Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste stijltang

Toen ik nog een jonge meid was maakte ik mij niet zo druk hoe ik eruit zag. Maar dat is in mijn puberteit wel een stuk meer gaan veranderen. Ik deed er alles aan om er zo mooi mogelijk uit te zien en kocht allerlei producten om dit te bereiken. Een van deze producten was een stijltang. Ik vond mooi steil haar steeds belangrijker worden en vandaar dat ik er geïnteresseerd in raakte.

Twijfels bij het gebruiken van een stijltang

Maar voordat ik een stijltang aanschafte heerste bij mij toch wel wat twijfel. Kan ik niet mijn haar zonder stijltang mooie en glad maken? Toentertijd had ik niet veel geld en moest het doen met wat zakgeld en een bijbaantje. Was een stijltang wel mijn geld waard of kon ik het beter aan andere producten besteden?

Niet alle stijltangen zijn even goed

Uiteindelijk toch maar de gok gewaagd en besloten om een stijltang aan te schaffen. Om heel eerlijk te zijn viel dat niet mee. Ik kon niet omgaan met het apparaat en het was een grote flop. Waarom gebruiken zoveel meiden en vrouwen een stijltang vroeg ik mij af? Ik raad dan ook aan voordat je besluit een stijltang aan te schaffen je eerst goed onderzoek doet naar de verschillende soorten stijltangen die er te koop zijn. Want uit ervaring kan ik zeggen dat ze niet allemaal even goed zijn.

Een YouTube video maakte mij enthousiast over de stijltang

Dus mijn eerste ervaring met stijltangen was verre van ideaal. Dat zat mij dwars en ik begon te zoeken naar productrecensies over stijltangen op het internet. Ik kwam uit bij een hele leuke beauty-blogger die een YouTube video maakte over haar beste stijltangen en op welke manier je ze het beste kon gebruiken. Ik raakte helemaal enthousiast over deze video en het heeft mijn ogen geopend wat betreft hoe een stijltang te gebruiken. Wat had ik gemoeten zonder YouTube?

Mijn besluit om toch te investeren in stijltangen

Zoals gezegd vond ik mijn uiterlijk vanaf mijn puberteit veel belangrijker te vinden. Vooral mijn haar steil houden was belangrijk voor mij. En als je dat wilt bereiken dan kan je het beste een stijltang gebruiken. Dat werd mij goed duidelijk, vandaar dat ik wel aan de stijltang moest. En eerlijk gezegd heb ik sinds de aanschaf van een stijltang en het zien van de YouTube video geen spijt gehad om dit product te gebruiken. Ik gebruik het tegenwoordig nog steeds en kan niet meer zonder.

Snel overzicht: Deze stijltangen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor prijs-kwaliteitverhoudingMax Pro Evolution: Met zijn 100% titanium platen beschermt deze stijltang het haar optimaal terwijl het steilt. Deze stijltang is licht van gewicht en zeer geliefd bij professionals. Wij vinden deze stijltang een uitstekende keuze gezien de prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeRemington S8500 Shine Therapy: Dit is een uitstekende budgetkeuze die alles doet wat je van een stijltang kan verwachten. Het bevat een speciale coating die bij het opwarmen wordt geactiveerd, waardoor droog, dof haar verandert in een levendig, stijlvol kapsel. >> Check laagste prijs
Beste innovatieve optieDyson Corrale Stijltang: Ondanks de hoge prijs is deze volledig draadloze stijltang een echte gamechanger. Het vereist slechts één passage per haarlok voor een glad, steil resultaat, wat een enorme tijdsbesparing oplevert. >> Check laagste prijs

Even voorstellen, wie ben ik om deze producten te testen?

