Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste rode haarverf – voor stralend rood haar

Niet iedereen staat rood haar even goed. Heb je een hele lichte huid? Dan kan rood haar je huid nog bleker laten lijken. Mensen met een bruine bos haar kunnen soms wel eens iets anders willen en voor rood gaan en ook donkerblonde mensen kiezen in het najaar vaker voor een warmere tint als rood of roodbruin. Je haar verven kun je prima zelf doen, als je een beetje weet waar je op moet letten.

Zoeken naar de beste rode haarverf

Wij zijn zelf niet zo van het haren verven, wij houden meer van puur natuur. Zelfs de paar grijze haren die verschijnen, laten we mooi zitten. Het hoort bij het ouder worden en – zoals ze zeggen – mooi grijs is niet lelijk. Dat geldt tenminste voor de meeste mensen, maar niet voor iedereen. Je ziet in reclames wel eens dames op leeftijd die fit zijn en prachtig grijs of grijs-wit lang haar hebben. Zij zullen de rode haarverf links laten liggen, maar niet iedereen heeft deze genen.

Snel overzicht: Deze rode haarverf raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor intensiteitL’Oréal Professionel Paris – Majicontrast Ionène G incell: Deze haarverf biedt een diepe rode kleur die bruin haar een intense rode tint geeft en donkerblond haar een opvallende, felrode look geeft. We waarderen hoe lang de verf blijft zitten en hoe tevreden testpersonen zijn met het kleurresultaat. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenKhadi Natural Cosmetics – Natural Hair Color Copper: Deze haarverf, die tussen rood en koper in ligt, wordt aangemaakt met water en biedt daardoor een unieke mate van flexibiliteit. Hoewel het langer nodig heeft om in te trekken dan kant-en-klare haarverf, waarderen we de natuurlijke benadering van haar kleuring. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeXP100 Intense Radiance – Permanent Hair Color in de kleur Red Scarlet: Deze haarverf biedt een donkerrode kleur die we bewonderen. Het geeft het haar een verzorgde, glanzende uitstraling en heeft niet de opvallende ‘net geverfde’ look. Daarnaast is deze optie zeer budgetvriendelijk, waardoor het een geweldige keuze is voor diegenen die zoeken naar kwaliteit zonder de bank te breken. >> Check laagste prijs

Waarom dan toch rode haarverf reviewen als we zelf ons haar niet verven?

Wij begrijpen dat niet iedereen die ouder wordt mooi grijs haar krijgt. Daarnaast zijn er mensen die van afwisseling houden en dan best een paar euro uit willen geven aan een nieuwe look. Wie zijn wij om daar over te oordelen? Als je dan toch ervoor kiest om je haar te verven – in welke kleur dan ook – kies dan in ieder geval goede haarverf. Een kleur voor ogen hebben en schrikken zodra je in de spiegel kijkt, omdat het totaal niet lijkt op wat je wilde, is niet de bedoeling.

En nu weet je meteen waarom je een goed product moet kiezen

Een verkoper maakt foto’s van mensen met rood haar, maar dat betekent niet automatisch dat ze met de haarverf behandeld zijn die ook in de verpakking zit. ‘Bij benadering’ komt het overeen, maar jouw eigen haarkleur die als basis geldt, telt natuurlijk ook mee. Als het model op de verpakking blonder haar dan jij heeft, zal het rood waarschijnlijk ook iets lichter uitvallen dan bij jou. Ga dus niet blind af op wat een doosje of reclame je zegt.

De criteria die we bij rode haarverf gebruikten

We letten op de volgende punten:

 • Wat is het basisbestanddeel dat voor de rode kleur zorgt?
 • Welke toevoegingen zijn er om je haar niet te beschadigen tijdens het verven, maar juist te verzorgen en voeden?
 • Hoe lang houdt de rode haarverf zich goed? Hoe vaak kun je het wassen zonder de intense kleur van rood te verliezen?
 • Wat is de prijs van een behandeling met rode haarverf?
 • Wat zit er allemaal in de verpakking dat je haar verven leuk/makkelijk maakt? Moet je zelf nog iets los erbij  kopen dat het haarkleuren voor jou handiger maakt?
 • Welke rode kleuren zijn er binnen het assortiment van het merk verkrijgbaar? Welke van deze kleuren past volgens de richtlijnen het beste bij jouw eigen haarkleur?

Hoe hebben we rode haarverf getest – niet zelf geprobeerd

We hebben de verschillende mogelijkheden om het haar rood te verven aangeschaft, maar zeker niet alle verf op ons eigen haar uitgeprobeerd. Wel hebben we de beschikking over een groot extern team van testleden waarbij er ook mensen geïnteresseerd waren in rode haarverf. We hebben met deze test gewacht tot net voor de feestdagen aan het eind van het jaar, omdat we bij navraag erachter kwamen dat deze periode het meest gebruikt werd om het haar te verven.

De top 10 met beste rode haarverf

1. L’Oréal Professionel Paris – Majicontrast Ionène G incell

In de tube zit 50 milliliter haarverf.

Pluspunten:

 • De kleur is een dieprood dat bruin haar een intense rode kleur geeft en donkerblond haar een opvallende, wat feller rode look geeft.
 • Testpersonen zijn tevreden over het resultaat als het om kleur gaat.
 • Ook blijft de verf lange tijd zitten.

2. Khadi Natural Cosmetics – Natural Hair Color Copper

Er zit 100 gram in deze verpakking.

Pluspunten:

 • De kleur van deze haarverf ligt tussen rood en koper in.
 • Je mengt zelf een bepaalde hoeveelheid van de poeder met water en gebruikt dit op het haar.

