Wie zijn de beste wandelcoaches van Nederland? Wij onderzochten dit door hun aanpak, resultaten, klantfeedback en reputatie in de wandelcoach sector nauwkeurig onder de loep te nemen. Lees verder voor onze bevindingen.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Groot fan van een blokje om? Wij hebben de 10 beste wandelcoaches in Nederland voor je

Ken jij de unieke charme van een wandelcoach al? In dit artikel gaan we je niet alleen vertellen wat een wandelcoach precies inhoudt, maar ook wat de 10 beste wandelcoaches zijn die je in Nederland kunt vinden. In feite is een wandelcoach iemand die je allereerst de waarde van wandelen en bewegen in de Nederlandse natuur laat zien. Deze vorm van inspanning is ook een vorm van ontspanning: je leert je zorgen los te laten en even helemaal te relaxen.

Onze diepgaande zoektocht naar de allerbeste wandelcoaches van Nederland

De wandelcoach is in Nederland een vrij nieuw begrip. Nog niet zo lang geleden moest je als cliënt naar de praktijk van de coach komen en mocht je op een stoeltje of bank plaatsnemen waar je kon bespreken waar je precies tegenaan loopt. Vandaag de dag zijn coaching sessies veel interactiever en dat is maar beter ook: je werkt nu veel meer vanuit je eigen kracht. Wij zijn dol op wandelen en we zijn dol op reviewen. We combineerden beiden passies in deze top 10.

Monique Martens is wat ons betreft de allerbeste Nederlandse wandelcoach

Ken jij Monique Martens al? Zij biedt individuele wandel coach sessies aan en wij zijn er groot fan van. Deze sessies gaan over veel meer dan alleen maar het optillen en verslepen van je voeten. Je gaat tijdens de sessies met vraagstukken in je leven aan de slag. Je gaat vrij letterlijk de hindernissen op je pad in kaart brengen en ontdekt welke belemmerende overtuigingen jou tegenhouden. De natuur helpt tijdens het wandelen om te relativeren.

Wat maakt ons experts op het gebied van wandelcoaches?

Al onze redactieleden zijn gek op wandelen, of zien er op zijn minst de charme van in. Veel van ons maken dan ook graag even een ommetje tijdens de middagpauze. Natuurlijk zijn we bewust van de helende, mediterende en relativerende kracht van de natuur. Wil je even alles van je af kunnen zetten: wat doe je dan? Een lekker stuk lopen in bos of park natuurlijk.

Waarom je kritisch moet blijven op wandelcoaches

Waar we in eerste instantie wel enigszins bang voor waren, was dat een wandelcoach meer een hype bleek te zijn dan een structurele oplossing. Voegt het bijvoorbeeld iets toe om in de natuur met een coach over je diepste gevoelens en de obstakels in je leven te praten? Wat nu als je midden in een goed persoonlijk gesprek zit en je komt ineens andere mensen tegen? Gelukkig wisten de onderstaande coaches onze scepsis al snel te overwinnen.

Wat zijn de beloften van wandelcoaches en moeten we sceptisch zijn?

Wandelcoaches zullen je uiteraard beloven dat ze je problemen voor je in kaart gaan brengen en dat ze je bovendien een structurele oplossing kunnen bieden om er in het vervolg minder last van te krijgen. Ook zul je vaak te horen krijgen dat de natuur helend werkt en een blijvende impact kan maken. Maar zul je echt tot een radicaal nieuw inzicht komen? Of is het veranderen van je mindset en je levensstijl iets dat geleidelijk gebeurt?

Op deze criteria beoordeelden wij Nederlandse wandelcoaches

We raden niet zomaar elke wandelcoach aan, maar beoordelen deze eerst altijd op het volgende:

 • Criterium 1: Een wandelcoach moet de beste, meest inspirerende routes kunnen uitkiezen
 • Criterium 2: Een goede wandeling duurt minstens een uur
 • Criterium 3: Het is belangrijk dat er voor een route wordt gekozen waarbij je ongestoord kunt praten
 • Criterium 4: Verder is het belangrijk dat de wandelcoach goed kan luisteren en relativeren
 • Criterium 5: Een wandelcoach moet bovendien verstand hebben van zaken: opgeleid zijn als coach, therapeut, psycholoog, et cetera
 • Criterium 6: We vinden het ook belangrijk dat een wandelcoach officieel als coach geregistreerd staat
 • Criterium 7: De coach moet je kunnen helpen in alle aspecten van je leven
 • Criterium 8: Ook is het belangrijk dat je met de coach inzichten voor de lange termijn vooruit kunt (en weet welke stappen je kunt en moet zetten).

