Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met de beste scheermesjes voor mannen

Scheermesjes zijn van die dingen waar je niet graag heel veel geld aan uitgeeft, maar die wel goed moeten zijn. Je kunt ze als man voor je gezicht gebruiken om baard en snor weg te halen en dit doe je dan misschien elke dag of om de paar dagen. Een scheermes is ook handig om ongewenste haren op andere plekken te verwijderen. Wielrenners ontharen vaak hun benen, fotomodellen halen de haren op hun borstkas weg en zo zijn er nog veel meer toepassingen voor scheermesjes voor mannen.

Zoeken naar de scheermesjes voor mannen met de beste prestaties

Een scheermesje is toch een scheermesje zou je denken, maar er is wel degelijk kwaliteitverschil tussen de diverse aanbieders. Je kunt al eens beginnen met de keuze tussen wegwerpscheermesjes of scheermessen waarbij je de houder een keer koopt en daarna alleen de mesjes wisselt als ze niet meer scherp zijn of beginnen te roesten. Ga je voor de houder? Dan is er nog zoveel meer keuze in materiaal en kleur en hoe deze in de hand ligt.


Snel overzicht: Deze scheermesjes voor mannen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste duurzame keuzeOrganiGoods – Safety Razor in kleur Rose Gold: Dit scheermes is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar levert ook een kwalitatief goede scheerbeurt. Het feit dat het wat zwaarder is dan een plastic versie kan even wennen zijn, maar levert volgens ons een stabiele en comfortabele scheerervaring. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor comfortBamboozy – Safety Razor in RVS met kleur mat zwart: We zijn erg tevreden met de resultaten van dit scheermes. Het zorgt voor een heerlijk gladde huid en vermindert de kans op ingegroeide haren of snijwonden. Pas wel op dat het ook populair kan zijn bij de andere leden in je huis! >> Check laagste prijs
Beste wegwerp-scheermesjesGilette – ProGlide: Ondanks dat het esthetisch misschien niet zo aantrekkelijk is als de eerdergenoemde opties, maakt de functionaliteit van dit scheermes dat ruimschoots goed. Met 5 snijvlakken en een verzorgende balsem die activeert bij contact met water, is dit scheermes volgens ons een uitstekende optie. >> Check laagste prijs

Waarom scheermesjes voor mannen reviewen?

Iedereen heeft wel een scheermes in de badkamer. Als je op reis gaat – het maakt niet uit hoe kort of hoe lang – gaat er een scheermes mee in je toilettas. Sommige mannen scheren hun eigen hoofd met een scheermes, anderen gebruiken het voor de intieme delen van het lijf. Waar het op neer komt, is dat je een scheermes moet hebben dat prettig in de hand ligt en dat je kent door het regelmatig te gebruiken. Pas dan kun je vertrouwen op hoe het scheermes reageert als je je lichaam ermee raakt.

Waarom opletten bij de aanschaf van scheermesjes?

Een goed scheermes is meestal niet goedkoop, maar gelukkig zijn ze wel regelmatig in de aanbieding en juist daar gaat het vaker mis als je de Consumentenbond mag geloven. Zij hebben namelijk een aantal aanbiedingensites onderzocht en wat blijkt? Het is vooral een marketingtechniek om producten te verkopen en niet om werkelijk aanbiedingen aan de man te brengen. Gebruik je vaak aanbiedingensites? Check dat vooral de prijs goed ten opzichte van normaal.

De criteria waar we bij scheermesjes voor mannen op letten

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een scheermes veilig kunt gebruiken en dat houdt in: je er niet mee snijden. Toch zijn er nog andere karakteristieken die voor jou van belang kunnen zijn:

 • Hoeveel bladen heeft het scheermes?
 • Hoeveel scheervlakken zijn er? (enkel- of dubbelzijdig)
 • Wat voor soort scheermes betreft het? (wegwerp of permanent)
 • Van welk materiaal is het scheermes gemaakt en welke kleur heeft het?
 • Hoe goed zijn losse mesjes verkrijgbaar als die in het startpakket op zijn?
 • Wat kost het scheermes?

Hoe we scheermesjes voor mannen getest hebben: onze bevindingen

Wij scheren ons allemaal wel eens, al moeten we toegeven dat een baardje van een paar dagen ons ook niet hindert. Soms is het gewoon even lekker om niet te scheren. Bij navraag bleek een deel elektrisch te scheren, maar er waren wel deelnemers aan deze test die tijdelijk over wilden stappen op met een gewoon scheermesje scheren. Verder is geïnventariseerd welke scheermessen nu gebruikt werden en hoe tevreden men daar al over was.

De top 9 met beste scheermesjes voor mannen

1. OrganiGoods – Safety Razor in kleur Rose Gold

In dit startpakket zit een prachtig gekleurd scheermes en 20 scheermesjes.

Pluspunten:

 • Wij houden wel van een wat ander uiterlijk van het ‘normale’ scheermes en deze staat niet alleen mooi als object in de badkamer, maar scheert ook nog eens prima.

Minpunten:

 • Testpersonen moeten wel een beetje wennen aan de vorm bij dit scheermes, omdat het bijvoorbeeld wat zwaarder is dan een plastic versie.

2. Bamboozy – Safety Razor in RVS met kleur mat zwart

Behalve het scheermes zitten er 20 mesjes in dit doosje.

Pluspunten:

 • Het resultaat is heerlijk glad en testpersonen hebben minder last van ingegroeide haren of schrammetjes door het scheren.

Minpunten:

 • Groot minpunt is dat het vrouwelijk schoon in huis dit scheermes ook heeft ontdekt.

3. Gilette – ProGlide

Dit is de navulverpakking met 14 losse scheermesjes voor in de houder.

