Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met beste voetencrème voor verzorgde voeten die iets extra’s kunnen gebruiken

Je voeten worden vaak vergeten. Je koopt wel allerlei producten voor je haren, huid en nagels, maar de huid van je voeten wil ook wel eens wat aandacht. Je voeten dragen je al je hele leven lang en elke dag drukt je lichaamsgewicht weer op de huid onder je voeten. Tijd dus voor een traktatie voor je voetjes met een voetencrème.

Je eerste voetencrème kopen

Je hebt het zelf niet altijd door als je voeten uitdrogen, maar zodra je sokken of panty’s blijven haken, weet je dat je iets moet doen. Je hebt niet meer die zachte kindervoetjes en dus ga je op zoek naar een voetencrème die jouw voeten goed doen en waarbij de droogheid weer verdwijnt. In de winkel vind je allerhande voetencrèmes, maar dan weet je nog niet wat ook echt een fijne is.


Snel overzicht: Deze voetencrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor droge voetenSebaMed – voetencrème voor de droge huid: SebaMed biedt een crème speciaal voor droge voeten in een 100 milliliter tube. We vinden het een groot voordeel dat de crème snel intrekt en dat de voeten er snel weer beter uitzien. Daarnaast is het ideaal dat mensen met bepaalde aandoeningen deze crème ook kunnen gebruiken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grote inhoudDisinall Foot Care – voetherstel crème XL: We zijn onder de indruk van de ruime hoeveelheid van 500 milliliter die je krijgt. De crème voelt prettig aan en trekt goed in zonder een vettig gevoel achter te laten. Hoewel de initiële prijs wellicht wat hoger ligt, krijg je er veel voor terug. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeHansaplast – herstellende voetcrème: Hansaplast biedt een speciale crème voor droge voeten in een 100 milliliter verpakking. We waarderen vooral het feit dat deze crème het vochtgehalte van de voeten in balans brengt. Gezien de hoeveelheid en de prijs vinden wij dit een zeer goede budgetoptie. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om een crème voor de voeten te reviewen?

Elk verzorgingsproduct voor het lichaam verdient het om eerlijk beoordeeld te worden op zijn kwaliteiten en niet alleen op de geur of de schreeuwerige verpakking. De fabrikant doet er al genoeg aan om lichaamsproducten onder de aandacht te brengen, maar jij kiest vooral wat ook effect heeft en je voeten weer in balans brengt. Goed verzorgde voeten geven minder klachten en dat maakt jou ook weer gelukkig. Je hebt die voeten immers nog een tijdje nodig.

Waarom je niet de eerste de beste voetencrème koopt

Het ligt echt aan de staat van je voeten wat voor crème ze als beste kunnen gebruiken. De ingrediënten bepalen namelijk of ze beter werken voor de hele voet, of juist wat extra aandacht en zachtheid geven aan je hielen of de plekken waar eelt opduikt. Constante wrijving laat je voeten namelijk op bepaalde vlakken harder worden en dit kan weer zeer gaan doen. Als je voeten ook nog droog zijn, maken de bestanddelen nog meer verschil uit.

Nou ja, een bodylotion kun je toch ook gewoon op je voeten smeren?

Als je geen droge voeten of voeten met eeltplekken hebt, is er niks op tegen om je eigen bodylotion ook op andere plekken te smeren. Hij ruikt lekker, je weet hoe deze lotion uitsmeert, dus waarom niet? Het wordt alleen belangrijker een echte crème voor de voeten te gebruiken als er iets met je voeten speelt. Ook als er niks met je voeten is, maar je ze gewoon een keertje wilt verwennen, is een kwalitatief goede voetencrème een goede investering van je geld.