Wandelcoaches in de praktijk getest: onze onderzoekdata

De wandelcoaches die wij in dit artikel bespreken, zijn uitgebreid door ons onderzocht. Dat betekent dat minstens één van onze redactieleden meerdere sessies met de coach heeft doorlopen om een eerlijk beeld van de kwaliteit te kunnen geven. Sowieso schrijven we alleen reviews over producten en diensten die we eerst uitvoerig in de praktijk uitgetest hebben.

De top 10: Dit zijn de beste landelijke wandelcoaches

We hebben ze gevonden, de allerbesten onder de wandelcoaches in Nederland! Na flink speurwerk en vele kilometers wandelen, zijn we tot deze top 10 gekomen. Hieronder delen we met jullie wie deze toppers zijn en waarom ze in onze lijst staan:

Coach 1: Monique Martens levert individuele wandel coaching trajecten

De eerste wandelcoach in deze lijst, Monique Martens, hadden we al genoemd. Zij is een groot specialist op het gebied van individuele coaching sessies en weet mensen de kwesties waar zij mee zitten onder woorden te brengen. Je leert grip te krijgen op je gedachten. Haar unieke aanpak, waarbij ze natuur, sjamanisme, en klankfrequenties combineert, biedt een diepgaande ervaring. Monique’s pad van persoonlijke ontwikkeling en haar toewijding aan anderen is zowel inspirerend als bewonderenswaardig.

 • Persoonlijke transformatie: Monique heeft een indrukwekkende reis afgelegd van het bedrijfsleven naar het vinden van haar ware passie in sjamanisme en healing.
 • Combinatie van technieken: De integratie van natuur, sjamanistische praktijken, en klankhealing in haar coaching is niet alleen uniek maar ook krachtig.
 • Diepgaande kernwaarden: Monique’s kernwaarden van vrijheid, spiritualiteit, passie, integriteit, en humor resoneren door haar werk.
 • Aandacht voor het individu: Haar benadering erkent de uniciteit van elk individu. Monique past haar begeleiding aan op de persoonlijke behoeften en paden van haar cliënten.
 • Breed scala aan ervaring: Met een achtergrond in het commerciële bedrijfsleven en diverse opleidingen en trainingen in sjamanisme en healing, brengt Monique een rijke ervaring mee die haar sessies verrijkt en verdiept.

Neem contact op met Monique via Linkedin >>

Coach 2: Marloes de Goede van de Goede Wandelcoach helpt jou op weg

Ook Marloes de Goede is een wandelcoach die je zeker eens moet overwegen. Zij helpt je als je het gevoel hebt voortdurend onder druk te staan. Marloes weet namelijk als geen ander hoe het voelt om overweldigd te zijn door de eisen van het dagelijks leven. Wij waarderen haar nuchtere benadering en de manier waarop ze wandelcoaching inzet als een middel voor persoonlijke groei. Haar kracht ligt in het creëren van een veilige ruimte waarin je je vrij voelt om jezelf te zijn en te ontdekken wat je werkelijk wilt.

Laten we eens kijken naar wat Marloes zo speciaal maakt:

 • Persoonlijke aandacht: Marloes zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt, wat essentieel is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Natuur als hulpmiddel: De natuur is haar kantoor. Marloes benut de helende kracht van buiten zijn optimaal.
 • Nuchtere aanpak: Ze combineert professionaliteit met een nuchtere knipoog, wat zorgt voor een ontspannen sfeer.
 • Breed inzetbaar: Van omgaan met burn-out tot het vinden van je pad, Marloes biedt begeleiding op diverse vlakken.
 • Positieve psychologie: Ze is geïnspireerd door en maakt gebruik van de positieve psychologie om je te helpen je focus te verleggen naar wat mogelijk is.

