Wie zijn de beste stresscoaches van Nederland? Wij onderzochten het door onderzoeken van hun benaderingswijzen, behaalde resultaten, klantfeedback en reputatie in de gezondheidsbranche kritisch te bekijken. Lees verder voor onze bevindingen.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Weg met die stress: wij bieden je de 10 beste stresscoaches van Nederland

Niemand wordt blij van stress, dat is een feit. In de moderne tijd is stress vaak aan de orde van de dag. Onze levens worden alsmaar drukker en drukker: we krijgen er meer en meer verplichtingen bij. Des te meer reden om goed op onze mentale gezondheid te letten. Des te meer reden om een stresscoach in te schakelen. In dit artikel val je helemaal met je neus in de boter. We laten je niet alleen zien wat een stresscoach is, maar delen ook de 10 beste met je.

Onze uitgebreide zoektocht naar de beste stresscoaches van Nederland

Waarom wij naar de beste Nederlandse stress coaches op zoek gingen? Omdat wij – net als bijna iedereen tegenwoordig, – regelmatig last hebben van stress. Een klein beetje is niet erg, maar het moet natuurlijk niet te gek worden. Des te meer reden dus ons hierin te verdiepen. Bovendien zijn stresscoaches een fenomeen in opkomst en schrijven wij over trends.

Stefanie Lammers is wat ons betreft de allerbeste stresscoach van Nederland

Wat maakt Stefanie Lammers dan zo bijzonder? Wat ons betreft heeft zij de meest directe, persoonlijke en empathische aanpak van alle coaches. Ze is uitstekend in staat iemands ware verhaal en aard naar boven te krijgen en heeft goed door dat ieder mens niet iets anders in elkaar steekt. In haar persoonlijke en directe coaching stijl weet ze hier naadloos op in te spelen.

Wat maakt ons stresscoach experts?

We zijn dan misschien geen experts op het gebied van stress, we zijn wel uitstekend in staat stresscoaches met elkaar te vergelijken. Een stress coach is iemand die structureel stress weet te verminderen in zijn of haar cliënten. Op het gebied van stress en omgaan met stress zijn wij geen vreemden. Bovendien is onderzoek doen en reviews schrijven voor ons een koud kunstje.

Waarom het noodzakelijk is kritisch te blijven op stresscoaches

Het aanbod stresscoaches op het internet is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Het is onverstandig ervan uit te gaan dat elke stresscoach die je tegenkomt als een wonderdokter jouw stress kan wegnemen. Als een coach iets dergelijks belooft, moet je altijd extra kritisch zijn. Stress wegnemen en je levensstijl veranderen gaat heel geleiden. Dat kun je niet zomaar overhaasten. Lang niet elke stresscoach heeft voldoende scholing gehad om écht deskundig te zijn.

De beloften van stresscoaches: heb je er echt iets aan?

Stress coaches zullen je uiteraard beloven dat ze je stress structureel voor je zullen bestrijden. Of ze daar echt de juiste kennis en kunde van hebben, is natuurlijk nog maar de vraag. Gelukkig hebben we tijdens ons onderzoek mogen concluderen dat er ook heel wat stresscoaches van hoge kwaliteit zijn. De top 10 in dit artikel is absoluut voldoende kundig en geschoold om jou stapsgewijs van je problemen af te helpen, zolang je zelf maar inzet toont.

Wij beoordeelden Nederlandse stresscoaches op basis van deze criteria

We raden niet zomaar elke stresscoach aan. In tegendeel, we toetsen ze streng op het volgende:

 • Criterium 1: Een goede stresscoach moet kunnen laten zien waarom hij of zij geschikt is stress weg te nemen
 • Criterium 2: Een goede stresscoach maakt duidelijk dat stress niet verdwijnt als jij niet zelf wil veranderen
 • Criterium 3: Een goede coach gaat eerst op zoek naar een klik en vertrouwensband
 • Criterium 4: Verder zal een goede coach zoveel mogelijk over jou persoonlijk te weten willen komen, om een op maat gemaakt plan en aanpak voor je te schetsen
 • Criterium 5: Een goede coach denkt zowel op korte als lange termijn
 • Criterium 6: Een goede coach biedt in elk stadium van het traject ondersteuning
 • Criterium 7: Een goede coach is een erkende en geaccrediteerde coach

