Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste natuurlijke lippenbalsems

Gezonde en verzorgde lippen zijn niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor de meeste mensen beginnen de problemen in het najaar. De huid van de handen worden droger en schilferig, de hoekjes bij je nagels barsten soms open en je lippen drogen uit en kunnen gaan bloeden. Het liefst wil je in dit laatste geval geen synthetische lippenbalsem met allerlei chemische bestanddelen op je kapotte lippen aanbrengen. Daarom kies je voor een natuurlijke lippenbalsem die geen kwaad kan.

Snel overzicht: Deze natuurlijke lippenbalsems raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor intensieve verzorgingWeleda Skin Food Lip Balm: Deze lippenbalsem van Weleda zorgt voor de ultieme hydratatie en herstel van je lippen. Het is 100% natuurlijk, met een combinatie van heilzame oliën, wassen, en plantenextracten. We vinden dit product geweldig door zijn effectieve ingrediënten en vertrouwde merkreputatie. >> Check laagste prijs
Beste voor alledaags gebruikWeleda Everon Lippenbalsem: We raden dit product aan voor dagelijks gebruik. Het helpt bij het genezen van beschadigde lippen en maakt een merkbaar verschil na enkele toepassingen. Wat we het leukst vinden, is dat het de lippen beschermt zonder ze verder te laten scheuren. >> Check laagste prijs
Meest unieke ingrediëntenPurity Herbs Organics – Ice Lips: Deze lippenbalsem is perfect voor degenen die houden van unieke, natuurlijke ingrediënten. Het bevat IJslands mos en Wilde kruiden uit IJsland en heeft een subtiele muntsmaak. We waarderen dit product vanwege de hoogwaardige, unieke ingrediënten. Hoewel het de duurste op onze lijst is, is het de investering zeker waard. >> Check laagste prijs

De top 3 met het beste natuurlijke lippenbalsem

1. Weleda Skin Food Lip Balm – 100% Natural Moisturizing Lip Balm

In de lippenbalsemhouder van dit bekende kwaliteitsmerk zit iets meer dan 8 ml lippenbalsem.

Pluspunten:

 • Deze lippenbalsem is in de basis gemaakt van natuurlijke oliën, wassen en helende plantenextracten. Verder is er sheaboter aan toegevoegd en die drie ingrediënten samen zorgen ervoor dat je lippen de verzorging krijgen om weer te helen.
 • Weleda is een universeel gevestigd merk dat overal ter wereld tevreden klanten heeft.

Minpunten:

 • Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken, is dat we het moeilijk vonden om alles uit de tube te knijpen. LAat dat jou echter niet tegenhouden, want dit is het #1 best beoordeelde product voor je lippen.

2. Weleda Natural Facial Care – Everon Lippenbalsem – 100% Certified Natural

In deze verpakking zit 4,5 milliliter lippenbalsem.

Pluspunten:

 • Weleda staat bekend om zijn lijn met natuurlijke producten en natuurlijk kan een lippenbalsem dan niet ontbreken.
 • De balsem helpt echt bij lippen die te lijden hebben gehad en je voelt al na een paar keer aanbrengen verschil.
 • Wat vooral opvalt is dat de scheurtjes niet meer zo trekken. Hierdoor krijgt de huid van je lippen de kans om weer te herstellen in plaats van verder te scheuren. Je kunt weer snel lachen met deze lippenbalsem.

Minpunten:

 • Je moet wel regelmatig blijven smeren en je lippen met een laagje lippenbalsem bedekt houden en dat betekent dat je deze lippenbalsem niet mag vergeten. Groot inslaan en op meerdere plekken neerleggen is het slimst. (eentje in de badkamer, eentje in je werk- of schooltas, eentje in de keuken, eentje in je sporttas, et cetera)

3. Purity Herbs Organics –Ice Lips – 100% natuurlijke lippenbalsem

In deze lippenbalsemhouder zit 5 milliliter balsem.

Pluspunten:

 • In veel lippenbalsems zit vaseline en dat is bij deze net niet het geval. Dit is dus veel beter voor je lippen.
 • De balsem is volgestopt met het beste dat IJsland op kruidengebied te bieden heeft, zoals IJslands mos en Wilde kruiden.
 • De lippenbalsem heeft een vleugje munt dat niet te aanwezig is en ook niet op de lippen prikt.

Minpunten:

 • Het is de duurste van de drie natuurlijke lippenbalsems in deze lijst, maar gezien de kwalitatief goede ingrediënten vinden wij het de prijs wel waard.
 • Het tweede minpunt is dat je er verslaafd aan raakt en niks anders meer op je lippen wilt.

Beste 100% natuurlijke lippenbalsem volgens partijen als de Consumentenbond

Radar helpt je met informatie over droge lippen en wat je hier het beste wel en niet tegen kunt doen. Verder geven zij aan waarom je ook al weer een natuurlijke lippenbalsem wilt gebruiken, want van bepaalde chemische toevoegingen is aangetoond dat ze kanker kunnen veroorzaken. Ook de Consumentenbond bespreekt de risico’s van bepaalde lippenbalsems vanwege de gevaarlijke stofjes die erin opgenomen zijn.

Om te kijken of de lippenbalsem (of andere producten) die je nog in huis hebt nare stofjes bevat, is er een website die je kunt bezoeken om de bestanddelen te bekijken. (www.waarzitwatin.nl)

Dit zegt Radar over Lippenbalsems

Radar belicht de waarschuwing van de Consumentenbond over lippenbalsems voor kinderen die mogelijk gevaarlijke stoffen bevatten. Uit onderzoek van de Belgische zusterorganisatie Test Aankoop bleek dat van de 21 geteste lippenbalsems, 15 mogelijk kankerverwekkende stoffen zoals MOSH en MOAH bevatten. Deze producten, verkocht bij populaire winkels en gericht op kinderen met aantrekkelijke smaken en verpakkingen, vormen een risico omdat de kans groot is dat gebruikers het product binnenkrijgen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Lippenbalsems

BNNVARA’s Kassa rapporteert vergelijkbaar met Radar over de waarschuwing van de Consumentenbond aangaande lippenbalsems voor kinderen die mogelijk gevaarlijke stoffen bevatten. Deze producten, verkrijgbaar bij bekende retailers en ontworpen om kinderen aan te spreken met zoete smaken en aantrekkelijke verpakkingen, presenteren een potentieel gezondheidsrisico. Dit benadrukt het belang van het kiezen van lippenbalsems met veilige, natuurlijke ingrediënten voor zowel kinderen als volwassenen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar de beste lippenbalsems

Conclusie

Als je dan toch je lippen wilt verzorgen, kun je maar beter een natuurlijk product kiezen en dan is een 100% natuurlijke lippenbalsem het beste. Tip van de redactie: om het helingsproces iets te versnellen, kun je ’s nachts een wat dikkere laag op je lippen doen. Dit houdt de boel lekker ‘gesmeerd’ en als je niet te veel op je buik ligt, krijgen je lippen vele uren rust en kans om te helen. Binnen korte tijd zijn je lippen weer om te zoenen en doen ze geen zeer meer bij elke beweging die je ermee maakt.