Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 7 met de beste nepwimpers

Er zijn keren dat je iemand aankijkt en zo een twee drie niet ziet wat er aan de hand is, maar je mist iets. Even later besef je dat er gezichtshaar ontbreekt. Iemand heeft geen haar meer waar de wenkbrauwen zaten of mist de wimpers. Dit kan een medische aandoening zijn, maar het kan ook gebeuren dat iemand na de behandeling tegen een vorm van kanker lichaamshaar kwijt raakt. Op het hoofd draag je dan – als je daar moeite mee hebt – een pruik of doek. Maar wat doe je met je wimpers?

Het kiezen van mooie nepwimpers

We kloppen het af op een flink stuk hout en hopen dat we onze wenkbrauwen en wimpers altijd zullen houden, maar als het je dan toch gebeurt vanwege een ziekte – of je hebt van jezelf gewoon hele dunne wimpers – dan zijn we blij dat er alternatieven zijn, zoals nepwimpers. Je krijgt ze in allerlei soorten en maten en dat is meteen het eerste dat kiezen lastig maakt. Ga je voor nepwimpers die je lijmt of die je met magneetjes vastzet? Ga je voor subtiel of voor extreem?

Snel overzicht: Deze nepwimpers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest innovatieve wimpersM5 Lashes – New Five Magnetic Eyelash Set: Deze set komt met een magnetische eyeliner en vijf minimagneetjes verwerkt in de nepwimpers, wat zorgt voor een lichte en comfortabele draagervaring. We waarderen ook de meegeleverde doos met spiegel voor eenvoudige toepassing onderweg. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieArdell Professional – Self-Adhesive Demi Wispies: Voor de prijsbewuste kopers, zijn deze wimpers een uitstekende optie. Ze bieden een natuurlijk uitziende spreiding van de wimpers en zijn aan te passen aan de vorm van het oog. Ze kunnen een beetje uitdaging opleveren om aan te brengen, maar voor hun prijs zijn ze een geweldige deal. >> Check laagste prijs
Beste voor een natuurlijke lookBring the Salon Home Kiss – Natural Flourish Blooming Lash: Deze wimpers zijn ontworpen met meerdere laagjes om een diepere en vollere look te creëren, zonder te opvallend te zijn. We vinden dat ze een prachtige, natuurlijke uitstraling geven, zelfs bij een zijdelingse blik. >> Check laagste prijs

Waarom nepwimpers reviewen?

Of je het nu een spannend product vindt of niet, nepwimpers zijn een noodzakelijk iets als je niet wilt dat mensen je nastaren als je bepaald lichaamshaar mist. Heb je geen haren op je benen of oksels, dan maakt niemand daar een probleem van. Maar als er op je hoofd of in je gezicht iets mist, dan zijn de reacties vaak anders. Als je al niet lekker in je vel zit, dan heb je dat soort reacties juist niet nodig.

Waarom opletten bij de aanschaf van nepwimpers?

Je zou denken dat nepwimpers maar een paar euro hoeven te kosten, aangezien het een stukje synthetisch materiaal is. Toch zijn er nepwimpers die een stuk duurder zijn en dat is vooral vanwege de uitgebreidheid van de set, de verpakking en het soort wimpers. Er bestaan namelijk nepwimpers die van echte haren gemaakt zijn. Die zijn over het algemeen duurder dan echte nepharen. Ook de dikte van de wimperharen kan verschillend zijn en je wilt er natuurlijk niet als een clown bijlopen.

Nepwimpers van 10 of 50 euro – hoeveel verschil kan er werkelijk zijn?

Als je voor- en nafoto’s van mensen met hun eigen wimpers en met nepwimpers ziet, zal het je ook direct opvallen dat er heel wat kwaliteitsverschil is. Sommige wimpers zijn gewoon te stug en die komen heel onnatuurlijk over. Je wilt wel opvallen, maar niet voor gek lopen en dus kies je iets dat wel bij je eigen wimpers past, maar dat net dat beetje extra geeft. Het gaat dan meestal om het aanbrengen van extra lengte of dikte.

De criteria bij nepwimpers

Gezien het gewenste effect dat je met nepwimpers wilt bereiken, letten we op het volgende:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Materiaal (nep of echt haar)
 • Afstand tussen de wimperharen
 • Overlapping met eigen wimpers
 • Extra features (eyeliner of kleur)
 • Manier van aanbrengen

Hoe we de nepwimpers in het echt getest hebben: onze researchdata

Eigenlijk hebben we bij deze test ontzettend veel lol in de testruimte gehad. Wij verzamelen eerst altijd alle mogelijke testproducten en beslissen daarna wie er gaat deelnemen aan de testfase. Voor het meest natuurlijke effect hadden we niet alleen vrouwen uitgenodigd om mee te doen en dat bleek een hilarische ervaring te worden. Als je een natuurlijk resultaat wilt bereiken, doet niets het zo goed als nepwimpers over de wimpers van een man plaatsen. Je kunt je voorstellen hoe de test verliep.

De top 7 met beste nepwimpers

1. M5 Lashes – New Five Magnetic Eyelash Set

In deze set zit een magnetische eyeliner die vloeibaar is en die je voor het plaatsen van de nepwimpers aanbrengt.

Pluspunten:

 • De wimpers zitten veilig opgeborgen in een mooie doos met spiegel, zodat je ook onderweg de wimpers kunt aanbrengen en ze niet beschadigd raken.
 • Er zitten vijf minimagneetjes in de nepwimpers verwerkt, waardoor ze niet zwaar aanvoelen op het ooglid.
 • De haren zijn niet te regelmatig verspreid, waardoor je een natuurlijke oogopslag met een beetje extra accent krijgt.