Stresscoaches in de praktijk getest: dit zijn onze onderzoek data

Voor wij een stresscoach afraden of aanbevelen, willen we deze eerst uitgebreid in de praktijk onderzoeken. Dat doen we sowieso met alle bedrijven, diensten en specialisten die we reviewen. Om jullie te vertellen wie de beste stresscoaches zijn, hebben wij niet zomaar wat rondgevraagd. Nee, wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan. We hebben gekeken naar de methodes die deze coaches gebruiken, de feedback van hun cliënten, en de impact die ze hebben in hun veld.

De top 10: Dit zijn de beste stresscoaches van Nederland:

We hebben ons huiswerk gedaan en de crème de allerbeste stresscoaches voor je op een rijtje gezet. Dit lijstje is jouw potentieel jouw eerste stap naar een chiller leven. Maak je klaar om kennis te maken met de toppers die jou gaan helpen de rust terug te vinden!

Coach 1: Stefanie Lammers biedt de meest persoonlijke, empathische aanpak

We zijn super enthousiast over Stefanie Lammers. Ze is niet zomaar een stresscoach; Stefanie brengt een unieke mix van professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid in haar coaching. Met haar achtergrond als leerkracht en haar benadering die zowel humor als diepgang bevat, biedt ze precies wat je nodig hebt om stress de baas te worden. Haar aanpak is fris, effectief en helemaal afgestemd op jou. Klaar voor verandering? Stefanie staat voor je klaar.

Laten we eens kijken naar wat Stefanie zo bijzonder maakt:

 • Persoonlijke aanpak: Stefanie neemt de tijd om jou echt te leren kennen en biedt een coachingstraject dat op jou is afgestemd.
 • Veelzijdige expertise: Met een achtergrond in het onderwijs en diverse coachingtechnieken, weet Stefanie complexe uitdagingen om te zetten in heldere stappen.
 • Warmte en humor: Ze combineert professionaliteit met warmte en een vleugje humor, waardoor elke sessie niet alleen leerzaam maar ook plezierig is.
 • Intuïtieve vragen: Stefanie’s intuïtie leidt tot scherpe vragen die jou helpen dieper te graven en echte vooruitgang te boeken.
 • Balans hoofd, hart, lichaam: Ze helpt je de balans te vinden tussen denken, voelen en doen, wat essentieel is voor persoonlijke groei.

Neem contact op met Stefanie via Linkedin >>

Coach 2: Kirsten Nelis helpt uitstekend bij stress- en burn-outklachten

Kirsten Nelis steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om het begeleiden van high performers door stress en burn-out heen. Haar persoonlijke ervaring met burn-out en de transformatie naar een bevredigend leven vormen de basis van haar unieke aanpak. Kirsten en haar team weten als geen ander hoe ze jou weer in je kracht kunnen zetten. Benieuwd naar een leven waar stress je niet meer onderuit haalt? Kirsten wijst de weg.

Laten we duiken in wat Kirsten zo speciaal maakt:

 • Ervaringsdeskundige: Kirsten’s eigen reis van burn-out naar herstel geeft haar een diep begrip en empathie voor haar cliënten.
 • Te zien in media: Ze is ruim 25 keer in de media verschenen om haar kennis te delen
 • Unieke methode: Ze heeft een eigen aanpak ontwikkeld die zich richt op duurzame resultaten, niet op snelle fixes.spreekt
 • Persoonlijke match: Kirsten zorgt ervoor dat je gekoppeld wordt aan de coach die het beste bij jou past, voor de meest effectieve begeleiding.
 • complete benadering: Haar programma betrekt zowel hoofd, hart als lichaam bij het herstel, voor een compleet herstelproces.

Neem contact op met Kirsten via Linkedin >>

Coach 3: Patricia Fokkens kan met een klein steuntje in de rug heel veel voor je betekenen

Ontmoet Patricia Fokkens: jouw gids naar een leven met minder stress. Met haar online coachingstraject laat ze zien dat stressmanagement echt binnen handbereik ligt. Patricia’s down-to-earth aanpak, gecombineerd met haar passie en kennis, maakt haar trainingen niet alleen effectief maar ook prettig om te volgen.