Dit lijstje over stijltangen is met veel zorg opgezet, maar wie ben ik precies? Ik ben iemand die al jaren bezig is in de schoonheidsbranche. Dat betekent dat ik met allerlei producten werk, van make-up tot stijltangen en veel meer. Zodoende heb ik aardig wat kennis over producten zoals een stijltang. Ook in mijn vrije tijd ben ik veel met beauty bezig en is het mijn voornaamste hobby. Uit enthousiasme voor schoonheidsproducten heb ik dit lijstje opgesteld. Gewoon omdat het kan en om andere geïnteresseerde meiden en vrouwen enthousiast te maken.

Blijf kritisch naar de beschikbare stijltangen kijken

Uit ervaring spreek ik dat er veel diverse stijltangen te koop zijn in de winkel en op webshops. Maar dat betekent niet dat elke stijltang van even goede kwaliteit is. Er zitten genoeg slechte producten tussen die helemaal niet hun werk doen. Dat is jammer, maar ik wil je daar wel op wijzen. Geld uitgeven aan een stijltang die niet blijkt te werken is zonde. Mijn advies luidt dan ook om altijd kritisch te blijven kijken naar dit soort producten en er genoeg onderzoek naar te doen. Je kunt beginnen met dit lijstje.

Wat mijn eerste indruk was over de stijltang?

De eerste ervaring wat betreft de stijltang was niet al te positief. Dat is naarmate ik ouder werd en er beter mee om kon gaan wel veranderd. Maar voor de eerste periode van mijn puberteit had ik er veel moeite mee. Het lukte niet en ik kreeg mijn haar niet steil. Dat zat mij niet goed en besloot daarom ervaringen van andere meisjes op te zoeken. Dat heeft mij geholpen om de stijltang beter te gebruiken.

Fabrikanten met hun mooie woorden

Ik kan mij nog herinneren de eerste keer dat ik een stijltang aanschafte. De fabrikant van het product had hele mooie woorden. Ik weet het nog precies. Zij gaven aan dat de stijltang voor pluisvrij, glad en glanzend haar zou zorgen. Daardoor raakte ik meteen geïnteresseerd, want deze belofte klonk mij heel goed. Maar uiteindelijk gebeurde dit dus niet en heb ik de stijltang snel weggedaan. Het moraal van het verhaal luidt: neem niet zomaar alle beloftes van fabrikanten aan, doe onderzoek en test zelf uit.

Op welke criteria heb ik gelet tijdens het beoordelen?

Er zijn veel stijltangen te koop en ik heb voor dit lijstje een mooie variatie gemaakt. Ik heb vooral gelet op de prijs van de stijltang. Dus je zult hier wat duurdere stijltangen vinden en goedkopere stijltangen. Voor iedereen wat wils. Maar voor mij is niet alleen de prijs belangrijk, ook heb ik uiteraard gekeken naar de kwaliteit van de producten. Doet de stijltang wat het moet doen en steilt het je haar? En welke andere extra functie heeft de stijltang en is interessant om te vermelden?

Hoe ik de stijltangen heb getest?

Omdat ik in de schoonheidsbranche werk heb ik alle stijltangen die je vindt in dit lijst zelf uitgetest. Dat is het mooie van in de schoonheidsbranche werken, je krijgt de producten toegestuurd en kan intensief uittesten. Maar niet alleen mijn eigen ervaringen heb ik meegenomen voor dit lijstje. Om mijn mening wat meer kracht mee te geven heb ik een collega schoonheidsspecialiste om advies gevraagd. Zo krijg je het perfecte lijstje van de beste stijltangen.

Top 7 beste stijltangen

1. Max Pro Evolution

Qua prijs / kwaliteit verhouding is dit naar mijn mening de beste stijltang op de markt. Het is super eenvoudig in gebruik en je steilt je haar met zo min mogelijk beschadigingen. De bescherming van het haar komt door de 100% titanium platen die deze stijltang bevat. Qua gewicht is deze stijltang heel licht en wordt daarom gebruikt door veel professionals in de schoonheidsbranche. Ook de schoonheidsspecialiste die ik om advies heb gevraagd over deze stijltang heeft niets dan alleen maar lovende woorden. Perfecte stijltang, voor een hele mooie prijs.