De criteria die we bij de beoordeling van voetencrème mee hebben laten tellen

Voor deze review hebben we naar een aantal aspecten gekeken, zoals:

 • Effect – doet de crème voor je voetjes wat hij belooft? Maakt hij zachter, voedt hij de voetzool, verdwijnen zere of droge plekken?
 • Substantie – hoe voelt de crème in de handen aan voordat je het uitsmeert op je voeten? Is het wat dikkere voetencrème die je voor het slapengaan insmeert, zodat het de hele nacht lekker in kan trekken? Of is het dunnere crème die niet vettig is en waar je meteen je sokken overheen aan kunt trekken?
 • Prijs – rechtvaardigt de kwaliteit van het product de prijs?
 • Geur – het mag het liefst niet te chemisch ruiken en iets van kruiden is altijd lekker.
 • Bijzondere bestanddelen – bepaalde kruiden of mineralen doen wonderen voor je voeten en deze eigenschap mag dan ook uitdrukkelijk beschreven worden.

Hoe we voetencrème aan een test onderworpen hebben – de prestaties

Na een hele lading crèmes voor de voeten gekocht te hebben, begon de testfase. Voordat we onze voeten gingen insmeren (en dat mochten alle testleden thuis doen nadat ze gedoucht hadden), hebben we aan alle crèmes geroken en ze al eens in onze handen gesmeerd om te voelen hoe fijn de substantie aanvoelde. Crèmes die niet lekker roken en die we dus ook niet graag op onze voeten wilden hebben, werden verwijderd uit de test. De beste 9 worden hieronder voor je toegelicht.

De top 9 met beste voetencrème

1. SebaMed – voetencrème voor de droge huid

SebaMed heeft een tube met 100 milliliter inhoud.

Pluspunten:

 • De crème trekt snel in en je voeten zien er snel weer beter uit.
 • SebaMed zorgt ervoor dat bepaalde bestanddelen ontbreken, zodat mensen die bepaalde aandoeningen hebben de crème ook voor de voeten kunnen gebruiken.

Minpunten:

 • Er zijn crèmes die lekkerder ruiken, maar dat doet niks af aan het effect.

2. Disinall Foot Care – voetherstel crème XL

De fles met pomp van Disinall bevat 500 milliliter voetencrème.

Pluspunten:

 • De crème trekt op een prettige manier in de voeten en voelt niet vettig aan.
 • De voetjes worden zacht en zien er weer veel beter uit.

Minpunten:

 • Ook al krijg je in deze fles een halve liter crème, de prijs die je hiervoor in een keer betaalt is wel hoger. Daarnaast maakt niet iedereen een halve liter voetencrème binnen een jaar op en dan kan het positieve effect verminderen.

3. Caudalie Paris – Foot Beauty Cream

De donkerpaarse tube van Caudalie bevat 75 milliliter voetencrème.

Pluspunten:

 • Deze crème smeert heerlijk en ruikt ook lekker.
 • Je voelt echt dat je je voetjes wat extra aandacht gegeven hebt.

4. Hansaplast – herstellende voetcrème 

Deze verpakking heeft 100 milliliter crème.

Pluspunten:

 • De crème is speciaal voor droge voeten. (voor likdoorns, hielkloven of eelt zijn er andere producten)
 • Het vochtgehalte van de droge voeten komt weer meer in balans.
 • De prijs is uiterst gunstig voor de hoeveelheid crème die je krijgt.

5. Gehwol – voetfris balsem

In de tube van 75 milliliter zit verkoelende crème.

Pluspunten:

 • Die verkoeling voelt heerlijk aan de voetjes bij hoge temperaturen of als je een intensieve dag (staand of lopend) achter de rug hebt.
 • Het gaat nare geurtjes tegen en we hebben gemerkt dat de geur lekker lang blijft zitten.

Minpunten:

 • Sommige testleden vonden deze crème iets te vet om direct erna sokken aan te doen.

6. O’Keeffe’s – foot cream for healthy feet

In het potje van O’Keeffe’s zit 91 gram voetencrème.

Pluspunten:

 • Deze crème doet het uitstekend bij zwaar gehavende voeten en vooral de hielen hebben baat bij het insmeren met deze substantie.