Minpunten:

 • Het verwijderen van de magnetische eyeliner is wel even een dingetje. Dat gaat niet zo eenvoudig als een gewone eyeliner weghalen en vraagt wat geduld.

2. Ardell Professional – Self-Adhesive Demi Wispies

Je kunt bij deze nepwimpers kiezen uit een maat en in dit geval gaat het om de maat S.

Pluspunten:

 • De wimpers zijn wat stugger aan het einde, waardoor ze beter passen bij mensen die van zichzelf al stuggere wimpers hebben.
 • De wimpers zijn niet ‘te netjes’ verdeeld en hierdoor ziet het er natuurlijk uit.
 • Wie niet veel geld te besteden heeft, is bij deze nepwimpers klaar voor ongeveer een tientje.

Minpunten:

 • Het aanbrengen van de plakstrip vraagt wat expertise.

3. Bring the Salon Home Kiss – Natural Flourish Blooming Lash

Er zit meer diepte in deze nepwimpers door de meerdere laagjes.

Pluspunten:

 • Deze wimpers zien er echt heel mooi uit. Ze vallen niet ontzettend op, terwijl ze wel een vollere wimper als gevolg hebben.
 • Nepwimpers vallen vaak van de zijkant bekeken het meest op, maar bij deze is dat niet het geval door de laagjes in de wimpers.

4. Holika Holika – Holi Pop Lash Maker

Het type binnen dit merk betreft Party Time (code 03)

Pluspunten:

 • Met deze set nepwimpers krijg je een volle wimper die vooral tot zijn recht komt bij mensen met dunnere wimpers.

Minpunten:

 • Het is een vrij dikkere wimper die het liefst gecombineerd wordt met bestaande wimpers. Wij zouden deze niet aanbevelen als je helemaal geen wimpers meer hebt, want dan ziet het er heel gemaakt uit.

5. Fate of Flower – 3D wimpers van echt haar

Het gaat om 100% echt haar en dat zie je echt aan de nepwimpers.

Pluspunten:

 • Je krijgt volle wimpers met deze nepwimpers.
 • Ze zijn mooi verdeeld over de hele lengte van de wimper.
 • Ze zijn niet gegroepeerd op een manier die er nep uitziet.

Minpunten:

 • Je moet de nepwimpers wel proberen op te laten gaan in je echte wimpers, want anders wijkt de mate van krullen te sterk af.

6. Lashed Out Loud – 3D Faux Mink

Lashed Out Loud heeft een hele serie nepwimpers en deze heten Date Night.

Pluspunten:

 • De feedback die we terugkrijgen van ons testteam is dat de wimpers heel lang houden. Je kunt ze dus veel langer gebruiken dan goedkopere sets met nepwimpers.
 • Hierdoor valt de prijs (rond de 25 euro) echt reuze mee vinden wij.

Minpunten:

 • Dit is geen echt minpunt bij het doel van het samenstellen van deze top 10, maar bij mannen zien deze wimpers er echt veel te fluffy uit. Hier hebben we dus het meest bij gelachen.

7. Easy Cosmetics – Easy Lash & Easy Brow

In deze set zitten niet alleen nepwimpers, maar ook een paar tooltjes om je wenkbrauwen bij te werken.

Pluspunten:

 • Bij de nepwimpers heb je de kant-en-klare set en een set met losse groepjes wimperharen. Hiermee kun je een natuurlijke look tot stand brengen.
 • Als set ben je veel goedkoper uit dan als je de drie items los moet kopen. (Het scheelt je ongeveer 50 euro in de portemonnee.)

Minpunten:

 • De magnetische laag die je aanbrengt, blijft niet altijd even goed zitten, waardoor je de wimpers sneller kwijt kunt raken.

Beste uit de test volgens consumentenorganisaties

Bij Radar vind je een videofragment waarin nepwimpers getest worden. Vergelijk wat je ziet met de onze review om te leren wat voor jou het beste gaat werken. De Consumentenbond en Kassa geven geen vergelijkingstests.

Bij een warenhuis met luxe producten vind je nog heel veel andere merken nepwimpers (Sweed en MAC), maar er staat niet bij hoe deze nepwimpers scoren en of ze fijn te dragen zijn.

Dit zegt Radar over wimperserums als alternatief voor nepwimpers

Radar waarschuwt voor de risico’s van wimperserums, zelfs die zonder het geneesmiddel Bimatoprost. Gebruikers melden heftige bijwerkingen zoals geïrriteerde ogen en permanente verkleuring van de iris. Ondanks het verwijderen van Bimatoprost uit vele serums, blijven er zorgen over soortgelijke stoffen met potentiële bijwerkingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over mascara voor langere wimpers

BNNVARA’s Kassa onderzocht welke mascara het meeste volume geeft, waarbij zestien leden van het Nederlandse damesrugbyteam verschillende volumemascara’s testten. Onderzoeksarts cosmetische dermatologie, dr. Jetske Ultee, merkte op dat de ingrediënten van de tien geteste mascara’s erg op elkaar lijken, met grotendeels dezelfde producenten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Ben je nog op zoek naar nepwimpers? Je kunt de eerste keer altijd naar een schoonheidsspecialiste gaan om te kijken welke zij voor jou zou uitkiezen. Zij kan goed advies geven en je kunt zien hoe ze de nepwimpers de eerste keer aanbrengt. Daarna kun je het wellicht zelf proberen, al zouden we adviseren er genoeg tijd voor uit te trekken. Er is niks zo vervelend als met haast nepwimpers en make-up aanbrengen. Voor het beste resultaat maak je er tijd voor vrij in je agenda.