Pluspunten Max Pro Evolution:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Heeft 100% titanium platen voor bescherming van het jaar
– Wordt gebruikt door veel professionals

2. BaByliss – ST397E Sleek Control Wide

Deze BaByliss stijltang is mijn persoonlijke favoriet en niet zonder reden. Je krijgt bij deze stijltang namelijk brede platen om grote plukken van je haar beter en sneller te steilen. Daarnaast zorgen de tourmaline-keramisch gecoate platen de speciale anti-frizz functie voor glanzend, stijl en pluisvrij haar. Klinkt toch als muziek in de oren? En dat is daadwerkelijk ook zo. Daarnaast schaf je deze stijltang aan via Amazon voor een hele leuke prijs. Top favoriet in mijn badkamer.

Pluspunten BaByliss – ST397E Sleek Control Wide:
– Persoonlijke favoriet
– Stijlt grote plukken haar in één keer
– Door speciale platen en anti-frizz functie krijg je glanzend, stijl en pluisvrij haar

3. José Eber – HST Air Styler

Wat er bij deze stijltang direct duidelijk wordt is dat je kwaliteit in handen hebt. En eerlijk gezegd mag dat ook wel als 150 euro gaat uitgeven. Laat je niet afschrikken van de prijs hoor. Heb je het budget en wil je wat geld uitgeven aan een stijltang dan zit je bij deze José Eber goed. Het product warmt binnen een paar seconden op en is ideaal voor on-the-go. Het mooie van deze stijltang is dat het met een warmtefunctie en ventilator regeling wordt bijgeleverd. Dit is vooral heel handig als je bang bent om je hoofdhuid tijdens het gebruik te branden.

Pluspunten José Eber – HST Air Styler:
– José Eber is een premium merk stijltang
– Warmt op binnen een paar seconden
– Heeft een warmtefunctie en een ventilator regeling

https://www.debijenkorf.nl/-hst-air-styler-stijltang-7021010119-702101011900000?

4. Remington S8500 Shine Therapy

Deze stijltang van Remington is een echte budget keuze en doet alles wat je van een stijltang kunt verwachten. Het heeft een speciale coating dat is geïmpregneerd met Marokkaanse Arganolie. Dit wordt geactiveerd tijdens het opwarmen van de stijltang en tijdens het steilen

afgegeven op je haar. Doffe droge haren worden met deze stijltang omgetoverd tot een stijlvolle en levendig kapsel. Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding waar je niet in de mist mee kunt gaan.

Pluspunten Remington S8500 Shine Therapy:
– Budget keuze, leuke prijs
– Speciale coating met impregnatie van Marokkaanse Arganolie
– Voor een stijlvol en levendig kapsel

5. Dyson – Corrale stijltang

Dyson weet er altijd een feestje van te maken als het aankomt op stijltangen. De Corrale stijltang is nieuw in het aanbod en geheel draadloos. Deze stijltang bevat flexibele koperen platen die zich automatisch aanpassen aan de dikte van het haar. Dat betekent dat je iedere

pluk die je stijlt maar één keer door de tang hoeft te halen. Zo krijg je je haar snel glad en steil. En de prijs? Dat is wel een dingetje, want je betaalt er veel geld voor. Maar heb je het geld om uit te geven is deze Dyson – Corrale zeker aan te raden.

Pluspunten Dyson – Corrale:
– Is geheel draadloos
– Elke pluk haar of je maar een keer door de tang te halen voor glad en steil haar
– Ingebouwde hitteregelaar

https://www.debijenkorf.nl/dyson-corrale-stijltang-nikkel-roze-4896010024-489601002400000

6. Remington – S7350 Wet2Straight Wide Plate

Dit zijn vooral voor de vrouwen die in de ochtend weinig tijd hebben en hun haar toch steil en glad willen hebben. Deze speciale Remington – S7350 is gemaakt voor nat haar. Dit zorgt ervoor

dat je snel kunt handelen en binnen een paar minuten met glad en steil haar de deur uit kunt. Het overtollige water wordt door de verwarmde platen omgezet tot stoom waar het haar tegelijk droogt en steilt. Als professional werk ik zelf veel met deze stijltang en is zeker aan te bevelen.

