindelijk kwam het toch nog goed, omdat ik via een goede vriendin een aantal interessante tips kreeg. Het waren waterproof mascara producten waar ik nog niet eerder met interesse naar had gekeken. Ik besloot om deze getipte mascara aan te schaffen en te kijken of ze zouden werken. Ik betaalde er wel wat meer voor dan mijn eerste waterproof mascara’s, maar dat vond ik niet erg. Deze producten bleken heel goed te werken.

Voordelen van deze waterproof mascara

Wat mij vooral erg opvalt aan deze waterproof mascara producten is uiteraard dat het goed blijft zitten tijdens regen en het voorkomt dat je grote panda ogen krijgt. Daarnaast zijn deze mascara’s niet klonterig en drogen je wimpers niet uit. Ik ben helemaal tevreden over deze producten en ik had veel eerder advies moeten vragen aan mijn vriendin. Graag wil ik je deze waterproof mascara niet onthouden, zodat je direct bij de juiste producten bent.

Snel overzicht: Deze waterproof mascara’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor volumeYves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Radical: We zijn onder de indruk van deze mascara van Yves Saint Laurent die al 20 jaar op de markt is. Het is niet alleen bestand tegen water, maar geeft je wimpers ook een prachtige krul en volume. Ondanks de hogere prijs is het volgens ons elke cent waard. >> Check laagste prijs
Beste budgetvriendelijke keuzeMaybelline Great Lash Waterproof Mascara: Dit is de meest geliefde waterproof mascara voor velen, vooral vanwege de budgetvriendelijke prijs. Naast waterbestendigheid, zorgt deze mascara van Maybelline ook voor extra volume en verzorgt het je wimpers goed. Het is de meest verkochte waterproof mascara van dit moment en we begrijpen helemaal waarom. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurlijk uitziende wimpersL’Oréal Paris Volume Million Lashes Black Waterproof Mascara: De unieke formule van deze waterproof mascara van L’Oréal Paris, verrijkt met kastorolie, kamilleolie en zwarte orchidee olie, zorgt voor natuurlijk uitziende wimpers. Het is waterbestendig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de mascara uitloopt bij regen. Dit product bewijst dat L’Oréal Paris weet hoe je een goede waterproof mascara moet maken. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om deze beste waterproof mascara samen te stellen in een lijstje?

Ik ben een jonge vrouw van in de dertig en heb altijd als ik vertrek vanuit huis mascara op. Ik woon in de grote stad en daarom fiets ik veel. Het maakt mij niet uit of het warm of koud weer is, of met veel wind of regen, ik fiets. Als het veel regent kan mijn mascara uitlopen. Daarom ben ik de afgelopen jaren op zoek gegaan naar de beste waterproof mascara. Het was wel een tijdje zoeken naar een geschikte mascara, maar uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij drie hele aantrekkelijke producten. Zowel goed voor mensen met een kleine als grote portemonnee.

Waarom je kritisch moet blijven kijken naar waterproof mascara producten

Je moet altijd kritisch blijven kijken naar dit soort producten. Dat komt omdat niet elke waterproof mascara echt waterproof is. Er zitten genoeg fabrikanten tussen die dat beweren, maar het in de praktijk heel anders blijkt uit te pakken. Met mooie verpakkingen en mooie omschrijvingen proberen ze je te leuren, maar ik heb gemerkt dat veel fabrikanten alleen maar mooie praatjes hebben. Trap niet zo snel in de marketing val en blijf altijd kritisch op dit soort producten. Je voorkomt zodoende een miskoop en laat je niet achter met ongebruikte mascara.

Eerste sceptische reactie over mijn gebruik van waterproof mascara

Er waren veel waterproof mascara producten die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen van hele slechte kwaliteit. Dat is zonde, want deze mascara had ik voor een aardig bedrag gekocht en liggen nog steeds ongebruikt in mijn lade. De producten bleken niet effectief te zijn tegen de regen en de mascara in mijn ogen liepen uit. In ben nu gelukkig, want ik weet welke waterproof mascara heel goed werken. Deze producten vind je terug in dit lijstje en kun je zonder enige bedenkingen aanschaffen.

Wat beloven fabrikanten over hun waterproof mascara producten?

Fabrikanten weten hun mascara producten dus heel mooi te verkopen en dat maakt het extra moeilijk. Extra moeilijk in de zin dan het niet makkelijk te bepalen is of een waterproof mascara daadwerkelijk echt werkt. Wat je kunt doen om je bedenkingen weg te nemen is om recensies door te lezen. Er zijn tegenwoordig op internet ontzettend veel recensies en lijstje te vinden van dit product. En hier wordt in detail uitgelegd waarom het product wel werkt. Laat je niet zomaar inpakken door mooie woorden van fabrikanten, maar wees altijd kritisch. Door kritisch te blijven zorg je dat je uiteindelijk bij de juiste waterproof mascara terechtkomt.

Hoe heb ik de producten getest?

De waterproof mascara in dit lijstje heb ik gekocht en in bezit. Zodoende heb ik alle producten in de loop van het jaar intensief kunnen testen en gekeken of de producten daadwerkelijk waterproof zijn. Het zijn maar drie waterproof mascara’s, maar naar mijn mening wel de beste die er op dit moment te koop zijn. En ik heb in dit lijstje ook een budget variant meegenomen. Ik ben niet heel erg van de goedkope producten, maar deze budget keuze mocht gewoon niet ontbreken, omdat het kwalitatief een erg goede waterproof mascara is. Naast mijn eigen ervaring ben ik lang de ICI Paris XL gegaan in mijn stad. De medewerkster kon mij van alles vertellen over waterproof mascara. Haar advies heb ik verwerkt in de teksten.

