Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste oorthermometer

Mijn gezin is redelijk groot te noemen en iedere winter is het weer raak: koorts en verkoudheid. Je wilt natuurlijk wel direct zien wanneer iemand koorts heeft, dus daarom ging ik een aantal jaren geleden op zoek naar een geschikte oorthermometer. Het leek mij vooral heel handig om met zo’n oorthermometer te bepalen of iemand wel of niet koorts heeft, natuurlijk.

Keuzestress door groot aanbod oorthermometers

Dus hop, het was op zoek naar een oorthermometer. Maar als je denkt dat je even snel een oorthermometer in huis haalt denk dan opnieuw. Door de enorme keuze die er te vinden is ging ik twijfelen over welke oorthermometer ik nu het beste kon gaan gebruiken. Je hebt ze namelijk in allerlei diverse soorten en maten. Welke is mijn geld waard vroeg ik mijzelf af?

Doe vooraf goed onderzoek naar oorthermometers

Ik ben de beroerdste niet en schafte daarom een aantal oorthermometers aan. Gewoon om te zien welke er goed werken. Jammer genoeg was dit niet echt een beste zet van mij. Want alle oorthermometers die ik aanschafte werkten totaal niet naar mijn wensen. Daarom raad ik je bij deze ook aan om vooraf goed onderzoek te doen naar de functies van oorthermometers. Er zit genoeg troep tussen waar je helemaal niets aan hebt.

Een goede kennis hielp mij in de juiste richting

Wat nu te doen? Gelukkig heb ik een goede kennis die werkt als een huisarts en kon mij op weg helpen. Via hem heb ik allerlei soorten oorthermometers aangeraden gekregen. Van goedkope varianten tot de duurdere varianten. Als ik deze kennis niet had gehad, had het mijn zoektocht naar een geschikte oorthermometer een stuk moeilijker gemaakt. Maar uiteindelijk heb ik een aantal uitstekende oorthermometers aangeschaft en vind je die terug in dit lijstje.

De positieve aspecten van oorthermometers

De reden waarom ik over de oorthermometers in dit lijstje wel positief ben is de verschillende mogelijkheden die je meekrijgt. Zo kunnen deze oorthermometers niet alleen koorts opmeten, maar hebben bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om de temperatuur van de omgeving op te meten. Daarnaast vind ik het ook handig dat de oorthermometers compact zijn. Dat vind ik belangrijk, omdat ik ze dan kan meenemen op onze reizen.

Snel overzicht: Deze oorthermometers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste all-round keuzeBraun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA: Deze thermometer is wat ons betreft de beste all-round keuze. De Braun ThermoScan beschikt over talloze nuttige functies zoals nachtverlichting op het display, een signaal bij onjuiste positionering en de mogelijkheid om de laatste 9 metingen op te slaan. Wij waarderen dit product vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbaarheid bij het meten van de lichaamstemperatuur. >> Check laagste prijs
Beste veelzijdige optieBontoi X200 Oorthermometer: Dit model is de perfecte keuze voor degenen die flexibiliteit en veelzijdigheid waarderen. Naast het meten van de temperatuur via het oor, kan het ook de temperatuur op het hoofd meten. We raden dit product aan als je op je budget moet letten >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeCresta Care TH8380 Infrarood oorthermometer: Dit is onze favoriete budgetkeuze. De Cresta Care thermometer maakt gebruik van geavanceerde infraroodsensortechnologie voor een zeer nauwkeurige meting. Ondanks de lage prijs is dit product zeer gebruiksvriendelijk. >> Check laagste prijs

Wie ben ik als persoon om oorthermometers te meten?

Ik ben een man van in de 40 en heb een groot gezin. Ieder gezinslid wordt eens per jaar ziek en daarom is het handig om de temperatuur op te meten. Ik houd van technologie en vind het belangrijk dat ik kwalitatief goede apparaten in huis haal. Niet alleen mijn laptop moet uitstekend werken, ook andere apparaten. Dat geldt dus ook over een oorthermometer. Ik heb er de afgelopen jaren vele kunnen testen waarvan je de beste terug ziet in dit lijstje.