Neem contact op met Marloes via Linkedin >>

Coach 3: Wandelcoach Irene biedt zowel mindfulness wandeltrajecten als groepswandelingen aan

Ook wandelcoach Irene is een absolute aanrader. Irene, met haar rijke achtergrond als verpleegkundige en haar diepe connectie met de Noorse natuur, brengt een unieke mix van zorgzaamheid en avontuur naar haar wandelcoaching. Wij zijn gecharmeerd van hoe Irene de kracht van de natuur benut om niet alleen te ontspannen maar ook om echte verandering teweeg te brengen. Haar aanpak is zowel verfrissend als diepgaand, ideaal voor wie op zoek is naar balans en richting in hun leven.

Nu een kijkje in wat Irene zo bijzonder maakt:

 • Natuurliefhebber door en door: Irene’s liefde voor de natuur is aanstekelijk en zorgt voor een krachtige, helende setting.
 • Ervaren in gezondheidszorg: Haar achtergrond als verpleegkundige geeft een extra dimensie aan haar coaching.
 • Optimistisch en motiverend: Irene’s positieve instelling inspireert en motiveert om vooruitgang te boeken.
 • Praktisch en toepasbaar: Haar adviezen zijn altijd gericht op haalbare, positieve veranderingen.
 • Persoonlijke groei: Ze moedigt aan tot zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling op een natuurlijke wijze.

Neem contact op met Irene via Linkedin >>

Coach 4: kom dichter bij je innerlijk kompas met Kirsten Coaching en training

Kirstens Coaching en training helpt jou dichter bij je innerlijk kompas te komen en richting te geven aan dit kompas. De wandelingen bestaan uit oprechte luistersessies. Kirsten laat zien dat ze meer dan een coach is; ze is een gids naar een leven waar we minder “moeten”. Haar verhaal inspireert ons, vooral haar reis van perfectionisme naar zelfcompassie. Haar benadering voelt als een frisse wind: het is duidelijk, empathisch en direct, maar altijd met een warm hart.

Laten we duiken in wat Kirsten uniek maakt:

 • Breed geschoold: Kirstens uitgebreide opleiding en ervaring bieden een stevige basis voor haar coaching.
 • Empathisch en inzichtelijk: Ze biedt een veilige ruimte om jezelf te ontdekken en te accepteren.
 • Actiegericht: Met Kirsten beweeg je letterlijk en figuurlijk vooruit, richting een leven dat meer voldoening geeft.
 • Focus op welzijn: Ze benadrukt het belang van psychologische flexibiliteit en het vinden van je eigen kracht.
 • Preventief en ondersteunend: Kirsten’s werk in preventie en haar wens om bij te dragen aan een sterker zelfbeeld en betere zelfzorg spreken boekdelen.

Neem contact op met Kirsten via Linkedin >>

Coach 5: De Groene Wandelcoach is er voor iedereen die een steuntje in de rug verdient

De Groene Wandelcoach is een wandelcoach met een bijzondere opzet. Hier ligt de nadruk namelijk op ouders met één of meer kinderen met autisme. Mocht je last hebben van veel piekeren en slecht slapen, of fysieke klachten en moeheid ondervinden, trek dan eens aan de bel. Haar aanpak, gericht op het vergroten van draagkracht en het vinden van balans, spreekt ons enorm aan. Ze creëert een veilige en begripvolle ruimte, buiten in de natuur, waar je echt kunt ademhalen en groeien.