Laten we even duiken in wat Patricia’s aanpak zo krachtig maakt:

 • Persoonlijke ervaring: Ze spreekt en coacht vanuit haar eigen ervaring en moeilijke stressvolle periodes in haar leven
 • Praktische handvatten: Ze helpt je bepaalde destructieve patronen te doorbreken
 • Mindfulness-technieken: Je leert technieken om in het moment te blijven en stress te verminderen.
 • Filosofische diepgang: Ze combineert moderne psychologie met inzichten uit het Boeddhisme voor een holistische benadering.
 • Gecertificeerde expertise: Als Mindful Analyst heeft Patricia de kennis om je effectief door je stressproblemen te loodsen.

Neem contact op met Patricia via Linkedin >>

Coach 4: Groei Atelier richt zich tot iedere twintiger en dertiger met stress

Bij Groei Atelier vind je niet zomaar een coaching; het is een ervaring waar je echt groeit, zowel persoonlijk als professioneel. Het team van coaches, allemaal met een rijke bedrijfservaring en persoonlijke groeiverhalen, weet precies hoe ze jou kunnen ondersteunen in jouw ontwikkelingsproces. Hun aanpak, gericht op zelfbewustzijn, potentieel, bezieling, en zelfleiderschap, biedt een solide basis voor echte verandering. Klaar voor groei? Groei Atelier staat voor je klaar.

Hier zijn vijf redenen waarom Groei Atelier zo uniek is:

 • Gespecialiseerd in twintigers en dertigers: De focus op deze specifieke leeftijdsgroep betekent dat de coaching perfect aansluit bij de uitdagingen en kansen van deze levensfase.
 • Ervaringsdeskundige coaches: Elke coach heeft zelf het dertigersdilemma doorstaan, waardoor ze uit eigen ervaring spreken en begeleiden.
 • Maatwerk coachingstrajecten: De aanpak is volledig gepersonaliseerd, afgestemd op jouw unieke doelen en situatie.
 • Breed scala aan coachingtools: Met bewezen effectieve instrumenten en werkboeken wordt je traject ondersteund voor maximale impact.
 • Vier-stappen model: Dit model leidt je van doelstelling naar resultaat, ondersteund door zelfbewustzijn, potentieel ontdekken, bezieling vinden en zelfleiderschap ontwikkelen.

Neem contact op met Groei Atelier via Linkedin >>

Coach 5: Marieke Dekkers biedt fantastische persoonlijke en groep coaching, zowel online als offline

Marieke Dekkers is jouw ideale gids op het pad naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Haar levensreis, van het verkennen van diverse beroepen tot het overwinnen van persoonlijke uitdagingen, geeft haar een unieke invalshoek om jou te begeleiden. Marieke’s aanpak is diep persoonlijk, oprecht en gericht op het ontdekken van jouw ware potentieel. Met Marieke stap je in een avontuur waarbij je leert om jouw dromen niet alleen te dromen, maar ze ook te leven.

Laten we eens kijken naar de bijzondere aspecten van Marieke’s coaching:

 • Levenservaring: Haar rijke achtergrond zorgt ervoor dat ze een breed spectrum aan perspectieven kan bieden.
 • Diepgaand zelfonderzoek: Marieke helpt je om je eigen gedachten, overtuigingen, en angsten te verkennen en te begrijpen.
 • Gericht op waarden: Je leert ontdekken wat echt belangrijk voor je is en hoe je jouw leven daarop kunt afstemmen.
 • Persoonlijke begeleiding: Met Marieke’s begeleiding vind je de moed om stappen te zetten in de richting die jij kiest.
 • Praktische en emotionele transformatie: Haar coaching biedt niet alleen inzicht, maar ook concrete handvatten voor verandering en groei.
 • Breed aanbod: Van groepstrainingen, wandelcoaching en mindfulness. Er is veel mogelijkheid.

