Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste tondeuses getest door onze redactie

Welke tondeuses zijn dit jaar de beste keuze? Als redactielid van Bestedrogistentest.nl besloot ik de proef op de som te nemen. In 2018 begon ik mijn opleiding voor kapster. Helemaal enthousiast om van mijn hobby mijn werk te maken. Daarvoor knipte ik al familie, vrienden en kennissen en maakte veel gebruik van tondeuses. Maar ik was toentertijd nog niet goed op de hoogte welke tondeuse je het beste kon gebruiken voor je kapsel korter te maken. Ik begon met het zoeken naar een geschikte tondeuse.

Heel wat onderzoeken later ben ik tot de volgende conclusies gekomen:

Snel overzicht: Deze tondeuses raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor veelzijdigheidPhilips 3000 serie MG3740/15: Deze tondeuse van Philips is ons oog gevallen vanwege zijn uitstekende veelzijdigheid. Het apparaat is volledig draadloos en multifunctioneel, wat betekent dat je deze tondeuse kunt gebruiken voor hoofdhaar, gezichtshaar, lichaamshaar en zelfs voor het trimmen van oor- en neusharen. Wij zien dit product als de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeAEG HSM/R 5597: Hoewel dit de goedkoopste tondeuse in onze test was, doet hij zeker niet onder voor de duurdere opties. De AEG HSM/R 5597 is een draadloze tondeuse die ideaal is voor hoofd- en gezichtshaar. Daarnaast is deze tondeuse eenvoudig schoon te maken en heeft hij een design dat makkelijk in de hand vast te houden is. Wij vinden dit een uitstekende budgetkeuze die kwaliteit en betaalbaarheid combineert. >> Check laagste prijs
Beste algemene keuzeRevahs professionele tondeuse voor thuisgebruik: Deze Revahs-tondeuse is bijzonder populair in de professionele kapperswereld, maar is juist daarom ook de beste keuze voor thuisgebruik. Het apparaat heeft een hoogwaardige motor die perfect is voor intensief gebruik. Dit maakt de tondeuse een must-have voor beginnende professionals. >> Check laagste prijs

Koop niet zomaar willekeurig een tondeuse aan

Het viel wel even tegen zeg om een geschikte tondeuse te vinden. Er zijn zoveel tondeuse te koop van zoveel merken dat ik niet goed wist wat ik er mee aan moest. Daarom besloot ik maar om verschillende tondeuses aan te schaffen en te kijken welke voor mij het beste werkten. Dat was geen beste keuze, want geen van de tondeuses die ik kocht werkten naar mijn wens. Zonde van het geld. Ik raad daarom ook aan om eerst goed onderzoek te doen naar tondeuses en niet zomaar willekeurig een aantal producten aan te schaffen. Zo beperk je dat je een miskoop maakt.

Er zijn tondeuses voor hoofdhaar, gezichtshaar en lichaamshaar

Gelukkig voor mij startte ik met mijn opleiding tot kapster en leerde alles over het vak. Zo ook kwam ik alles te weten over de verschillende tondeuse die er te koop zijn. Er zijn namelijk tondeuses te koop voor hoofdhaar, maar ook voor gezichtshaar en lichaamshaar. Het is dan ook verstandig om vooraf duidelijk te bepalen waar je de tondeuse voor gaat gebruiken.

Koop alleen de beste kwaliteit tondeuses

Ik heb inmiddels allerlei soorten tondeuses in huis. Voornamelijk omdat ik ze moet gebruiken voor mijn werk. Er zijn genoeg merken te vinden die tondeuse aanbieden en ik heb de beste samengevat in dit lijstje. Positieve aspecten zijn vooral hoe kwalitatief goed de apparaten zijn. Ik kan je namelijk vertellen dat er genoeg tondeuses zijn die helemaal niet goed werken. Deze heb uit het lijstje gelaten en vooral de focus gelegd op het beste van het beste. Zo kun je geen verkeerde koop maken.

Even voorstellen, wie ben ik?

Ik ben een kapster, 24 jaar en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. En dat is mensen knippen. Mijn opleiding om kapster te worden heb ik afgerond in 2020 en sindsdien ben ik werkzaam in een kapsalon. Ik vind het geweldig om mensen te mogen knippen en elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik maak gebruik van allerlei producten, waarvan de tondeuse er één van is. Het is duidelijk dat je niet zomaar elke tondeuse kunt gaan gebruiken en je moet er echt wat onderzoek naar doen. Daarom heb ik een lijstje opgesteld van beste tondeuses om je de moeite te besparen.

