Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste Pampers voor je baby

Sta jij nog voor de keuze of je voor wegwerpluiers of herbruikbare luiers gaat? De voor- en nadelen van beiden zijn niet zo moeilijk te bedenken. Lastiger is het om er achter te komen wat het voor gevolgen voor je inrichting heeft. Want bij Pampers moet je ook zorgen voor een geschikte luieremmer waar je elke dag de luiers in bewaart, totdat ze de kliko ingaan. En bij herbruikbare luiers wil je misschien een andere wasmachine dan je nu hebt staan voor je gewone was. In deze review gaan we alleen op wegwerpluiers van het merk Pampers in. Dit zijn de drie best geteste Pampers.

De top 3 met beste luiers van het merk Pampers

1. Baby Dry

In deze verpakking zitten 84 Baby Dry luiers.

Pluspunten:

  • De band die van de achterkant naar voren geplakt wordt, is breder dan bij de meeste andere luiermerken. Hierdoor blijft de luier veel beter op zijn plek zitten en dat is alleen maar positief voor wat er in de luier eindigt.
  • De kleurtjes en motiefjes zijn grappig, maar niet het belangrijkste. Wel moet je letten op de code/aantal kilo dat je baby mag hebben bij elke Pamper die je kiest. Te groot of te klein? Daar ga je niet blij van worden.

Minpunten:

  • Als je de prijs voor dit pak omrekent naar een prijs per luier, ben je gemiddeld het duurst uit als je de drie in deze lijst naast elkaar zet.

2. Active Fit Premium Protection

In dit pak zitten 62 luiers die bewegen iets beter mogelijk maken.

Pluspunten:

  • Bij gewone luiers kan je baby maar moeilijk bukken of door zijn knietjes gaan, want dan zie je de opening aan de achterkant van de luier al openstaan. Met deze Active Fit is daar rekening mee gehouden. Er is veel meer ruimte in de Pamper gecreëerd, waardoor bewegen niet voor ongelukjes zorgen.

Minpunten:

  • Het blijft natuurlijk een wegwerpluier en als je je bekijkt hoeveel je er voor je baby gebruikt, is dat niet echt goed voor het milieu.

3. Nappy Pants

In dit megapak zitten 222 luiers die je baby tijdens het slaapje als broekje kan dragen.

Pluspunten:

  • Een Nappy Pant betekent dat het een echt broekje is en dat je deze dus over de beentje en bips trekt. Je maakt deze niet vast door losse strips van achter naar voren te trekken en ze daar vast te plakken. Dat is handig als je tussendoor even wilt checken of de luier al gevuld is. Niet het geval? Dan trek je het broekje gewoon weer omhoog. (Dat is in ieder geval ietsje milieuvriendelijker dan elke keer maar weer een nieuwe omdoen.)
  • Voor wat betreft de prijs per stuk zijn deze Pampers het gunstigste van de drie in deze review.

Minpunten:

  • Er komt een keer een einde aan de elasticiteit en het voordeel bij de normale luiers is nou eenmaal dat je ze strakker kunt doen als het nodig is. Bij deze moet je dus echt de goede maat hebben, anders werken ze niet naar behoren.

Beste Pampers volgens Consumentenbond, Radar en andere organisaties

Wie dichtbij de grens woont, kan volgens Radar wel eens goedkopere luiers aan de andere kant van die grens vinden. Het kan dus de moeite waard zijn om eens prijzen te vergelijken. De Consumentenbond heeft ongeveer twee jaar geleden nog een luiertest gedaan en Pampers komen hier ook in voor. Verder meldt Kassa dat het merk Pampers in het nieuws is geweest met een aantal prijsverhogingen die in eerste instantie niet eens opvielen, totdat bleek dat er minder Pampers in de verpakking zaten.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar Pampers

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/boodschappen-doen-bij-albert-heijn-deze-producten-zijn-een-stuk-goedkoper-in-belgie/

https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/consumentengids/2020/nummer-11—november/202011p56-test-wegwerpluiers.pdf

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/extreme-prijsverhoging-pampers

Kortom

Luiers of Pampers kiezen is niet moeilijk, maar de beste prijs zien te vinden kan wel een tijdrovend onderzoek zijn. Voor de meesten – en misschien ook voor jou – geldt echter dat ze gewoon Pampers kopen waar ze ook andere producten kopen en dat kan in de supermarkt, bij de drogist of bij een online winkel zijn. Toch kun je door aanbiedingen veel voordeel halen en de Pampers heb je toch nodig. Het is alleen opletten met grote verpakking en de maat, want je kleintje blijft natuurlijk groeien en niet altijd hetzelfde maatje houden.