Eerlijk, blijf kritisch kijken naar de apparaten

Ik stel hoge eisen aan al mijn apparaten en ik raad aan dat jij dat ook doet. Ten eerste bespaart het je op de lange termijn veel geld. Elk jaar steeds maar weer nieuwe apparaten aanschaffen is niet goed. Je wilt zolang mogelijk doen met een oorthermometer. Wees daarom kritisch en kijk wat fabrikanten beloven. Heb je een interessante oorthermometer gevonden? Zoek dan ook vooral recensies op van mensen die het apparaat al eerder hebben gebruikt.

Mijn eerste indruk over oorthermometers

Mijn eerste aanschaf van oorthermometer waren niet heel positief. Ja, ze werkten normaal. Maar ik zoek apparaten die meer dan normaal werken. Ik zoek apparaten die goed in elkaar zitten en veel extra’s bieden. Ik neem geen genoeg met normaal. Klinkt heel geforceerd, maar zoals gezegd vind ik kwalitatief goede apparaten belangrijk. Daarom baalde ik er ook van dat mijn eerste oorthermometers die ik aanschafte alles behalve goed werkten. Ik had vooral beter onderzoek moeten doen.

Wat beloven fabrikanten van deze apparaten?

Het beeld van een product worden door veel fabrikanten heel mooi geschetst. Dat is bij oorthermometers niet anders. Ik heb de afgelopen jaren zoveel mooie verhalen voorbij horen komen en uiteindelijk echt dacht: is dit waar? Zo lees je vaak “oormeting in 1 seconde” en absolute Zwitserse precisie”. Het zijn hele mooie woorden, maar bij mij gaat dan altijd een belletje rinkelen. Maken deze fabrikanten hun woorden wel waar, of het is gewoon weer het zoveelste verkooppraatje?

Welke criteria heb ik meegenomen voor de test?

Ten eerste vind ik verschillende mogelijkheden van een oorthermometer belangrijk. Ik wil veel functies hebben als het aankomt op deze apparaten. Meet hij nauwkeurig de temperatuur op is natuurlijk belangrijk, maar ook functies zoals age-precision functie (apparaat herkent hoe oud je bent) en kleurenschema (via dit schema kun je zien of de temperatuur goed is of niet) vind ik belangrijk. Niet te vergeten het kostenplaatje. Goedkoop mag, maar dan moeten de functies wel goed werken. Ook ben ik best bereid om duurdere oorthermometers aan te schaffen, maar daar verwacht ik uiteraard wel meer van.

Hoe heb ik de oorthermometers getest?

Alle oorthermometers die je in dit lijstje vindt heb ik uitvoerig getest. Omdat ik een grote familie heb was het niet heel moeilijk om effectieve testen uit te voeren. Aan de hand van deze testen heb ik het lijstje opgesteld. Maar dat is niet het enige. Ook heb ik mijn goede kennis om advies gevraagd over oorthermometers. Hij weet er alles vanaf omdat hij een huisarts is. En zij kunnen toch de beste adviezen geven over dit soort apparaten.

De top 8 beste oorthermometers

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

Dit is voor mij de perfecte en beste oorthermometer op de markt te vinden. Naast dat ik het redelijk te betalen vindt heeft het ook nog eens talloze interessante functies. Je kunt dan denken aan een nachtverlichting op het display, een licht- en geluidssignaal als je een onjuiste positie hebt tijdens het meten en een geheugen om de 9 laatste metingen te onthouden. De Braun oorthermometer is alles wat je van een oorthermometer mag verwachten.

