Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste shampoo

In de winkel zijn er genoeg shampoos te koop. Het is niet heel moeilijk om ze te vinden. Maar als je nu wat meer eisen stelt aan shampoos, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Een aantal jaren geleden raakte ik geïnteresseerd in shampoos. Ik vroeg mij af welke shampoo het beste voor mij haar zou zijn en ik wilde niet een “gewone’ shampoo gaan gebruiken.

Het aanbod aan shampoos is overweldigend

Maar het begin van mijn zoektocht naar een speciale shampoo was best overweldigend te noemen. Wat een aanbod, wat een keuze. Het was heel moeilijk om een goede shampoo uit te kiezen en ik wist niet waar ik moest beginnen. Veel twijfels dus. En als je op zoek gaat naar een shampoo van kwaliteit wil je natuurlijk wel weten of dat je geld waard is.

Veel shampoos aanschaffen

Vandaar dat ik besloot om het zekere voor het onzekere te nemen. Ik schafte een tiental shampoos aan waarvan ik het vermoeden had dat ze wel goed voor mijn haartype zouden zijn. Maar dat had ik beter niet kunnen doen, alle shampoos vielen erg tegen. Ze waren alles behalve geschikt voor mij haar. Daar baalde ik van, want ik had er in toaal een redelijk groot bedrag aan uitbesteed.

Door een kennis kwam ik bij kwalitatief goede shampoos terecht

Dat kon ik natuurlijk niet laten zitten, want met zoveel shampoos in de wereld te koop moest er wel een geschikte tussen zitten. Hoe kwam ik achter shampoos van goede kwaliteit? Door een goede kennis van mij die in een kapsalon werkt. Zij kon mij alles vertellen over de beste shampoos en ik had gewild dat ik haar eerder om advies zou hebben gevraagd. Het opende voor mij een totaal nieuwe wereld in de shampoos.

Shampoos zijn er als gezonde maaltijd en als fastfood voedsel

Wat mij vooral opviel aan deze geadviseerde shampoos was hoe gezond ze waren voor mij haar. Ik merkte direct resultaat dat mijn haren een stuk schoner werden en dat zonder roos. Deze shampoos kun je zien als een gezonde maaltijd, terwijl veel goedkopere shampoos als fastfood gezien kunnen worden. De beste shampoos heb ik op een rijtje gezet in dit lijstje. Wel wil je erbij vertellen dat dit een lijstje is grotendeels uit persoonlijke ervaring. Ieder haartype is natuurlijk anders, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Snel overzicht: Deze shampoos raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor roosbestrijdingHead & Shoulders Shampoo: Dit is een betrouwbare keuze voor mensen die last hebben van roos. Deze shampoo is specifiek ontworpen om een jeukende, vette en droge hoofdhuid aan te pakken en te herstellen, zelfs voordat roos zichtbaar wordt. Wij waarderen wij de brede variatie aan aroma’s. >> Check laagste prijs
Beste shampoo voor gekleurd haarL’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo: Deze shampoo is speciaal geformuleerd voor de verzorging van gekleurd haar, dat vaak gevoelig is voor schade en uitdroging. Het herstelt het haar na kleuring en biedt tevens bescherming tegen droogheid. Daarnaast vinden we deze shampoo zeer betaalbaar. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor milieubewustheidFaith in Nature – Lavender & Geranium: Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, dan is deze shampoo een uitstekende keuze. Het is veganistisch, dierproefvrij, ethisch verantwoord en de verpakking is recyclebaar. Wij vinden deze shampoo vooral geschikt voor normaal en droog haar. >> Check laagste prijs

Even voorstellen, wie ben ik?