Pluspunten:

 • Het scheermes heeft 5 snijvlakken en een oranje rand met verzorgende balsem. Deze balsem is gedroogd, maar de goede eigenschappen komen weer vrij als het nat wordt.

Minpunten:

 • De vormgeving is natuurlijk niet zo fraai als bij een scheermes als die op nummer 1 of 2.

4. Bolano – Safety Razor in de kleur Black Metallic

Bij de set worden 30 scheermesjes geleverd.

Pluspunten:

 • Het scheermes heeft snijvlakken aan twee kanten.
 • Er zijn nog veel meer kleuren verkrijgbaar, zoals Rose Gold, Mat Zilver of gewoon Zilver.
 • Wij vinden de prijs van deze set erg meevallen.

Minpunten:

 • Het wisselen van de losse scheermesjes vraagt in het begin wat aandacht.

5. Gilette – Mach3

In de verpakking zitten 8 scheermesjes met 3 snijvlakken.

Pluspunten:

 • De rubberen onderrand trekt de huid mooi glad, zodat je ook fijn kunt scheren.
 • Aan de bovenzijde zit weer een rand met balsem die je vanzelf over de huid haalt met het scheermes.
 • Het wisselen van deze scheermesjes in de houder verloopt makkelijker dan bij de nummer 4 in deze top 9.

Minpunten:

 • Het lijkt erop dat er van Gilette wat namaakscheermesjes in omloop zijn, want we hadden niet altijd dezelfde kwaliteit bij het vergelijken.

6. Gilette – Fusion Power

In dit pakje zitten 12 losse scheermesjes ter vervanging voor je houder.

Pluspunten:

 • Het scheermes heeft vijf snijvlakken. Wat het eerste snijvlak niet wegscheert, kan bij de volgende vier nog gebeuren.
 • Dit scheermes doet het ook goed met mensen die wat stugger gezichtshaar hebben.

7. Gilette – Fusion 5 Pro Glide met Flex Ball

Je krijgt in deze set het scheermes (de houder) met 6 losse mesjes erbij.

Pluspunten:

 • Wij vroegen ons af hoeveel de Flex Ball werkelijk uitmaakt, maar het mes beweegt wel iets soepeler langs de ronde vormen van het gezicht, zoals de kaaklijn.

Minpunten:

 • Het is wel iets duurder dan de gewone mesjes van Gilette.

8. Gilette – Fusion 5 Pro Shield

In de verpakking zit een scheermeshouder met 6 mesjes.

Pluspunten:

 • Dit scheermes heeft dezelfde Flex Ball als de nummer 7 in deze lijst, maar hij is anders van kleur.
 • Hij scheert ook hetzelfde.

Minpunten:

 • Bij de nieuwe naam is ook een hogere prijs gekomen en testpersonen hebben dan toch liever de oude.

9. OrganiGoods – Safety Razor met bamboe handvat

Dit is het tweede scheermes van OrganiGoods in deze lijst en hij heeft een andere houder, maar ook 20 losse scheermesjes.

Pluspunten:

 • Het design van dit scheermes is werkelijk prachtig. We vinden het echt een mooi ding.
 • Het ligt fijn in de hand en dat maakt scheren een prettigere ervaring.

Minpunten:

 • Bij nader onderzoek blijkt het niet om echt hout te gaan. Dat vinden we jammer, want dat had best gekund, zeker gezien het milieuvriendelijk aspect.

Beste uit de test volgens andere kenners

We hadden al eens eerder gehoord dat er verschil in prijs voor exact dezelfde producten zit als er een ander label (man of vrouw) op wordt geplakt. Bij wegwerpscheermessen hebben we dit ook kunnen ontdekken en in het artikel van Radar lees je daar meer over. Verder besteedt Radar aandacht aan het verminderen van het plastic in huis. Het overschakelen van een wegwerpscheermes naar een scheermes voor de langere duur is dan een goed idee.

Bij Kassa vraagt iemand naar de persoonlijke ervaringen bij de verschillende scheermessen, maar zowel het onderzoek als de vraag is al van meer dan tien jaar geleden. Er zijn inmiddels weer vele nieuwe producten op de markt verschenen.

Dit zegt Radar over Gillette’s exfoliërende scheermes

Radar onderzoekt Gillette’s claim dat hun scheermes niet alleen scheert maar ook exfolieert. Hoewel het idee van een ingebouwde exfoliërende strip die dode huidcellen verwijdert voor het scheren interessant klinkt, zet dermatoloog Anne Berthe Halk vraagtekens bij de effectiviteit van écht exfoliëren in één beweging. Hoewel scheren op zich al een vorm van exfoliatie is door het verwijderen van dode huidcellen, lijkt de toegevoegde strip volgens Halk weinig bij te dragen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de beste scheermesjes

Kassa’s uitgebreide test van verschillende scheermesjes wijst Gillette Fusion aan als de winnaar. Dit scheermesje wordt geprezen om zijn gladheid en duurzaamheid, met een speciaal mesje op de achterkant voor precisiewerk zoals bakkebaarden. Ook Wilkinson Quattro Titanium en Top Formula van Kruidvat scoren goed, terwijl het Etos Turbo 3 scheermes kritiek krijgt vanwege het snel verstopt raken met haartjes. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Ben je nog op zoek naar een nieuw scheermes? Wil je af van de wegwerpmesjes? Kijk dan welke van die in onze top 9 jou zou kunnen bevallen. Wil je een enkelzijdig of dubbelzijdig scheermes? Wil je meerdere snijvlakken of is minder voor jou beter? Een scheermes kost al gauw twintig euro, dus je doet er goed aan om alle opties en voor- en nadelen te bekijken voor de volgende aanschaf.