Pluspunten Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Talloze interessante functies
– Maar vooral doet wat het moet doen en dat is je temperatuur meten

2. AND UT-801 2-in-1 infrarood thermometer

Een persoonlijke favoriet. Dat komt omdat je je temperatuur kunt meten door middel van een oormeting, maar ook via het hoofd. En dat is nog niet alles, want het is met deze oorthermometer ook mogelijk om de oppervlakte te meten en de kamer temperatuur te meten. De oppervlakte meting is vooral handig voor bijvoorbeeld het meten van een flesje babymelk. Tot slot is deze AND UT-801 heel compact en makkelijk mee te nemen op reis.

Pluspunten AND UT-801 2-in-1 infrarood thermometer:
– Heeft niet alleen oormeting, maar kan ook temperatuur van het hoofd meten
– Daarnaast mogelijk om oppervlakte te meten en kamer temperatuur te meten
– Uitstekende prijs

3. Cresta Care TH8380 Infrarood oorthermometer

Dit is een van de budget keuzes van dit lijstje oorthermometers. Deze speciale oorthermometer heeft een geavanceerde infrarood sensor technologie. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige meeting. Ja, het is goedkoop, maar wel heel eenvoudig in gebruik en doet wat het moet doen. Niet alleen ik ben positief over deze oorthermometer, ook mijn goede kennis als huisarts raakt niet uitgepraat over deze oorthermometer. Klinisch getest, ergonomisch design en vooral goed bij baby’s te gebruiken.

Pluspunten Cresta Care TH8380 Infrarood oorthermometer:
– Beste budget keuze
– Accurate en nauwkeurige meting
– Geadviseerd door een huisarts

4. Bontoi X200 Oorthermometer

Goedkoop kan soms ook goed zijn en daar is deze Bontoi X200 oorthermometer een goed voorbeeld van. Zeer goedkope budget prijs en zorgt voor een eenvoudige en accurate manier je temperatuur meten. Wil je de temperatuur bij je kindje meten en hem of haar niet wakker maken dan kun je ook via het voorhoofdje de temperatuur meten. Overigens is deze Bontoi ook gewoon te gebruiken voor volwassenen.

Pluspunten Bontoi X200 Oorthermometer
– Goedkoop
– Eenvoudig en accuraat temperatuur meten
– Voor zowel kinderen als volwassenen

5. Braun IRT 3030 Oorthermometer

Dit is een zeer gemakkelijke en eenvoudige oorthermometer in gebruik. Ja, het is werkelijk waar dat deze oorthermometer binnen 1 seconde meet resultaat heeft. Klinkt heel mooi en dat is het ook. Geschikt voor het hele gezin, dus ook pasgeborenen. Je krijgt een stukje extra hygiëne door het bijleveren van BPA en latexvrije wegwerp lensfilters. Je krijgt duidelijk mee wanneer iemand koorts heeft, doordat de meter dat aangeeft met piepjes.

Pluspunten Braun IRT 3030 Oorthermometer:
– Goed betaalbaar model
– Binnen 1 seconde meet resultaat
– Extra hygiënisch

6. Global Goods Professional Medische oorthermometer

Ideale oorthermometer om je temperatuur bij te houden. Zowel bij jezelf als bij je kinderen. Dit speciale apparaat bevat drie standen en maakt het daarnaast mogelijk om ook van objecten de temperatuur op te meten. Jawel, ook deze oorthermometer meet je temperatuur op binnen 1 seconde. Zelf getest en niets van gelogen door Global Goods. Ideale oorthermometer voor een ideale prijs.

