Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 4 beste producten tegen een koortslip

Dat een koortslip erg vervelend is hoef je mij niet te vertellen. Ik heb er de afgelopen jaren veel mee te maken gekregen en vond het verschrikkelijk. Het is een zeer onaangenaam gevoel en het ziet er niet uit. Dat laatste is het minst belangrijk, maar toch. Omdat ik zoveel last kreeg van een koortslip besloot ik om daar wat aan te gaan doen. Ik ging mij interesseren in allerlei soorten crèmes en zalfjes. In de hoop dat mijn koortslip snel genoeg zou verdwijnen.

Leuke prijs en nette verpakking zullen toch wel effectief genoeg zijn?

Mijn gedachten over dit soort producten waren altijd best eenvoudig. Als het een leuke prijs heeft en een nette verpakking zal het wel goed werken. Daarom besloot ik een willekeurig leuke koortslip crème aan te schaffen waarvan ik verwachtte dat het zou werken. Maar dat deed het dus niet en ik was er best teleurgesteld over. Mijn eenvoudige gedachten was niet de goede manier om een juiste crème voor koortslip aan te schaffen. Het aangeschafte product was zonde van mijn geld.

Snel overzicht: Deze koortslip producten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitLucovitaal Koortslip crème SPF 30: Dit product onderscheidt zich door zijn snelle en effectieve werking. Binnen enkele dagen na het aanbrengen zagen we al resultaat. Lucovitaal is een bekend merk met goede reputatie en we vinden de prijs redelijk voor de geboden kwaliteit. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeAkolip Kosme Farma: Ondanks dat we normaal gesproken terughoudend zijn met goedkope koortslip producten, waren we aangenaam verrast door de effectiviteit van Akolip Kosme Farma. Het is uitermate geschikt om een opkomende koortslip mee te behandelen en binnen een paar dagen zagen we de klachten verdwijnen. Bovendien is het de beste keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk product. >> Check laagste prijs
Beste premium optieHerpotherm Koortslip behandelpen: Dit unieke product biedt een snelle en effectieve behandeling tegen een koortslip. Het is geen crème, maar een behandelpen, wat het een duurzaam alternatief maakt voor koortslip crèmes. Bovendien is de pen vrij van chemicaliën en laat het geen resten achter op je lip. Ondanks de hogere prijs, vinden we dat deze het geld zeker waard is, vooral als je regelmatig last hebt van een koortslip. >> Check laagste prijs

Eerste koortslip zalf was niet wat ik ervan verwachtte

Het probleem met mijn eerste koortslip crème was simpelweg dat het mijn koortslip probleem niet verhielp. En dat is uiteindelijk toch wat je mag verwachten van zo’n product. Het product belooft op de verpakking van alles, maar ik merkte zeer weinig resultaat. Er moet toch wel een andere product zijn die effectief is tegen een koortslip? Ik vervolgde mijn zoektocht naar een geschikte zalf voor een koortslip.

Mijn oude huisarts gaf mij uitstekend advies

Zo kwam ik terecht bij mijn oude huisarts. Ik had hem natuurlijk veel eerder om advies moeten vragen. Waarom ik dat niet eerder deed was pure gemakzucht. Achteraf gesproken had het mij zoveel tijd, moeite en geld bespaard gebleven. Al met al kon hij mij een aantal goede kwaliteit crèmes aanraden voor een koortslip. Met veel enthousiasme kocht ik de producten op zijn advies. Met dit keer een groter succes.

Eindelijk de juiste zalfjes tegen een koortslip

De zalfjes op het advies van mijn huisarts bleken heel effectief en goed te werken. Waardoor dit komt vraag ik mij zelf nog steeds af, maar na de zalf aan te brengen op mijn lip verdween de koortslip binnen een aantal dagen. Eindelijk heb ik de juiste producten in huis en eindelijk ben ik van mijn koortslip af. Het was een heel feest. Ik heb een aantal zalfjes geprobeerd en de beste deel ik met jullie in dit prachtig samengestelde lijstje.

Dit zijn de beste koortslip crèmes in het kort

Beste uit de test: Lucovitaal Koortslip crème SPF 30

Best budget keuze: Akolip Kosme Farma

Unieke keuze: Herpotherm Koortslip behandelpen

Wie ben ik om de beste koortslip producten uit te testen?

Ik ben een man van 29 en kreeg een aantal jaren geleden last van koortslip. Ik vond het verschrikkelijk en er moest wat aangedaan worden. Naast dat het heel onplezierig en pijnlijk is, ziet het er ook nog eens niet uit. Alhoewel het uiterlijk wel het minst belangrijk is. Desalniettemin begon ik met zoeken naar geschikte koortslip zalfjes. Inmiddels weet ik precies hoe en wat en weet wat wel en niet werk. Semi-expert op het gebied van koortslip zalfjes? Ja, zo wil ik mijzelf inmiddels wel noemen door mijn ruime ervaring met dit type product.

