Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met beste vibrators voor opwinding en plezier – samen of alleen

Misschien lees je deze review, omdat je op het punt staat om je eerste vibrator te bestellen. Voor anderen kan het de zoveelste zijn om de collectie uit te breiden. Vibrators zijn de afgelopen jaren namelijk flink ontwikkeld en dat betekent dat er steeds meer mogelijkheden zijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de goedkoopste vibrator in dit artikel kost ongeveer 20 euro.

Een nieuwe vibrator uitzoeken

Iemand die alleen is kan heel veel seksueel genot uit een vibrator halen, maar ook steeds meer koppels halen extra toys in huis om het in de slaapkamer (of welke kamer in huis dan ook) wat spannender te maken. Het trillen geeft een bepaalde sensatie die je op geen enkele andere manier kunt ervaren.

Snel overzicht: Deze vibrators raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor flexibiliteitRosy Gold – Nouveau Wand Massager: Deze vibrator heeft 10 verschillende trilstanden en is opmerkelijk vanwege zijn flexibele zwarte kop. We waarderen ook de oplaadkabel die je kan loskoppelen. De kleur is aantrekkelijk en de beweegbare kop biedt extra plezier, hoewel het wel even wennen is.. >> Check laagste prijs
Beste waterdichte optieSatisfyer Penguin: Dit unieke, op luchtdruk werkende model is volledig waterdicht, waardoor het ideaal is voor gebruik in waterrijke omgevingen. We zijn ook gecharmeerd van de betaalbare prijs in vergelijking met andere modellen in deze lijst. Echter, pas op met waar je hem achterlaat, want het pinguïndesign kan kinderen aantrekken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor handzaamheidSatisfyerPro 2 Next Generation: Volgens de resultaten uit de test was het eigenlijk vrij simpel: De satisfyer reeks is de beste op de markt. Ze zijn zeer betaalbaar en volgens onze testpanel was iedereen meer dan tevreden over dit product. >> Check laagste prijs

Waarom vibrators reviewen?

Mensen schamen zich vaak om over persoonlijke genotsmiddelen te praten, terwijl ieder mens bepaalde behoeften heeft. Zo ook op seksueel vlak. En of je nu in een langdurige relatie zit, van one-night stands houdt of happy single bent; ieder mens wil genieten en een vibrator kan dan een handig hulpmiddel zijn. Moet het om samen of alleen fun te hebben? Zeker niet, maar het helpt wel en vaak is het de afwisseling of spanning van een nieuw speeltje dat al extra stimulerend werkt.

Moet je wel kritisch zijn bij het kiezen van je eerste vibrator?

Als je naar modellen en kleuren kijkt, is er keuze te over en dat maakt het kiezen van je allereerste vibrator soms wel lastig. Het is immers niet zo dat je – zoals je met heel veel andere producten – naar je moeder stapt om ernaar te vragen. Wat wij in ieder geval zouden adviseren, is om niet meteen het allerduurste model te kiezen. Als blijkt dat je er geen plezier aan hebt, is dat weggegooid geld.

Zoveel uiteenlopende prijzen – ook zoveel kwaliteitsverschil?

Je moet goed opletten wat voor soort je koopt en waar je de vibrator wilt gebruiken. Je krijgt namelijk vibrators die voor twee partijen iets doen, vibrators die waterdicht zijn en die je dus in bad of onder de douche kunt meenemen. Vroeger had je alleen vibrators op batterijen en tegenwoordig zijn er oplaadbare sex toys. De meeste extra elementen zie je inderdaad terug vertaald in de prijs.

De fabrikant van vibrators is duidelijk over een ding: het brengt altijd plezier

Bedoelen ze altijd seksueel plezier? Nee, het kan ook gewoon lol zijn om samen iets nieuws uit te proberen. Maar net zoals er zoveel verschillende manieren van liefhebben zijn, zijn er ook zoveel vibrators en dat betekent dus dat je het een prettiger kunt vinden dan het ander. Als je alle soorten wilt ervaren, ben je echter wel een flinke duit kwijt en dat ziet de fabrikant natuurlijk het liefst.

