Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste pillensnijders om je pillen door midden te doen

Je vraagt je misschien af waarom je een pillensnijder, pillendeler of pillensplijter nodig hebt, maar sommige medicatie is in bepaalde hoeveelheden te krijgen, terwijl jij eigenlijk maar de helft of een kwart er van nodig hebt. Ook kan het zijn dat de medicatie er normaal wel in de gevraagde sterkte is, maar dat de apotheek het op dit moment niet heeft. Een zwaarder middel kun je dan prima door tweeën doen als je een goede pillensnijder hebt. Hieronder vind je de beste drie.

Snel overzicht: Deze pillensnijders raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste budgetkeuzeRomed – pillensnijder met opvangreservoir: Het strakke ontwerp van deze pillensnijder, in combinatie met zijn functionaliteit en betaalbare prijs, maakt het onze beste budgetkeuze. Hij heeft een handige pilhouder die taps toeloopt zodat de pil niet uit het doosje glijdt. Het doosje kan je veilig dichtklemmen en meenemen in je zak of tas. >> Check laagste prijs
Beste optie voor grote pillenLevay – pillensnijder of pillendeler: Deze pillensnijder onderscheidt zich door het hebben van een groter reservoir, waardoor het geschikt is voor grotere pillen. Het werkt op dezelfde manier als onze budgetkeuze, met een klein mesje dat precies in het midden van de V snijdt waar je de pil legt. Dit resulteert in twee nette helften. >> Check laagste prijs
Beste voor visueel gebruiksgemakMiro Ecommerce – doorzichtige pillensnijder: Deze pillensnijder is ideaal voor degenen die graag een visueel overzicht van hun pillenvoorraad willen. De transparante constructie stelt je in staat om precies te zien hoeveel pillen er nog in het reservoir zijn, wat het beheer van je medicatie eenvoudiger maakt. >> Check laagste prijs

De top 3 met de beste pillensnijder

1. Romed – pillensnijder met opvangreservoir

Dit is een blauw doosje met handige plek om een pil neer te leggen en snijden.

Pluspunten:

 • De plek waar je de pil neerlegt loopt taps toe, waardoor hij nooit buiten het doosje kan glijden.
 • Na het snijden kun je de twee helften in het reservoir bewaren en zo heb je nooit een helft die je weggooit en altijd een helft die je later kunt gebruiken.
 • Het reservoir is voldoende groot om bijvoorbeeld voor een hele dag of hele week (afhankelijk van hoeveel je slikt) voor te bereiden en alvast te snijden.
 • Deze pillensnijder is de goedkoopste in deze review. Hij kost ongeveer vijf euro.
 • Het doosje kun je dichtklemmen en in je zak of tas stoppen en hierdoor kunnen de gesneden pillen er niet uitvallen.

Minpunten:

 • Je moet even goed op het mesje van de pillensnijder letten, want als deze te bot is na een aantal keren pillen splijten, kan er alleen maar gruis overblijven. Bij sommige medicatie maakt dit niks uit en gooi je het gruis in de yoghurt of een drankje, maar andere medicatie mag weer net niet met eten samen geslikt worden.

2. Levay – pillensnijder of pillendeler

Dit doosje lijkt om die op nummer 1, alleen heeft deze een groter in plaats van twee kleinere reservoirs.

Pluspunten:

 • Het apparaatje werkt hetzelfde. Er zit een klein mesje bovenin dat precies op de helft van de V waar je de pil inlegt snijdt. Wat overblijft zijn twee helften en als de pil groot genoeg is, kun je hem nog een keer in tweeën snijden.
 • Dit werkt dus niet alleen handig als het aantal grammen van een pil te zwaar is en je minder moet pakken, maar ook als je een pil gewoon te groot vindt om in zijn geheel door te slikken. Splijten geeft kleinere stukjes (soms wel met scherpere randen overigens) die makkelijker te slikken zijn.

Minpunten:

 • Echt hele grote pillen passen er dan net weer niet handig in. Daar moet je wel rekening mee houden als je het ding koopt. Je moet dus eerst even je medicijnkastje raadplegen en de grootte van pillen bekijken voordat je deze koopt.

3. Miro Ecommerce – doorzichtige pillensnijder

Dit pillensplijtertje ziet er hetzelfde uit qua model als die op nummer twee, alleen is dit een transparante pillensnijder.

Pluspunten:

 • Wij vinden de transparante versie op de redactie fijner, omdat je zo beter kunt zien hoeveel je nog in het reservoir hebt zitten.
 • Aan de zijkant van de snijder zitten kleiner ribbeltjes die het makkelijk maken om druk met de vingers te zetten. Hierdoor werkt het pillen snijden prettiger.

Minpunten:

 • De kleur is beter, maar deze pillensnijder is wel duurder en dan moet je je afvragen of de kleur zoveel uitmaakt.

Beste pillensnijders volgens Consumentenbond, Kassa of Radar

We hadden het hiervoor al eens over mensen die moeite hebben met pillen slikken en Radar heeft voor mensen met slikangst een aantal tips. Bij de Consumentenbond is best veel over pillen, medicijnen en voedingssupplementen te vinden, maar er worden geen pillensnijders of pillendelers met elkaar vergeleken om de beste te ontdekken. Ook Kassa geeft geen informatie over pillensplijters. Misschien is het zo’n goedkoop dingetje dat je snel een andere koopt als eentje niet goed werkt en is het daardoor oninteressant om er een uitvoerige test mee te doen.

Dit zegt Radar over slikangst en pillensnijders

Radar belicht de uitdagingen van slikangst en biedt praktische tips voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Oorzaken variëren van fysieke slokdarmproblemen tot psychologische slikfobieën. Alternatieven zoals het oplossen van pillen in water of het gebruik van dikkere vloeistoffen zoals yoghurt worden aangeraden. Ook het buigen van het hoofd voorover tijdens het slikken kan helpen. Het artikel benadrukt het belang van het bespreken van slikproblemen met een huisarts of apotheker voor mogelijke oplossingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar pillensnijders

Conclusie

Zoek jij nog een pillensnijder? Kijk dan eerst wat voor pillen je in kleinere stukjes wilt hebben, voordat je er eentje kiest. Verder kan het voor jou ook nog van belang zijn of je een of twee reservoirs voor pillen hebt. Slik je bijvoorbeeld twee tabletten per dag die je in halfjes wilt hebben, dan is een pillensnijder met twee reservoirs natuurlijk veel handiger in het gebruik.