Top 3 beste waterproof mascara

1. Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Radical

Zonder twijfel voor mij de beste waterproof mascara te koop in Nederland. Deze mascara is al zo’n 20 jaar te koop en is ontzettend waterproof. Naast dat deze mascara tegen aardig wat water bestendig is, geeft het je wimpers ook nog eens een hele mooi krul en volume. Dat is precies iets waar ik naar op zoek ben. Als je naar de prijs kijkt, dan heb je gelijk dat het relatief duur is, maar ik vind het mijn geld meer dan waard. Dit is voor mij zonder twijfel het beste waterproof mascara op dit moment te koop.

Pluspunten Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Radical

– Beste uit de test

– Inmiddels alweer 20 jaar verkrijgbaar

– Brengt volume en is water bestendig

2. Maybelline Great Lash Waterproof Mascara

Dit is de meeste geliefde waterproof mascara van vele mensen. Dat komt uiteraard omdat deze mascara best budgetvriendelijk is. Maar ondanks dat het budgetvriendelijk is, is het ook nog eens heel effectief en waterproof. Naast dat de Maybelline mascara extra waterbestendig is, geef het je wimpers ook nog eens extra volume en zorgt voor goede verzorging van de haartjes. Maybelline Great Lash is de meeste verkochte waterproof mascara van dit moment en ik begrijp volkomen waarom dat zo is. Geweldig product van een geweldige fabrikant.

Pluspunten Maybelline Great Lash Waterproof Mascara

– Beste budget keuze

– 100% waterproof

– Zorgt voor extra volume van je wimpers

3. L’Oréal Paris Volume Million Lashes Black Waterproof Mascara

De formule van deze waterproof mascara van L’Oréal Paris is uniek te noemen. Het heeft namelijk een verrijking van kaster olie, kamille olie en zwarte orchidee olie en dat zorgt voor natuurlijk uitziende wimpers. Daarnaast kunt natuurlijk ervan uitgaan dat deze mascara waterbestendig is. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de mascara uitloopt als het bijvoorbeeld begint te regen. L’Oréal Paris weet hoe je een goede waterproof mascara moet fabriceren en daar is dit product duidelijk het bewijs van. Zoek je goed dan kun je het product ook nog eens voor een leuk prijsje aanschaffen.

Pluspunten L’Oréal Paris Volume Million Lashes Black Waterproof Mascara

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Unieke formule van kaster olie, kamille olie en zwarte orchidee olie

– Uitstekend waterproof

Wat zegt krullenacademie.nl over de beste waterproof mascara van dit moment?

Het interessante aan mijn lijstje is dat ik alle producten intensief heb getest. Zo ben ik tot hele duidelijke conclusies gekomen. Ik ben erachter gekomen welke waterproof mascara daadwerkelijk waterproof zijn en welke dat niet zijn. Wat zegt een autoriteit website als krullenacademie.nl over de beste waterproof mascara? Zij komen als eerste uit op L’Oréal Paris Volume Million Lashes Black Waterproof Mascara. Geweldig keuze en ik begrijp waar zij vandaan komen. Dit is een waterproof mascara dat zich inmiddels heeft bewezen als product en kun je zonder al te veel twijfels aanschaffen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de mascara gaat uitlopen door water en daarnaast krullen je wimpers ook nog eens heel mooi.

Dit zegt Radar over PFAS in Waterproof Mascara

Radar belicht de gevaren van PFAS in cosmetica, inclusief waterproof mascara, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid door hun vet-, vuil-, en waterafstotende eigenschappen. Regelmatige blootstelling kan het immuunsysteem aantasten en leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s, met een lange afbraaktijd in het lichaam. Consumenten vinden het moeilijk om PFAS-vrije producten te identificeren, hoewel enkele keurmerken hierbij kunnen helpen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Mascara

Kassa onthult dat de samenstelling van mascara’s vaak overeenkomt, ongeacht het merk, en dat ingrediëntenlijsten zelden op de verpakking staan, wat het moeilijk maakt voor consumenten om geïnformeerde keuzes te maken. Tests toonden aan dat polymeren in de mascara voor volume zorgen door de wimpers te krullen. Belangrijk is ook dat mascara slechts drie maanden houdbaar is vanwege het risico op bacteriegroei. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De volgende bronnen zijn gebruikt om dit lijstje op te stellen

https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/g26866986/beste-waterproof-mascaras/

https://www.elle.com/nl/beauty-health/make-up/g498872/waterproof-mascara-beste/

Trotseer de regen door zonder het uitlopen van je mascara met deze producten

Bang dat je mascara gaat uitlopen als je met regen of water te maken krijgt? Niet nodig, want met de waterproof mascara in dit lijstje ben je verzekerd. Verzekerd in de zin dat deze producten doen wat ze beloven te doen. En dat is uiteindelijk het niet laten uitlopen van je mascara. Je hoeft je daarom geen zorgen dat maken voor panda ogen en je wimpers krijgen ook nog eens een hele mooie volume. Met deze waterproof mascara zit je helemaal goed.

Veel succes met het aanschaffen van je waterproof mascara producten!