Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 8 met beste volume mousse voor een prachtig volle haarbos

Je haar wil niet altijd meewerken als je ’s ochtends voor de spiegel staat en dat kan voor flink wat frustratie leiden. Heb je te veel krullen, dan is het niet goed. Heb je hartstikke plat haar, dan willen we ook net wat anders. Een beetje volume is met een volume mousse best te bereiken en daarom hebben we vandaag onze beste 8 merken met volume mousse voor je op een rijtje gezet.

Volume mousse en welke kiezen?

Ik kocht eigenlijk nooit volume mousse, omdat ik er heel wat jaartjes geleden eens een paar had geprobeerd en die schuimpjes in mijn handen eigenlijk nooit dat voor elkaar kregen op mijn haar wat ik hoopte. Als je al tientallen euro’s hebt uitgegeven aan dit soort spullen en het werkt niet, dan houdt het een keer op. Nu werd het tijd om eens te kijken of er nieuwe spelers op de markt waren die wel een positief effect op mijn haar hadden.

Snel overzicht: Deze mousse voor volume in het haar raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor geur en weerstand tegen warmteNivea – Styling Mousse Extra Strong: De mousse bevat de olie van de macadamianoot, waardoor het heerlijk ruikt. Bovendien kan het goed tegen de warmte van een föhn, wat het uitermate geschikt maakt voor styling. De prijs-kwaliteitverhouding vinden we ook erg aantrekkelijk, vooral als je de prestaties van het product in overweging neemt. >> Check laagste prijs
Beste multifunctionele mousseGarnier Fructis Style – Nutri Curls 5 in 1 Defining Mousse: Deze mousse is niet alleen geweldig voor het geven van volume, maar het maakt het haar ook minder pluizig. Onze ervaring is dat het niet alleen goed werkt voor mensen met krullend haar. Het heeft een geweldig visueel effect, hoewel sommigen van ons vonden dat het haar wat stug aanvoelde na het aanbrengen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor langdurig effectL’Oréal Paris Ellnet Satin – Creme de Mousse: Wat we waarderen aan deze mousse is het feit dat het effect van deze mousse veel langer aanhoudt dan de gemiddelde mousse. Als je er meer tegelijk koopt, kun je ook een goede deal krijgen. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om volume mousse te beoordelen?

Een product dat het leven prettiger maakt – in welke vorm dan ook – verdient het om in de schijnwerpers gezet te worden. Volume mousse lijkt misschien iets onbenulligs, maar kan voor net dat beetje zelfvertrouwen zorgen dat je nodig hebt op bepaalde momenten. Bij ons is de volume mousse geen vaste prik in het ochtendritueel, maar dat neemt niet weg dat we wel een fles in de badkamer hebben voor als de dag andere activiteiten in petto heeft dan normaal.

Moet je wel zo kritisch zijn bij een volume mousse?

Als je eenmaal met haarproducten aan de slag gaat, begint het bij de basis. Je haar wassen en goed uitspoelen is nog maar de start, want alles wat je er daarna mee gaat doen – föhnen of in de zomer gewoon op laten drogen, uitborstelen of alleen mousse in knijpen – heeft zo zijn invloed op je haar. Het ligt er ook helemaal aan wat voor haar je hebt, want je denkt dat mensen met krullen misschien helemaal geen volume mousse nodig hebben, maar niks is minder waar.

Een mousse voor volume in het haar houdt het toch nooit de hele dag?

Dat is precies waar het nou om draait: die mousse vinden die je haar in ieder geval de komende 12 uur in model laat zitten zonder uit te zakken. Veel flessen met mousse houden het twee uurtjes en daarna is het effect weg. Soms ligt het aan een verkeerde keuze, want bij een merk heb je vaak verschillende sterkten binnen een volume mousse. Heb je normaal gepakt en eigenlijk strong nodig? Dan ben je misschien onterecht tevreden en hoef je alleen maar een andere sterkte te kiezen.