Neem contact op met Marieke via Linkedin >>

Coach 6: Linda Hoogendoorn helpt op preventief bij stress- en burn-out klachten

Waarom kiezen voor de kracht en kunde van Linda Hoogendoorn? Omdat zij een specialist is op het gebied van stress- en burn-out preventie. Met haar achtergrond in de financiële dienstverlening en haar persoonlijke transformatie na een burn-out, biedt Linda een unieke mix van zakelijke inzichten en diepgaand begrip van stress- en burn-outklachten. Haar benadering is compleet, met aandacht voor zowel lichaam, werk als ziel. Dus, ben jij klaar om de regie over je leven terug te pakken? Linda staat aan jouw zijde.

Ontdek de kracht van Linda’s coaching:

 • Persoonlijke ervaring: Linda’s eigen reis door een burn-out biedt waardevolle inzichten en empathie.
 • Complete aanpak: Ze kijkt naar alle aspecten van jouw leven, van fysiek tot mentaal en leiderschap.
 • Aandacht voor natuur: Coaching in de natuur biedt een extra dimensie aan het herstelproces.
 • Praktische tools en technieken: Linda deelt effectieve methoden om je vitaliteit te verbeteren.
 • Diepgaande verandering: Haar begeleiding richt zich op het oplossen van onderliggende oorzaken, niet alleen de symptomen.

Neem contact op met Linda via Linkedin >>

Coach 7: Dianne van Compassend coachen spreekt uit eigen ervaring

Dianne Troquay, de drijvende kracht achter Compassend, staat klaar om jouw gids te zijn op weg naar minder stress en meer werkplezier. Met een hart dat klopt voor het begeleiden van professionals, benadert Dianne elke uitdaging met doelgerichtheid en praktische inzichten. Haar eigen ervaringen in het bedrijfsleven en als iemand die het belang van persoonlijke drijfveren kent, maakt haar benadering extra waardevol. Dus, klaar om de stress te verminderen en jouw koers te vinden? Dianne wijst de weg.

Laten we de unieke elementen van Dianne’s coaching belichten:

 • kennis: Ze leert je allereerst je stress en onrust te herkennen
 • Stressmanagement: Je ontdekt hoe je tijdig stress kunt verminderen om te voorkomen dat je tegen een burn-out (en de man met de hamer) aanloopt
 • Ervaring: Dianne heeft veel ervaring met stress op de werkvloer als werknemer en projectleider in de bedrijfswereld en de non-profit sector
 • Opleidingen en trainingen: Ze is een erkende NOBCO coach, heeft een Mindfulness training gevolgd en heeft verstand van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).
 • Loopbaanbegeleiding: Helpt je te ontdekken waar je energie van krijgt en welke baan bij je past.

Neem contact op met Dianne via Linkedin >>

Coach 8: ook Willem Ketelaars van Stress-Coach-Hier.nu geeft rechttoe-rechtaan advies

Willem is een afgestudeerde en erkende Stress- en Burn-out coach. Hij is bovendien aangesloten bij de beroepsvereniging van coaches en een ervaringsdeskundige op het gebied van stress. Zij liefde voor coaching ontstond toen hij zelf met een burn-out te maken kreeg.

 • Ervaring: Geaccrediteerde coach
 • Veelzijdig: Geschikt voor iedereen die op zoek is naar een verbetering in zichzelf
 • Makkelijk instappen: Je kunt je vrijblijvend aanmelden om je situatie te bespreken
 • Recht toe-rechtaan: Geniet van een pragmatische manier van aanpak om tot de kern van het probleem te komen.

Neem contact op met Willem via Linkedin >>

Coach 9: Rutney Sluis is de meest effectieve stresscoach dankzij NLP

Ook Rutney Sluis is een coach die niet mag ontbreken in deze lijst. Rutney is niet zomaar een coach; hij is inspirerend. Vanuit zijn eigen levensreis, van ondernemen in zijn tienerjaren tot het spreken voor duizenden mensen, heeft Rutney een unieke kijk op succes, geluk, en persoonlijke ontwikkeling. Zijn passie? Jou helpen om je ware potentie te vervullen. Met Rutney aan je zijde ontdek je niet alleen hoe je stress kunt beheersen, maar ook hoe je een leven vol voldoening en succes opbouwt.

