Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met de beste producten tegen acne

Een huid die last heeft van acne kan voor ontzettend veel overlast zorgen. Acne kan in je gezicht zitten, maar ook op je rug, op je borstkas of elke andere plek op je lichaam. Waar het ook zit, het kan zeer doen door de spanning die op de puisten zit en als je iemand bent die er maar moeilijk vanaf kan blijven, kan de acne ook nog verder gaan ontsteken. Er zijn veel verschillende producten tegen acne, je moet alleen zelf kiezen hoeveel geld je eraan uit wilt geven en wat voor jou het beste werkt.

Zoeken naar de betere middelen tegen acne

Je kinderen, je neefjes of nichtjes of jijzelf kunnen vroeger (of nu nog steeds) last hebben van acne. Vaak is het dan ook nog zo dat het niet bij een flinke puist blijft, want meestal verschijnen ze met een paar tegelijk op verschillende delen van je lijf. In het gezicht kan het voor schaamte zorgen, maar tijdens de gymles is elke andere zichtbare plek natuurlijk ook niet fraai. Acne is niets om je voor te hoeven schamen, maar op jonge leeftijd en als het uiterlijk belangrijk is, is dat moeilijk uit te leggen.

Snel overzicht: Deze producten tegen acné raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor intensieve reinigingLa Roche-Posay Laboratoire Dermatologique – Effaclar Duo+ dagcrème: Deze dagcrème trekt goed in en zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken. Het is vrij van parabenen en ziet er niet vettig uit. Dit product vinden we ideaal voor een intensieve reiniging van de huid. >> Check laagste prijs
Beste exfoliant keuzePaula’s Choice – Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant with Salcylic Acid: Dit product reinigt de huid diepgaand en bij regelmatig gebruik merken we een verbetering van de huid. De poriën lijken kleiner en schoner. Ondanks het feit dat het een wat prijziger product is, zien we het als een uitstekende exfoliant keuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zware acneMario Badescu – Buffering Lotion: Deze lotion is bijzonder geschikt voor mensen die kampen met hevige acne. Het kan niet alleen op het gezicht, maar ook op andere plekken worden gebruikt. Hoewel het aan de prijzige kant is, vinden we de effectiviteit ervan de kosten waard. >> Check laagste prijs

Waarom producten tegen acne reviewen?

Zoals we al aangeven kennen we genoeg mensen die (nog steeds) met acne worstelen. Het kan aan de hormonen liggen, het kan stress zijn, maar het kan ook om verkeerde eetgewoonten gaan. Vaak is er geen peil op te trekken waar acne door uitgelokt wordt en dat maakt het behandelen ervan ook zo lastig. Met deze review hopen we mensen met acne een hart onder de riem te steken om zo snel mogelijk de acne te verminderen of zoveel mogelijk te stoppen.

Waarom met argusogen naar producten tegen acne kijken?

Wanneer je al een gevoelige huid hebt en deze met acne reageert, wil je geen producten gebruiken die het nog erger maken. Dat maakt het kiezen van een middel tegen acne ook zo lastig, want je moet het een wat langere tijd gebruiken voordat je het blijvende effect merkt. Als dan in eerste instantie je acne erger wordt, ben je geneigd om het product meteen in de prullenbak te gooien. Het kan ook zijn dat je huid gewoon even moet wennen.

Al die verschillende producten tegen acne – dat is toch gewoon een marketingtrucje?

Hoewel we diverse merken ervan verdenken om gewoon (bijvoorbeeld) dezelfde face wash in een ander jasje te doen, zijn er ook echt wel producten die speciaal met de acne huid in het achterhoofd te hebben ontwikkeld zijn. Je moet er alleen even achter zien te komen welke producten goed zijn en daarna uitproberen wat ook voor jouw huid geschikt is. De nummer 1 in deze top 9 hoeft dus niet automatisch het meest relevante product tegen acne voor jouw huid te zijn. Testen dus.

Waar letten we op bij een product tegen acne?

Het gaat voor ons om de volgende criteria in deze review:

 • Om wat voor product gaat het? (face wash, dagcrème, nachtcrème, scrub, et cetera)
 • Uit welke bestanddelen bestaat het product en wat zit er in dat specifiek acne behandelt?
 • Hoe smeert de substantie? Doet het niet zeer, smeert het prettig uit, scrubt het voldoende, et cetera?
 • Wat is het effect na een periode van minimaal twee weken?

Hoe we producten tegen acne getest hebben – de resultaten

In onze research hebben we gebruik gemaakt van een doelgroep die echt met acne worstelt. We hebben hen uitgelegd wat de risico’s van het uittesten van verschillende producten zijn en daarna gevraagd of ze nog steeds wilden deelnemen. De groep die over is gebleven heeft zelf mogen kiezen wat ze wilden testen, omdat we niemand wilden verplichten om bijvoorbeeld een scrub te gebruiken als ze dat niet al doen. Het moest zoveel mogelijk binnen het huidige verzorgingspatroon passen.

De top 9 met beste middelen tegen acne

1. La Roche-Posay Laboratoire Dermatologique – Effaclar Duo+ dagcrème

In een tube zit 40 milliliter.

Pluspunten:

 • De crème zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken.
 • Er zitten geen parabenen in deze crème.
 • Het trekt goed in en ziet er niet vettig uit.

Minpunten:

 • Bij sommige deelnemers aan de test trekt de crème te diep in de huid, waardoor deze een beetje droog aanvoelt. Je hebt dan de neiging om nog een laag aan te brengen, maar dat is niet de bedoeling.

2. Clinique – Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam

In het groene Clinique flesje zit 125 milliliter vloeistof die schuimt.

