Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 4 beste producten voor lipverzorging

Ik had de laatste tijd veel last van droge lippen. Men zegt dat dat voornamelijk komt door een slechte vochtigheidsgraad. En om je lippen weer te hydrateren kun je het beste een lippenbalsem gebruiken. Dat zette mij aan het denken en ik ging op zoek naar de beste producten voor lipverzorging. Dat lijkt heel snel en makkelijk gedaan, maar dat was het voor mij niet.

Ondoordachte lipverzorging aankopen

Want een ding is wel zeker, er zijn ontiegelijk veel producten te koop op het gebied van lipverzorging. Zoveel dat ik heel moeilijk een keuze kon maken uit het grote aanbod. Dat bracht mij erg aan twijfelen en daardoor besloot ik maar gewoon het zekere voor het onzekere te nemen. En dat was de meest interessante lippenbalsem producten die ik tegenkwam aanschaffen. Heel ondoordacht en ik had dat beter niet kunnen doen.

Grote teleurstelling over de lippenbalsem

Alle producten bleken totaal niet te werken voor mijn lippen. Mijn lippen bleven droog en beschadigt en ik kon er helemaal niets mee. De teleurstelling was groot, ook omdat ik dacht dat mijn lippen snel zouden herstellen. Dat was dus totaal niet het geval. Ik raad je bij deze daarom ook aan om eerst gedegen onderzoek te doen naar lip verzorgingsproducten zoals lippenbalsem. Weet wat je koopt, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op zoek naar betere lippenbalsem producten

Op zoek naar beter lippenbalsems kwam ik uit bij een Instagram account. Dit account, van een influencer, heeft een groot aantal volgers. En deze influencer had net een paar berichten geplaatst over lipverzorging. Naast dat ik handige tips kreeg, kwamen er ook een aantal specifieke producten voorbij. Ik noteerde deze producten en begon recensies van andere websites te lezen over de producten.

Wat mij aanspreekt aan deze producten

En dit keer was het wel raak. De lippenverzorging producten werkten uitstekend en lieten mijn lippen weer stralen als nooit tevoren. Deze producten zijn perfect geschikt om beschadigde lippen te herstellen. Ik ben er zo enthousiast over geworden dat ik heb besloten het om met iedereen te delen. Vandaar dat ik dit lijstje heb opgesteld en jullie van deze producten op de hoogte wil stellen. Onmisbaar voor mooie gezonde lippen.

Snel overzicht: Deze lipverzorgingsproducten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor hydratatiePurol Vaseline: Deze vaseline is ideaal voor het verzorgen en hydrateren van de lippen. Met Purol Vaseline krijg je binnen enkele dagen al zachte, gezonde lippen. We waarderen de effectiviteit van dit product, maar ook de betaalbaarheid. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeMaybelline Babylips Lippenbalsem Pink Punch: Deze lippenbalsem van Maybelline is een uitstekende budgetoptie. Eenvoudig, maar buitengewoon effectief, deze lippenbalsem hydrateert je lippen voor 8 uur lang en zorgt binnen een paar weken voor gezonde lippen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zonbeschermingBiodermal Sun Lipbalm SPF25: Deze lippenbalsem van Biodermal is speciaal ontworpen voor bescherming tegen UVA en UVB stralen. Ideaal voor op vakantie, deze lippenbalsem beschermt je lippen optimaal tegen de zon en voorkomt droogheid. Daarnaast geeft het een mooie volle gloss aan je lippen. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste lipverzorging producten samen te stellen?

Ik ben een jonge vrouw van in de twintig en vind gezondheid erg belangrijk. Zo ben ik elke dag aan het sporten, eet ik alleen maar gezond voedsel, en verzorg ik mijn lichaam met allerlei gezondheidsproducten. Ook een gezond gezicht vind ik erg belangrijk. Vandaar dat ik mij recent ben gaan interesseren in lipverzorging. Ik merkte dat mijn lippen droog en beschadigd begonnen te raken. Daar moest iets aan gedaan worden, vandaar dat ik op zoek ging naar de beste lipverzorging producten. Het resultaat deel ik graag met jullie.