Pluspunten Global Goods Professional Medische oorthermometer:
– Goede prijs
– Meet binnen 1 seconde de temperatuur op
– Mogelijk om temperatuur van objecten te meten

7. Medisana ™ 750 Connect

Dit is een speciale oorthermometer en heeft infrarood technologie. Zo kun je snel en gemakkelijk iemand opmeten zonder daar zelf ziek van te worden. Het scherm is heel makkelijk af te lezen en zodra iemand die je meet koorts heeft wordt het scherm rood en hoor je een signaaltoon. Niet alleen ik ben erg enthousiast over deze Medisana oorthermometer, ook een gespecialiseerde huisarts heeft alleen maar positieve bewoordingen. Hij vertelde dat naast deze oorthermometer erg handig om temperatuur om te meten bij mensen je het ook makkelijk kunt gebruiken voor oppervlakte, omgevingstemperatuur en vloeistoffen.

Pluspunten Medisana ™ 750 Connect:
– Infrarood technologie voor eenvoudig meten
– Duidelijk signaaltoon en rood scherm wanneer iemand koorts heeft
– Aanbevolen door een gespecialiseerde huisarts

8. Beurer FT65 Thermometer 6-in-1

Tot slot de Beurer FT65 Thermometer 6-in-1. Perfect model met een groot aantal functies. De meting via het oor gaat in enkele seconden en ook via het voorhoofd kun je de meting in enkele seconden doen met dit apparaat. Is er een hoge temperatuur dan krijg je dat te horen via een optisch alarm. Deze Beurer Oorthermometer heeft 10 geheugenplaatsen en is geschikt voor de hele familie.

Pluspunten Beurer FT65 Thermometer 6-in-1:
– Meting temperatuur binnen enkele seconden
– Optisch alarm wanneer er een hoge temperatuur gemeten wordt
– 10 geheugenplaatsen
– Voor het hele gezin

Wat vertelt de Consumentenbond aan ons over oorthermometers?

Mijn mening is gebaseerd op eigen ervaring, maar wat vindt een autoriteit zoals de Consumentenbond de beste oorthermometer te koop? Zij geven aan dat zij de Braun IRT 3030 Oorthermometer het beste uit de test vinden komen. En eerlijk gezegd geef ik ze daar helemaal geen ongelijk in. Ze stellen dat je tijdens het meten van de temperatuur snel resultaat krijgt en je daarbij gelijk te weten komt of iemand koorts heeft of niet. Daarnaast vinden zij deze oorthermometer heel hygiënisch door latexvrij wegwerp filters en BPA. Consumentenbond heeft naar mijn mening een hele goede keuze gemaakt.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor de test?

Alle apparaten die je in dit lijstje vindt heb ik de afgelopen jaren uitvoerig getest. Naast dat ik zelf een bron ben heb ik ook advies gevraagd aan een huisarts. Toevallig een goede kennis van mij. Voor alle achtergrondinformatie heb ik gebruik gemaakt van Bol.com.

Dit zegt Radar over de betrouwbaarheid van thermometers

Radar onderzoekt de betrouwbaarheid van verschillende thermometers en vindt dat de rectale thermometer het meest betrouwbare resultaat levert. Oorthermometers kunnen volgens huisarts Bart Timmers een goed alternatief zijn, mits men zich bewust is van de mogelijke afwijkingen in de metingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de betrouwbaarheid van thermometers

BNNVARA’s Kassa waarschuwt voor de aanschaf van dure, maar onbetrouwbare thermometers, vooral in tijden van pandemie. Uit onderzoek blijkt dat zowel infrarood- als oorthermometers vaak lagere temperaturen aangeven dan de werkelijke lichaamstemperatuur. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Overtuigd? Schaf dan nu de beste oorthermometer aan

Het zal even voor je zoeken worden, maar ik hoop met dit lijstje dat je goede inspiratie hebt opgedaan voor een geschikte oorthermometer. Zoals gezegd zijn er veel oorthermometers te

koop en zijn ze niet allemaal evengoed. Je hebt er veel slechte meters tussen zitten. Maar met dit lijstje kun je makkelijk uit de voeten komen en alleen oorthermometers zijn zeer goed uitgetest. Een miskoop zal je niet maken.

Veel succes gewenst voor het vinden van een geschikte oorthermometer!