Je vraagt je af wie ik ben om de beste shampoos te beoordelen. Ik ben een vrouw in de 20 die een passie heeft voor gezondheidsproducten. Ik let elke dag op mijn voeding, maar ook welke schoonheidsproducten er goed voor mijn lichaam zijn. Daarvan vind ik shampoo een belangrijk onderdeel en heb ik er de afgelopen jaren veel van getest. Je kunt mijn gezonde levensstijl zien als een passie. Een passie waar ik elke dag mee bezig ben en dat met veel plezier doe. Vooral uit passie is dit lijstje ontstaan en wil ik graag andere mensen inspireren om ook gezonder te gaan leven.

Blijft een kritische blik werpen op shampoos

Er zijn ontzettend veel shampoos te koop in de winkel en in online webshops. Het is begrijpelijk dat het soms heel moeilijk overwegen is. Wat ik je wel meegeven als raad is dat je altijd kritisch moet blijven kijken naar de producten. Het zal je snel genoeg opmerken dat fabrikanten mooie woordjes klaar hebben om jouw aandacht te trekken. Maar trap hier niet in. Doe zelf goed onderzoek naar hoe de shampoos precies werken, welke ingrediënten erin zijn verwerkt en wat andere mensen erover te zeggen hebben.

Mijn eerste indruk over shampoos

Iedereen leert van jongs af aan dat je haren moet wassen met shampoo. Ook ik heb dat geleerd en mijn eerste shampoos waren hele goedkope varianten. Toen ik mij meer ging richtte op gezonde haren werd het mij duidelijk dat er veel meer te koop was op dit gebied. Ik kreeg advies van een goede kennis en ging mij steeds meer verdiepen in de wereld van shampoos. Het verbaasde mij hoeveel verschillende merken je hebt met elk diverse ingrediënten. Ik vind het helemaal fantastisch en kan uren struinen op internet om kwalitatief goede shampoos aan te schaffen.

Fabrikanten hebben mooie woorden over shampoos

Zoals gezegd blijf altijd kritisch kijken naar shampoos. Fabrikanten hebben allerlei mooie woordjes en zinnetjes paraat om jou over te halen om voor hun product te kiezen. Begrijpelijk, het zijn marketing technieken, maar test zelf uit of deze mooie woorden daadwerkelijk worden waargemaakt. Dus slogans zoals “kalmerend voor de geest” en “stopt jeukende, vette en droge hoofdhuid doeltreffend” vind ik heel mooi klinken, maar laat ze dat maar waarmaken. Shampoos die kalmerend zijn voor geest? Heel apart.

Criteria waar ik de shampoos op heb getest

Shampoos zijn vooral persoonlijk. Ik heb gekeken naar de werking van de shampoos. Maken deze producten je haar daadwerkelijk schonere en gezonder? Dat is voor mij een criteria wat enorm belangrijk is. Ook vind ik het belangrijk welke ingrediënten zijn verwerkt in de shampoos en of het roos voorkomt. Tot slot het prijskaartje. Je hebt extreem dure shampoos en goedkope shampoos. Ik heb verschillende prijsklasse getest om tot een zo compleet mogelijk plaatje te komen.

Hoe heb ik deze producten getest?

De shampoos in dit lijst heb ik intensief zelf op mijn haren getest. Ik heb gekeken of het het gewenste resultaat krijgt, of het roos vermindert en of je haren er gezonder van worden. Maar niet alleen mijn eigen ervaring heb ik meegenomen in deze test. Ook het advies van een expert (lees kapster) heb ik voor een gedeelte meegenomen in de test. Dat heb ik gedaan om nog een beter en completer beeld weer te geven van beste shampoos.

Beste 7 shampoos

1. Head & Shoulders Shampoo

Ik heb vroeger veel last gehad van roos in mijn haar. Head & Shoulders is de perfecte shampoo om je haar te herstellen van roos. Het is tegenwoordig een heel bekend merk en ik begrijp waarom je het overal kunt kopen. Dit is een shampoo dat doet wat het moet doen. Niets meer, niets minder. Ook adviseert een gespecialiseerde kapster Head & Shoulders aan. Zij zegt erover dat deze shampoo jeukende, vette en droge hoofdhuid aanpakt en herstelt. Geen roos meer voordat het zelfs zichtbaar wordt.