Waar hebben we vibrators op beoordeeld in deze test?

Om iets zinnigs te kunnen zeggen over een vibrator kijken we naar de volgende eigenschappen:

 • Wat is de vorm? (Stimuleert het bijvoorbeeld een gebied of meerdere delen van het lichaam?)
 • Hoe ligt het in de hand?
 • Hoeveel standen heeft de vibrator?
 • Welke kleur heeft het? (Kun je kiezen voor jouw lievelingskleur?)
 • Kun je hem weer opladen of werkt hij op een andere manier?
 • Andere karakteristieken (waterdicht)

Hoe we vibrators aan een onderzoekje onderworpen hebben

Wil je iets van vibrators vinden, dan ontkom je er niet aan om zoveel mogelijk verschillende modellen te kopen en beoordelen. Persoonlijke voorkeur speelt hierbij een grote rol. Gelukkig is ons team niet zo preuts dat er over sex toys niet te praten viel, al hebben we de uitnodiging tot dit onderzoek geheel vrijblijvend de deur uitgedaan. Niemand is dus verplicht geweest om eraan mee te doen.

Wie wel wilde deelnemen, werd wel verplicht tot het geven van feedback om onderstaande top 9 te kunnen samenstellen.

De top 9 met beste vibrators van dit moment

1. Rosy Gold – Nouveau Wand Massager

Deze vibrator heeft 10 verschillende trilstanden en de zwarte kop is flexibel te bewegen.

Pluspunten:

 • De testleden vonden de kleur leuk.
 • De beweegbare kop is even wennen, maar de flexibiliteit brengt extra plezier.
 • Het opladen met de kabel is prettig, want zo heb je een snoerloos model.

Minpunten:

 • Deze vibrator kost bijna 70 euro en dat is voor iemand die zijn eerste koopt misschien wat veel geld als je nog niet weet hoeveel plezier en genot het je kan brengen.

2. Satisfyer – Penguin

Dit is een grappig model dat op luchtdruk werkt.

Pluspunten:

 • Het is waterdicht en daarmee dus overal waar ook water is te gebruiken. (Thuis in je zwembadje tijdens een hete nacht, op vakantie onder die regendouche… laat je fantasie maar de vrije loop!)
 • Het is een van de goedkoopste modellen vibrators in deze review.

Minpunten:

 • Laat deze maar niet slingeren in huis, want kinderen zullen de pinguïn ook heel interessant vinden.

3. Satisfyer – Pro 2 Next Generation

In deze set krijg je een vibrator, een set dobbelstenen en glijmiddel.

Pluspunten:

 • Het handvat wordt bij dit model erg gewaardeerd, want het past beter in de palm van je hand dan vele andere modellen.
 • De trilstand is erg fijn.

4. My Magic Wand – Magic Wand Vibrator

Deze ‘trilstang’ kan zowel als vibrator als massageapparaat gebruikt worden.

Pluspunten:

 • De 6 verschillende standen voelen ook echt anders aan. Daardoor lijkt het alsof je 6 apparaatjes in huis hebt in plaats van maar eentje.
 • Ook deze kleuren bevallen de dames goed.

Minpunten:

 • Er zit een kabel met stekker aan en dat is niet altijd handig als je geen stopcontact in de buurt hebt. Leg de verlengkabels dus maar klaar.

5. LELO – Sona Cruise

Dit is niet zozeer een trilapparaat om je in extase te brengen, maar een zuigapparaat.

Pluspunten:

 • De Sona Cruise geeft een heel ander gevoel dan een gewone vibrator.

Minpunten:

 • Hij is best prijzig en maakt veel herrie.

6. Satisfyer – Partner vibrator multifun 3

Deze vibrator lijkt bijna op een aardappelschilmesje zonder de mesjes.

Pluspunten:

 • De vibrator is waterdicht.
 • Door het open einde kun je de vibrator zowel bij de man als bij de vrouw op verschillende lichaamsdelen gebruiken.

