Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 7 met beste top coat nagellak

Met een top coat nagellak maak je je nagels niet alleen mooi glanzend, maar laat je de eventuele nagellak die je als eerste laag hebt aangebracht langer zitten. Een top coat kan dus meerdere doelen dienen en daarom doe je er goed aan een goed merk voor je top coat nagellak te kiezen. Er zijn ook goedkopere merken of top coat nagellakjes, maar die presteren minder dan je zou verwachten. Vandaar vandaag deze test met de beste top coat nagellak van dit moment.

Zoeken naar die ene perfecte top coat nagellak

Het zijn niet alleen vrouwen meer die hun nagels lakken, want steeds vaker zie je ook mannen met nagellak. Het zijn dan niet altijd die felle, zomerse kleuren. Het kunnen eigenlijk alle kleuren van de regenboog zijn. Om die nagellak goed te laten zitten, kun je er een top coat nagellak over aanbrengen. Het drogen duurt dan ietsje langer, maar je hebt wel een paar extra dagen plezier van je nagellak.

Snel overzicht: Deze Top Coat Nagellak raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste top coat nagellakHerôme – Protecting Top Coat: Deze top coat van Herôme staat bekend om zijn duurzaamheid en kracht. Met 10 milliliter in een flesje, is het speciaal ontworpen om langdurig plezier te bieden. Wat ons vooral opvalt, is de top coat sterk is en langdurig mooi blijft. >> Check laagste prijs
Beste glansEssie – Gel Couture Top Coat: Essie’s Gel Couture Top Coat valt ons vooral op vanwege zijn schitterende glans. Met een inhoud van 13 milliliter, voelt deze top coat aangenaam dik aan en het blijft stevig zitten zonder eenvoudig te “peelen”. Maar het is echt de glans die voor ons het meest opvalt bij deze top coat nagellak. >> Check laagste prijs
Snelst drogende keuzeEssie – Speed Setter Top Coat – Ultra Fast Dry: Voor degenen die in een haast zijn, is de Essie Speed Setter de top coat om te overwegen. Met een belofte om binnen 60 seconden te drogen, hebben we ervaren dat dit in de meeste gevallen ook zo is. Hoewel hij iets prijziger is, kan de snelle droogtijd voor velen die extra euro’s waard zijn. >> Check laagste prijs

Wie zijn wij om een review over top coat nagellak te publiceren?

Als je al andere reviews van ons over lichaamsverzorgingsproducten hebt gelezen, dan weet je al hoe belangrijk wij het vinden dat iedereen de kans krijgt om zichzelf goed te verzorgen. Een fit en verzorgd lichaam begint bij bewegen en goede voeding, maar met een beetje aandacht voor de buitenkant versterk je je image op een positieve manier. Verzorgde nagels zien er netjes uit en leiden niet af. Een top coat nagellak kan daarbij helpen, met of zonder gekleurd laagje eronder.

Waarom opletten bij nagellak in het algemeen?

Je hebt nagellak die voor gewone nagels is, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zelf hun gelnagels aanbrengen en daar is aparte nagellak voor te koop. Ook de top coat nagellak voor gelnagels is vaak anders van samenstelling dan een gewone top coat. Zo is er voor je eigen nagels vaak een verharder aan toegevoegd en dat hoeft bij gelnagels natuurlijk niet, want die zijn van zichzelf al harder.

Is een top coat nagellak wel echt nodig?

Als je een goede kwaliteit nagellak hebt, heb je misschien niet echt de behoefte aan een extra laagje door middel van een top coat. In het weekend lak je je nagels opnieuw en de nagellak blijft bij jou de hele week netjes zitten. Heb je echter last van nagellak die niet goed hecht of stoot je je nagels vaak waardoor ze meer te lijden hebben? Dan kan een top coat nagellak niet alleen extra bescherming bieden voor je nagels, maar ook je gewone nagellak langer mooi laten zijn.

Wat beloven de makers van top coat nagellakjes?

Er zijn veel verschillende merken op de markt gebracht en zelfs binnen een merk kan er nog sprake zijn van verschillende top coat nagellak. Je krijgt bijvoorbeeld gewone top coat nagellak, maar ook speciale die sneller opdroogt. Bij weer andere top coat nagellak moet je je nagels onder een uv-lamp houden om ze goed te laten drogen. Elke fabrikant wil zoveel mogelijk verkopen en daarom zien de flesje met nagellak er flashy uit en staan er de meest karakteristieke woorden op om je te verleiden.

