Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste papflessen voor minder vloeibaar voedsel

Een papfles is ideaal wanneer je langzamerhand over wilt schakelen op iets vaster voedsel als pap. Je kleintje kan namelijk nog te klein zijn voor andere drinkflessen en met een papfles heb je de veiligheid van een babyfles, terwijl je toch al papjes of ander vaster voedsel via de fles kunt geven. Je kindje hoeft niet te wennen aan een ander tuitje of een lepel, maar kan gewoon aan de speen blijven zuigen. In deze review lees je daarom wat de drie beste papflessen van dit moment zijn.

Snel overzicht: Deze papflessen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor sterilisatieBebe Confort Zelfsteriliserende papfles: Deze fles van 240 milliliter heeft de eigenschap dat hij gesteriliseerd kan worden, wat een groot gemak voor ouders betekent. De fles heeft blauwe details en is door zijn omvang gemakkelijk vast te houden. Ondanks de iets hogere prijs biedt de zelfsteriliserende functie een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs
Beste speen designPhilips Avent Natural babyfles SCF693/17: Deze papfles van 260 milliliter onderscheidt zich door zijn speen, die meer op de vorm van een tepel lijkt. Dit kan troostend werken voor een baby en zorgt voor minder onrust tijdens het voeden. De kosten zijn iets hoger en extra spenen moeten apart worden aangeschaft, maar de kwaliteit van de fles en de speen zijn het zeker waard. >> Check laagste prijs
Beste keuze tegen koliekDr. Brown’s Anti-Colic papfles: Deze fles heeft een inhoud van 250 milliliter en is speciaal ontworpen om koliek te voorkomen. Het groene rietje maakt het gemakkelijk om te zien hoe vol de fles is, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Hoewel niet alle papsoorten even gemakkelijk door de speen gaan, is het een geweldige optie voor ouders die zich zorgen maken over koliek bij hun baby. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste papfles van nu

1. Bebe Confort – Zelfsteriliserende papfles

Dit is een doorzichtige fles van 240 milliliter en het heeft blauwe details, zoals een blauwe bodem, blauwe dop en blauwe tekst.

Pluspunten:

  • Het grote voordeel van deze fles is dat je geen aparte attributen nodig hebt om de fles te steriliseren. Dat kan hij namelijk geheel zelf.
  • De dikte van de fles maakt hem makkelijk vast te houden, ook als hij vol zit.

Minpunten:

  • De prijs voor een papfles ligt vaak iets hoger dan een gewone babyfles, maar door de eigenschappen van deze papfles is hij dat wel waard.

2. Philips Avent – Natural babyfles SCF693/17

Deze doorzichtige papfles zonder al te veel details kan 260 milliliter pap of yoghurt.

Pluspunten:

  • De speen heeft meer de vorm van een tepel en de speen op een gewone babyfles en dit werkt geruststellend voor een baby. Te veel verschillende spenen zorgen namelijk voor onrust en dit kan ervoor zorgen dat je baby minder goed gaat eten.

Minpunten:

  • Deze papfles is nog duurder dan die op nummer 1 in deze lijst. Verder krijg je er geen extra spenen bij en die zul je dus altijd los erbij moeten kopen. Dat maakt dit merk nog duurder.

3. Dr. Brown’s – Anti-Colic papfles

In de fles van Dr. Brown’s kan 250 milliliter pap.

Pluspunten:

  • Het rietje dat van de speen naar de bodem van de fles gaat is groen en dit maakt het makkelijker om te zien hoe vol of leeg de fles is.

Minpunten:

  • Niet alle pap gaat even makkelijk door deze speen en het is dan ook even uitproberen wat wel en niet werkt.

Beste papfles volgens Consumentenbond en anderen

Het is opletten geblazen met plastic papflessen, want volgens Radar krijgen veel baby’s microplastic binnen door de fles die je gebruikt voor de voeding. Ook de Consumentenbond hamert op voorzichtigheid in een test van twee jaar geleden. Bij Kassa is niks over baby- of papflessen te vinden, behalve dan dat iemand vraagt wat de productie van zo’n plastic fles zou kosten. (Het is even slikken wat je er daarna in de winkel voor mag betalen…)

Dit zegt Radar over Papflessen

Het artikel van Radar richt zich op de terugroeping van havermoutpap door Melkunie, Aldi, en Lidl vanwege kwaliteitsproblemen. Het benadrukt het belang van consumentenveiligheid en de maatregelen die ondernomen worden om producten die niet aan de kwaliteitscriteria voldoen uit de schappen te halen. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar papflessen

Afsluiting

Sommige baby’s doen niet moeilijk met eten en zij slaan de aparte papfles misschien over om meteen naar een andere drinkbeker voor pap over te stappen. Je kunt hier ook soepjes, yoghurt of melk met vers fruit uit de blender in geven. Wat voor jou en je baby het handigst werkt, staat echter voorop en als je een papfles wilt kopen, heb je in deze review in ieder geval drie favorieten.