Een kijkje in wat De Groene Wandelcoach zo uniek maakt:

 • Ervaringsdeskundige: Maike Arends schrijft vanuit haar eigen ervaring met drie kinderen met autisme
 • Specifieke focus: Ontdek hoe je balans en liefde aanbrengt in je gezin, ook als je kinderen wat meer aandacht nodig hebben
 • preventief: Leer hoe je op tijd hulp kunt inroepen
 • Natuur als therapie: Ontdek een uitgebreid aanbod wandeloefeningen
 • Zachte aanpak: Leer jezelf prijs te geven: Maike stelt je in staat en geeft je de ruimte je gevoelens te uiten en eens écht te zeggen hoe je je voelt

Neem contact op met De Groene Wandelcoach via Linkedin >>

Coach 6: met Best Gelopen werk je stap voor stap aan een gezondere levensstijl

Ook Best Gelopen is een wandelcoach die je zeker eens moet uitproberen. Zit je even niet zo lekker in je vel, dan vind je hier de methode om actief met je problemen aan de slag te gaan. Best Gelopen Werk nodigt je uit voor een unieke vorm van coaching waar beweging centraal staat. Haar aanpak, waarin wandelen wordt gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling, is echt een frisse blik op hoe je aan je gezondheid kunt werken. Wij zijn onder de indruk van haar dynamische methoden en het feit dat ze zowel fysieke als mentale gezondheid adresseert.

Een blik op wat Best Gelopen onderscheidt:

 • Beweeglijke aanpak: Actief werken aan je welzijn door wandelcoaching.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Beate’s coaching richt zich op groei op zowel fysiek als mentaal vlak.
 • FitStap-programma: Een uniek trainingsprogramma dat welzijn benadert vanuit diverse hoeken, inclusief voeding en mentale coaching.
 • Cognitieve gedragstherapie: Een achtergrond in CGT biedt een stevige basis voor haar coachingtechnieken.
 • Toegankelijk voor iedereen: Of je nu meer wilt bewegen vanwege gezondheidsredenen of ondersteuning zoekt in een moeilijke periode, Beate staat voor je klaar.

Coach 7: Ruud Meulenberg gebruikt beweging om stress en burn-out klachten te verminderen

Ruud Meulenberg en zijn team bieden een verfrissende kijk op het herstellen van burn-out en stress met een aanpak die ons echt aanspreekt. Ze combineren de rust van de natuur met beweging, wat zorgt voor een krachtige basis om aan herstel te werken. Hun praktische en empathische benadering maakt het verschil. Het is duidelijk dat ze niet alleen expertise inzetten, maar ook echt luisteren en aanpassen aan wat jij nodig hebt.

Een greep uit de unieke elementen van Ruud Meulenberg’s coaching:

 • Jarenlange ervaring: Ruud’s team heeft een schat aan ervaring in het aanpakken van burn-out en stress.
 • Natuur als medicijn: De nadruk op buiten zijn en bewegen is een natuurlijke boost voor je herstel.
 • Praktische stappen naar herstel: Geen vage adviezen, maar concrete, haalbare acties.
 • Persoonlijke aanpak: De BERG-methode zorgt voor een op maat gemaakte begeleiding.
 • Uitgebreid team van coaches: Waar je ook bent, er is altijd een geschikte coach dichtbij.

Neem contact op met Ruud Meulenberg via Linkedin >>

Coach 8: Wandelcoach Annemieke heeft een achtergrond als orthopedagoog

Wandelcoach Annemieke van Groos is actief als orthopedagoog en heeft binnen het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg ruim 20 jaar werkervaring. Annemieke biedt een warme hand aan iedereen die zich verloren voelt in de zorg voor anderen, of die door stress en druk zichzelf is kwijtgeraakt. Haar benadering, diep geworteld in de kracht van de natuur en wandelen, biedt niet alleen een pad naar herstel, maar ook een manier om je eigen behoeften en verlangens te (her)ontdekken. Annemieke’s empathie en de ruimte die ze biedt voor persoonlijke groei zijn echt inspirerend.

Een kijkje in de unieke benadering van Wandelcoach Annemieke:

 • Diepgaande ervaring: Annemieke’s achtergrond in orthopedagogiek en haar ruime ervaring bieden een stevig fundament.
 • Natuur als spiegel: De natuur dient als een krachtige metafoor en inspiratiebron voor persoonlijke inzichten.
 • Persoonlijke aandacht: Haar coaching is gericht op jouw unieke situatie, met empathie en verbinding.
 • Actieve ontspanning: Wandelen brengt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging.
 • Praktische en spirituele wijsheid: Of je nu gelovig bent of niet, Annemieke vindt een manier om je te raken en te inspireren.

