Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met de beste shampoo voor krullen om mee te pronken

Misschien moet je toegeven dat je niet altijd blij geweest bent met de bos krullen op je hoofd. Je hebt ze al van jongs af aan of ze zijn later nog meer gaan krullen, maar het heeft even geduurd voordat je je erbij neer had gelegd dat ze gewoon bij je horen. Die stijltang laat je nu achterwege. Je omarmt je krullen en zorgt er goed voor, zodat ze er gezond uitzien en een flinke bounce hebben.

Krullen maken je uniek, dus je moet je ze vooral niet verstoppen. Een goede shampoo helpt wel.

Het vinden van de ideale shampoo voor krullen

We kennen genoeg mensen die als klein kind of tiener een enorme hekel hadden aan een blik in de spiegel werpen. Wat ze daar zagen, vonden ze maar niks. Kroes, pijpenkrullen of golvend haar dat bij een beetje regen meteen grotere krullen opleverde, hadden ze liever niet. Het was moeilijk in model te brengen, want je kunt er eigenlijk niks mee behalve los laten hangen of als je langere krullen hebt ze bij elkaar binden met een elastiek. Met een verzorgende shampoo kun je je krullen nu laten stralen.

Snel overzicht: Deze shampoos voor krullen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor prijs/kwaliteit verhoudingAndrélon Classic – Perfecte Krul Shampoo: Deze shampoo maakt krullen rustiger, minder stug en biedt een uitstekende verzorging voor je krullen, zelfs met een beperkt budget. Het is volgens ons de beste keuze als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor voedende eigenschappenKérastase Paris – K Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur: Deze shampoo in een zachtroze fles bevat 250 milliliter en is speciaal ontworpen voor krullend, zeer krullend of kroeshaar. Het voedt het haar en dat merk je meteen zodra het opgedroogd is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor duurzaamheidRedken 5th Avenue NYC – Curvaceous for Spirals Ringlet Shape-Perfecting Lotion: Naast dat deze fles met een zeer handig pompje komt, zorgt deze shampoo voor mooie krullen als geen ander. Daarnaast vinden we dit ook nog de meest duurzame keuze uit onze lijst. >> Check laagste prijs

Waarom shampoo voor krullen in deze review toelichten?

Mensen die nog niet van hun krullen houden, willen wij graag een hart onder de riem steken en advies geven over producten die hun gevoel positief kunnen beïnvloeden. Wij vinden het namelijk jammer dat mensen hun eigen kracht niet zien als ze in de spiegel kijken. Wij vinden dat iedereen er mag zijn zoals hij is en dat iedereen iets unieks heeft. Accepteer wat jou uniek maakt en maak er iets van dat jouw uitstraling alleen maar bekrachtigt.

Waarom opletten bij shampoos speciaal voor krullen?

Krullen zijn op zijn mooist als ze voldoende gevoed worden en dan wil je niet een shampoo die tijdens het wassen te zeer uitdroogt. Dit moet je anders daarna weer corrigeren met allerlei andere producten, zoals een conditioner, speciale lotion of nog een ander middel. Als je de basis goed hebt, is elke behandeling die je het haar daarna geeft een stuk makkelijker en prettiger. Heb je geen onbeperkt budget? Begin dan bij een goede shampoo voor krullend haar.

Shampoo is toch gewoon shampoo?

De bestanddelen van een shampoo bepalen welke effect ze heeft op het haar. Aan een gewone shampoo kan bijvoorbeeld ook avocado olie toegevoegd zijn, maar zit het – of een olie met dezelfde eigenschappen als avocado – niet in de shampoo voor krullen, dan mis je de voeding die krullend haar zo fijn vindt. Niet elke shampoo is dus hetzelfde en niet elke shampoo blijkt geschikt te zijn voor elk haartype. Vandaar deze review over shampoo voor krullen, want die is er dus ook.

Waar moet je op letten bij een shampoo voor prachtige krullen?