Scherp en kritisch blijven kijken naar de producten

In de loop van de jaren heb ik aardig wat tondeuses kunnen testen. En ik kan je stellen dat niet alle tondeuses even goed werken. Ze kunnen het heel mooi vertellen, maar ik raad je aan om altijd met een kritische en scherpe blik te blijven kijken naar tondeuses. Het is zonde als je geld gaat uitgeven aan een tondeuse waar je niets van afweet. Je maakt sneller een miskoop en dat wil je te allen tijde voorkomen. Dus geloof niet snel de mooie woorden van een fabrikanten en zoek naar ervaringen van anderen die de tondeuses intensief hebben uitgetest.

Mijn eerste indruk op het gebruik van tondeuses

Toen ik nog een jonge meid was en begon met knippen als hobby heb ik een aantal verkeerde tondeuses aangeschaft. Ze werkten niet en gaven niet het gewenste resultaat. Daar baalde ik erg van en als ik er nu op terugkijk had ik veel beter onderzoek moeten doen. Onderzoek naar wat de functies zijn van tondeuses en wat de positieve en negatieve eigenschappen zijn. Had ik wat meer geweten dan had dat mij een hoop tijd, geld en moeite gescheeld. Gelukkig kan ik nu stellen dat ik precies weet wat ik moet kopen en welke tondeuses je moet mijden.

Welke beloftes stellen de fabrikanten over hun producten?

Makers van tondeuses kunnen hun product heel mooi aanprijzen. En dat begrijp ik volkomen, want zij willen zoveel mogelijk van hun producten verkopen. Maar zijn deze mooie verkoop praatjes niet teveel van het goede? Zijn ze niet rooskleuriger en florissanter dan het daadwerkelijk is. Ik heb uit ervaring gemerkt dat niet iedere fabrikant zijn woorden waarmaakt. Daarom raad ik ook aan om niet alle mooie woorden voor lief te nemen. Doe goed onderzoek en je merkt snel genoeg of de fabrikanten de waarheid spreken.

Waar heb ik opgelet tijdens het testen van tondeuses?

Er zijn een aantal punten die ik belangrijk vind bij het gebruik van een tondeuse. Ten eerste waar ga je de tondeuse voor gebruiken? Ik heb voor dit lijstje vooral tondeuses gebruikt die multifunctioneel zijn. Dus geschikt voor haren af te scheren, maar bijvoorbeeld ook voor je baard bij te werken. Zo kan je niet verkeerd gaan met een tondeuse en kan je het op verschillende manieren gebruiken. Uiteraard heb ik ook gekeken naar het kostenplaatje. Hier heb ik een variatie van gemaakt. Je vindt daarom zowel goedkope als duurdere tondeuses in dit lijstje terug.

Hoe heb ik de tondeuses getest?

Als kapster ben ik dagelijks met knippen bezig in de kapsalon. Daarom heb ik de mogelijkheid om een groot aantal producten uit te testen. Zo ook tondeuses. Alle tondeuses die je in dit lijstje terug vindt zijn het beste getest. Niet zo nu en dan, maar heel intensief. Ik kan je stellen dat ik genoeg ervaring met deze tondeuses heb om tot sterke en krachtige conclusies te komen. Je kunt naar mijn mening deze tondeuses zonder problemen aanschaffen, mits je weet waar je het precies voor gaat gebruiken.

De top 8 beste tondeuses

1. De Revahs professionele tondeuse

Als fervente gebruiker van de Draadloze Professionele Tondeuse van Revahs, wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen delen over waarom dit naar mijn mening de allerbeste tondeuse is. Deze tondeuse heeft mijn routine van haar- en baardverzorging (voor mezelf en voor mijn klanten) aanzienlijk verbeterd en ik ben ervan overtuigd dat deze ook voor jou een game-changer zal zijn.