Neem contact op met Wandelcoach Annemieke via Linkedin >>

Coach 9: Patrick Schriel richt zich zowel op individuen als op bedrijven

Ook Patrick Schriel is wandelcoach. Patrick Schriel blinkt uit in het verbinden van persoonlijke groei met teamontwikkeling. Zijn focus op DISC (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en teamdynamiek biedt een solide basis voor zowel individuen als teams die streven naar effectievere communicatie, samenwerking en werkplezier. Het is zijn streven mensen persoonlijk leiderschap bij te brengen en hen te helpen zich te ontwikkelen. Tijdens de wandelsessies leer je bovenal te investeren in jezelf.

Een duik in de sterke punten van Patrick Schriel’s coaching:

 • DISC expertise: Patrick’s grondige kennis van DISC verrijkt de communicatie en samenwerking binnen teams.
 • Veelzijdige coaching: Zijn vermogen om individuele en teamprocessen te begeleiden zorgt voor een unieke en holistische benadering.
 • Maatwerk teambuilding: Aangepaste sessies die precies passen bij de behoeften van elk team.
 • Praktische toepasbaarheid: Direct bruikbare inzichten en technieken voor dagelijks gebruik.
 • Breed spectrum coaching: Van persoonlijk leiderschap tot stressmanagement, Patrick biedt een breed scala aan thema’s.

Neem contact op met Patrick Schriel via Linkedin >>

Coach 10: Mark Popken helpt je met het bepalen van jouw eigen koers

Mark Popken is een life- en wandelcoach. Mark Popken nodigt je uit op een reis naar zelfontdekking en herstel, geworteld in de kracht van de natuur en zelfinzicht. Zijn persoonlijke ervaringen met burn-out en zijn uitgebreide kennis over stressmanagement, mindfulness en meer, maken hem tot een unieke gids op het pad naar veerkracht en vitaliteit. Zijn aanpak is zowel persoonlijk als diepgaand, gericht op een integrale benadering van welzijn.

Duik in de positieve aspecten van Mark’s coaching:

 • Ervaringsdeskundige: Mark’s persoonlijke ervaring met burn-out biedt herkenning en diep begrip.
 • Integrale aanpak: De combinatie van hoofd, hart, lichaam, voeding, en beweging.
 • Natuurgericht: Coachsessies in de buitenlucht die rust, ruimte en inspiratie bieden.
 • Actieve programma’s: Gericht op fysieke en mentale veerkracht door bewustwording en actie.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Een reis van zelfontdekking naar zelfrealisatie, met aandacht voor stressmanagement, hoogsensitiviteit, en meer.

Neem contact op met Mark Popken via Linkedin >>

De beste wandelcoaches volgens de Consumentenbond, Radar, Kassa

Radar heeft in het verleden wel eens gewaarschuwd voor een wildgroei aan coaches, maar verder wordt hier weinig over geschreven. Dat geldt ook voor de Consumentenbond en Kassa. Deze organisaties beschrijven coaching in het algemeen, maar voor reviews moet je bij ons zijn.

Ontdek de Kracht van Wandelen voor je Brein met dit filmpje


Ontdek de Kracht van Wandelen voor je Brein

Dit onderstaande filmpje raden we aan om te duiken in de fascinerende redenen waarom wandelen zo goed is voor je brein.

Gebruikte bron voor dit wandelcoaches onderzoek

Voor de onderbouwing van dit artikel over wandelcoaches hebben we van deze bron gebruik gemaakt:

Jouw wandelcoaches vervolgstap

In dit artikel hebben we, zoals beloofd, de wandelcoaches uitgelicht die in onze ogen tot de top behoren. Elk van deze wandelcoaches bevelen we van harte aan. Welk pad je ook wilt bewandelen: ze zullen je begeleiden naar de top en zorgen voor een verrijkende ervaring. We hebben je inzicht gegeven in wat je kunt verwachten van een samenwerking met een wandelcoach. Dus, wat houdt je nog tegen? Jouw avontuur naar zelfontdekking en balans begint vandaag. Kies nu jouw persoonlijke gids uit.

Het ga je goed!