Pluspunten Head & Shoulders Shampoo:

– Zeer bekend merk, levert kwaliteit

– Vermindert roos

– Normale winkelprijs

2. L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo

Dit is een shampoo speciaal voor geverfd haar. Geverfd haar heeft een andere behandeling nodig dan normaal haar. Verf je je haar dan zal je snel genoeg merken dat het snel beschadigd en droog raakt. Met deze L’Oréal Paris shampoo help je geverfd haar te herstellen. Daarnaast

beschermt het ook tegen droog haar. L’Oréal Paris is een merk dat gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is en dat maakt het relatief goedkoop. Maar goedkoop betekent in dit geval niet duurkoop. Integendeel, je krijgt duidelijk waar voor je geld.

Pluspunten L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo:
– Supermarkt prijzen
– Speciaal voor geverfd haar
– L’Oréal Paris heeft altijd kwalitatief goede shampoos

3. Faith in Nature – Lavender & Geranium

Ben je iemand die veel milieuvriendelijke producten aanschaft en heb je geloof in de natuur? Overweeg dan eens de Faith in Nature shampoo aan te schaffen. Deze speciale shampoos zijn veganistisch, dierproefvrij en ethisch verantwoord. Ook interessant om te vermelden is dat de flesjes van deze shampoo te recyclen zijn. Faith in Nature shampoo is vooral geschikt voor normaal en droog haar. Milieuvriendelijk, dierproefvrij, recyclebaar en goed voor verschillende haartypes. Wat wens je nog meer?

Pluspunten Faith in Nature – Lavender & Geranium:
– Milievriendelijk
– Dierproefvrij
– Geschikt voor normaal en droog haar

4. Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo

Beste budget keuze is de Dr. Organic shampoo. Je verzorgt door deze shampoo je haar op een zeer fijne manier. Dat komt omdat het biologische Marokkaanse Argan olie bevat. Een mix van

verschillende speciale ingrediënten zorgt ervoor dat het de haarschubben glad maakt en reinigt. Was je je haar met deze Dr. Organic Moroccan shampoo dan ziet je haar er weer helemaal gezond en levendig uit. En willen we dat niet allemaal?

Pluspunten Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo:
– Goedkope prijs
– Bevat Argan olie voor perfecte verzorging van het haar
– Maakt de haarschubben glad en reinigt het

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/dr-organic-moroccan-argan-oil-shampoo-60003977

5. OUAI – Fine Hair Shampoo

Dit is een iets duurdere shampoo, maar van zeer goede kwaliteit. Wat maakt deze QUAI – Fine Hair Shampoo zo speciaal en duur? Dat komt door de ingrediënten. Deze shampoo bevat namelijk onder andere keratine, biotine, voedend hennep extract en chiazaadolie. Heel uniek

allemaal. Waar het op neerkomt is dat je met deze shampoo je haar weer glanzend laat stralen en heel gezond maakt. Mooie woorden en dat wordt met QUAI – Fine Hair Shampoo naar mijn mening volledig waargemaakt.

Pluspunten OUAI – Fine Hair Shampoo:
– Speciale ingrediënten voor gezond haar
– Waar voor je geld
– Laat je haar weer stralen

https://www.debijenkorf.nl/ouai-fine-hair-shampoo-shampoo-voor-fijn-haar-1192090734-119209073400000

6. Zarqa – Shampoo Anti Roos Sensitive

Heb je een gevoelige hoofdhuid en veel last van roos. Zoek dan niet verder en besluit de Zarqa – Shampoo Anti Roos Sensitive aan te schaffen. Deze shampoo bevat het ingrediënt menthol en verfrist, kalmeert en hydrateert en brengt juiste balans op je hoofdhuid. Deze shampoo is dus vooral erg effectief voor mensen die last hebben van roos. Ook raad een gespecialiseerde kapster deze Zarqa shampoo aan. Voor een zeer nette prijs schaf je een shampoo aan die doet wat het moet doen. En dat is roos verwijderen en je haar weer in balans brengen.