Duik in de wereld van Rutney Sluis en ontdek:

 • Uitgebreide Ervaring en Kennis: Rutney heeft een uitgebreide studie gedaan naar menselijk gedrag en succes vanaf zijn 15e. Deze diepgaande kennis en inzicht in menselijk gedrag maken hem zeer bekwaam in het herkennen en aanpakken van stressgerelateerde problemen.
 • Praktische Toepassing van NLP: Met zijn ervaring in het geven van NLP-trainingen, kan Rutney NLP-technieken gebruiken om mensen te helpen hun perceptie van stress te veranderen en effectieve coping-strategieën te ontwikkelen.
 • Levensveranderende Missie: Zijn levensmissie om wereldwijd mentaal en fysiek welzijn te creëren, toont zijn toewijding om anderen te helpen en kan zijn werk als stresscoach kracht bijzetten.
 • Ondernemersmentaliteit: Als succesvolle ondernemer begrijpt Rutney de stress en druk die kunnen komen met het leiden van een bedrijf. Deze persoonlijke ervaring maakt hem uiterst geschikt om andere ondernemers te coachen bij het omgaan met stress.
 • Impact en Bereik: Rutney heeft al een significant aantal mensen bereikt, met meer dan 600 trainingen en speeches voor meer dan 50.000 mensen. Dit wijst op een hoge mate van invloed en effectiviteit in zijn werk.
 • Complete Benadering: Zijn stichting, gericht op het verbeteren van aspecten zoals schoon drinkwater, educatie, voedsel en gezondheidszorg, suggereert een holistische benadering van welzijn, wat cruciaal is in stressmanagement.

>> Tip: tijdelijke actiepagina van Rutney om het zelf te leren

Coach 10: bij Rise & Grow krijg je persoonlijke aandacht van coach Jessica

Ook Coach Jessica is uitstekend in staat jou meer grip op je stressklachten te laten krijgen. Zij helpt je rust in je hoofd te verkrijgen en te behouden, ook als de omstandigheden niet bepaald meewerken. Jessica laat je ook zien hoe je van struggelen naar stralen gaat, ongeacht de uitdagingen die het leven op je pad werpt. Haar eigen reis van persoonlijke tegenslagen naar het leiden van een droomleven is niet alleen inspirerend, maar ook enorm leerzaam. Jessica weet als geen ander hoe je sterker uit de strijd komt door voor jezelf te kiezen en je hart te volgen.

Jessica’s coaching is uniek door:

 • Persoonlijke groei: Ze leert je hoe zelfliefde de sleutel is tot persoonlijke en professionele groei.
 • Leiderschap over je leven: Leer hoe je leiderschap neemt over je eigen leven, met minder piekeren en meer actie.
 • Praktische tools: Alle stappen uit het plan zijn direct in de praktijk toepasbaar
 • Focus op kracht: Je krijgt een “liefdevolle schop onder je kont
 • Focus op geluk: Je leert hoe je het perfecte plaatje van huwelijk, kinderen, huisje-boompje-beestje los kunt laten en kunt focussen op wat jij écht met je leven wil.

Neem contact op met Jessica via Linkedin >>

De beste stresscoaches volgens Radar, Kassa, de Consumentenbond

Radar maakt melding dat er een grote toename is van stress coaches en dat geaccrediteerde coaches zich hier zorgen om maken. Verder vind je bij bovenstaande organisaties weinig info over stresscoaches. Je vindt zeker geen uitgebreide reviews van coaches en top 10 lijstjes. Geen probleem: dat doen wij dat toch gewoon? Hou het nieuws op deze websites wel goed in de gaten.

Gebruikte bronnen voor ons stresscoaches onderzoek

Mede aan de hand van de volgende bronnen hebben we dit stresscoach artikel kunnen schrijven:

Herken je Burn-out op tijd met behulp van dit filmpje

Hieronder vindt je een video van Gezondheidsplein TV over hoe jij je burn-out op tijd kan herkennen.

Jouw stresscoach vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke stresscoaches tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze stresscoaches kunnen we van harte aanbevelen. Welke uitdaging je ook ervaart op het gebied van stress of burn-out: ze hebben de expertise en de empathie om je door je proces heen te loodsen en te zorgen voor verlichting en groei. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf ondersteuning zoekt bij een stresscoach. Dus waar wacht je nog op? Jouw pad naar minder stress en meer balans ligt binnen handbereik. Kies vandaag nog de coach die bij je past.

Heel veel succes!