Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste paarse shampoo voor minder geel haar

De zon in de zomer, chloor- of zeewater, je haar vaak blonderen, ouder worden; het zijn allemaal goede redenen om een keer een paarse shampoo te proberen en het haar wat minder geel te laten worden. Zelfs mensen met blond haar van zichzelf, kunnen soms een paarse shampoo gebruiken om het wat minder blond en wat meer asblond te laten zijn. Wat jouw reden ook is, hieronder lees je wat de drie beste paarse shampoos zijn om je haar mee te wassen.

Snel overzicht: Deze paarse shampoos raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor volumineus effectFanola – No Yellow Shampoo: Deze shampoo zit boordevol verzorgende ingrediënten die je haar volume geven, terwijl de paarse pigmenten ongewenste gele tinten verminderen. Dankzij de economische verpakking van 1 liter heb je voorlopig genoeg. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grijze harenOlaplex – N° 4P – Blonde Enhancer Toning Shampoo: Naast het verminderen van ongewenste tinten, geeft deze shampoo je grijze haar een levendige en intense uitstraling. Ook al is de shampoo aan de prijzige kant, we geloven dat de unieke voordelen voor grijs haar de investering waard zijn. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakFudge Professional – Clean Blonde – Violet Toning Shampoo: Met een handige pompdispenser biedt deze shampoo eenvoudige dosering. Hoewel de prijs aan de hogere kant ligt, biedt de shampoo een salonkwaliteit ervaring thuis, wat een goede waarde voor je geld kan zijn. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste paarse shampoo

1. Fanola – No Yellow Shampoo

In deze fles zit een liter paarse shampoo en daar heb je voorlopig even genoeg aan.

Pluspunten:

 • Je kunt ook een kleinere verpakking kopen als je dit merk voor het eerst probeert en wil zien wat het effect is.
 • De shampoo kan voor elk haartype gebruikt worden.
 • Het haalt echt die gele gloed weg en hierdoor ziet je haar er veel frisser uit.
 • Voor een liter van deze shampoo vinden wij de prijs best meevallen. (ongeveer 15 euro)

Minpunten:

 • Alleen de geur van deze shampoo laat te wensen over, want zodra de dop van de fles ging, rook de hele redactieruimte naar shampoo. De ramen een paar uur open gooien, was het enige dat hielp om de zoete lucht eruit te laten.

2. Olaplex – N° 4P – Blonde Enhancer Toning Shampoo

In een fles van Olaplex zit standaard 250 milliliter paarse shampoo.

Pluspunten:

 • Deze shampoo doet niet alleen wonderen voor geel haar, maar ook grijs haar krijgt een intensere tint. Als jij niet blij bent met de kleur grijs die jouw haar nu heeft, moet je deze shampoo echt eens een kans geven.

Minpunten:

 • Het is een vrij prijzige shampoo en als je ook nog de conditioner erbij wilt kopen, ben je nog meer kwijt. Wij vragen ons af hoeveel mensen werkelijk zoveel geld aan shampoo uitgeven.

3. Fudge Professional – Clean Blonde – Violet Toning Shampoo

Ook deze fles van Fudge bevat een liter zilvershampoo die paars uit de fles komt.

Pluspunten:

 • Deze fles heeft een pompje en dat doseert zoveel prettiger dan een fles met een grote opening als je de dop eraf haalt.
 • Het paars is echt even schrikken als je het op je haar doet, maar het effect is er wel naar.
 • De shampoo heeft op zijn minst net zo veel effect als dat je het bij de kapper laat doen.

Minpunten:

 • Een fles kost meer dan 30 euro en dan ligt het er een beetje aan hoe vaak je deze shampoo gebruikt of je er een aparte post in je maandelijkse budget voor moet gaan reserveren.

Beste paarse shampoo getest – Consumentenbond, Radar, Kassa

Radar geeft tips over hoe je je grijze haar het beste kunt verzorgen en een paarse shampoo kan daar onderdeel van zijn. Een test van de Consumentenbond heeft aangetoond dat goedkopere shampoos net zo veel effect kunnen hebben als duurdere shampoos. Vind je de shampoos in onze review te duur? Dan kun je altijd een goedkopere proberen en kijken of je blij bent met het resultaat. Kassa besteedt aandacht aan het milieu en dat betekent dat veel shampoos stiekem toch palmolie bevatten, ook al zie je dat niet direct op het etiket staan. Oppassen dus als de natuur je lief is.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Paarse Shampoo

Hoewel het artikel van BNNVARA’s Kassa zich richt op Andrélon kleurmaskers en de mogelijke gevolgen van hun gebruik, biedt het belangrijke inzichten voor gebruikers van paarse shampoo. Het benadrukt de noodzaak van voorzichtigheid bij het gebruik van haarkleurproducten en adviseert om eerst een klein, onopvallend plukje haar te testen. Dit kan ook relevant zijn voor gebruikers van paarse shampoo, vooral bij het omgaan met producten die kleurcorrigerende eigenschappen hebben, om ongewenste uitkomsten te vermijden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Dit zegt Radar over Paarse Shampoo

Het artikel van Radar bespreekt ‘wonderstofjes’ in shampoo en de effectiviteit ervan. Echter, de besproken principes kunnen toegepast worden op paarse shampoo. Het benadrukt dat veel ingrediënten, zoals cafeïne of keratine, in theorie voordelen kunnen bieden, maar in praktijk door het spoelen beperkt effectief zijn. Dit kan gebruikers helpen realistische verwachtingen te hebben van paarse shampoo’s effecten op haarkwaliteit en -kleur. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar paarse shampoos

Kortom

Je moet bijna een geleerde zijn om op labels van producten (voor lichaamsverzorging of voor op het bord) te kunnen lezen en de moeilijke namen te kunnen begrijpen die soms voor bepaalde bestanddelen gebruikt worden. Bijna alle haarproducten – shampoo, haarverf, conditioner – bevat wel een stof die niet goed zou zijn voor het milieu. Lig je daar altijd wakker van? Nee, want je wilt toch mooi haar. Met de paarse shampoos in deze review zorg je er in ieder geval voor dat het niet meer zo geel is.