Waar moet je op letten bij het kopen van top coat nagellak?

Wij vinden het belangrijk om bij top coat nagellak onderscheid te maken tussen de kwaliteit in:

 • Houdbaarheid – hoe lang blijft de top coat nagellak of de lak eronder goed zitten?
 • Applicatie – hoe fijn is de top coat nagellak aan te brengen?
 • Droogtijd – hoe lang is er nodig om de lak helemaal te laten drogen?
 • Prijs – wat kost de top coat nagellak en hoe verhoudt deze prijs zich tot een gewone nagellak van hetzelfde merk?
 • Kleur – de meeste top coats zijn doorzichtig, maar je hebt soms ook kleurtjes.
 • Assortiment – is de top coat nagellak onderdeel van een vast assortiment of moet je bij een fijne nagellak een grotere voorraad kopen, omdat het om een tijdelijke toevoeging aan het assortiment gaat?

Hoe we top coat nagellak zelf uitgetest hebben – onze bevindingen

Dit is weer zo’n test die we prima in eigen huis kunnen uitvoeren, want er zijn genoeg mannen en vrouwen die mee willen werken aan het uitproberen van top coat nagellak. Van de testleden die meegedaan hebben, is eerst geïnventariseerd of zij al gebruik maakten van een top coat nagellak en zo ja: welke en hoe tevreden zijn ze hierover? Daarna is elke maandag een serie nagellakjes aangebracht om te kijken hoe goed ze de rest van de week en het weekend hielden.

De maandag daarna hebben we alle nagellak weer verwijderd, onze meningen genoteerd en een nieuwe top coat nagellak (met of zonder eerste laag eronder) uitgeprobeerd. De test heeft dus een aantal maandjes geduurd om tot een top 7 te komen, maar hier zijn ze:

De top 7 met beste top coat nagellak

1. OPI – RapiDry Top Coat

In dit flesje van OPI zit 15 milliliter top coat nagellak en hij droogt snel.

Pluspunten:

 • Wij zijn vooral fan van die rappe droogtijd, maar ook van de prachtige glans die deze top coat nagellak aan je nagels geeft.
 • De lak houdt minimaal een week en er breken geen kleine stukjes lak af.
 • Het potje ligt daarnaast prettig in de hand als je aan het lakken bent.

Minpunten:

 • Dit is de op een na duurste top coat nagellak in deze top 17 en niet iedereen zal bijna 25 euro voor een top coat willen betalen.

2. Dior – Gel Coat

In deze top coat nagellak van Dior zit 10 milliliter.

Pluspunten:

 • Wij zijn normaal niet zo gevoelig voor de vormgeving, maar dit flesje is toch wel mooi om te zien.
 • De lak doet het verder op zijn minst net zo goed als die op nummer 1.

Minpunten:

 • Het kwastje wappert soms wat te ver uit elkaar bij het aanbrengen van de lak.
 • Deze nagellak is nog duurder dan de nummer 1 en er zit ook nog 5 milliliter minder in dit flesje.

3. Herôme – Protecting Top Coat

Herôme heeft naast de normale lijn met nagellak ook een top coat nagellak en in dit flesje krijg je 10 milliliter lak.

Pluspunten:

 • De top coat is echt goed sterk en dat betekent dat je er lang plezier van hebt.
 • Uitgroei van een gekleurd lakje eronder is eerder een reden om je nagels weer schoon te maken en opnieuw te lakken dan deze top coat nagellak.

Minpunten:

 • Net als bij alle andere nagellak is het bijna onmogelijk om de volle inhoud van het flesje te gebruiken. Je krijgt het er niet meer goed uit of het laatste beetje droogt uit voordat je het kunt aanbrengen.

4. Essie – Gel Couture Top Coat

Deze top coat is geschikt voor Gel Couture nagels. Er zit 13 milliliter in het flesje.

Pluspunten:

 • De top coat voelt lekker dik aan.
 • De laag blijft goed zitten en is er niet makkelijk af te ‘peelen’.
 • De glans is echter wat ons het meest positief opvalt bij deze top coat nagellak.