Het belangrijkste element is het bestanddeel waar de shampoo zijn verzorgend effect vandaan haalt. Andere karakteristieken die van invloed zijn:

 • Inhoud van de fles, hoe lang je ermee doet en de prijs die je ervoor betaalt
 • Geur en smeuïgheid van de substantie
 • Hoeveelheid schuim tijdens het wassen van de krullen

Hoe hebben we krullenshampoo getest? De uitslag van de test

Het is maar goed dat we ons bestand met testpersonen een vragenlijst laten invullen bij aanvang, want zo kunnen we snel een selectie maken die volgens ons het meest relevant is. Krullenbollen en mensen met golven in het haar die ze ook van nature hebben, waren geboeid door deze test, omdat ze zelf niet snel producten uittesten om ze te vergelijken. Deze keer kon dat wel en ook nog met een zinvolle toepassing. Hun bevindingen hebben namelijk geleid tot onderstaande top 9.

De top 9 met beste shampoos voor krullen

1. Goldwell Dualsenses – Curly Twist Hydrating Shampoo for Curly Hair

In de witte fles met handige pomp zit 1 liter shampoo voor krullend haar.

Pluspunten:

 • Het haar voelt echt fijner aan na een wasbeurt met deze shampoo. Het is veerkrachtiger en de kleur lijkt dieper.
 • De shampoo kan ook bij geverfd haar gebruikt worden.
 • Het pompje is ideaal om niet te veel in je hand te doen bij het haren wassen.
 • Je hebt niet veel van de shampoo nodig en dat betekent dat je lang met een liter doet.

Minpunten:

 • De prijs lijkt hoog, maar voor een liter valt het reuze mee.

2. Redken 5th Avenue NYC – Curvaceous for Spirals Ringlet Shape-Perfecting Lotion

Er zit 180 milliliter in deze ronde, groene flacon.

Pluspunten:

 • Ook dit pompje doet weer wat het moet doen. Wij zouden kijken of er een navulverpakking is en dan het flesje hergebruiken, alleen al vanwege de pomp.

Minpunten:

 • Deze 180 milliliter heeft bijna dezelfde prijs als de liter shampoo op nummer 1 in deze top 9.

3. Kérastase Paris – K Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur – Gentle Hydrating Creamy Shampoo for Curly, Very Curly and Coily Hair

Er zit 250 milliliter in deze zachtroze fles.

Pluspunten:

 • Het haar wordt echt gevoed en dat merk je meteen zodra het opgedroogd is.

Minpunten:

 • Deze fles heeft helaas geen pompje en wel een grote opening. Het maakt doseren wat lastiger en daarmee is de shampoo duurder dan de rest in het gebruik.

4. Andrélon Classic – Perfecte Krul Shampoo

In de herkenbare paarse fles zit 300 milliliter shampoo voor krullend haar.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste shampoo voor krullen en dat betekent dat je ook met een krap budget je krullen goed kunt verzorgen.
 • Het haar is wat rustiger en minder weerbarstig door deze shampoo.

5. Cantu – Shea Butter for Natural Hair Cleansing Cream Shampoo

De fles bevat 400 milliliter shampoo.

Pluspunten:

 • Op de verpakking staat niet specifiek iets vermeld over de geschiktheid voor krullend haar ent och werkt deze shampoo met shea butter perfect.
 • Het haar wordt schoon en de krullen veren lekker mee in het bewegen van het hoofd.

Minpunten:

 • Hij is wat duurder dan de Andrélon op nummer 4, maar wel goedkoper dan vele andere shampoos in deze top 9.

6. L’Oréal Professional Paris – Curl Expression Professional Shampoo for Each Type of Curls and Coils

De dieppaarse kleur van de fles trekt meteen de aandacht. Er zit 300 milliliter in.

Pluspunten:

 • De shampoo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met krullend haar. Hij ruikt dan ook niet specifiek vrouwelijk.
 • Het haar pluist minder dan voor het gebruik van deze shampoo.