Pluspunten Revahs:

  • Multifunctioneel gebruik: Mijn ervaring met deze tondeuse is dat het werkelijk een all-in-one oplossing biedt. Ik gebruik het bij mijn klanten voor hun hoofdhaar, baard en snor. De verscheidenheid aan opzetkammen (12 stuks) maakt het mogelijk om verschillende haarstijlen en -lengtes te bereiken, wat enorm handig is.
  • Nauwkeurigheid en controle: Wat ik bijzonder waardeer aan deze tondeuse is de instelbare hendel voor lengtes van 0,5 tot 3 mm. Dit stelt mij in staat om precies de gewenste haarlengte te bereiken, wat essentieel is voor een verzorgde uitstraling.
  • Draadloze gemak en lange accuduur: De draadloze functie is een groot voordeel. Ik hoef me geen zorgen te maken over het struikelen over kabels of het zoeken naar een stopcontact. Met een accuduur van 240 minuten kan ik meerdere keren trimmen zonder tussendoor op te laden.

2. Philips 3000 serie MG3740/15

Dit is de op een na beste tondeuse uit de test. En niet zonder reden. Philips als merk staat voor kwaliteit en dat krijg je bij deze speciale tondeuse. Het mooie is dat het apparaat volkomen draadloos is en multifunctioneel is. Dat betekent dat je deze tondeuse kunt gaan gebruiken voor hoofdhaar, gezichtsbeharing, lichaamsbeharing en oor- en neusharen. Daarnaast kun je het gebruiken voor nat scheren.

Pluspunten Philips 3000 serie MG3740/15:
– Beste uit de test
– Philips betekent kwaliteit
– Multifunctioneel, voor hoofdhaar, gezichtsbeharing, lichaamsbeharing en oor- en neusharen

3. AEG HSM/R 5597

Deze AEG tondeuse is de goedkoopste uit de test. Maar laat dat je er niet van weerhouden om aan te schaffen. Je krijgt hier wel degelijk kwaliteit. Dit is een draadloze tondeuse dat werkt op een batterij. Ideaal voor hoofd- en gezichtsbeharing en werkt met opzetbare kammen. Deze tondeuse is heel eenvoudig schoon te maken en heeft een ergonomisch design. Een van de goedkoopste tondeuses die ik in mijn bezit heb en ik kan er niet zonder mee. Zeer prettig in gebruik en voor een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

Pluspunten  AEG HSM/R 5597:
– Goedkoopste uit  de test
– Eenvoudig schoon te maken
– Ergonomisch design

4. Wahl tondeuse – speciaal voor professionals

Dit is een van de populairste snoer tondeuses in het kappersvak. En dat is niet zonder reden. Een hoogwaardige magneet tondeuse perfect voor elk soort knipwerk. Dit apparaat bevat een V5000 motor voor dagelijks en intensief gebruik. Deze Wahl tondeuse gebruik ik regelmatig in de kapsalon en ik kan niet meer zonder. Alles wat je van een hoogwaardige tondeuse kunt verwachten. Ja, hij is wat aan de prijs, maar voor professionals mag deze tondeuse niet ontbreken.

Pluspunten Wahl tondeuse – speciaal voor professionals:
– Speciaal voor professionals
– V5000 motor voor intensief gebruik
– Beste prijs / kwaliteit verhouding

5. Braun MGK3980 – Multi Grooming Kit

Speciale tondeuse die niet mag ontbreken in dit lijstje. Het is een 9-in-1 tondeuse en ideaal geschikt voor haar, lichaam, baard, gezicht oor en neus. Je kunt met deze tondeuse 60 minuten lang draadloos trimmen en het apparaat laadt zich ontzettend snel op. Daarnaast is deze Braun tondeuse 100% waterbestendig. Heel geschikt dus voor het gebruiken onder de douche en het schoonmaken van het apparaat. Een van mijn lievelings apparaten en zeer aanbevolen.

Pluspunten Braun MGK3980 – Multi Grooming Kit:
– 9-in-1 tondeuse
– Draadloos trimmen en snel opgeladen
– 100% waterbestendig

6. Philips Series 7000 HC7650/15

Een hele betaalbare Philips tondeuse. Ben je iemand die veel knipt dan mag deze tondeuse niet ontbreken in je kappersproducten arsenaal. Heb je te maken met een dikke bos stugge haren maak dan gebruik van de speciale turbo modus. Je knipt met deze modus makkelijk de haren moeiteloos af. Ook deze tondeuse is waterbestendig en kun je na gebruik heel makkelijk schoonmaken. Philips is een sterk Nederlands merk dat kwaliteit producten aflevert. Deze Philips 7000 series tondeuse is daar wederom het bewijs van.

