Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste neusstrips voor een stralend schone neushuid

Een ding is zeker: een neusstrip breng je echt niet voor je plezier aan op je neus, want het stukje opgedroogde stof er weer vanaf halen kan ontzettend zeer doen. Het werkt echter wel en dat is waar het je om gaat als je last van mee-eters hebt. Je wilt die donkere punten op en rond je neus niet meer zien. Bij sommige merken krijg je er ook strips bij die driehoekig van vorm zijn en deze zijn geschikt voor je kin en het stukje huid tussen je wenkbrauwen. Ontdek hier welke drie neusstrips het beste zijn.

Snel overzicht: Deze neusstrips raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitGarnier SkinActive – Pure Active Charcoal: Deze neusstrips zijn speciaal ontworpen om de huid te zuiveren van mee-eters. Ze werken door je gezicht te reinigen en je neus vochtig te houden. De strip hecht zich goed aan de mee-eters en bij het verwijderen trek je ze eenvoudig uit de poriën. Deze strip doet precies wat het belooft en is daarom onze nummer 1 keuze voor effectiviteit. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor reinigingBioré, Free Your Pores – Neusstrips met houtskool: Deze neusstrips zijn verrijkt met houtskool en zorgen voor een diepe reiniging van de poriën. Hoewel we geen significant verschil in effectiviteit konden zien met de houtskool, hebben ze wel hun werk gedaan. De strips zijn effectief bij het verwijderen van mee-eters, vooral rond de neus. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor luxeAlvira Skin Care – Charcoal Pore Strips: Naast het verwijderen van mee-eters, halen deze strips ook kleine donkere haartjes rond de neus weg. Dit is een extra voordeel dat vooral op latere leeftijd merkbaar kan zijn. Hoewel deze strips aan de duurdere kant zijn, bieden ze een twee-in-één oplossing, waardoor ze volgens ons de beste keuze zijn voor extra voordelen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste neusstrips

1. Garnier SkinActive – Pure Active Charcoal – Anti Blackheid Strips

In het doosje zitten vier neusstrips en deze zijn allemaal hetzelfde van vorm.

Pluspunten:

  • Je wast je gezicht en laat je neus goed vochtig, droogt daarna je handen (want anders blijft de neusstrip aan je vingers plakken bij het aanbrengen) en doet de strip dan op de plek waar je de meeste mee-eters hebt. (Dus ook ervoor zorgen dat de strip goed in de hoekjes zit.)
  • Pak een boek of je tablet en zet de wekker op 15 minuten zodat je de tijd niet vergeet. Je voelt vanzelf als de strip hard geworden is. Check ook de hoekjes en als ook die droog zijn, kun je heel voorzichtig aan een kant beginnen met lospeuteren. Trek de strip rustig los van de huid, eventueel kun je aan beide uiteinden van de strip naar elkaar toetrekken in plaats van een kant op trekken.
  • Daarna je gezicht weer wassen om eventuele restjes rond de neus weg te halen. Op de strip kun je (ja, we weten dat het niet smakelijk is, maar iedereen doet het!) zien wat je weggehaald hebt.
  • Deze strip van Garnier doet wat het moet doen.

Minpunten:

  • Elke neusstrip kan zeer doen waardoor je twijfelt of je het nog wel een volgende keer wilt gebruiken, maar hoe je de strip eraf haalt is hierbij het belangrijkst. Niet haasten, gewoon voorzichtig liften. (Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, toch?)

2. Bioré, Free Your Pores – Neusstrips met houtskool voor diepe reiniging van de poriën

In dit doosje zitten 6 neusstrips en ook deze zijn allemaal van dezelfde vorm en formaat.

Pluspunten:

  • Dit merk heeft meerdere neusstrips en aan deze is houtskool toegevoegd. Wij kunnen niet ontdekken wat het verschil in effect is, maar werken doet het wel en daar gaat het om.

Minpunten:

  • Als je alleen mee-eters op en rond je neus hebt, zijn deze prima, maar als je ook op andere delen van het gezicht oneffenheden hebt, moet je de strip op maat knippen. Er zitten dus niet die driehoekjes bij waar we het in de introductie over hadden.

3. Alvira Skin Care – Charcoal Pore Strips – Removes Blackheads and Cleanses Pores

Het doosje bevat zes neusstrips met allemaal dezelfde vorm.

Pluspunten:

  • De strips halen niet alleen mee-eters, maar ook kleine donkere haartjes rond de neus weg. Die heb je meestal nog niet als tiener, maar op latere leeftijd kunnen deze haartjes wel gaan opvallen en met een neusstrip sla je dus twee vliegen in een klap.

Minpunten:

  • Dit zijn de duurste neusstrips in deze review en je krijgt er niet meer dan bij de andere twee merken.

Beste neusstrips getest bij Consumentenbond, Kassa of Radar

Radar heeftwel een filmpje over een bepaald houtskool masker tegen mee-eters, maar helaas niks over neusstrips. De Consumentenbond heeft een heel artikel geschreven over houtskool en wat er zo goed aan schijnt te zijn. Kloppen alle claims van merken die houtskool in lichaamverzorgingsproducten verwerken wel? Kassa brengt neusstrips vooral in verband met mensen die tijdens het slapen snurken en niet zozeer de onzuivere huid rond de neus.

Dit zegt Radar over Slaapkwaliteit

Het artikel van Radar bespreekt het belang van goede slaapkwaliteit en hoe deze je levensduur kan verlengen, maar gaat niet specifiek in op neusstrips. Het biedt wel algemene tips voor het verbeteren van de slaapkwaliteit, zoals regelmatig sporten, vermijden van schermgebruik voor het slapen, en het beperken van cafeïne- en alcoholconsumptie. Hoewel deze adviezen nuttig zijn voor een betere nachtrust, ontbreekt directe informatie over de effectiviteit van neusstrips bij het verbeteren van de slaap of het verminderen van snurken. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Neusstrips

BNNVARA’s Kassa heeft neusstrips getest in hun snurktest en vond dat ze effectief kunnen zijn. De neusstrips werden geprezen voor hun eenvoud, geen noodzaak voor accu’s of ingewikkelde instructies, en hun betaalbaarheid. Vooral de echtgenoot van één van de vijf geteste kandidaten was zeer tevreden over het resultaat. Hoewel het snurkkussen als favoriet uit de test kwam, bieden neusstrips een simpele en goedkope oplossing voor snurkproblemen, wat suggereert dat ze een waardevolle optie kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van snurken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar handige neusstrips

Afsluiting

Een onzuivere huid kan je tienerjaren (en ook daarna nog) flink beïnvloeden en er met je vingers aan gaan duwen levert vaak weer andere huidproblemen op. Je kunt er dus beter maar vanaf blijven en de huid in je gezicht met rust laten. Een neusstrip proberen en kijken of het bij jou werkt (en of je de pijn die het geeft de moeite waard vindt), kun je wel doen.

Ondanks dat de verpakking van diverse merken zeggen dat je het twee keer per week kunt gebruiken, zouden wij het echter bij maximaal eens in de week houden. Liever nog eens in de twee weken, want je huid moet tussendoor wel kunnen herstellen.