Waar staat een merk en de volume mousse in het assortiment met haarproducten voor?

Je hebt haarolie die het haar voedt als het uitgedroogd is (handig voor in de zomer), conditioner voor na de shampoo die het haar weer zacht maakt en het makkelijk laat uitkammen of –borstelen en volume mousse die het daarna in model brengt. Bijna elk haarmerk heeft een mousse in de lijn met producten, want er is gewoon vraag naar. Dat betekent echter niet dat ze ook allemaal hetzelfde resultaat hebben. Een test doen is dus een interessante actie om erachter te komen welke mousse het beste presteert.

De criteria die we mee laten tellen bij een volume mousse

Wat bij ons als een paal boven water staat, is dat een volume mousse ook werkelijk volume moet toevoegen aan het haar. Verder kijken we naar:

 • Inhoud fles
 • Prijs
 • Geur
 • Substantie (handig te verdelen over haar of snel opgelost)
 • Meerdere sterkten beschikbaar
 • Bijzonder effect (speciaal voor stijl haar, krullenbol, et cetera)

Hoe we volume mousse in house getest hebben – effect gedurende de dag meten

Het mooie van onze testfaciliteit is dat we er alle ruimte hebben om diverse producten zelf te checken, zodat we niet altijd een testteam van buiten hoeven in te schakelen. Een volume mousse kunnen we dus zelf wel beoordelen. Behalve het kopen van een grote voorraad aan verschillende flessen mousse van diverse merken, hebben we een objectieve meting gedaan door de mousse ’s ochtends bij aankomst op kantoor in het haar te verwerken en daarna elk uur een foto te nemen.

Na een werkdag met diverse pauzes konden we dus heel zuiver naar de foto’s van een werkdag kijken en zien wat het effect van elke mousse was.

De top 8 met beste mousse voor volume in het haar

1. Nivea – Styling Mousse Extra Strong

Per fles krijg je 150 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • De olie van de macadamianoot ruikt heerlijk in deze mousse.
 • De mousse kan goed tegen de warmte van je föhn.
 • De prijs per spuitbus valt mee als je de prestaties bekijkt.

Minpunten:

 • Je moet wel goed naar aanbiedingen zoeken, want de prijs per spuitbus kan veel goedkoper als je meerderen tegelijk in de sale koopt.

2. Garnier Fructis Style – Nutri Curls 5 in 1 Defining Mousse

In de felgroene fles van Garnier zit 200 milliliter volume mousse.

Pluspunten:

 • De mousse heeft meerdere effecten: het geeft volume, maar maakt het haar ook minder pluizig.
 • Wij hebben ervaren dat deze Nutri Curls niet alleen bij mensen met krullend haar goed werkt.

Minpunten:

 • Bij sommige testpersonen in het team was het visueel effect wel goed, maar met je handen door het haar gaan voelde niet meer fijn aan. Het haar werd wat stug en te hard.

3. L’Oréal Paris Ellnet Satin – Creme de Mousse

De gouden flessen met pompje van Elnett bevatten 200 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • Wij vinden de pompjes prettiger werken dan zo’n drukknop aan de bovenkant.
 • Het effect van deze volume mousse houdt veel langer dan de gemiddelde mousse.
 • Bij de aanschaf van meerdere flessen tegelijk kun je een kwart goedkoper uitzijn.

Minpunten:

 • Ondanks dat het wel de nodige volume geeft, is een deel van de testpersonen wat minder tevreden door het sneller vet wordende haar.

4. John Frieda – Volume Lift Thickening Mousse

John Frieda’s zwart met groene spuitbus bevat 200 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • Dit is een wat prijzigere mousse, maar hij houdt het haar wel lang in model.
 • Hij werkt echt verstevigend en dat is toch wat je van een mousse verwacht.

Minpunten:

 • Hij kost wel meer dan een tientje per fles als je hem los/per stuk koopt.

5. Syoss Professional Performance – Volume Lift Mousse

De zwarte flessen met felle teksten erop zijn zeer herkenbaar voor Syoss en de flessen met mousse bevatten maar liefst 250 milliliter.