Pluspunten Philips Series 7000 HC7650/15:
– Betaalbaar Philips product
– Speciale turbo modus voor stug en dik haar
– 100% waterbestendig

7. ProfiCare PC-BHT 3014 – tondeuse

Deze ProfiCare tondeuse is relatief goedkoop, maar absoluut het overwegen waard. Het is een precisietrimmer speciaal bedoeld voor baard, oor en neus. Het mes is van roestvrijstaal en de tondeuse is verwerkt met een ingebouwde accu die meer dan 2 uur kan meegaan. Beschikbaar

in de kleuren antraciet en zwart. Goedkope variant tondeuse dus, maar absoluut de moeite waard naar mijn mening als je zo nu en dan je baard wilt trimmen of haren wilt knippen.

Pluspunten ProfiCare PC-BHT 3014 – tondeuse:
– Goedkope tondeuse
– Gaat meer dan 2 uur mee
– Bedoeld voor baard, oor en neus

8. BaBylissMen Lithium Power E986E

Tot slot wil ik jullie mijn persoonlijke favoriet niet onthouden. Dat is deze BaBylissMen tondeuse. Zeer geschikt voor zowel gezichtshaar als hoofdhaar en er worden 8 opzetkammen meegeleverd. Zo kun je je haar trimmen van 3 tot 28 millimeter. Heb je een volle accu dan kun je de tondeuse maar liefst voor 2 uur gaan gebruiken. Naast een lange accuduur is deze tondeuse ook nog eens draadloos. Dat maakt de bewegingsvrijheid een stuk ruimer. En ga je op reis? Dan is deze BaBylissMen tondeuse eenvoudig mee te nemen in een bijgeleverd koffertje.

Pluspunten BaBylissMen Lithium Power E986E:
– Beste prijs / kwaliteitverhouding
– Geschikt voor gezichtshaar en hoofdhaar
– Persoonlijke favoriet en veel gebruikt

Welk advies geeft de Consumentenbond over de beste tondeuse?

Ik kan inmiddels met trots zeggen dat ik een professionele kapster ben en je kunt makkelijk dit lijstje gebruiken voor het aanschaffen van uitstekende tondeuses. Maar wat zegt een autoriteit zoals de Consumentenbond over de beste tondeuse? Ik vind het belangrijk om toch ook een mening van zo’n autoriteit mee te geven aan jou. De Consumentenbond stelt dat ze de ProfiCare PC-BHT 3014 de beste tondeuse vinden uit de test. Ik begrijp het. Het is een goedkope tondeuse en heel eenvoudig in gebruik. Niet al te duur en multifunctioneel. Eigenlijk alles wat je van een goede tondeuse mag verwachten. Niets meer niets minder.

Dit zegt Radar over veiligheidsrisico’s van apparatuur zoals tondeuses

Radar belicht de oorzaken van woningbranden, met een specifieke vermelding van een vochtige oplaadbare tondeuse als technische oorzaak van apparatuurbranden. Dit wijst op het belang van zorgvuldig gebruik en onderhoud van elektronische apparaten, inclusief tondeuses, om ongelukken en brandgevaar te minimaliseren. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over zelf je haar knippen met een tondeuse

Kassa deelt ervaringen en tips voor het zelf knippen van haar, inclusief het gebruik van een tondeuse voor eenvoudige kapsels. Professioneel advies is om een huisgenootje je haar laten bij te werken met een tondeuse. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor mijn test?

De enige bron ben voor deze test ben ikzelf geweest. Ik ben namelijk een professionele kapster en weet alles over tondeuse. Welke het beste zijn, maar ook welke een stuk minder zijn. Uit mijn enthousiasme heb ik dit lijstje opgesteld en wil ik met jou delen. Voor enige achtergrondinformatie heb ik Bol.com gebruikt. Dat heb ik gedaan om een completere beeld te geven,met wat meer gedetailleerde gegevens over de tondeuses.

Tijd om je haar te knippen?

Je hebt nu alle beste tondeuses gezien en het is tijd om actie te ondernemen. Wil je je haar knippen of juist je baard bij trimmen overweeg dan om een tondeuse aan te schaffen. Ik heb het lijstje zo gevarieerd mogelijk willen houden en elke prijsklasse meegenomen. Zo vind je

professionele tondeuses, maar ook tondeuses voor een zacht prijsje. Voor ieder wat wils dus. Je kunt niet verkeerd gaan met dit lijstje en alle tondeuses zijn intensief getest.

Veel succes met het vinden van een geschikte tondeuse!