Pluspunten Remington – S7350 Wet2Straight Wide Plate:
– Geschikte stijltang voor vrouwen met weinig tijd
– Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding
– Binnen een paar minuten glad en steil haar

https://www.douglas.nl/nl/p/5010080457

7. Babyliss – Draadloze stijltang (9000RU)

Tot slot een stijltang zonder vervelende draden en snoeren. Deze Babyliss is namelijk geheel draadloos. Het bevat beschermende keramische gladde platen, warmt snel op en maakt je haar veilig glad en steil. Dat is dus alles wat je wilt van een stijltang. Ben er redelijk enthousiast over

alhoewel dit product best aan de prijzige kant is. Even advies gevraagd aan mijn collega schoonheidsspecialiste en zij was er ook heel positief over. Werkt zeer effectief en laat je haar steilen binnen een paar minuten. Daarnaast is deze Babyliss draadloos en kan je het een half uur non-stop gebruiken. Dit is alles wat je van een goede draadloze stijltang mag verwachten.

Pluspunten Babyliss – Draadloze stijltang (9000RU)
– Geheel draadloos
– Steilt heel effectief je haar binnen een paar minuten
– Je kunt er 30 minuten non-stop mee steilen

https://www.mediamarkt.be/nl/product/_babyliss-draadloze-stijltang-9000ru-1865659.html

Wat zegt de Consumentenbond over de beste stijltang?

Omdat ik werkzaam ben in de schoonheidsbranche is het voor mij duidelijk dat de stijltangen in dit lijstje het beste werken. Maar ik vind het ook belangrijk om andere meningen te horen. Vooral de mening van de Consumentenbond vind ik bij dit soort producten erg belangrijk. Als beste uit de test komt de Remington – S7350 Wet2Straight Wide Plate. Voor mij duidelijk waarom ze kiezen voor deze stijltang. Het heeft een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding en je hebt binnen een paar minuten glad en steil haar. Alles wat je mag verwachten van een goede stijltang voor een mooie prijs.

Dit zegt Radar over de veiligheid van stijltangen

Radar onthult dat hackers de temperatuur van stijltangen met bluetoothverbinding kunnen wijzigen, wat risico’s zoals brandgevaar inhoudt. Dit kwam aan het licht bij een stijltang van Glamoriser, waarbij onderzoekers aantoonden dat elke persoon binnen het bluetoothbereik de controle over het apparaat kan overnemen. Lees het volledige artikel van Radar.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje?

De voornaamste bron ben ik zelf. Ik heb genoeg stijltangen door de jaren heen gebruikt om een duidelijke mening te vormen. Daarnaast is een van mijn andere bronnen een collega

schoonheidsspecialiste en voor achtergrondinformatie heb ik de websites Bol.com, Amazon, Dougles, de Bijenkorf en Mediamarkt gebruikt.
https://www.mediamarkt.be/nl/category/_stijltang-510099.html

https://www.douglas.nl/nl/c/haren/styling-tools/stijltangen/140301

https://www.debijenkorf.nl/cosmetica/beauty-tools/haarstyling/stijltangen

https://www.bol.com/nl/nl/l/stijltangen/20971/

https://www.amazon.nl/b/ref=dp_bc_aui_C_5?ie=UTF8&node=16453749031

Wil je jouw haar ook stijl hebben?

Ben je helemaal overtuigd van deze stijltangen? Dan is het nu tijd om actie een stijltang aan te schaffen. Het laten steilen van je haar geeft een hele bijzondere look mee en je zult veel indruk maken op iedereen. Er zijn genoeg stijltangen te vinden en ik hoop dat je met dit lijstje geïnspireerd bent geraakt.

Veel succes met het vinden van een juiste stijltang!