Minpunten:

 • Als dit je eerste vibrator is, moet je de handleiding misschien eens goed lezen om te zien wat je er allemaal mee kunt. (of je moet van jezelf veel fantasie hebben natuurlijk)

7. Teazers – Tarzan vibrator

Deze vibrator heeft 30 trilstanden.

Pluspunten:

 • Hij ziet er niet heel uitdagend uit met zijn zwarte en witte kleuren, maar hij belooft wel een hoop seksueel plezier.
 • Het is een oplaadbaar model en je hebt dus geen stopcontact in de buurt nodig.
 • Dit is de goedkoopste vibrator in deze top 9.

Minpunten:

 • De verpakking geeft aan dat dit model waterdicht is, maar wij zouden hem niet onder de douche of in bad gebruiken. Goedkoop is niet per definitie duurkoop, maar je merkt wel kwaliteitsverschil.

8. LELO – Soraya 2 rabbitstimulator

Dit model stimuleert twee plekken tegelijk.

Pluspunten:

 • Dit model is in meerdere kleuren verkrijgbaar, al is het paars wel favoriete onder de testleden.
 • Wat vooral als prettig ervaren wordt, is het materiaal. Door het rubber voelt dit ding niet koud aan en het neemt snel de lichaamstemperatuur aan.
 • Hij is waterdicht.

Minpunten:

 • Dit is de duurste vibrator in dit artikel en niet iedereen zal deze willen kopen zonder zeker te weten dat hij doet wat hij belooft.

9. Rosy Gold – Nouveau G-spot vibrator

Deze vibrator is specifiek ontworpen om de G-spot te bereiken.

Pluspunten:

 • Het is een heel elegant model. (het lijkt een beetje op een slanke microfoon)
 • De kleur is prachtig en vrouwelijk.
 • Het werkt met een kabel en dat maakt opladen weer praktisch en makkelijk.

Beste vibrators uit de test – wat zeggen de Consumentenbond en andere consumenteninstanties

Radar heeft een artikel geschreven over hoe het werkt als je een vibrator via een webshop koopt en deze niet bevalt. Vanwege hygiënische redenen kun je een vibrator niet retourneren. Bij de Consumentenbond hebben ze het over oude worden en hoe seksspeeltjes het plezier in de slaapkamer kunnen terugbrengen. Bij Spuiten en Slikken (het programma van BNNVARA) wordt over je eerste vibrator gesproken. Je leest er welke soorten er zijn en je kunt het filmpje terugkijken.

Dit zegt Radar over retourneren bij sekswebshops

Radar belicht de regels rond het retourneren van producten bij sekswebshops, met de nadruk op uitzonderingen wegens gezondheid of hygiëne. Volgens de wet mag je de meeste online aankopen binnen twee weken retourneren, maar dit geldt niet voor producten als seksspeeltjes en lingerie zodra de verzegeling verbroken is. Bij een defect valt het product onder de garantie, waarbij de consument recht heeft op een product dat doet wat het moet doen. Sekswebshops zoals Miss Steel en EasyToys bieden aanvullende garanties op hun producten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over meldpunt voor kapotte vibrators

BNNVARA’s Kassa meldt dat ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), een meldpunt heeft opgericht voor problemen met producten en diensten die consumenten normaal niet durven te melden, waaronder kapotte vibrators. Deze stap is bedoeld om consumenten aan te moedigen om ook over deze “schaamproducten” melding te maken, zodat ACM actie kan ondernemen tegen misstanden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Ben je op zoek naar je eerste of zoveelste vibrator? Kijk niet alleen naar je budget, maar vooral ook hoe je het ding gebruikt. Niks is zo teleurstellend als een hoop genot verwachten en de vibrator is sneller leeg dan je dacht en moet weer opgeladen worden. Of hij werkt alleen op kabel en je moet je kamer opnieuw inrichten om het ding te laten werken. De prijs van een vibrator zegt overigens lang niet alles, maar wij adviseren je vooral ook te kijken naar het materiaal waarvan hij gemaakt is.