De reden waarom je kritisch moet blijven op koortslip crèmes

Door mijn ruime ervaring weet ik precies welke koortslip crèmes wel en welke koortslip crèmes niet werken. In het begin vond ik het moeilijk inschatten welke producten van kwaliteit waren. Dat komt omdat iedere fabrikant van deze producten het heel mooi weten te verpakken. Dat doen ze met luxe verpakkingen en luxe woorden. Inmiddels weet ik gelukkig heel goed of een fabrikant daadwerkelijk kwaliteit levert of dat het alleen mooie praat is.

Eerste sceptisch indruk over koortslip crèmes

Mijn eerste ervaring met koortslip producten was niet al te best. Eerlijk gezegd deed het helemaal niets om mijn koortslip te verhelpen. Ik vond het jammer, maar besloot de moed niet op te geven. Ik vroeg mijn huisarts om advies en ging op zoek naar nieuwe merken. Gelukkig vond ik deze nieuwe merken snel genoeg en ook het advies van mijn huisarts was daar positief over. En uiteindelijk bleken de producten veel beter te werken dan mijn eerste koortslip crème. Zoveel beter dat ik ze graag met jullie wil delen.

Zijn de mooie beloftes van fabrikanten gebakken lucht?

Ik heb gemerkt dat fabrikanten van koortslip crèmes het heel mooi kunnen vertellen. Ze verpakken het product extra luxe en ook de teksten zijn heel mooi op een verleidende manier samengesteld. Ja, in het begin was ik daar erg gevoelig voor en kocht ik maar wat raak. Maar tegenwoordig let ik een stuk beter op wat fabrikanten beloven. Ik blijf in een kritische houding en lees wat anderen vinden van het product. Als ik echt twijfel over een koortslip crème dan ga ik naar mijn huisarts voor informatie.

Hoe heb ik deze koortslip zalfjes getest?

Omdat ik de afgelopen jaren zelf veel last had van een koortslip kon ik gelukkig veel zalfjes testen. Dat heb ik dan ook gedaan en de allerbeste heb ik geplaatst in dit lijstje. Naast dat ik mijn eigen ervaring van deze crèmes heb meegenomen, heb ik ook mijn huisarts om wat details over de producten gevraagd. Hij kon mij dingen vertellen over de ingrediënten die ik nog niet wist. Zijn informatie heb ik ook verwerkt in mijn teksten van de beste koortslip crèmes.

De top 4 beste koortslip crèmes

1. Lucovitaal Koortslip crème SPF 30

Zonder twijfel is dit voor mij het beste koortslip product van dit moment. Na het aanbrengen van de crème merkte ik binnen een paar dagen resultaat. Het werkt zelfs zo goed dat mijn koortslip binnen een week verdween. Hoe effectief wil je het hebben? Lucovitaal is een bekend en populair merk en ik begrijp waarom mensen er zo enthousiast over zijn. Naast dat het heel effectief werkt vind ik het ook nog eens een zeer acceptabele prijs hebben.

Pluspunten Lucovitaal Koortslip crème SPF 30

– Beste uit de test

– Binnen een paar dagen al resultaat

– Nette aanschafprijs

2. Akolip Kosme Farma

Tegenwoordig ben ik niet heel fan van goedkope koortslip zalfjes, maar deze Akolip Kosme Farma doet toch wel heel goed z’n werk. Merk je dat je een koortslip begint te krijgen pak dit product erbij. Prima om je koortslip of lipblaasjes mee te behandelen. Zodra je begint met de gel aanbrengen op je lip zul je snel merken dat je klachten verdwijnen. En heb ik al gezegd dat dit goedkoop en de beste budget keuze is? Zeer effectief en lekker voor de portemonnee.

Pluspunten Akolip Kosme Farma

– Beste budget keuze

– Zeer geschikt om koortslip tegen te gaan

– Klachten verdwijnen binnen een paar dagen

3. Sorefix Koortslip balsem Prevent SPF30

De koortslip balsem van Sorefix mag gewoon niet ontbreken in dit lijstje. Het bevat tal van natuurlijke ingrediënten en is zeer effectief tegen een koortslip. Let wel even op alle ingrediënten die in deze balsem zijn verwerkt. Het kan zijn dat je daar gevoelig voor bent. Desalniettemin breng je deze balsem 3 tot 6 keer per dag aan op je lippen voor snel resultaat. Het is mogelijk om de balsem meer te gebruiken per dag, maar dan moet je wel al in aanraking zijn geweest met het koortslippen virus.