Pluspunten Zarqa – Shampoo Anti Roos Sensitive:
– Zeer nette prijs
– Verfrist, kalmeert en hydrateert
– Voor mensen met roos

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/zarqa-shampoo-anti-roos-sensitive-200ml-60011063

7. L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Shampoo

Om dit lijstje af te sluiten opnieuw een L’Oréal Paris shampoo. Dit is een shampoo vooral geschikt voor normaal en droog haar. Heeft je haar veel voeding nodig dan zit je bij dit product goed. Deze shampoo bestaat uit 6 verschillende bloem oliën en maken je haar weer mooier en gezonder. Super mooie glans en prettig zacht en soepel haar. Alles wat je mag verwachten van een shampoo.

Pluspunten L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Shampoo:
– L’Oréal Paris shampoo van kwaliteit
– Uitstekende aanschafprijs
– Voor normaal en droog haar

Wat heeft de Consumentenbond over de beste shampoo te vertellen?

Mijn lijstje kun je goed aanhouden voor kwalitatief goede shampoos. Maar ik wil bij deze van de gelegenheid gebruik maken om ook het advies van de Consumentenbond mee te geven. Een mening van zo’n grote autoriteit is altijd mooi genomen. Zij stellen in hun onderzoek dat L’Oréal Paris Elvive multivitamins de beste shampoo is. Alhoewel ik deze specifieke shampoo niet in mijn lijstje heb staan begrijp ik waarom zij op deze shampoo zijn uitgekomen. Het geeft je haar namelijk veel glans, geur en schuim voor extra gezond haar. Ook heb ik gemerkt dat het minder huidirritatie oplevert.

Dit zegt Radar over siliconen in shampoo

Radar belicht de voor- en nadelen van siliconen in shampoo. Siliconen verbeteren de haarconditie door vocht te behouden en pluizen tegen te gaan, maar kunnen bij langdurig gebruik leiden tot opbouw, waardoor haar en hoofdhuid minder goed voedende stoffen opnemen. Er wordt geadviseerd om te kiezen voor wateroplosbare of vluchtige siliconen voor minder schadelijke effecten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over verboden stof in shampoo

BNNVARA’s Kassa waarschuwt voor de stof Lilial in shampoo, die sinds 1 maart 2022 verboden is vanwege de schadelijke effecten op de vruchtbaarheid. Het artikel benadrukt het belang van het controleren van oude shampoo flessen op deze stof en informeert over de allergene eigenschappen van Lilial. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor de lijstje?

Uiteraard heb ik mijzelf als bron gebruikt en alle shampoos intensief uitgetest. Daarnaast heb ik een ervaren kapster gevraagd voor haar advies en heb ik achtergrondinformatie opgezocht over

de shampoos op Bol.com, de Bijenkorf en Holland and Barrett. Zo heb ik een compleet mogelijk lijstje over beste shampoo weten samen te stellen.

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/persoonlijke-verzorging/haarverzorging/shampoo/

https://www.debijenkorf.nl/herenmode/verzorging/haarverzorging/shampoos

Start nu je avontuur naar een geschikte shampoo

Je hebt aardig wat inspiratie op kunnen doen voor een geschikte shampoo. Maar zoals ik al eerder vertelde is elke shampoo anders en zijn er talloze te koop. Test daarom vooral zelf uit welke shampoos het best bij jou passen. Voor de shampoos in dit lijstje heb ik geprobeerd om alle shampoos voor ieder haartype samen te stellen, met af en toe een uitzondering. Met deze shampoo kun je niet verkeerd gaan en zorgt het voor gezonde en stralende haren. En dat is uiteindelijk wat je van een shampoo mag verwachten.

Veel succes met het vinden van een geschikt shampoo voor je haar!