Minpunten:

 • Wij zouden je wel adviseren om een klein spateltje te gebruiken en niet elke keer terug in het potje te gaan als je al aan je voeten hebt gezeten. Een pompje of tube is dan handiger in het gebruik.

7. Louis Widmer – Carbamid Forte voetencrème

In deze tube zit 75 milliliter crème.

Pluspunten:

 • Er zit geen parfum aan deze crème en dat is voor mensen die hierop reageren erg prettig.
 • Eelt wordt veel minder na het aanbrengen van deze crème. (wel wat langer gebruiken, dus niet na 1 x smeren)

8. Alessandro Spa – Heel Smoothing Stick

Dit is geen tube of potje met crème, maar een stick die droge hielen beter maakt. De stick weegt 50 gram.

Pluspunten:

 • Een stick vonden we heel makkelijk werken bij het aanbrengen.
 • Je gebruikt ook niet snel te veel.

Minpunten:

 • De stick wordt wel sneller vies als je met je schone voeten eerst naar het bed moet lopen.

9. Allga San – crème tegen eelt

De felgroene tube bevat 75 milliliter voetencrème.

Pluspunten:

 • Als je een lekker geurende crème voor je voeten wilt, dan bevelen wij deze aan. Heerlijk fris en toch kruidig.
 • Eelt ziet er snel beter uit en voelt ook minder dik aan.

Beste voetencrèmes uit de test – wat zegt de Consumentenbond, Kassa of Radar

Radar geeft aan dat notenolie ook heel goed werkt bij droge voeten. Je moet dan alleen daarna niet op gladde oppervlakken gaan lopen en iets van sokjes aantrekken. Anders wordt het een grote glijpartij. De Consumentenbond gaat in op een droge huid in zijn algemeenheid, dus niet specifiek op voeten die een hydraterende crème kunnen gebruiken. Verder heeft Kassa een tip voor mensen die last hebben van winterhanden of -voeten.

Dit zegt Radar over crème voor een droge (voet)huid

Radar legt uit dat bodylotion, vanwege het hoge watergehalte, niet effectief is voor het behandelen van een droge huid. In plaats daarvan wordt zalf aanbevolen, die meer olie bevat en beter in staat is om in de huid te trekken, waardoor het een betere optie is voor degenen met een droge huid. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het voorkomen en behandelen van voetschimmel

BNNVARA’s Kassa biedt praktische adviezen voor het voorkomen en behandelen van kalknagels en voetschimmel, zoals het dragen van ventilerende schoenen, het reinigen van schoenen met antischimmelpoeder, en het dagelijks wisselen van sokken. Het artikel benadrukt het belang van goede voethygiëne en het gebruik van antischimmelmiddelen voor effectieve behandeling en preventie van voetschimmel. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

En nu? Klaar voor je eerste voetencrème?

Met de links voor voetencrèmes in dit artikel hoef je de deur niet uit en hoef je je voeten dus niet nog meer te belasten. Zodra je de tube of het potje in huis hebt, kun je lekker gaan smeren. Neem de tijd en was je voeten eerst goed voordat je ze gaat insmeren. Een voetenbadje of voetmassage kan ook nog wonderen doen, maar daar heb je dan wel vaak de hulp van een tweede persoon bij nodig. Alleen insmeren kun je zelf gelukkig wel zolang je voorover kunt bukken of je been omhoog kunt plaatsen.

Kortom

Van alle lichaamsverzorgingsproducten is voetencrème misschien wel het laatste waar je aan denkt als je door de drogist of supermarkt loopt. Je handen zie je sneller en handcrème staat daarom eerder op de plank in de badkamer, tenzij het zomer wordt en je sandaaltjes aan wilt. Dan krijgen de voeten ineens wel een extra verzorgingsbeurt. Een voetencrème zal je voeten dan ook goed doen.