Pluspunten Sorefix Koortslip balsem Prevent SPF30

– Bevat veel rijke natuurlijke ingrediënten

– Voor snel resultaat

– Prettige aanschafprijs

4. Herpotherm Koortslip behandelpen

Dit is een speciaal en uniek product om een koortslip en lipblaasjes tegen te gaan. Het is namelijk geen crème, maar een behandelpen. Merk je dat je een koortslip gaat krijgen gebruik dan deze pen. Het heeft een veel sneller en effectiever resultaat dan dat je de crèmes gaat gebruiken. Naast dat zijn er nog veel meer voordelen aan deze pen ten opzichte van een zalf. Zo zijn er geen chemicaliën verwerkt in de pen en laat het niets achter op je lip. Daarnaast is dit een heel duurzaam alternatief voor koortslip crèmes. Enige minpuntje is de prijs. Is wat aan de hoge kant. Maar heb je veel last van een koortslip dan haal je dat geld er makkelijk uit.

Pluspunten Herpotherm Koortslip behandelpen

– Unieke behandelpen dat je koortslip snel en effectief tegengaat

– Er zijn geen chemicaliën in deze pen verwerkt

– Laat geen resten achter op je lip

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste koortslip crème?

Kieskeurig.nl is een geweldige website als het aankomt op dit soort producten. Vaak linken ze door naar hoogwaardige kwaliteit producten. Dat geldt ook voor een koortslip crème. Kieskeurig.nl stelt dat Sorefix Koortslipbalsem als beste naar voren komt. Ik begrijp waarom deze balsem overal zo populair is. Het werkt zeer effectief tegen een koortslip en bevat ontzettend veel natuurlijke ingrediënten. Let wel even op of je niet allergisch bent voor deze ingrediënten.

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/6060619-sorefix-rescue-koortslipcreme/prijzen

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste producten-tegen-een-koortslip?

De vraag wordt gesteld of het middel Polysporin uit Canada effectief helpt tegen een koortslip en waarom het niet in Nederland wordt verkocht. Polysporin is een product met een antibioticum. Het is niet wenselijk om dit product te gebruiken bij een koortslip. Een koortslip wordt namelijk veroorzaakt door een herpesvirus. Wat een antibioticum doet is bestrijding van bacteriën en niet virussen. Heb je een koortslip, dan is het aan te raden om 4 tot 6 keer per dag een crème met zinksulfaat of zinkoxide te gebruiken. Breng dit aan op de blaasjes tot het ingedroogd is.

https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-koortslip

Dit zegt Radar over koortslipzalf

Radar stelt dat het smeren van koortslipcrèmes zoals Zovirax weinig zin heeft zodra de koortslip volledig is uitgebroken. Volgens arts-microbioloog en viroloog Coretta van Leer-Buter van het UMC Groningen is het effectief smeren met antivirale crème alleen zinvol vóór de ontwikkeling van blaasjes, om de ernst en duur van de infectie te verminderen. L-lysine en andere remedies hebben geen bewezen effect. Goede persoonlijke hygiëne en gezond leven zijn aanbevolen om recidieven te beperken. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over koortslipbehandeling

BNNVARA’s Kassa benadrukt dat een koortslip zeer besmettelijk is en vooral zorgvuldigheid vereist om verspreiding te voorkomen. Hoewel er geen behandeling nodig is omdat een koortslip vanzelf overgaat, kunnen sommige producten van de apotheek of drogisterij beperkte verlichting bieden. Het is belangrijk om de lippen vettig en beschermd te houden, vooral met een UV-filter in de zon, en gebruikte lippenbalsem weg te gooien om herinfectie te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje

De volgende bronnen zijn gebruikt om tot dit lijstje te komen.

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/6060619-sorefix-rescue-koortslipcreme/prijzen

https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/koortslip

Weg koortslip gebruik koortslip crème

Een koortslip is een vervelend iets en je wilt er niet mee rondlopen. Merk je dat je een koortslip begint te krijgen dan is het zaak om gelijk actie te ondernemen. Met de producten in dit lijstje zorg je ervoor dat je koortslip vermindert en uiteindelijk na ongeveer een week verdwijnt. Niet alle merken zijn evengoed, maar met dit lijstje weet je zeker dat je effectief je koortslip aanpakt. Twijfel daarom ook niet al te lang, zodra je begint te merken dat je een koortslip krijgt.

Veel succes met het kopen van een geschikte koortslip crème!