Pluspunten:

 • Clinique heeft een hele lijn met producten die tegen acne werken.
 • Het product schuimt lekker en dat maakt het gezicht ermee behandelen erg fijn.

3. Paula’s Choice – Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant with Salcylic Acid

In de donkere fles met witte dop zit 118 milliliter.

Pluspunten:

 • Het product reinigt de huid intensief.
 • Je ziet de huid bij regelmatig gebruik verbeteren.
 • De poriën zijn niet meer zo groot en schoner.

Minpunten:

 • Dit is wel een prijzig product en zeker niet betaalbaar voor tieners die last hebben van acne.

4. Paula’s Choice – Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid with SPF 30+

In de mintgroene tube zit 60 milliliter dagcrème.

Pluspunten:

 • Er zit een zonnebrandfactor in deze crème die je gezicht beschermt tegen UV-straling.
 • De lichte crème voelt niet vettig aan en werkt prettig op een huid die gevoelig is voor acne.

Minpunten:

 • De dagcrème is best prijzig en niet voor de hele doelgroep makkelijk te betalen.

5. Dermalogica – Clear Start Breakout Clearing Booster

In de fles met paarse dop zit 30 milliliter.

Pluspunten:

 • Deze crème gebruik je om de huid licht te scrubben en zo onzuiverheden te verwijderen.
 • Na de fijne scrubbeurt breng je een dagcrème aan.

Minpunten:

 • Ondanks de prijs zijn testpersonen wel fan van dit product. Vooral jongeren geven aan een betere huid te hebben bij regelmatig gebruik van de Dermalogica Clearing Booster.

6. Mario Badescu – Buffering Lotion

In het flesje zit 29 milliliter.

Pluspunten:

 • Deze lotion wordt vooral gewaardeerd door mensen die hele heftige acne hebben.
 • De lotion kan op meerdere plekken dan alleen het gezicht gebruikt worden.

Minpunten:

 • Gezien het effect van de lotion vinden deelnemers aan de test het product de moeite van het hogere bedrag waard.

7. The Ordinary – Glycolic Acid 7% Toning Solution

In het flesje met lichtroze vloeistof zit 240 milliliter.

Pluspunten:

 • De toner gebruik je voordat je een dagcrème of nachtcrème aanbrengt.
 • Hij haalt de laatste onzuiverheden na bijvoorbeeld het wassen of scrubben van je gezicht.
 • De huid straalt meer na gebruik van dit product.
 • Er zijn nog andere producten tegen acne binnen dezelfde lijn.

Minpunten:

 • Met een prijs van rond de veertig euro is dit een redelijk duur product tegen acne. Het moet wel echt bij jouw huid passen en goed reageren om dit te willen betalen.

8. The Body Shop – Tea Tree 3-9n-1 Wash Scrub Mask

In de groene tube zit 125 milliliter.

Pluspunten:

 • Het fijne aan deze substantie is dat je er verschillende dingen mee kunt doen. Het is daarom ideaal voor op vakantie, want je kunt je gezicht ermee reinigen, scrubben of het als masker aanbrengen en een tijdje laten zitten.
 • Het product is geschikt voor iedereen met acne en tea tree heeft een bacteriedodende werking.
 • Gezien de inhoud en multifunctionaliteit vinden wij dit een zeer betaalbaar product tegen acne.

9. Murad – Acne Control Clarifying Cleanser

In de tube met blauw vlak zit 200 milliliter vloeistof om je huid te reinigen.

Pluspunten:

 • Als het merk Murad je bevalt, is er een uitbreiding binnen dezelfde lijn producten mogelijk. Er is bijvoorbeeld ook lotion als dagcrème of een speciale behandeling voor de kleinere plekjes met acne.

Beste uit de test volgens vergelijkingstests

Elle heeft een test gedaan om producten tegen acne te vergelijken en een aantal producten komen ook voor op onze lijst. Volgens Kassa moet je met een huid die gevoelig is voor acne opletten als je de zon ingaat. Volgens onderzoek door de universiteit is de zon in zijn geheel vermijden het beste, maar anders moet je op zijn minst een goede zonnebrand opdoen.

De Consumentenbond noemt een aantal ingrediënten die zouden helpen bij acne, zoals biergist en vitamine-B. Nog interessanter is het artikel over acnetherapie. Het kan namelijk zo zijn dat jouw zorgverzekering dit vergoedt. Bij Radar vind je een overzicht van ingrediënten in producten voor de huid en wat ze voor effect hebben.

Dit zegt Radar over ingrediënten in cosmeticaproducten

Radar adviseert consumenten om bepaalde ingrediënten in cosmeticaproducten te vermijden vanwege hun potentieel irriterende effecten op de huid, zoals parfum, alcohol, en etherische oliën. Aan de andere kant worden ingrediënten zoals niacinamide, zoethoutwortelextract, vitamines C en E, vitamine A, hyaluronzuur, glycerine, en ureum aanbevolen voor hun positieve effecten op de huid. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de invloed van de zon op acné

BNNVARA’s Kassa ontkracht het fabeltje dat zonlicht goed zou zijn voor acné. Volgens onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel is het tegendeel waar: hoewel de huid kortstondig kan opknappen, zal acné uiteindelijk verergeren na blootstelling aan de zon. Het artikel benadrukt het belang van het gebruik van een goede zonnebrandcrème met UV-filter voor mensen met acné en raadt aan om zonlicht zoveel mogelijk te mijden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Acne hebben is zeker geen feestje en als het je wat extra (zak)geld kost om er vanaf te komen, heb je dat er vaak voor over. Je kunt ook een schoonheidsspecialiste bezoeken om je te helpen bij het omgaan met je acne. Zij kan puistjes niet wegtoveren, maar kan ze wel behandelen zodat ze sneller uitdrogen en minder rood zijn.