7. Sebastian Professional – Twisted Shampoo

In de donkerblauwe fles zit 250 milliliter shampoo.

Pluspunten:

 • Zowel golven als krullen in het haar zien er beter uit na behandeling met deze shampoo.

Minpunten:

 • De prijs van deze shampoo voor krullen is niet voor iedereen te betalen.

8. Camille Rose Naturals – Fresh Curls Revitalizing Hair Smoother with Avocado & Castor Oil

In de doorzichtige fles met roze label zit 240 milliliter vloeistof die je als shampoo of leave-in conditioner kunt gebruiken.

Pluspunten:

 • De substantie is makkelijk over het haar te verdelen.
 • Het haar voelt direct gladder aan.
 • Krullen die moeilijk uit elkaar te halen zijn, kunnen prima behandeld worden met deze lotion.

9. Giovanni Eco Chair Hair Care – Smooth As Silk Deep Moisture Shampoo & Conditioner

In elke fles zit 250 milliliter.

Pluspunten:

 • Deze shampoo komt helemaal tot zijn recht als je bijvoorbeeld net terug bent van vakantie en je krullen wat schade in de zon of het zeewater hebben opgelopen.
 • De geur van deze shampoo en conditioner is echt heerlijk. Het is een genot om je haren te wassen door de frisse appel en citroengras en geurige lavendel.

Minpunten:

 • Het is een wat duurder pakket, maar door de twee flessen vinden wij het eigenlijk wel meevallen. Het is echter niet zo goedkoop als de Andrélon Shampoo.

Beste uit de test volgens onder andere Doorgelicht en Radar

Het grootste deel van de topproducten op Doorgelicht komt overeen met die in onze top 9. Bij Radar gaat het over krullend haar in het algemeen en hoe je dit het beste kunt verzorgen. Het gaat dus om meer dan alleen een shampoo voor krullend haar. Volgens de Consumentenbond is een dure shampoo geen garantie voor een goede shampoo. Goedkopere shampoos kunnen het dus kwalitatief gezien net zo goed doen.

Bij Kassa kun je een uitzending van Zembla terugkijken waarin (onder andere) shampoo behandeld wordt waarin palmolie verwerkt is. Deze uitzending zou iedereen moeten zien en dan ga je nog wel eens nadenken over welke spullen je in huis haalt en wat eer andere plek op deze wereld daar voor schade aan overhoudt. Het is toch minder fijn haren wassen als je weet dat er regenwoud voor gekapt is.

Dit zegt Radar over Shampoo Voor Krullen

Radar legt uit hoe je een gezonde en mooie bos krullen krijgt door rekening te houden met verschillende haaraspecten zoals haartype, haardikte, en porositeit. Het is cruciaal om producten te kiezen op basis van deze factoren, aangezien verschillende soorten krullend haar verschillende behoeften hebben. De aanbeveling is om te experimenteren met lichte tot zware producten afhankelijk van je haartype en conditie, en om een evenwicht te vinden tussen proteïne en vocht voor de beste verzorging van je krullen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Verboden Stoffen in Shampoo

Kassa waarschuwt voor het gebruik van producten met Lilial, een geurstof die per maart 2022 verboden is in cosmetische producten vanwege de reprotoxische eigenschappen, wat betekent dat het schadelijk kan zijn voor de vruchtbaarheid. Consumenten worden aangeraden om etiketten zorgvuldig te lezen en op te letten voor producten die deze stof nog kunnen bevatten, vooral bij aankopen van oudere voorraden of bij grote retailers die in bulk inkopen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afronding

Shampoo heb je gewoon nodig, maar welke bestanddelen erin zitten en waar ze vandaan komen, kan wel verschil uitmaken in je keuze voor een merk of soort shampoo. Voor krullend haar zijn er nog diverse natuurlijke middeltjes om ze een oppepper te geven. Even uitzoeken welke dit zijn, bespaart je wellicht een (dure) fles conditioner.