Pluspunten:

 • De grotere inhoud maakt de prijs nog betaalbaarder dan vele andere merken die zowel duurder zijn als minder milliliters aan inhoud hebben.
 • Het haar straalt met meer volume voor minimaal 4 tot 6 uur.

6. Wella Professionals – EMI Extra Volume Mousse

De fles van Wella Professionals is bijna een kunstobject in je badkamer door de slanke fles in bijzondere kleur.

Pluspunten:

 • In de fles zit 300 milliliter volume mousse en dat is het meeste tot nu toe in deze top 8.
 • Je hebt meer volume en stevigheid, terwijl het haar niet zwaar of dof wordt.

Minpunten:

 • Het licht een beetje aan jouw soort haar of hetzelfde effect bereikt wordt, want zelfs binnen ons testteam waren de resultaten wisselend.

7. L’Oreal Paris Studio Line – Curl Power Recurling Mousse

Studio Line van L’Oréal Paris blijft zijn herkenbare kleuren behouden. In de fles zit 200 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • Je krijgt deze volume mousse in 10 verschillende sterkten. Ben je niet tevreden over bijvoorbeeld nummer 3, dan kun je hoger gaan en kijken of dat effect je wel bevalt.
 • Krullen zien er weer gezond uit na deze mousse in het haar verwerkt te hebben.

Minpunten:

 • Deze mousse werkt beter voor mensen die krullen in strengen bij elkaar willen houden. De mousse plakt niet echt, maar wordt steviger na het aanbrengen en dat vindt niet iedereen even prettig.

8. Moroccanoil – Curl Control Mousse

In de fles van Moroccanoil zit 150 milliliter vloeistof die in je handen in mousse verandert.

Pluspunten:

 • Deze mousse is een van de stevigste in zijn soort.
 • Krullen blijven lang mooi en veren lekker mee als je loopt.

Minpunten:

 • Net als bij de volume mousse op nummer 7 is een deel heel tevreden over de looks van de krullen, maar minder blij met hoe het aanvoelt als je het haar aanraakt.

Beste volume mousse – getest door Radar, Kassa en Consumentenbond

Bij de Consumentenbond kunnen we geen recente test met haarmousse ontdekken. Radar heeft echter wel een test gedaan en zij geven ook tips bij het gebruiken van een mousse om het meest optimale effect te bereiken. Kassa heeft een artikel met uitleg over waarom bepaalde mousse duurder is geworden ten opzichte van een vorige variant van het merk. Het is interessant om het effect van verschillende bestanddelen te vergelijken. De Consumentenbond gaat wel in op wat een toevoeging aan lichaamsproducten echt kan doen, ten opzichte van de fabeltjes die rondgaan.

Dit zegt Radar over Volume Mousse

Radar belicht hoe een goede haarcoup te bereiken is met onder andere het gebruik van de juiste haarproducten. Het artikel benadrukt het belang van producten die volume en glans toevoegen, zoals mousse, vooral na het föhnen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op tips van kapper Vincent Silvester Jansen, die adviseert om te investeren in kwalitatieve haarverzorgingsproducten voor een optimale look. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Nivea Styling Mousse Volume Sensation

BNNVARA’s Kassa presenteert Nivea Styling Mousse Volume Sensation als de prijspakker van de week, met aandacht voor de prijsstijging door de toevoeging van een nieuwe Keratine formule. Deze mousse, bedoeld om volume te geven aan het haar, wordt uitgelicht vanwege zijn vermogen om het haar te verrijken en te stylen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Mousse voor wat meer volume in het haar nodig? Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat er in een mousse zit en wat het effect hiervan op jouw haar is. Je haarsoort is namelijk van invloed op het gewenste resultaat en welke volume mousse je het beste kunt kiezen. Onze top 8 is echter een goed startpunt voor wie binnenkort nieuwe volume mousse gaat kopen.