Waarom je kritisch moet blijven op lipverzorging producten

Als het aankomt op verzorgingsproducten dan weten fabrikanten er altijd een heel mooi verhaal omheen te breien. Toen ik nog jong was, was ik daar erg gevoelig voor en kocht ik alles los en vast. Tegenwoordig ben ik een stuk kritischer naar dit soort verzorgingsproducten. Geloof niet elk woord wat fabrikanten over hun product vertellen, maar doe eerst zelf goed onderzoek. Zo beperk je een miskoop en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Mijn eerste sceptische reactie over lipverzorging producten

Toen ik eenmaal veel last begon te krijgen van droge lippen kocht ik een aantal producten op de gok. Ik had verwacht dat alles hetzelfde zou zijn en goed zou werken. Schijn bedriegt. De producten waren totaal niet effectief en ik bleef beschadigde en droge lippen houden. Het was een grote teleurstelling, want bij elkaar was het toch een aardig bedrag. Nu liggen de producten niets te doen in mijn badkamerkastje. Inmiddels heb ik wel de juiste producten gevonden om mijn lippen gezond te houden.

Wat zijn de beloftes van fabrikanten over lipverzorging producten?

Fabrikanten van lipverzorging beloven vaak dat hun product je lippen weer gezond maken. Schetsen deze fabrikanten het beeld niet mooier dan dat het is? Ik heb gemerkt dat veel fabrikanten niet beloven wat ze beloven. Dat is jammer, want er zitten wel degelijk goede fabrikanten tussen. Daarom raad ik je nogmaals aan om kritisch te blijven kijken naar dit soort producten. Lees recensies door, bekijk YouTube video’s etc. Alles om tot een juist product te komen die effectief zijn om je lippen weer gezond te laten maken.

Hoe heb ik deze producten getest?

Alle lipverzorging producten in dit lijstje heb ik intensief kunnen uittesten. Het mooie is dat ik de laatste tijd erg last had van droge lippen. Eigenlijk niet mooi natuurlijk, maar ideaal voor dit lijstje. Zo heb ik veel lippenbalsems en lip scrubs kunnen testen en heb ik ook een lipmasker gebruikt. Alles om te kijken wat wel zou werken en wat niet zou werken. Sommige producten waren heel effectief terwijl andere dat niet waren. De beste van de beste deel ik graag met jullie.

Top 4 beste lipverzorging producten

1. Purol Vaseline (beste keuze voor lippen)

Vaseline mag niet ontbreken in een lijstje over lipverzorging. En dat doet het dan ook niet. Voor mij is dit product het beste wat ik op dit moment heb uitgetest. Dat komt namelijk doordat het je lippen heel zacht maakt en hydrateert. Van droge beschadigde lippen naar gezonde lippen bereik je al binnen een paar dagen. Naast dat deze lip scrub ontzettend effectief vind ik het ook nog eens heel betaalbaar. Beste uit de test zonder twijfel.

Pluspunten Purol Vaseline

– Beste uit de test

– Maakt je lippen zacht en hydraterend

– Betaalbaar

2. Maybelline Babylips Lippenbalsem Pink Punch

Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te betekenen. Dat geldt voor Maybelline Babylips Lippenbalsem Pink Punch. Het lijkt een heel simpel eenvoudige lippenbalsem, maar het werkt ontzettend goed. Heb je last van beschadigde lippen dan kun je deze lippenbalsem zonder twijfels aanschaffen. Het hydrateert geweldig en doet dat 8 uur lang. Geef het een paar weken en je merkt dat je lippen weer gezond raken. Beste budget keuze.

Pluspunten Maybelline Babylips Lippenbalsem Pink Punch

– Beste budget keuze

– Hydrateert voor 8 uur lang

– Binnen een paar weken van je beschadigde lippen af

3. Laneige Lip Sleeping Mask Berry Lipmasker

Doe voor het slapen gaan dit masker van Laneige op je lippen en je wordt wakker met een frisse, zachte en soepele lippen. Geloof het of niet, het is echt waar. Na dit lipmasker zelf intensief hebben uitgetest merkte ik binnen een paar dagen al verandering op mijn lippen. In positieve zin. Naast dat het je dode huidcellen op je lippen verwijdert is dit lipmasker ook nog eens heel lekker voor je zintuigen. Het heeft namelijk een mix van zoete geuren zoals aardbei, frambozen, bosbessen en cranberry. Heerlijk product op verschillende vlakken.