Minpunten:

 • Je moet hat langer in laten trekken dat kant-en-klare haarverf.
 • De henna op nummer 3 in deze lijst is in verhouding wel een stuk goedkoper. Het is dan de vraag of het effect zoveel beter is met deze rode haarverf.

3. Jacob Hooy – Hennapoeder Rood

In de verpakking zit een kilo hennapoeder.

Pluspunten:

 • Dit is een natuurlijke manier van je haar kleuren.
 • Langer in laten trekken, betekent ook een intensere rode kleur.
 • Je kunt makkelijk bijkleuren als de kleur wat wegtrekt.
 • Om de kleur te beïnvloeden kun je andere natuurlijke producten toevoegen.

Minpunten:

 • Je moet wel zelf het materiaal hebben om te mengen en dergelijke.

4. XP100 Intense Radiance – Permanent Hair Color in de kleur Red Scarlet (nummer 6.66)

In de tube zit 100 milliliter haarverf.

Pluspunten:

 • Wij houden van het donkere rode dat de testpersonen met deze haarverf laten zien. Het haar ziet er verzorgd en glanzend uit en het heeft niet die opvallende ‘kijk-eens-ik-heb-mijn-haar-net-geverfd-look’.

5. Garnier – Nutrisse Ultra Color in Levendig Rood (nummer 5.62)

In het doosje zit 214 gram haarverf.

Pluspunten:

 • De kleur is prachtig en testpersonen zijn hier blij mee.
 • De oliën voeden het haar tijdens de behandeling en dat zie je ook erna nog goed.

Minpunten:

 • Het rood blijft niet bij iedereen even goed zitten na het wassen van het haar. Dan is het wel een prijzige rode haarverf als het effect snel weg is.

6. L’Oréal Paris – Casting Crème Gloss in kleur Spicy Amber (nummer 6.45)

In de verpakking zit 247 gram haarverf.

Pluspunten:

 • Deze rode kleur doet het goed bij mensen met blond en donkerblond haar.
 • De kleur is heel intens en staat mooi bij een licht gebruinde huid.
 • Er zit geen ammonia in deze haarverf.

Minpunten:

 • Deze haarverf verdwijnt wat sneller na het wassen ten opzichte van de andere haarverf in deze top 10.

7. Garnier – Olia Bold in de kleur Intens Rood (nummer 6.60)

In de verpakking zit 273 gram haarverf.

Pluspunten:

 • Het haar glanst en ziet er sterk uit na de behandeling en dat lijkt volgens de testpersonen toch echt aan de olie in de haarverf te liggen.
 • Ook in deze haarverf zit geen ammonia verwerkt en dat maakt de behandeling een stuk aangenamer.

8. Syoss Professional Performance – Oleo Intense Permanent Hair Color in de kleur Stralend Rood (5.92)

Er zit 168 gram in een verpakking van Syoss.

Pluspunten:

 • De verf houdt zich lang mooi.
 • De kleur is lekker fel.
 • De geur is niet zo onaangenaam als bij sommige andere haarverf.

9. Poly Palette – Intensive Oil-Care Color in de kleur Robijn Rood (6.78)

In elke verpakking zit 168 gram haarverf.

Pluspunten:

 • Zeker bij lichtbruin haar geeft deze haarverf een prachtige look.

Minpunten:

 • Sommige testpersonen klagen over hoe lang deze verf blijft zitten. Als je je haar vaak wast, ben je het rood weer snel kwijt.

10. L’Oréal Paris – ColoRista Washout RedHair – voor tijdelijke kleuring van het haar

Er zit 119 gram in de tube.

Pluspunten:

 • Wie liever de eerste keer voor een kortere periode wil uitproberen of rood mooi staat, kan deze haarkleuring van L’Oréal proberen. Hij blijft 2 weken echt goed zitten en de kleur neemt daarna sterk af en verdwijnt weer.

Beste uit de test volgens Radar of andere testinstituten

Radar probeert vooral je aandacht te vragen vanwege het vele parfum dat in producten – dus ook in haarverf – verwerkt zit. Veel mensen zijn namelijk allergisch voor het toegevoegde parfum aan allerlei lichaamsverzorgingsproducten en producenten zetten dit niet altijd duidelijk op de verpakking.

De Consumentenbond heeft wel een vergelijkingstest voor mensen met lichtbruin haar gedaan,maar niet specifiek voor rode haarverf. Verder blijkt uit een artikel van Kassa dat mensen regelmatig een allergische reactie op ingrediënten in haarverf hebben. Bij het magazine Flair hebben ze niet naar rode haarverf gekeken, maar wel welke merken haarverf op zich goede resultaten geven.

Dit zegt Radar over het verwijderen van haarverfvlekken

Radar biedt praktische tips voor het verwijderen van haarverfvlekken van huid, kleding, en badkameroppervlakken, benadrukkend dat ongelukjes thuis kunnen gebeuren, vooral bij het verven van haar. Het gebruik van huishoudelijke producten zoals azijn, baking soda, afwasmiddel, en tandpasta wordt aanbevolen om deze vlekken effectief te verwijderen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Andrélon kleurmaskers

BNNVARA’s Kassa waarschuwt voor de mogelijke onverwachte en langdurige gevolgen van het gebruik van Andrélon kleurmaskers. Ondanks beloftes van eenvoudige uitwasbaarheid, hebben sommige gebruikers te maken gekregen met ongewenste kleurresultaten die professionele kappersbehandelingen vereisten om te corrigeren. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Ben je toe aan een verandering van haarkleur en is jouw keuze op rood gevallen? Met onze top 10 heb je voldoende inspiratie voor een metamorfose voor tijdelijke of langere duur. Laat de complimentjes nu maar komen.