5. Essie – Speed Setter Top Coat – Ultra Fast Dry

Van hetzelfde merk als die op nummer 4 is er ook een sneldrogende variant. In het flesje zit 13,5 milliliter top coat nagellak.

Pluspunten:

 • Volgens de verpakking is de lak binnen 60 seconden droog en in 8 van de 10 gevallen is dit ook zo. Het ligt er vooral aan welke nagellak je eronder doet. (Ander merk, andere dikte is van invloed op droogsnelheid van top coat.)

Minpunten:

 • Hij is iets duurder dan de normale top coat nagellak en je moet zelf afwegen of die droogsnelheid die paar euro extra waard is.

6. Sally Hansen – Color Therapy Top Coat

In Sally Hansens flesje top coat nagellak zit een inhoud van 14,7 milliliter.

Pluspunten:

 • De top coat glanst bijzonder mooi.
 • De lak gaat veel langer mee, omdat deze goed blijft zitten.

Minpunten:

 • In sommige gevallen moet je de eerste gekleurde laag nagellak wel heel lang tussendoor laten drogen voordat je de top coat veilig kunt aanbrengen. Er is anders een reactie tussen de doorzichtige laag en de gekleurde laag en dat is minder fraai.

7. Rimmel London – Gel Top Coat

Rimmel London heeft een top coat nagellak met een flesje van 12 milliliter.

Pluspunten:

 • Deze nagellak is ideaal voor over nagellak met een gel effect. Zo heb je de kwaliteit van een nagelsalon die je thuis kunt toepassen.
 • Het is ook de goedkoopste top coat nagellak in deze top 7 en dat betekent dat mensen die geen ruim budget hebben voor de verzorging van de nagels zich toch een top coat nagellak kunnen veroorloven.

Minpunten:

 • Deze nagellak moet wel lang drogen vergeleken met anderen. Hierdoor ga je toch denken dat de prijs bepalend is voor de kwaliteit. Tijd in je planning reserveren als je deze dus gaat lakken.

Beste uit de test volgens experts als de Consumentenbond, Kassa en Radar

Radar gaat in op lichaamsverzorgingsproducten (waaronder nagellak) waarbij gebruik wordt gemaakt van dierproeven. Vooral cosmetische producten hadden hier een handje naar, maar gelukkig is er veel verbetering waar te nemen.

De Consumentenbond vertelt het verhaal van iemand die een hormoonstoornis heeft en waar bij is gebleken dat dit onder andere door de weekmakers in nagellak komt.

Kun je je Tijn met zijn nagellak nog herinneren die bij Serious Request bij het Glazen Huis de nagels van iedereen die geld doneerde lakte? Misschien is hij een van de eerste ‘mannen’ geweest die ook nagels durfde te lakken.

Dit zegt Radar over veiligheid van nagellak

Radar bericht over een waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betreffende een kindernagellakset van CREATE it, verkocht bij Toychamp, die een te hoge concentratie van de kankerverwekkende stof nitrosamine bevat. Klanten worden geadviseerd het product niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Dit benadrukt het belang van het controleren van productveiligheid, vooral bij producten voor kinderen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over vegan nagellak

BNNVARA’s Kassa test zes merken vegan nagellak op aspecten als aanbrengen, houdbaarheid, en dekking. Etos Pure ‘Jolly Red’ scoort het hoogst met een eindcijfer van 6,8, gevolgd door HEMA Pure Longlasting ‘Superpower Red’ met een 6,5, en Sally Hansen Good.Kind.Pure ‘Punch’ met een 5,6. De test onderstreept het belang van een goede applicatiekwast en de afwezigheid van dierlijke stoffen in vegan nagellak, terwijl ook wordt gekeken naar de milieuvriendelijkheid en gezondheidsaspecten van de ingrediënten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Je hebt mensen die geen dag zonder nagellak de deur uitgaan en mensen die nooit nagellak dragen. Er zijn allerlei voors en tegens en jij beslist welke voor jou het meest van belang zijn. Draag je geregeld nagellak? Dan wil je ook dat deze mooi blijft zitten en kan een top coat nagellak je hier goed bij helpen.