Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste paarse haarverf – met andere woorden violet

Zodra het najaar er weer aan zit te komen, willen best veel mensen een wat spannendere kleur in het haar. Eigenlijk kan paarse haarverf in elk seizoen omdat het gewoon lekker opvalt, maar in de herfst sluit het wat meer bij de kleuren van de natuur aan. Bomen en planten gaan van groen naar rood, paars en bruin en dan vallen de blaadjes. De semipermanente paarse haarverf in deze review gaat ook na een tijdje weer weg. Over de beste paarse haarverf lees je hieronder meer.

Snel overzicht: Deze paarse haarverven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kleurintensiteitSyoss 3-3 Dark Violet Haarverf: De intense kleuren van deze haarverf zijn echt een lust voor het oog. Afhankelijk van je eigen haarkleur, kan de kleur variëren van donkerroze tot aubergine. Ondanks dat het de duurste optie is, is het zeker de moeite waard voor een algehele haarkleuring. >> Check laagste prijs
Beste budgetvriendelijke keuzeLa Riche Directions – Semi-Permanent Conditioning Hair Colour – Plum: Als je op zoek bent naar een krachtige maar budgetvriendelijke optie, dan is dit een geweldige keuze. De kleur ‘Plum’ is intens en rijk, perfect om de diepte van rijpe pruimen te evenaren. Het effect kan variëren afhankelijk van je natuurlijke haarkleur, maar blijft prachtig. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor dierenliefhebbersManic Panic N.Y.C. – Semi-Permanent Hair Color Cream – Deep Purple Dream: Ben je op zoek naar een diervriendelijke haarverf? Zoek dan niet verder. Deze optie is gegarandeerd niet getest op dieren, waardoor je je haar kunt kleuren zonder schuldgevoel. De kleur varieert tussen diepblauw en paars, en is voldoende om je hele haar of alleen strengen te behandelen, hoewel je wellicht meer dan één potje nodig hebt voor een volledige kleuring. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste paarse haarverf

1. Syoss 3-3 Dark Violet Haarverf

Syoss kwam als beste uit onze test wat betreft kleurintensiteit en haarbreuk.

Pluspunten:

  • Het hangt van je normale haarkleur af hoe intens de kleur wordt. Bij lichtblond haar wordt het meer donkerroze dan felpaars en bij lichtbruin haar wordt het eerder de kleur van een aubergine, tussen paars en dieprood. Het blijven – ongeacht je eigen haarkleur – echt hele intense kleuren om te zien en ze vallen zeker op.

Minpunten:

  • Dit is de duurste paarse haarverf in deze review, maar hij is wel geschikter voor het hele haar in plaats van alleen plukken haar.

2. La Riche Directions – Semi-Permanent Conditioning Hair Colour – Plum

De kleur van deze paarse haarverf heet ‘Plum’ en als je het eindresultaat ziet, denk je ook echt aan rijpe pruimen die dieppaars van kleur zijn bij het oogsten.

Pluspunten:

  • Dit is hele sterke haarverf die je soms zelfs kunt verdunnen om toch een mooi effect te kunnen bereiken.
  • Net als bij elke haarverf moet je voldoende beschermmiddelen gebruiken om geen vlekken achter te laten. (handen, handdoeken, badkamer, et cetera)

Minpunten:

  • De echte Plum blijft als kleur vooral goed zitten bij donkerblond haar. Bij andere natuurlijke haarkleuren is het een minder sterke paarse kleur, maar wel nog steeds erg mooi. Een kleine test aan de onderkant van je haren (in de nek bijvoorbeeld) kan uitsluitsel geven over hoe paars jouw haren na de behandeling met deze paarse haarverf worden.

3. Manic Panic N.Y.C. – Semi-Permanent Hair Color Cream – Deep Purple Dream

In dit potje zit haarverf dat je haren ergens tussen diepblauw en echt paars laat worden.

Pluspunten:

  • De meeste haarverven zijn getest op dieren en dat is bij deze van Manic Panic N.Y.C. niet het geval. Dat is handig voor mensen die hierom geven en toch hun haren paars willen kleuren.
  • De intense kleur blijft lang zitten en je kunt er je hele haar of alleen strengen mee behandelen.

Minpunten:

  • Als je je hele haardos ermee wilt kleuren, is het potje wel snel leeg. Dan is rond de vijftien euro best veel voor een haarkleurmiddel.

Beste paarse haarverf volgens Radar, Consumentenbond of Kassa

Volgens een artikel van Radar vinden we paarse producten niet fijn om te eten, terwijl het wel een favoriete kleur voor in het haar is. Bij de Consumentenbond is van alles over dingen in paarse kleuren te vinden, maar paarse haarverf is nog niet getest. Kassa gaat in op het verschil bij haarverf dat door de kapper of door jouzelf op je haren wordt aangebracht. Het resultaat hoeft niet per definitie anders te zijn, terwijl de behandeling wel meer kost en iets vlotter dan bij je thuis kan verlopen.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Paarse kleurmaskers

BNNVARA’s Kassa waarschuwt voor het gebruik van Andrélon kleurmaskers, wat relevant kan zijn voor diegenen die overwegen paarse haarverf te gebruiken. Het artikel benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het experimenteren met haarkleuring thuis, gezien de diverse en soms ongewenste resultaten die gebruikers ondervonden hebben. Vooral het advies om het product eerst op een verborgen haarlok te testen is waardevol om verrassingen te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Dit zegt Radar over Haarverf

Radar biedt praktische tips voor het omgaan met ongelukken bij het thuis verven van het haar, wat indirect relevant is voor gebruikers van paarse haarverf. Het belicht het belang van het zorgvuldig hanteren van haarverf en het direct aanpakken van ongelukken om schade te beperken. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Paarse haarverf uitkiezen? Vergeet dit niet

Via de links kom je bij de drie beste paarse haarverf merken terecht, maar ze alleen kopen betekent niet dat je meteen al je haar ermee in moet smeren en daarna moet uitspoelen. Bij elke sessie om je eigen haar te verven, komt een stuk voorbereiding kijken die je niet moet vergeten. Investeer wat extra geld in een kapperscape, zodat je kleren of huid geen paarse vlekken krijgen. Koop wat extra handschoentjes voor de veiligheid en zodat je nooit zonder zit. En op een rommelmarkt of bij de kringloop wat oude handdoeken kopen, scheelt weer en spaart je eigen mooie handdoeken.

Kortom

De mooiste paarse haarverf uitzoeken is een ding, het daarna ook gaan gebruiken is heel iets anders. Ga je voor het eerst een nieuw merk uitproberen en wil je weten wat voor kleur het wordt? Probeer het dan uit op een pluk haar die niet zichtbaar is als je je (langere) haar gewoon laat hangen. Bij korter haar is een plukje achter de oren het minst zichtbaar.