Pluspunten Laneige Lip Sleeping Mask Berry Lipmasker

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Voor frisse, zacht en soepele lippen

– Lekker voor je zintuigen

4. Biodermal Sun Lipbalm SPF25

Tot slot een extra lippenbalsem die ik graag wil uitlichten. Deze Biodermal Sun lippenbalsem is speciaal voor bescherming tegen UVA en UVB stralen. Ben je lekker op vakantie neem dit product dan mee. Je zult er geen spijt van krijgen. Het beschermt je lippen optimaal tegen de zon en daardoor hoef je je geen zorgen te maken over droge lippen. Naast dat geeft deze lippenbalsem een volle gloss op je lippen.

Pluspunten Biodermal Sun Lipbalm SPF25

– Speciaal tegen bescherming van de zon

– Aantrekkelijke prijs

– Geeft je lippen een extra volle gloss

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste lipverzorging producten?

Mijn lijstje is leuk, maar andere lijstje zijn ook leuk. Neem nu bijvoorbeeld het beste lijstje van Kieskeurig.nl, een grote vergelijkingswebsite voor producten. Zij schuiven Weleda Everon Lippenbalsem als eerste naar voren als je zoekt naar lipverzorging producten. Dit product heb ik kort even getest en voelt zeer prettig aan je lippen. Ook merkte ik dat het heel effectief is om droge lippen tegen te gaan. Mooi product en ook nog eens heel goed betaalbaar. Zeker het overwegen waard.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste producten-voor-lipverzorging?

Er wordt gedacht dat als je met je vinger veel in een potje crème zit, dat het dan snel verontreinigt. Bij de ontwikkeling van cosmetica producten, zoals crèmes, wordt er door de fabrikant rekening gehouden met het gebruik en de verpakking. Zo worden er conserveringsmiddelen en andere hulpstoffen in verwerkt. Dit beschermt tegen bederf. Als je een potje normaal gebruikt, dan krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Het is wel slim om je potje crème met schone handen te gebruiken. En het potje is het beste gesloten te bewaren om verontreiniging tegen te gaan. https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-creme-in-een-potje-niet-hygienisch

Dit zegt Radar over droge lippen verzorging

Radar legt uit dat droge lippen vaak veroorzaakt worden door het likken van de lippen, wat leidt tot uitdroging. Dermatoloog Petra Dikrama adviseert vaseline als de beste oplossing voor zowel het voorkomen als verzorgen van droge lippen, vanwege het beschermende laagje dat het vormt. Ze waarschuwt tegen balsems met weinig vet en benadrukt het risico van allergische reacties op bepaalde stoffen in lippenbalsems. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over gevaarlijke stoffen in Lippenbalsems

Kassa waarschuwt voor lippenbalsems voor kinderen die mogelijk gevaarlijke stoffen bevatten, op basis van een waarschuwing van de Consumentenbond en onderzoek door Test Aankoop. Van de 21 geteste lippenbalsems bevatten 15 mogelijk kankerverwekkende stoffen. Deze balsems, vaak met aantrekkelijke smaken en verpakkingen voor kinderen, worden verkocht in populaire winkels. Er is opgeroepen tot nader onderzoek door de minister van Medische Zorg. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/4266863-weleda-everon-lippenbalsem/prijzen

Onderneem nu actie en doe het volgende

Helemaal klaar met droge en beschadigde lippen? Dan is het vandaag nog tijd om actie te ondernemen. Er zijn ontzettend veel producten beschikbaar om dit probleem op te lossen. Naar mijn mening kan je met dit lijstje niet verkeerd gaan. De lipverzorging producten zijn intensief getest en je kunt ervan uitgaan dat je kwaliteit koopt. Zowel de producten zijn uitstekend te noemen als mede de prijs. Je kunt simpelweg niet verkeerd gaan met deze producten van dit lijstje. Waar wacht je nog op?

Veel succes met het aanschaffen van je lipverzorging product!